İ-çim şiş-ti!!!!

Onlar bu hakkı bilmiyor olabilirler zamanında siz insanlatın raporları hakkında yorum yapar etik değil derseniz onlarda zamanı gelince size yaparlar siz nereden biliyordunuz gereksiz aldıklarını doktor vermiyor mu onlara da o raporları ayrıca süt alerjisi olduğu için neden refakat iznine gerek görüldüğünü açıklar mısınız çünkü benim kuzenimin oğlunda da çıktı süt emmiyordu meğer alerji.varmış reddediyormuş yüzünde de kırmızılıklar oluyordu dr emmeyi kesti anneye de sütlü gıdaları hayvansal gıdaları yasakladı özel mama verildi gerçi çocuk emmiyor diyrt yapsa da ama kuzenimin eşi çalışıyor okulda dr hiç böyle birşeyden sözetmedi demek ki yani başında durmanıza gerek olan kısmı anlamadım hastanede yatmasıja gerek yok ki özel mama alacak

siz evde durunca süt alerjisi bitiyormu !! iki çocuk annesi olarak 5 aylık bir bebek ek gıdalara geçebilir siz okuldan ayrılınca öğrencileriniz ne olacak (umarım ilkokul değildir)bence öğretmende gereksiz bir izin olduğunu düşünmüş ki haklı daha önce savunduğunux düşüncenizden vazgecmişsiniz

Onlar bu hakkı bilmiyor olabilirler zamanında siz insanlatın raporları hakkında yorum yapar etik değil derseniz onlarda zamanı gelince size yaparlar siz nereden biliyordunuz gereksiz aldıklarını doktor vermiyor mu onlara da o raporları ayrıca süt alerjisi olduğu için neden refakat iznine gerek görüldüğünü açıklar mısınız çünkü benim kuzenimin oğlunda da çıktı süt emmiyordu meğer alerji.varmış reddediyormuş yüzünde de kırmızılıklar oluyordu dr emmeyi kesti anneye de sütlü gıdaları hayvansal gıdaları yasakladı özel mama verildi gerçi çocuk emmiyor diyrt yapsa da ama kuzenimin eşi çalışıyor okulda dr hiç böyle birşeyden sözetmedi demek ki yani başında durmanıza gerek olan kısmı anlamadım hastanede yatmasıja gerek yok ki özel mama alacak
1. Ben insanların raporları hakkında yorum yapmadm hamileyken sohbet esnasında 2. Dönemi de raporla kapatırsın denmisti ben de ona istinaden hasra olmadan yok yere gidip rapor almam etik degil demistim..

2. Süt alerjisi demek emmemek degil inek sütü alerjisi bu hatta dogrusu protein alerjisi yani bebegim emiyo emmesinde sıkıntı yok ancak asırı derecede kusuyo ve kilo kaybediyo .. Refakat izninin muhtemel sebebi bebegin sık emnesini saglayarak annenin sıkı bir perhizde olması nedeniyle sütünün azalma ve kesilme olasılığının ortadan kalkması demisti raporu veren prof. Ve ayrıca refakat sadece yatan hastaya olmaz

Sanki haklı birşey söylemiş gibi olur. Ben olsam muhakkak yeri gelir izin almışsın falan derler. Evet kimisi inanmasa da der hafif bir laf sokuştururdum. Ergen gibi yüzüne bakma selam verme falan ı ıh olmaz

siz evde durunca süt alerjisi bitiyormu !! iki çocuk annesi olarak 5 aylık bir bebek ek gıdalara geçebilir siz okuldan ayrılınca öğrencileriniz ne olacak (umarım ilkokul değildir)bence öğretmende gereksiz bir izin olduğunu düşünmüş ki haklı daha önce savunduğunux düşüncenizden vazgecmişsiniz
İki cocuk annesi olarak 5,5 aylık bebegin ek gıdalara ancak tadım asamasında gecebilecegini biliyor olmanız lazım..Verilen izin aman basında dur da gecsin diye degil yukarıda da acıkladım lütfen okuyunuz ..
Evet ilkokul öğretmeniyim de merak etöeyin öğrencilerimi sizin kadar düsünüyorum ben zaten aylıksız izindeydim hanımefendi

Sanki haklı birşey söylemiş gibi olur. Ben olsam muhakkak yeri gelir izin almışsın falan derler. Evet kimisi inanmasa da der hafif bir laf sokuştururdum. Ergen gibi yüzüne bakma selam verme falan ı ıh olmaz
Yani ama iste ben de hic öyle yalandan yere selam verip falan yaapmıyorum ya

İki cocuk annesi olarak 5,5 aylık bebegin ek gıdalara ancak tadım asamasında gecebilecegini biliyor olmanız lazım..Verilen izin aman basında dur da gecsin diye degil yukarıda da acıkladım lütfen okuyunuz ..
Evet ilkokul öğretmeniyim de merak etöeyin öğrencilerimi sizin kadar düsünüyorum ben zaten aylıksız izindeydim hanımefendi
İki çocuk annesi olarak 5 aylık çocuğa tatırdıgınız herşeyin onu doyuracagınıda biliyorum üstelik:) tartışma yaratmaya çalışmıyorum ilkokul öğretmenlerinin helede bir sınıfı varsa daha hassas olmasını bekliyorum tabi bu hassasiyet bir fitratır herkeste olmasını bekleyemem..buarada meyve püreleri çorbalar (yagsız tuzsuz)doyurucu ya yakın meblada artık verebilsin.

1 yaşa kadar temel gıda anne sütüdür, elbette biliyorsunuzdur.
Ben bu raporu ilk defa duydum ve çok da hoşuma gitti.
Bebeklerin daha çok anne sütü almasını sağlayan uygulamaların artması dileğiyle.

Son düzenleme:
Ben de öğretmenim.. 2 hafta ara ile 25 tane iğne oldum ve 2 ağır enfeksiyon geçirdim.. dr 2 gün rapor verdi birinde de 3 gün.. insanlar abuk subuk konuşuyor.. bi de sgk li olarak maaşımdan 4 gun kesildi bi de.. yine de konuşuyorlar.. insanlar hep konuşuyorlar.. hiç takilmayin.. Size böyle bir hak verilmiş çocuğunuzun iyiliği için.. ev ziyaretine gidince mesafeli konuşursunuz gerektiği kadar..

Devlet bir hak vermiş neden kullanmasın. Devlet gerekince bir kuruşu milyar yapıp borç diye postaya veriyor. Madem annenin hakkı anne kullansın ben anlamadım ne devlet sevdalısıymış herkeste.

Hayır herkesin çocuğu çok kıymetli de öğretmenin çocuğu neden 2. planda olmak zorunda? O da elbet kendi çocuğunu düşünecek öncelikle.
Yolsuzluk yok, usulsüzlük yok, bir hak varmış alınmış. Problem nerede?

Yani ama iste ben de hic öyle yalandan yere selam verip falan yaapmıyorum ya
Benim haklı olarak küçük atışmalar yaşadığım kişiler bana böyle davrandığında çok basit gelmişti davranışları. Zaten bayıldığınız için değil olgun biri olduğunuz için böyle yapacaksınız en azından bence yapmalısınız.

Olur mu hiç öyle! İnsanları ikna etmek zorundasınız en ince ayrıntısına kadar anlatmak zorundasınız raporunuzun sebebini ve gerçekten ihtiyacınız olduğunu. Dr rapor verirken bilmiyor çünkü elalemden onay almak zorundasınız. Kesinlikle ben de yalan yere rapor alanlardan hiç hazetmem ama birisi hastayım gelemiyorum diyorsa ya da sizin gibi refakat gibi durumları varsa rapor alacak tabiki. Evde yan gelip yatmıyorsa tatilden fotoğraf paylaşmıyorsa kimsenin laf demeye hakkı yok.
Ben de zor bir işte calisiyorum eğilip kalkıyorum her türlü bukuluyorum artık gece sancılarım olmaya başladı rapor alicam artık bebeği yolda bulmadım dedim. Herkeste bir burun kıvırma herkeste bir kaş kaldirma. Kimbilir arkamdan neler demişlerdir. Kim kimin ne çektiğini ne bilir ki. Her şeyin en'i o kişiler. En hastası en muhtacım yeri gelince en iyisi... Çok doluyum bu konuda denk geldim kusura bakma

İki çocuk annesi olarak 5 aylık çocuğa tatırdıgınız herşeyin onu doyuracagınıda biliyorum üstelik:) tartışma yaratmaya çalışmıyorum ilkokul öğretmenlerinin helede bir sınıfı varsa daha hassas olmasını bekliyorum tabi bu hassasiyet bir fitratır herkeste olmasını bekleyemem..buarada meyve püreleri çorbalar (yagsız tuzsuz)doyurucu ya yakın meblada artık verebilsin.
Her adım attıgım saglık kurulusunda ilk 6 ay sadece anne sütü yazıyoken tadım olsa doyurmalık da olsa bebegimi ek gıdaya gecirme insiyatifi bendedir takdir edersiniz ki.. Ve ayrıca hassasiyetimi anlatamadım galiba ben zaten aylıksız izindeydim

konunim basini okuyarak oncelikle yorum yapayim.

refakatci raporu senede iki kez degil hayat boyu ayni hasta icin iki kez en fazla 6 ay olmak üzere aliniyor ve hayati tehlikesi sarti var.

benim oglumda da dogusyan ortopedik problem var. bu raporu aldim ve kurim kabil etmedi. arastirdim.haklilar da..ayni hastaliktan olup kabul eden kurum olatak sadece meb. digerlerine yakin zamanda yeni yazi gitmis sanirim.hayati tehlikesi vardir ibaresi yoksa kabul edilmiyor.
simdi konuyu okuyup geliyorum..Öncelikle eksik bilgileri duzeltmek istedim.

Devlet bir hak vermiş neden kullanmasın. Devlet gerekince bir kuruşu milyar yapıp borç diye postaya veriyor. Madem annenin hakkı anne kullansın ben anlamadım ne devlet sevdalısıymış herkeste.
Bi de hani 3 hekim imzalı rapor ve yönetmelikte 3 ay yazıyo diye doktor istesen de 2 alamazsın dedi ben anlamadım neden rahatsızlık veriyo ya

konunim basini okuyarak oncelikle yorum yapayim.

refakatci raporu senede iki kez degil hayat boyu ayni hasta icin iki kez en fazla 6 ay olmak üzere aliniyor ve hayati tehlikesi sarti var.

benim oglumda da dogusyan ortopedik problem var. bu raporu aldim ve kurim kabil etmedi. arastirdim.haklilar da..ayni hastaliktan olup kabul eden kurum olatak sadece meb. digerlerine yakin zamanda yeni yazi gitmis sanirim.hayati tehlikesi vardir ibaresi yoksa kabul edilmiyor.
simdi konuyu okuyup geliyorum..Öncelikle eksik bilgileri duzeltmek istedim.
Tesekkür ederim ben diger kurumları bilmiyorum zaten doktor demese ben bunu da bilmiyordum

Benim kızım da 5 aylık doktor 6 ay dolduktan sonra ek gıdaya geçiş yapılacak dedi. Ek gıdaya geçişte de ana öğün olarak yine anne sütü ara öğünlere meyve püreleri vs veriliyor ilk aşamada. Ayrıca bebeği emzirmeyi sadece beslenmesi şeklinde algılamayın. O bebeğin annesine ihtiyacı var daha çok ufak. Öğrencilerin de öğretmene elbette ihtiyacı var ama öğretmenler anne olup bebeğini sağlıklı yetiştirmesin mi? Öğrenciler bir başka öğretmenle de devam edebilirler pekala... Heyet raporu almayı etik bulmamakta ne ayrıca? Devlet çalışan annelere doğum izni ne kadar veriyor haberiniz var mı? Bebek daha ufacıkken süte ve annesine ihtiyacı varken çalışmaya zorluyor. Şartlar düzeltilse de hala eksiklikler çoğunlukta. Süt izni saçmalığına değinmiyorum bile! Şahsen çalıştığım kurumda benden önce birçok arkadaşım doğum yaptı ve hepsi de bebekleri çok küçük olduğu için heyet raporu aldı 6 kez falan. Biraz yorum yaparken emzirmenin sadece fiziksel değil psikolojik ihtiyacını da gözetin. Kaldı ki bebeğin en az 1 yaşına kadar annesini düzenli emmesi gerekli sağlığı açısından da...

ama gerçekten sut alerjsine refakatci raporu veren doktor da bir garip bu raporu kabul eden meb de.

bizim hastaligimizda simdi isim vermek isyemiyorum hastaligin ozel bir ismi car. yakin ve surekli bakim gerektiriyor. onda bu raporu çoğu kurum kabul etmedi ve doktorların da bir kismi da bu rapiru vermek istemiyor. kendim icin komusmuyorum genel face grubunda insanların yasadiklarini soyluyorum. ve tedavisi de biraz masrafli.

sadece meb kabul etti..hic haksizliktir.demedim..kullanan kullaniyor ben kullanamadim.
ama sut alerjisi icin gercekten cok garip.

bununla ilgili yonetmelikte 3 şart var. hayati tehlikesi olmasi, sürekli ve yakin bakim gerektirmesi bir de iste anne baba cocuk gibi yakinlik derecesi olmasi lazim.

bu hak daha cok trafik kazasi kanser vs gibi agir durumlar icin cikarilmis. bu sekilde cok haksizlik.oluyor aslinda madde madde hastaliklar belirlenip ona gore verilmesi gerekli bence.

Back
X