- 28 Ocak 2017
- 727
- 577
- 53
İzin konusu baslı basına bi felaket zaten ve ben sartlarımı cok zorlamasına ragmen gidip almadım izne cıktım simdi hakkım var ve kullanıyorum battı ya burda bile sasılacak is..Benim kızım da 5 aylık doktor 6 ay dolduktan sonra ek gıdaya geçiş yapılacak dedi. Ek gıdaya geçişte de ana öğün olarak yine anne sütü ara öğünlere meyve püreleri vs veriliyor ilk aşamada. Ayrıca bebeği emzirmeyi sadece beslenmesi şeklinde algılamayın. O bebeğin annesine ihtiyacı var daha çok ufak. Öğrencilerin de öğretmene elbette ihtiyacı var ama öğretmenler anne olup bebeğini sağlıklı yetiştirmesin mi? Öğrenciler bir başka öğretmenle de devam edebilirler pekala... Heyet raporu almayı etik bulmamakta ne ayrıca? Devlet çalışan annelere doğum izni ne kadar veriyor haberiniz var mı? Bebek daha ufacıkken süte ve annesine ihtiyacı varken çalışmaya zorluyor. Şartlar düzeltilse de hala eksiklikler çoğunlukta. Süt izni saçmalığına değinmiyorum bile! Şahsen çalıştığım kurumda benden önce birçok arkadaşım doğum yaptı ve hepsi de bebekleri çok küçük olduğu için heyet raporu aldı 6 kez falan. Biraz yorum yaparken emzirmenin sadece fiziksel değil psikolojik ihtiyacını da gözetin. Kaldı ki bebeğin en az 1 yaşına kadar annesini düzenli emmesi gerekli sağlığı açısından da...