İ-çim şiş-ti!!!!

Valla ben de hastalıktan gebere gebere işe gittiğim çok oldu hatta işten zorla kovaladılar git bize de bulaştırma diye ama annelik başka. Öyle kolay kolay rapor almam ama şartlarım zaten maksimum zorluktayken önümde ya çalışmak ya da rapor almak gibi bir seçenek kalınca mecbur rapor aldım. Bunu da biliyor iş arkadaşlarım ve müdürüm. Kimse de benden öncekilere de bana da hımmm heyet raporu ha niye aldın demedi. Sonuçta insanız ve belki hayatta bir ya da iki kez yaşanabilecek bu en özel duygunun yaşanmasına müsaade edildi. Hepsinden öte kendimden de önce sağlıklı yetiştirmem gerekiyor hayata getirdiğim bu minik canlıyı ve devletteki çalışan annelere uygulanan hakların eksikliğini bu minik yavrudan çıkaramam. Kimseden de çıkarmasını bekleyemem. İyi yapmışsınız raporunuzu hakkınızı kullanın sonuna kadar. Bırakın iş yerindeki o arkadaşınız konuşsun dursun. Sizin en önemli varlığınız bebeğiniz. Çok geçmiş olsun ayrıca. Çok zor bir hastalık kuzenimden biliyorum. Bebeğinizi sağlıkla büyütün...
Tesekkür ederim cok sagolun gercekten cok yıpratıcı insan nasıl beslenecegini bilemiyor

Süt ve süt ürünü olan herşeye hatta bala çikolataya alerjiside olacak ortalama 4 yaşında gecicek yada alerji geçirici şuruplarla 1 yaşından sonra biraz daha rahatlayacaksınız..buarasa teşekkürederim üçüncüyü düşünmüyorum:)
Prof olan dr ise ilac kullanmayacagını diyetle ilerleyecegini ve 1 yasından sonra gececegini söyledi .. Ve takdir edersiniz kş onun dedigini esas alacagım :)

Arkadasimin bebeği kanlı diski yapiyordu bu alerji yüzünden.Saatlerce agliyordu bebek.Sonra tani kondu ve perhiz verildi anneye;Tereyagi,margarin,inek peyniri,inek sutunden yogurt,her türlü paket gıda,pastane ürünleri ,inek eti ve hatta simit!!!Bunların hiçbirini tuketeneyen bir annenin üç ayda gireceği şekli gördüm ben üstelik kız çalışmıyordu da.Keci ve koyun ürünleri aramakla tüm günü geçiriyordu resmen.Unutmadan son yıllarda bu alerji türüyle otizm arasında bir tür ilişki olduğu üzerinde çalışılıyor.Bu bebeklerin ek gıdaya geçiş aşamaları çok daha yavaş ve dikkatli yapılıyor.

Arkadasimin bebeği kanlı diski yapiyordu bu alerji yüzünden.Saatlerce agliyordu bebek.Sonra tani kondu ve perhiz verildi anneye;Tereyagi,margarin,inek peyniri,inek sutunden yogurt,her türlü paket gıda,pastane ürünleri ,inek eti ve hatta simit!!!Bunların hiçbirini tuketeneyen bir annenin üç ayda gireceği şekli gördüm ben üstelik kız çalışmıyordu da.Keci ve koyun ürünleri aramakla tüm günü geçiriyordu resmen.Unutmadan son yıllarda bu alerji türüyle otizm arasında bir tür ilişki olduğu üzerinde çalışılıyor.Bu bebeklerin ek gıdaya geçiş aşamaları çok daha yavaş ve dikkatli yapılıyor.
Otizm mi acar mısınız biraz ilişki derken?

Şimdi etik farklı bir şey yönetmelik farklı hocam. Çok konuşmak istemiyorum ama orada yazan şey hakkınız diye doğru yazmayan şey hakkiniz değil diye yanlış mı oluyor? Bence de 3 ay çok fazla. Allah korusun başka bir hastalığı varmış gibi. Kadının niyetini bilemem ama haksızlığı tartışılır. Ki bir okulda açık olduğu için görevlendirme cakisan biri vardı norm fazlası atamada oraya atandı iki yüz müdürle. Çünkü norm fazlası atama puanın da nispeten iyiyse puanın bal olur yani
Eee hani nerede kaldı sizin iyi niyetinin?

Şimdi etik farklı bir şey yönetmelik farklı hocam. Çok konuşmak istemiyorum ama orada yazan şey hakkınız diye doğru yazmayan şey hakkiniz değil diye yanlış mı oluyor? Bence de 3 ay çok fazla. Allah korusun başka bir hastalığı varmış gibi. Kadının niyetini bilemem ama haksızlığı tartışılır. Ki bir okulda açık olduğu için görevlendirme cakisan biri vardı norm fazlası atamada oraya atandı iki yüz müdürle. Çünkü norm fazlası atama puanın da nispeten iyiyse puanın bal olur yani
E napalım madem yok 3 ay cok fazla deyip calısayım mı ya da almayayım mı? Ya da söyle sorayım cidden siz 3 ay cok fazla deyip almaz mıydınız ya ?

Son yazdıgınz norm fazlası kısmını anlayamadım ?

Otizm mi acar mısınız biraz ilişki derken?
Bagirsaklarimiz bizim vücudumuzun beynidir.Mesela stresli dönemlerde ben ishal olurum,baskasi kabız....otizmli çocukların bağışıklık sistemi problemleri ve alerjilerinin daha fazla olduğu görülmüş.Bunun nedeni otizmli çocukların bağırsak sistemleri daha hassas ve bazı proteinleri geçirip direk beyne uyarı olarak veriyor bu da otizme yatkınlığı arttırıyor şeklinde görüşler var.Tohumotizm vakfının sitesine girip göz atabilirsiniz

="melyaaa, post: 55448186, member: 812890"]E napalım madem yok 3 ay cok fazla deyip calısayım mı ya da almayayım mı? Ya da söyle sorayım cidden siz 3 ay cok fazla deyip almaz mıydınız ya ?

Son yazdıgınz norm fazlası kısmını anlayamadım ?
sizin niyetiniz De iyi mi çözemedim dedim. O kadin görevlendirme çalıştığına göre norm fazlası imiş. Eee her yıl kasım aralık gibi her ilde norm fazlası atamaları olur. O da o zaman atanmıştır dedim. Ben aynı durumda atanani gördüm de. Kadına torpilli demeye getirmişsiniz bence de... Ben raporla ilgili pek bişey demek istemiyorum.

Öncelikle geçmiş olsun. Anne sütüne alerjisi yok değil mi? Sadece emzirdiginiz için sizin süt ürünü kullanmamanız mi gerekiyor?
Konuya gelirsek rapor tabii ki hakkınız ama aklıma şu geldi;
Ben lisedeyken ilk sene ingilizce hocamız hamile kaldı,senenin daha başında yerine alakasız bir brans hocasini getirdiler-ittire kaktira boş derslerle falan sene bitti. İkinci sene hoca geldi, başka bir rapor vs aldı heralde -birkac ay göründükten sonra yine gitti, yine alakasız öğretmenler...
Sonra hocamız değişti ama hiç dil temeli olmayanlar olarak bütün sınıf 'may neym is yengenc, watt is yor neym?' seviyesinde kaldık.
Bunda öğretmenin suçu var mı?
Aslında çok yok çünkü kadın hamile kaldı vs, hakkı var demek ki rapor da aldı.
Ama olan koca sene dersten geri kalan çocuklara oldu, şahsen ben çok olumsuz etkisini gördüm bir öğrenci olarak.
Umarım siz yokken su ürünleri mezunu bir ücretli öğretmen koymazlar yerinize :KK43:

Bir hastalığın ciddi olması için illa tümör vs mi olması gerekiyor? Neye göre kime göre 3 ay fazla hocam diyebiliyorsunuz? Bu hastalığı yaşayan bir yakınınız oldu mu da böyle bana göre 3 ay fazla diyebiliyorsunuz? Kaldı ki herkesin bünyesi farklıdır her bebeğin de... Size sadece şu kadarını söyleyeyim bu hastalık siz kabul edin veya etmeyin çok ciddi ve yaşamın her alanında kendini hissettiren bir hastalık. İnsanı içtiği suya bile neredeyse şüpheyle yaklaşmasına neden olan bir hastalık. Bana sorarsanız 3 ay değil en az 6 ay o bebeğin hassasiyetle beslenmesi gerekiyor. Tabi annesinin de... Bir rapor süresi hakkında yorum yaparken bir hekimmiş edasında yorum yapmıyor musunuz aklım almıyor doğrusu!...

Sen selamini eksik etme Allah gun gelir onada yasatir cunku ben yasadim, bi tanidigm hamile kaldi bardak bile kaldirmazmi camasir makinasina camasir atmazdi bende yok artik okadardami tehlike naz yapiysun birazda diye gulmustum suan hamileyim egilemiyorum bile sanci giriyor doktor yasakladi camasir bulasik esimde nekadar tövbe etsem azdir

sizin niyetiniz De iyi mi çözemedim dedim. O kadin görevlendirme çalıştığına göre norm fazlası imiş. Eee her yıl kasım aralık gibi her ilde norm fazlası atamaları olur. O da o zaman atanmıştır dedim. Ben aynı durumda atanani gördüm de. Kadına torpilli demeye getirmişsiniz bence de... Ben raporla ilgili pek bişey demek istemiyorum.
Ben bulundugum ilin en iyi ilcesindeyim o ise baska bi ilceden görevlendirme geldi.. İlçeler arası görevlendirme denesenize bi bakalm yapabilecek misiniz????

Öncelikle geçmiş olsun. Anne sütüne alerjisi yok değil mi? Sadece emzirdiginiz için sizin süt ürünü kullanmamanız mi gerekiyor?
Konuya gelirsek rapor tabii ki hakkınız ama aklıma şu geldi;
Ben lisedeyken ilk sene ingilizce hocamız hamile kaldı,senenin daha başında yerine alakasız bir brans hocasini getirdiler-ittire kaktira boş derslerle falan sene bitti. İkinci sene hoca geldi, başka bir rapor vs aldı heralde -birkac ay göründükten sonra yine gitti, yine alakasız öğretmenler...
Sonra hocamız değişti ama hiç dil temeli olmayanlar olarak bütün sınıf 'may neym is yengenc, watt is yor neym?' seviyesinde kaldık.
Bunda öğretmenin suçu var mı?
Aslında çok yok çünkü kadın hamile kaldı vs, hakkı var demek ki rapor da aldı.
Ama olan koca sene dersten geri kalan çocuklara oldu, şahsen ben çok olumsuz etkisini gördüm bir öğrenci olarak.
Umarım siz yokken su ürünleri mezunu bir ücretli öğretmen koymazlar yerinize :KK43:
Şöyle düşünün; siz öğretmen eksikliğinden bile bu kadar olumsuz etkilenirken annesine ihtiyacı olan bir bebek nasıl etkilenir onun yokluğundan?...

="06kelebek_s, post: 55448333, member: 829453"]Bir hastalığın ciddi olması için illa tümör vs mi olması gerekiyor? Neye göre kime göre 3 ay fazla hocam diyebiliyorsunuz? Bu hastalığı yaşayan bir yakınınız oldu mu da böyle bana göre 3 ay fazla diyebiliyorsunuz? Kaldı ki herkesin bünyesi farklıdır her bebeğin de... Size sadece şu kadarını söyleyeyim bu hastalık siz kabul edin veya etmeyin çok ciddi ve yaşamın her alanında kendini hissettiren bir hastalık. İnsanı içtiği suya bile neredeyse şüpheyle yaklaşmasına neden olan bir hastalık. Bana sorarsanız 3 ay değil en az 6 ay o bebeğin hassasiyetle beslenmesi gerekiyor. Tabi annesinin de... Bir rapor süresi hakkında yorum yaparken bir hekimmiş edasında yorum yapmıyor musunuz aklım almıyor doğrusu!...
Öyledir belki orda yanlış demisimdir ama konu sahibi kendisi de bunu diyen öğretmene resmen torpilli vs demeye çalışmış. Bana kendisi de çok iyi niyetli gelmedi bu yüzden. Demek de ben de sadece iyi niyetli yazmadım. Sizce o kadının oraya nasıl kadrolu geldiğini bilmediğini belirtmeye ihtiyacı var mıydı? Ve demek istediğim başka bir şeydi bir de.

="melyaaa, post: 55448386, member: 812890"]Ben bulundugum ilin en iyi ilcesindeyim o ise baska bi ilceden görevlendirme geldi.. İlçeler arası görevlendirme denesenize bi bakalm yapabilecek misiniz????
Yapanı gördüm. İki kere de norm fazlasi oldum. Norm fazlası atamalarıni biliyorum yani. Neyse uzatmaya gerek yok
Kadın kötü niyetli.

Back
X