İ-çim şiş-ti!!!!

İyide okuduğumdan anladığım kadarıyla siz sırf keyfi ortada birşey yokken izin alanlardan bahsetmişsiniz bu aynı şeymi ya evladınız söz konusu burda süt alerjiside zordur ya benim yiğenimde vardı 2 aylıkken başladı ölümden dönmüştü yavrum ciddi bir olay bu.Ben olsam yüzüne bile bakmam konuşursada soğuk davranırdım hadsize :sinirli:

Öncelikle geçmiş olsun. Anne sütüne alerjisi yok değil mi? Sadece emzirdiginiz için sizin süt ürünü kullanmamanız mi gerekiyor?
Konuya gelirsek rapor tabii ki hakkınız ama aklıma şu geldi;
Ben lisedeyken ilk sene ingilizce hocamız hamile kaldı,senenin daha başında yerine alakasız bir brans hocasini getirdiler-ittire kaktira boş derslerle falan sene bitti. İkinci sene hoca geldi, başka bir rapor vs aldı heralde -birkac ay göründükten sonra yine gitti, yine alakasız öğretmenler...
Sonra hocamız değişti ama hiç dil temeli olmayanlar olarak bütün sınıf 'may neym is yengenc, watt is yor neym?' seviyesinde kaldık.
Bunda öğretmenin suçu var mı?
Aslında çok yok çünkü kadın hamile kaldı vs, hakkı var demek ki rapor da aldı.
Ama olan koca sene dersten geri kalan çocuklara oldu, şahsen ben çok olumsuz etkisini gördüm bir öğrenci olarak.
Umarım siz yokken su ürünleri mezunu bir ücretli öğretmen koymazlar yerinize :KK43:
Arkadaş iki aydır ücretsiz izindeymis büyük olasılıkla Kasım gibi doğumu gerçekleşmiştir .Merkez ilçelerde öğretmen fazlalığı olduğu için bu öğretmenler halk eğitim merkezine veriliyor.İhtiyac olan okullara ve destek eğitim sınıflarına oradan öğretmen gönderiliyor.

Öncelikle geçmiş olsun. Anne sütüne alerjisi yok değil mi? Sadece emzirdiginiz için sizin süt ürünü kullanmamanız mi gerekiyor?
Konuya gelirsek rapor tabii ki hakkınız ama aklıma şu geldi;
Ben lisedeyken ilk sene ingilizce hocamız hamile kaldı,senenin daha başında yerine alakasız bir brans hocasini getirdiler-ittire kaktira boş derslerle falan sene bitti. İkinci sene hoca geldi, başka bir rapor vs aldı heralde -birkac ay göründükten sonra yine gitti, yine alakasız öğretmenler...
Sonra hocamız değişti ama hiç dil temeli olmayanlar olarak bütün sınıf 'may neym is yengenc, watt is yor neym?' seviyesinde kaldık.
Bunda öğretmenin suçu var mı?
Aslında çok yok çünkü kadın hamile kaldı vs, hakkı var demek ki rapor da aldı.
Ama olan koca sene dersten geri kalan çocuklara oldu, şahsen ben çok olumsuz etkisini gördüm bir öğrenci olarak.
Umarım siz yokken su ürünleri mezunu bir ücretli öğretmen koymazlar yerinize :KK43:
Evet sadece bnm dikkat etmem lazm su asamada ek gıdaya gecince olay degisecek..

Benm 4. Sınıftı hocam mezun ettm gecen sene görevlendrme ögretmenle basladlar seneye ben ekmde dogum yaptm zaten hic baslmdm

Öyledir belki orda yanlış demisimdir ama konu sahibi kendisi de bunu diyen öğretmene resmen torpilli vs demeye çalışmış. Bana kendisi de çok iyi niyetli gelmedi bu yüzden. Demek de ben de sadece iyi niyetli yazmadım. Sizce o kadının oraya nasıl kadrolu geldiğini bilmediğini belirtmeye ihtiyacı var mıydı? Ve demek istediğim başka bir şeydi bir de.
Bana etikten vurgu yaptığı için belirttim cımbızlayacak baska bir seyiniz kaldı mı :)

İyide okuduğumdan anladığım kadarıyla siz sırf keyfi ortada birşey yokken izin alanlardan bahsetmişsiniz bu aynı şeymi ya evladınız söz konusu burda süt alerjiside zordur ya benim yiğenimde vardı 2 aylıkken başladı ölümden dönmüştü yavrum ciddi bir olay bu.Ben olsam yüzüne bile bakmam konuşursada soğuk davranırdım hadsize :sinirli:
Yasamayan bilemez ki iste o saatlerce aglamayı

="melyaaa, post: 55448512, member: 812890"]Bana etikten vurgu yaptığı için belirttim cımbızlayacak baska bir seyiniz kaldı mı :)
belki o etiğe uyarak geldi nereden biliyorsunuz diyorum ben de. Cimbizlamak falan değil bu. Norm fazlası atamada geldiyse eğer çok da ütopik bişey değil demek istiyorum.

belki o etiğe uyarak geldi nereden biliyorsunuz diyorum ben de. Cimbizlamak falan değil bu. Norm fazlası atamada geldiyse eğer çok da ütopik bişey değil demek istiyorum.
Okulunda norm fazlası degildi biliyoruz norm fazlası olmadan nasl norm fazlası olarak gelsin

Öyledir belki orda yanlış demisimdir ama konu sahibi kendisi de bunu diyen öğretmene resmen torpilli vs demeye çalışmış. Bana kendisi de çok iyi niyetli gelmedi bu yüzden. Demek de ben de sadece iyi niyetli yazmadım. Sizce o kadının oraya nasıl kadrolu geldiğini bilmediğini belirtmeye ihtiyacı var mıydı? Ve demek istediğim başka bir şeydi bir de.
Bana da biri kendi yaptığı etik olmayan bir konudan üzerime gelse sen önce kendine bak derim ve hatırlatırım etik davranmadığı konuyu. Bence herkes böyle yapar. Bir de bana göre kötü niyetli kadın demişsiniz. Ben burada kimsenin avukatı değilim ama şahsen hiç tanımadığım yüzünü bile görmediğim birinin niyeti konusunda fikir yürütemem. Kalpleri ancak Allah bilir der iyi niyetli yaklaşırım ;)

Şöyle düşünün; siz öğretmen eksikliğinden bile bu kadar olumsuz etkilenirken annesine ihtiyacı olan bir bebek nasıl etkilenir onun yokluğundan?...
Ben de bir kadınım, 3 aylık çocuğu bırakıp ise dönmek zaten kabus gibi. Doğum izninin süresi vs zaten eleştirilecek birşey.
Ki zaten devletin ödediği rapor parasına da takılmam, kimlerin mersedesinin parası çıkıyor sonuçta bizim vergilerden, kadınların doğurduğu çocuğa gelene kadar takılacak milyon tane şey var.
Demek istedigim devlet kurumunda ya da özel sektörde bir kişinin eksik bir kişinin fazla olması çok da büyük etkiler etmez. Devlette yedeklerden birisi geçici göreve gelir, özelde şirket kendi yararına bir yol bulur vs
Ama dönem ortasında ayrılan bir öğretmenin eksikliği gerçekten fark ediliyor hem de etkisi uzuun yıllar geçmiyor. Ama konu sahibi zaten kendi sınıfını mezun edip ücretsiz izne ayrılmış (mükemmel zamanlama)

Evet sadece bnm dikkat etmem lazm su asamada ek gıdaya gecince olay degisecek..

Benm 4. Sınıftı hocam mezun ettm gecen sene görevlendrme ögretmenle basladlar seneye ben ekmde dogum yaptm zaten hic baslmdm
Hiç endişelenmeyin, benim yeğenimde de süt alerjisi var. Ablam çok sıkı bir diyet yapıyor, çirkin vegan peynirlerle yaşamaya çalışıyor falan ama en azından diyetten sonra bebişteki yeşil kaka problemi falan ortadan kalkti:nazar::nazar:

Yasamayan bilemez ki iste o saatlerce aglamayı
Aynen katılıyorum size yaşamayan herkes ama herkes bende çocuk annesiyim bilirim diye konuşur.Bizim bebeğimizin kakasından kan gelmişti o acile nasıl gittik bir Allah bir biz biliriz dr.ben odadan çıkarken arkası dönüktü diğer arkadaşına daha çok küçük yazık durumu çok ciddi demişti bir yandan ağlıyorum gizli gizli diğer yandan annesine belli etmemeye çalışıyorum çok ama çok zor böyle şeyler kimse sizin gibi bakamaz bebeğinizin başında durun kimin ne dediğinide umursamayın Rabbim yardımcınız olsun :KK200:

Ben de bir kadınım, 3 aylık çocuğu bırakıp ise dönmek zaten kabus gibi. Doğum izninin süresi vs zaten eleştirilecek birşey.
Ki zaten devletin ödediği rapor parasına da takılmam, kimlerin mersedesinin parası çıkıyor sonuçta bizim vergilerden, kadınların doğurduğu çocuğa gelene kadar takılacak milyon tane şey var.
Demek istedigim devlet kurumunda ya da özel sektörde bir kişinin eksik bir kişinin fazla olması çok da büyük etkiler etmez. Devlette yedeklerden birisi geçici göreve gelir, özelde şirket kendi yararına bir yol bulur vs
Ama dönem ortasında ayrılan bir öğretmenin eksikliği gerçekten fark ediliyor hem de etkisi uzuun yıllar geçmiyor. Ama konu sahibi zaten kendi sınıfını mezun edip ücretsiz izne ayrılmış (mükemmel zamanlama)

Hiç endişelenmeyin, benim yeğenimde de süt alerjisi var. Ablam çok sıkı bir diyet yapıyor, çirkin vegan peynirlerle yaşamaya çalışıyor falan ama en azından diyetten sonra bebişteki yeşil kaka problemi falan ortadan kalkti:nazar::nazar:
Biz de ileri derecede kusma vardı ve ara ara kızarklıklar .. Kusma ama anlatılmaz günde bilmem on kac kere Allahm sifalar versin de diyete insallah dayanacaz bakalım

Aynen katılıyorum size yaşamayan herkes ama herkes bende çocuk annesiyim bilirim diye konuşur.Bizim bebeğimizin kakasından kan gelmişti o acile nasıl gittik bir Allah bir biz biliriz dr.ben odadan çıkarken arkası dönüktü diğer arkadaşına daha çok küçük yazık durumu çok ciddi demişti bir yandan ağlıyorum gizli gizli diğer yandan annesine belli etmemeye çalışıyorum çok ama çok zor böyle şeyler kimse sizin gibi bakamaz bebeğinizin başında durun kimin ne dediğinide umursamayın Rabbim yardımcınız olsun :KK200:
Amin insAllahhhh cok sagolun size de gecmis olsun

Tamam da dönem ortasına denk gelecek diye öğretmenler hamile mi kalmasın? Öğrenciler eksikliğini hissetmesin diye anne mi olmasın? Sonuçta Allah’ın takdiri ne zaman isterse o zaman olur. Bir öğrenci öğretmenin yokluğundan olumsuz etkilenir belki ama bir bebek annesinin yokluğundan nasıl etkilenir? Teraziye koyduğunuzda hangi olumsuzluk tercih edilir? Şüphesiz bebeğin psikolojisi sağlığı gelecekte sağlıklı birey olması daha ağır basmalıdır. KK’da yeni konu başlığı açalım en iyisi öğretmenler ne zaman hamile kalmalıdır diye! :)) Devletin tanıdığı haklar konusunda ise hemfikiriz..

Son düzenleme:
Bence siz zamanında onun bam teline basmışsınız ve hep bugünü beklemiş gibi bir durum olmuş.

Amin insAllahhhh cok sagolun size de gecmis olsun[/QUO Sağolun şimdi büyüdü kocaman oldu geçti bitti o kötü günlerimiz Rabbim ne derse o olur ama çok zor ve dikkat edilmesi gereken bir süreçtesiniz Allah yardımcınız olsun

Karşı taraftan size karşı bir kıskançlık sezdim. Eğer geçmiş olsun ne oldu filan diye sormadıysa fesatlıkta sezebilirim :KK53:

Hayatımızda böyle insanlar maalesef var . Allah evladınıza şifa versin . Benim oğlumda yok ama diğer alerjilerimiz tavan .

Tam olarak tüm süt ürünlerine mi var bir bilgim yok ama mamayla da büyür. Benim oğlum erken doğduğu için 1 ay sağarak vermek zorunda kaldım . 4 yaşına geldi bile şimdi .

Allah ım dermansız dert vermesin.Böyle insanlar için canınızı sıkmaya bile değmez.

Sonuçta bir zorunluluğunuz yok iletişimi kesersiniz olur biter.

Durum tam da başlıktaki gibi kızlar..

Bu kötü kalplilerin açık arayan zihniyetin beni bulmasından yıldım..

Olayı elimden geldiğince özetleyeceğim bakalım becerebilirsem..

Şimdi kızlar 5,5 aylık meleğimde süt alerjisi cıktı cuma günü ve doktor bize böyle bi durumda annenin senede iki kez ücer aylık refakatçi raporu alma hakkı olduğunu söyledi. (Dikkat bilmeyen annelere duyurulur haklarımızı bilelim)

Biz tabi havalara uçtuk çünkü kredi ödememiz var ikimiz de öğretmeniz ve ben aylıksız izne ayrılmak icin annemden borc aldım..

İslemleri falan yaptık raporu aldım bugün okula götürdüm iste iznimi iptal edip raporu isletecem falan..Okuldakiler sever beni bebis de yanımdaydı sevdiler ettiler derken bi yandan da alerjisini soruyolar iste nedir falan diye anlatıyorum gecmis olsun dediler sag olsunlar..

Birden gecen sene görevlendirme olup bu sene nasıl oldugunu anlayamadıgım bi sekilde kadrolu olan bi bayan arkadas şak diye "Etik noldu hocam rapor getirmişsiniz " dedi.. "Nasıl yani" dedim..

Geçen sene calısmadan para almak etik degil gerck olmayan rapor almayı dogru bulmuyorum falan demistim onu anlattı.. Aynı sey mi benim cocugum gercekten rahatsız ve böyle bi hakkım varmıs neden almayayım ki dedim bi süre tartısır gibi olduk .. Diger arkadaslar baska konulara gecince susuverdi ama anlayamadıgım insanlar bu kadar mı karartmıs yüreklerini ya ben yalan sahte bi sey yapmadm ki nedir bu acık arama sevdası ..

Simdi arkadaslar biz salı günü bi hocaya ev görmeye gidecegiz bu hoca da gelecek hic selam bile veresim yok napsam ya hu?
Kaçıncı sınıf öğretmenisiniz ?

="06kelebek_s, post: 55448605, member: 829453"]Bana da biri kendi yaptığı etik olmayan bir konudan üzerime gelse sen önce kendine bak derim ve hatırlatırım etik davranmadığı konuyu. Bence herkes böyle yapar. Bir de bana göre kötü niyetli kadın demişsiniz. Ben burada kimsenin avukatı değilim ama şahsen hiç tanımadığım yüzünü bile görmediğim birinin niyeti konusunda fikir yürütemem. Kalpleri ancak Allah bilir der iyi niyetli yaklaşırım :KK66:
Ama bilmiyor kadının nasıl geldiğini ki desin sen kendine bak... Ki diyememis zaten burda bize diyor. Benim esas demek istediğim de şuydu aslında. Yönetmeliği de kullar yapıyor. Kişinin kendi oluşturduğu farklı o farklı aslında dedim. Öyle olmasaydı değişen bir şey olmazdı. Ama Allah katında hak değişen bir şey değil. Bir de öğretmensen ve durumunu idare anlarsa-nobet de tutmuyor ilk bir sene bebek dogunca- iki veya üç yarım gün okula gidip görevini yapabilirsin. Ama dediğim gibi idareye bağlı. Konu amacından sapmasin. Etiğin tanımı belli zaten tüm dünyaca kabul görmüş ahlak anlayışı demek. Demek ki bu konu böyle. Konu sahibi rapor konusunda haklı demek ki.

Back
X