İ-çim şiş-ti!!!!

Ay nerden baslasam..

İroni yapmak bi suc degildir zeka gerektirir yapabiliyorsanız ne ala suclamadım..

Hanımefendi ya saka mısınız nesiniz 9 ay gebelik en az 4 ay sonrası 13 ay yapıyo neyini planyayım ya .. Kadınsınız bilirsiniz ha deyince hamile kalınmıyo yani..

Hem sırf meslegimden ötürü ben niye bunu savunmak zorunda kalıyorum ya ürüyoruz biz de tüm canlılar gibi ne kadar insani degil mi?

Bakınız öğretmen degismemis ama zihniyet hala hep bana hep bana..

Hanfendi sizinle anlaşmamız mumkun değil. Sizin raporunuza en ufak bir şey söylemedim baştan beri. Ben sistemi sorguladım ve bir beklentiden bahsettim. Her insan her şeyi bekleyebilir. Karar mercii siz değilsiniz. İlginç.

öğretmeninizin 2 çocuğu gökten sepetle mi inmiş ? meb ne yapsın insanların yatak odasına nöbetçi mi koysun anlamadım bu nasıl bir kafa yapısı. neyse her şeyin planladığınız gibi gideceği bir hayatınız olsun inşallah. zira biz aciz kullar rabbim neyi ne zaman nasıl nasip ederse öyle yaşıyoruz
Bi de ben 3. Tedavide hamile kaldım pko sebebiyle napsaydm yani acaba ocak 3te hamile kalcam deyince kalmıs hanımefendi sanırım

öğretmeninizin 2 çocuğu gökten sepetle mi inmiş ? meb ne yapsın insanların yatak odasına nöbetçi mi koysun anlamadım bu nasıl bir kafa yapısı. neyse her şeyin planladığınız gibi gideceği bir hayatınız olsun inşallah. zira biz aciz kullar rabbim neyi ne zaman nasıl nasip ederse öyle yaşıyoruz

2 çocuğu sepetle inmedi. Ben çocukları için rapor vs almasına gerek olmadığı çok güzel bir dönemde onun öğrencisi oldum ve bence tüm çocuklarımız bu güzelliği hak ediyor. Ne kadar kişisel algıladınız yaptığım yorumları pes yani.

Hanfendi sizinle anlaşmamız mumkun değil. Sizin raporunuza en ufak bir şey söylemedim baştan beri. Ben sistemi sorguladım ve bir beklentiden bahsettim. Her insan her şeyi bekleyebilir. Karar mercii siz değilsiniz. İlginç.
Ben de sizin öğretmenden bitmeyen beklentizden bahsettim ya bu nasıl bi mantık senin cocuguna göre hamile kalmasını bekliyosun e kondom hediye ediversinler öğretmenler gününde tövbe est. Pes diyorum pes bu kadar da ars ı alaya cıkarmayın beklentilerinizi eğitim öğretim süreci tıkanmaz rahat olun

2 çocuğu sepetle inmedi. Ben çocukları için rapor vs almasına gerek olmadığı çok güzel bir dönemde onun öğrencisi oldum ve bence tüm çocuklarımız bu güzelliği hak ediyor. Ne kadar kişisel algıladınız yaptığım yorumları pes yani.
ok.sen haklısın ben özür dilerim

Kusura bakmayın sizin tüp bebek meselenizi takip etmedim. Bir çok kadın planladığı tarihte hamile kalabiliyor. Beklenilen normal zamanlamalar üzerinden yorum yaptım.

Durum tam da başlıktaki gibi kızlar..

Bu kötü kalplilerin açık arayan zihniyetin beni bulmasından yıldım..

Olayı elimden geldiğince özetleyeceğim bakalım becerebilirsem..

Şimdi kızlar 5,5 aylık meleğimde süt alerjisi cıktı cuma günü ve doktor bize böyle bi durumda annenin senede iki kez ücer aylık refakatçi raporu alma hakkı olduğunu söyledi. (Dikkat bilmeyen annelere duyurulur haklarımızı bilelim)

Biz tabi havalara uçtuk çünkü kredi ödememiz var ikimiz de öğretmeniz ve ben aylıksız izne ayrılmak icin annemden borc aldım..

İslemleri falan yaptık raporu aldım bugün okula götürdüm iste iznimi iptal edip raporu isletecem falan..Okuldakiler sever beni bebis de yanımdaydı sevdiler ettiler derken bi yandan da alerjisini soruyolar iste nedir falan diye anlatıyorum gecmis olsun dediler sag olsunlar..

Birden gecen sene görevlendirme olup bu sene nasıl oldugunu anlayamadıgım bi sekilde kadrolu olan bi bayan arkadas şak diye "Etik noldu hocam rapor getirmişsiniz " dedi.. "Nasıl yani" dedim..

Geçen sene calısmadan para almak etik degil gerck olmayan rapor almayı dogru bulmuyorum falan demistim onu anlattı.. Aynı sey mi benim cocugum gercekten rahatsız ve böyle bi hakkım varmıs neden almayayım ki dedim bi süre tartısır gibi olduk .. Diger arkadaslar baska konulara gecince susuverdi ama anlayamadıgım insanlar bu kadar mı karartmıs yüreklerini ya ben yalan sahte bi sey yapmadm ki nedir bu acık arama sevdası ..

Simdi arkadaslar biz salı günü bi hocaya ev görmeye gidecegiz bu hoca da gelecek hic selam bile veresim yok napsam ya hu?

Öncelikle geçmiş olsun...

Selamda vermezdim hayatımda da tutmazdım.
Bu kadar içi kararmış biri ancak insanın moralini bozar, kendi karamsarlığına çeker.
Uzak durun olsun bitsin...

Ancak bir sorum var, benim bebeğimde de süt alerjisi çıkmıştı.
Fakat ben özel sektörde çalışıyorum. Şu an süt alerjisi geçti gayet iyi maşallah.
Biz yendik çok şükür.

Bu haktan haberim yoktu, memurlar için mi geçerli bu? Özel sektör çalışanları da yararlanabiliyor mu?
Artık benim için geçmiş olsun, ancak çevrem için bilgim olsun isterim.
Teşekkür ederim şimdiden yanıtınız için.

Öncelikle geçmiş olsun...

Selamda vermezdim hayatımda da tutmazdım.
Bu kadar içi kararmış biri ancak insanın moralini bozar, kendi karamsarlığına çeker.
Uzak durun olsun bitsin...

Ancak bir sorum var, benim bebeğimde de süt alerjisi çıkmıştı.
Fakat ben özel sektörde çalışıyorum. Şu an süt alerjisi geçti gayet iyi maşallah.
Biz yendik çok şükür.

Bu haktan haberim yoktu, memurlar için mi geçerli bu? Özel sektör çalışanları da yararlanabiliyor mu?
Artık benim için geçmiş olsun, ancak çevrem için bilgim olsun isterim.
Teşekkür ederim şimdiden yanıtınız için.
Cok cok tesekkür ederim insAllah biz de gecirecegiz..

Simdi calısan annelerin hepsine var ancak bazı arkadaslar da yazdılar doktorum da söyledi kabul edip etmemek kurumunuza kalmıs..Meb kabul ediyor sizin kurumunız kabul eder mi bunu öğrenmeniz gerekli..

Saglıcakla büyütün ..

Cok cok tesekkür ederim insAllah biz de gecirecegiz..

Simdi calısan annelerin hepsine var ancak bazı arkadaslar da yazdılar doktorum da söyledi kabul edip etmemek kurumunuza kalmıs..Meb kabul ediyor sizin kurumunız kabul eder mi bunu öğrenmeniz gerekli..

Saglıcakla büyütün ..

Anladım kurum ile alakalı bir durum yani.
Aklımda bulunsun, çevremde karşılaşan biri olursa onları da bilgilendiririm.
Sonuçta sizin de dediğiniz gibi, devlet böyle bir imkan ve olanak sunduktan sonra, niye her vatandaş bundan faydalanamasın.

Ancak bazı yorumlara şok oldum...
İnsanlarımız ne kadar bencil ve ne kadar kendisine göre (kişisel) isteklere sahip...
Aklıma gelen tek şey Allah öğretmenlere sabır versin .

Öğretmen geride bıraktığı çocukları düşünecek kadar duyarlı olmalı, dikkat ederseniz çocuk yapmasın fln dememişim. Sadece bunun planlaması vs öğrenciyi etkilemeyecek şekilde yapılmalı. Düşünün 1. sınıf öğrencisisiniz tam okumaya geçeceksiniz öğretmen doğum iznine ayrılıyor vs. Hoş bir şey mi bu?

Mesela nasil bir plan yapmali bir ogretmen ? Dogumunu okula gore mi ayarlasin ? Dogum izni 2. Donem komple gidecek denk gelir diye temmuz ayinda korunsun mu ? ya da kazara olursa da bebegi falan mi aldirsin napsin ? Hani ogrenci magduriyeti dusunceniz dogru bu acidan tamam da ogretmen ne yapsin? Cozum yolunu cidden merak ettim.

Kusura bakmayın sizin tüp bebek meselenizi takip etmedim. Bir çok kadın planladığı tarihte hamile kalabiliyor. Beklenilen normal zamanlamalar üzerinden yorum yaptım.
Ama bir ay bile sarkarsa eğitim öğretim aksar(!)
Tüp bebek degildi klomendi ayrıca takşp etmeniz gerekmez düz mantıkla her insanın şak diye gebe kalamayacagını bilebilirsiniz

Size planlı gebelikler planlı hayat dilerim ben pata küte yasıyorum iste..

Anladım kurum ile alakalı bir durum yani.
Aklımda bulunsun, çevremde karşılaşan biri olursa onları da bilgilendiririm.
Sonuçta sizin de dediğiniz gibi, devlet böyle bir imkan ve olanak sunduktan sonra, niye her vatandaş bundan faydalanamasın.

Ancak bazı yorumlara şok oldum...
İnsanlarımız ne kadar bencil ve ne kadar kendisine göre (kişisel) isteklere sahip...
Aklıma gelen tek şey Allah öğretmenlere sabır versin .
Gebelik tarihimize karar verme hakkını kendinde görüyor ya hu resmen ne zaman korunmayı bırakacagımıza müdagale edebileceklerini düsünebiliyor güzel insanlarımız

Mesela nasil bir plan yapmali bir ogretmen ? Dogumunu okula gore mi ayarlasin ? Dogum izni 2. Donem komple gidecek denk gelir diye temmuz ayinda korunsun mu ? ya da kazara olursa da bebegi falan mi aldirsin napsin ? Hani ogrenci magduriyeti dusunceniz dogru bu acidan tamam da ogretmen ne yapsin? Cozum yolunu cidden merak ettim.
Tabiii öyle riskli dönemlerde seks yapmasın gerekirse yapacaksa de kondom spiral ne varsa kullansın dogum nisan ayına denk gelirse olmaz .. Gercekten inanılmaz..

Gebelik tarihimize karar verme hakkını kendinde görüyor ya hu resmen ne zaman korunmayı bırakacagımıza müdagale edebileceklerini düsünebiliyor güzel insanlarımız

Saçma bir bakış açısı bence.

Ben oğlumu kreşe verdim, özel bir kurum.
Bir tane çok tatlı bir öğretmeni vardı oğlumun, inanılmaz kanı ısınmıştı bizimkinin de.
Kadın hamile kaldı ve Almanya'ya taşınmaya karar verdi.
Ben şahsen çok üzüldüm oğlum adına, ancak yapacak birşey yok...

Nasıl başkasının benim hayatıma ve kararlarıma müdahale etme lüksü yoksa!
Ben de veya bir başkası da kimsenin hayatına müdahale edemem/edemez.

Ama o öğretmenin gidişine gerçekten çok üzüldüm.
Kendisine çok üzüldüğümü, bebeğinin sağlıkla doğmasını dilediğimi, vs. gibi çok tatlı görüşmelerimiz oldu.

Kimin haddine birine "sen şu zamanda hamile kalabilirsin, kocan şu zamana denk getirsin bi zahmet yatak zamanını" demek!! Kimin haddine! Yok artık... :KK57:

Saçma bir bakış açısı bence.

Ben oğlumu kreşe verdim, özel bir kurum.
Bir tane çok tatlı bir öğretmeni vardı oğlumun, inanılmaz kanı ısınmıştı bizimkinin de.
Kadın hamile kaldı ve Almanya'ya taşınmaya karar verdi.
Ben şahsen çok üzüldüm oğlum adına, ancak yapacak birşey yok...

Nasıl başkasının benim hayatıma ve kararlarıma müdahale etme lüksü yoksa!
Ben de veya bir başkası da kimsenin hayatına müdahale edemem/edemez.

Ama o öğretmenin gidişine gerçekten çok üzüldüm.
Kendisine çok üzüldüğümü, bebeğinin sağlıkla doğmasını dilediğimi, vs. gibi çok tatlı görüşmelerimiz oldu.

Kimin haddine birine "sen şu zamanda hamile kalabilirsin, kocan şu zamana denk getirsin bi zahmet yatak zamanını" demek!! Kimin haddine! Yok artık... :KK57:
İste o öğretmen bencil ve duyarsız sizin cocugunuzun psikoljisini tehlikeye attı..

Eylülde hamile kalıp 40+ haftaya kadar calısıp haziranda dogurup temmuz ve agustosa bebegine bakıp 3 aylık bebegini bırakıp eylülde baslamalıydı ..

Aaa oldu bak böyle yapayım 2.yi ben ..

devletin belli bir meslek grubunun seks ve aile planlamasına karışmasını talep etmek gerçekten ilginç bir istek, böyle istekler olabileceğini ilk kez görüyorum açıkçası.Her şeyden evvel insan haklarına aykırı bir istek, üstelik akıl almaz da.Çocuklar öğretmen değiştirdiler diye alt üst olmazlar, psikolojilerinde onulmaz yaralar filan açılmaz, üstelik hayat güllük gülistanlık bir yer değil, çocuklarınız zorlukları görüp olgunlukla karşılayarak yaşamak zorundalar açıkladığım şeylere inanamıyorum ayrıca o da ayrı konu.

devletin belli bir meslek grubunun seks ve aile planlamasına karışmasını talep etmek gerçekten ilginç bir istek, böyle istekler olabileceğini ilk kez görüyorum açıkçası.Her şeyden evvel insan haklarına aykırı bir istek, üstelik akıl almaz da.Çocuklar öğretmen değiştirdiler diye alt üst olmazlar, psikolojilerinde onulmaz yaralar filan açılmaz, üstelik hayat güllük gülistanlık bir yer değil, çocuklarınız zorlukları görüp olgunlukla karşılayarak yaşamak zorundalar açıkladığım şeylere inanamıyorum ayrıca o da ayrı konu.
Su ahir dünyada öğretmenlerin seks ve cocuk yapma zamanını da tartıstım ya gözüm acık gitmez ..

İste o öğretmen bencil ve duyarsız sizin cocugunuzun psikoljisini tehlikeye attı..

Eylülde hamile kalıp 40+ haftaya kadar calısıp haziranda dogurup temmuz ve agustosa bebegine bakıp 3 aylık bebegini bırakıp eylülde baslamalıydı ..

Aaa oldu bak böyle yapayım 2.yi ben ..

Ben ailevi nedenlerden dolayı, bir çok kereler okul değiştirmiş bir insanım.
Oldu olacak ben de öğretmenlerimi benim ile taşınmaya diretseydim...
Ne güzel olurdu...

Malesef ki insanlar çok bencil günümüzde.
Evet çocukların eğitimleri önemli.
Fakat eğitim verenlerin de şahsi yaşantıları var, insan hakları var, insani yaşam tarzları var.

Bu kadar ince düşünen bir annenin bunu idrak edememesi de şaşılacak bir durum.

Su ahir dünyada öğretmenlerin seks ve cocuk yapma zamanını da tartıstım ya gözüm acık gitmez ..
Yorumlara şaşırmadım. öğretmen değilim ama öğretmenlere havadan para alıyor muamelesi yapılıyor. Üzücü bir durum bu. Sıkıntı öğretmenlere tanınan hak değil geri kalan kısma bu hakların tanınmaması. Velilerin çocuğu değerli de öğretmeninki değersiz mi. Dersler boş geçiyorsa bu öğretmenin değil kurumun suçu. İnşallah bebeğiniz tez zamanda düzelir.

Back
X