İ-çim şiş-ti!!!!

Hanımlar cidden demek içiniz rahat değil ki bana bu kadar tepkilisiniz ilk mesajımda ne yazmışım bu gibi durumlarda ne yapılıyor? Sadece öğretmen üzerinden değil belli bir durumda diğer ülkelerde ne yapılıyor demişim ama siz olayı yatak odanıza çektiniz. Kimsenin yatak odasını tartışmaya niyetim yok açıkçası.

Öğretmen geride bıraktığı çocukları düşünecek kadar duyarlı olmalı, dikkat ederseniz çocuk yapmasın fln dememişim. Sadece bunun planlaması vs öğrenciyi etkilemeyecek şekilde yapılmalı. Düşünün 1. sınıf öğrencisisiniz tam okumaya geçeceksiniz öğretmen doğum iznine ayrılıyor vs. Hoş bir şey mi bu?

onraynmiyiz onraynmiyiz Benim 1-5 arası öğretmenim hiç değişmedi, 2 çocuklu mükemmel bir öğretmendi. Allah ondan razı olsun. Açıkçası ben de çocuğumu okula verirken bu tip durumları olmayacak öğretmen seçmeye çalışacağım çünkü bu KK da gördüğüm kadarıyla, öğretmenlik normal bir düz memurluk gibi yapılıyor artık, özveri fln hak getire. Bu şekilde bir beklentim olduğu için ironi yapmakla suçlandım. Bence herkes kendi vicdanına göre karar veriyor, ben öğretmen olsam bunu planlamaya çalışırım ayrıca tabiki meb de bu konuda çalışma yapmalı, sadece öğretmenin planlamasıyla olmaz. O yüzden yurtdışı örnekleri nasıl, onlar ne yapıyor diye merak ettiğimi de belirtmişim ilk mesajda.

Hanımlar cidden demek içiniz rahat değil ki bana bu kadar tepkilisiniz ilk mesajımda ne yazmışım bu gibi durumlarda ne yapılıyor? Sadece öğretmen üzerinden değil belli bir durumda diğer ülkelerde ne yapılıyor demişim ama siz olayı yatak odanıza çektiniz. Kimsenin yatak odasını tartışmaya niyetim yok açıkçası.

Sizin durumunuzu bilmiyorum ama bu öğretmenlerin rapor alması çocuk doğurması vs si hep sınıftaki çocuklara zarar. Yurtdışında nasıl oluyor bu işler acaba?

kalın ve altı çizili cümleleriniz yatak odasına müdahele değil de ne peki?

Durum tam da başlıktaki gibi kızlar..

Bu kötü kalplilerin açık arayan zihniyetin beni bulmasından yıldım..

Olayı elimden geldiğince özetleyeceğim bakalım becerebilirsem..

Şimdi kızlar 5,5 aylık meleğimde süt alerjisi cıktı cuma günü ve doktor bize böyle bi durumda annenin senede iki kez ücer aylık refakatçi raporu alma hakkı olduğunu söyledi. (Dikkat bilmeyen annelere duyurulur haklarımızı bilelim)

Biz tabi havalara uçtuk çünkü kredi ödememiz var ikimiz de öğretmeniz ve ben aylıksız izne ayrılmak icin annemden borc aldım..

İslemleri falan yaptık raporu aldım bugün okula götürdüm iste iznimi iptal edip raporu isletecem falan..Okuldakiler sever beni bebis de yanımdaydı sevdiler ettiler derken bi yandan da alerjisini soruyolar iste nedir falan diye anlatıyorum gecmis olsun dediler sag olsunlar..

Birden gecen sene görevlendirme olup bu sene nasıl oldugunu anlayamadıgım bi sekilde kadrolu olan bi bayan arkadas şak diye "Etik noldu hocam rapor getirmişsiniz " dedi.. "Nasıl yani" dedim..

Geçen sene calısmadan para almak etik degil gerck olmayan rapor almayı dogru bulmuyorum falan demistim onu anlattı.. Aynı sey mi benim cocugum gercekten rahatsız ve böyle bi hakkım varmıs neden almayayım ki dedim bi süre tartısır gibi olduk .. Diger arkadaslar baska konulara gecince susuverdi ama anlayamadıgım insanlar bu kadar mı karartmıs yüreklerini ya ben yalan sahte bi sey yapmadm ki nedir bu acık arama sevdası ..

Simdi arkadaslar biz salı günü bi hocaya ev görmeye gidecegiz bu hoca da gelecek hic selam bile veresim yok napsam ya hu?
Gidin ve görmezden gelin o kendini bilmezi. Geçen yıl görevlendirmeyken bu yıl nasıl kadrolu şaşılacak bir şey. Birde aklında tutmuş geçen yıl laf arasında geçen bir cümlenizi. Demekki o laf arkadaşa çok dokunmuş.

kalın ve altı çizili cümleleriniz yatak odasına müdahele değil de ne peki?

Planlaması derken öğretmen görevlendirilmesi gibi şeylerden bahsediyorum sizin yatak odanızdan değil!
Çocuk sahibi olmanızdan sonraki kısımlardan bahsediyorum.

Planlaması derken öğretmen görevlendirilmesi gibi şeylerden bahsediyorum sizin yatak odanızdan değil!
Çocuk sahibi olmanızdan sonraki kısımlardan bahsediyorum.

yerine görevlendirme zaten yapılıyor hanımefendi çocuk doğurması zarar demişsiniz daha ne diyebilirsinizki zatennnnnnnnnnnnnnnn

yerine görevlendirme zaten yapılıyor hanımefendi çocuk doğurması zarar demişsiniz daha ne diyebilirsinizki zatennnnnnnnnnnnnnnn

Maalesef her zaman olmuyor bu görevlendirme çocuklar iyice sürünüyor. Her şey aksıyor ondan sonra anca. Kaldı ki benim çocuğum çok hassas öğretmeni de buna göre seçeceğim. Kimse kimsenin tercihlerine beklentilerine ve hayatını planlamasına karışamaz. Size laf anlatacağım diye konu sahibinin deyimiyle benimde i-çim-şiş-tii-y Hayırlı Günler.

Maalesef her zaman olmuyor bu görevlendirme çocuklar iyice sürünüyor. Her şey aksıyor ondan sonra anca. Kaldı ki benim çocuğum çok hassas öğretmeni de buna göre seçeceğim. Kimse kimsenin tercihlerine beklentilerine ve hayatını planlamasına karışamaz. Size laf anlatacağım diye konu sahibinin deyimiyle benimde i-çim-şiş-tii-y Hayırlı Günler.

o zaman sorununuzu meb le çözeceksiniz öğretmenlerin özel hayatlarıyla değil. size de hayırlı günler

Ben çocuk sevmeyen ve istemeyen bir öğretmenim. 1. sınıfta inşallah 4 sene ayrılmayacağız demiştim.
Ancak ne oldu, yeni bir okul yapıldı ve sınıfımın bir kısmı o okula transfer oldu, bazı sınıflar kapatıldı ve bize bambaşka öğrenciler geldi. Ameliyat oldum 1 ay üzeri okula gidemedim. Seneye de tam güne geçilecek ve yine kargaşa olacak.
Siz ne kadar plan yaparsanız yapın, hayatın da bazı planları oluyor.

Diğer ülkeler ile Türkiye'nin eğitimini kıyaslamanız komik olmuş.
Zira diğer ülkeler ile kıyaslanacak bir durum söz konusu değil.
Ancak bir başkasının da dediği gibi eğer bir öğretmenin gitmesinde aksaklıklar oluşuyorsa, eğitimsel açıdan, bunun sorumlusu o öğretmenin bulunduğu kurumdur.
Zira öğretmenler de insan oldukları için, çocuk sahibi olabilirler, çocukları hasta olabilir, eşi dostu vefat edebilir, hatta işi bırakma gibi bir delilik dahi yapabilirler.
Kurum gerekli düzenin sağlanmasından, çocukların eğitiminin gerekli şekilde ve aksaklık olmadan verilmesinden sorumludur.

Öğretmenler insan üstü varlıklar olmadıklarından dolayı, onların da yaşam şekilleri sen, ben ve bir başkası gibidir.
Farklısı zaten beklenemez.

Kızılan nokta bu bence.
İnsan üstü durumların sırf mesleklerinden dolayı Öğretmenlerden beklenmesi (konu içeriği gereği).

Ben çocuk sevmeyen ve istemeyen bir öğretmenim. 1. sınıfta inşallah 4 sene ayrılmayacağız demiştim.
Ancak ne oldu, yeni bir okul yapıldı ve sınıfımın bir kısmı o okula transfer oldu, bazı sınıflar kapatıldı ve bize bambaşka öğrenciler geldi. Ameliyat oldum 1 ay üzeri okula gidemedim. Seneye de tam güne geçilecek ve yine kargaşa olacak.
Siz ne kadar plan yaparsanız yapın, hayatın da bazı planları oluyor.

Tabi ki buna kimse karşı çıkamaz ama bu; bu konuda ki düzensizlikleri tartışmamıza engel değil. Genelde devlet okuluna gönderince veliler her türlü rezil olmayı göze almaları bekleniyor. Düzenli bir eğitim öğretim yılı geçirmesini beklemek beklentilerin uzaya çıkmasıyla kıyaslanıyor.

İki çocuk annesi olarak 5 aylık çocuğa tatırdıgınız herşeyin onu doyuracagınıda biliyorum üstelik:) tartışma yaratmaya çalışmıyorum ilkokul öğretmenlerinin helede bir sınıfı varsa daha hassas olmasını bekliyorum tabi bu hassasiyet bir fitratır herkeste olmasını bekleyemem..buarada meyve püreleri çorbalar (yagsız tuzsuz)doyurucu ya yakın meblada artık verebilsin.
5 aylik ve ustelik alerjisi olan bir bebek yagsiz tuzsuz da olsa ek gidaya hele hele doyumluk asla gecemez.
Ozellikle alerjisi olan cocuklarda anne sutune daha fazla hassasiyet gösterilmeli.
Meyve püresi demissiniz bir de saka olmali!

Diğer ülkeler ile Türkiye'nin eğitimini kıyaslamanız komik olmuş.
Zira diğer ülkeler ile kıyaslanacak bir durum söz konusu değil.
Ancak bir başkasının da dediği gibi eğer bir öğretmenin gitmesinde aksaklıklar oluşuyorsa, eğitimsel açıdan, bunun sorumlusu o öğretmenin bulunduğu kurumdur.
Zira öğretmenler de insan oldukları için, çocuk sahibi olabilirler, çocukları hasta olabilir, eşi dostu vefat edebilir, hatta işi bırakma gibi bir delilik dahi yapabilirler.
Kurum gerekli düzenin sağlanmasından, çocukların eğitiminin gerekli şekilde ve aksaklık olmadan verilmesinden sorumludur.

Öğretmenler insan üstü varlıklar olmadıklarından dolayı, onların da yaşam şekilleri sen, ben ve bir başkası gibidir.
Farklısı zaten beklenemez.

Kızılan nokta bu bence.
İnsan üstü durumların sırf mesleklerinden dolayı Öğretmenlerden beklenmesi (konu içeriği gereği).

Eğitimin tümünü kıyaslamadım zaten spesifik olarak bu durumu kıyasladım. Belki bu kadar insanı karşı karşıya getiren bir konu çok basit şekilde çözülüyordur başka ülkelerde.

Tabi ki buna kimse karşı çıkamaz ama bu; bu konuda ki düzensizlikleri tartışmamıza engel değil. Genelde devlet okuluna gönderince veliler her türlü rezil olmayı göze almaları bekleniyor. Düzenli bir eğitim öğretim yılı geçirmesini beklemek beklentilerin uzaya çıkmasıyla kıyaslanıyor.
Özel okulda da insanlar hamile kalıyor, hastalanıyor, görevi bırakıyor . Tonla para verildiği için yerine hemen birini veriyorlar. Meb ise bu işi uzatıyor, kaymakamlık onayı bekleniyor günlerce vb. Yani bunun sorumlusu hasta, hamile öğretmen değil işini yapamayan idareciler ve yetkililerdir.

Iste anahtar cumle :)

KK bir eğitim düzenlemeli bence...
Şoklardayım gelen yorumlara, yapılan açıklamalara...
Ne diyeceğimi bilemez durumdayım...

Yani yine yorumlara pes dedim gercekten
Şöyle yapalim bence arkadaşlar kadın öğretmenlerin daha işe başlar başlamaz rahimlerini alalim devlet politikası olarak
Böylece çocuklari olmaz sadece velinin prems ve premsesleriyle ilgilenirler

Yada ogretmen düşüp kolunu kirdiginda direkt isten atalim bir hafta içinde yeni öğretmen getirelim
El insaf arkadaşlar

Vallahi sinirimden çatlayacağım şimdi.. Öğretmen dediğin de meslek icra eden biri. Unutun o Mahmut hoca triplerini ya da öğrencisinin numarasını ezbere bilen öğretmen figürlerini. Bunlar hep yeşilçam etkisi sanırım . Öğretmenleri hayatından vazgeçmiş , işi gücü öğrencileri olmuş, öğrencilerinin yanında kendi ailesinin, bebeğinin, hayatının esamesi okunmayan insanüstü android yaratıklar mı zannediyorsunuz siz?? He bu kadın aman mazallah senin ultra hassas berkecanının psikolojisi bozulmasın diye anne olmaktan vazgececek çocuk yapmayacak, hem senin o ultra hassas çocugunla ayda 3000 tlye peşine koştur koştur ilgilenecek, hem akşam eve gidecek evinin işini yapacak, kendini sürekli yenileyecek, senin panpiş veli muhabbetlerini çekecek dimi?? Benim de annem babam öğretmendi ve annem bize bakıcı bulmaktan kadının iflahı kesilmişti. Beni ilkokul çağına getirene kadar 8 bakıcı değiştrdi. O zaman böyle doğum izni de yokmuş. Sadece 40 gün iznin olurmuş. Kadıncağız 40 günlüklen bizi bakıcıya teslim edip gelmiş. O dönemi anlatırken hala ağlar. O düzen mi evla yani size göre? Pes yaa bu aman izin almasın rapor almasın etik değil vs diyenler ne vicdansızsınız siz ya. Ayıp ayıp kadının ne zaman çocuk yapacağına da sen karar ver bu ne hadsizlik!!

Oooo bencillikte nirvanaya çıkmışsınız
Tüm öğretmenler bu hanımımızın çocuğunun okul dönemlerine göre doğuracak bitti.
Tüm dünya bir yana kendi çocuğu bir yana. Hee korundukları halde hamile kalırlarsa da aldırıverirler yahu sizin çocuğunuzun düzeninden önemli mi !!!

Peessss hakikaten yuh yani artık

Back
X