İ-çim şiş-ti!!!!

Vallahi sinirimden çatlayacağım şimdi.. Öğretmen dediğin de meslek icra eden biri. Unutun o Mahmut hoca triplerini ya da öğrencisinin numarasını ezbere bilen öğretmen figürlerini. Bunlar hep yeşilçam etkisi sanırım . Öğretmenleri hayatından vazgeçmiş , işi gücü öğrencileri olmuş, öğrencilerinin yanında kendi ailesinin, bebeğinin, hayatının esamesi okunmayan insanüstü android yaratıklar mı zannediyorsunuz siz?? He bu kadın aman mazallah senin ultra hassas berkecanının psikolojisi bozulmasın diye anne olmaktan vazgececek çocuk yapmayacak, hem senin o ultra hassas çocugunla ayda 3000 tlye peşine koştur koştur ilgilenecek, hem akşam eve gidecek evinin işini yapacak, kendini sürekli yenileyecek, senin panpiş veli muhabbetlerini çekecek dimi?? Benim de annem babam öğretmendi ve annem bize bakıcı bulmaktan kadının iflahı kesilmişti. Beni ilkokul çağına getirene kadar 8 bakıcı değiştrdi. O zaman böyle doğum izni de yokmuş. Sadece 40 gün iznin olurmuş. Kadıncağız 40 günlüklen bizi bakıcıya teslim edip gelmiş. O dönemi anlatırken hala ağlar. O düzen mi evla yani size göre? Pes yaa bu aman izin almasın rapor almasın etik değil vs diyenler ne vicdansızsınız siz ya. Ayıp ayıp kadının ne zaman çocuk yapacağına da sen karar ver bu ne hadsizlik!!
Sırf yorumunuzu beğenmek için giriş yaptım :KK9::KK9::KK9:

Sanki öğretmen 4.sinifi mezun edince devlet iki sene kızağa çekip nadasa birakiyor:deli:Dongu hep devam ediyor,öğretmen 1. sınıfı aliyor.Sadec sizin işiniz bittiginden dolayı cocugunuzun eski öğretmeni hamile mi,derste düşük mü yaptı,çocuğu olmuyor mu artik umursamiyorsunuz.

Hanımlar cidden demek içiniz rahat değil ki bana bu kadar tepkilisiniz ilk mesajımda ne yazmışım bu gibi durumlarda ne yapılıyor? Sadece öğretmen üzerinden değil belli bir durumda diğer ülkelerde ne yapılıyor demişim ama siz olayı yatak odanıza çektiniz. Kimsenin yatak odasını tartışmaya niyetim yok açıkçası.
Çok iğrenç bir zihniyetiniz var. Gerçekten. Allah kendiniz gibi ınsanlarla karşılştırsın. İyi insanları sizden ve sizin gibilerden korusun. Cidden kötüsünüz.

Vallahi sinirimden çatlayacağım şimdi.. Öğretmen dediğin de meslek icra eden biri. Unutun o Mahmut hoca triplerini ya da öğrencisinin numarasını ezbere bilen öğretmen figürlerini. Bunlar hep yeşilçam etkisi sanırım . Öğretmenleri hayatından vazgeçmiş , işi gücü öğrencileri olmuş, öğrencilerinin yanında kendi ailesinin, bebeğinin, hayatının esamesi okunmayan insanüstü android yaratıklar mı zannediyorsunuz siz?? He bu kadın aman mazallah senin ultra hassas berkecanının psikolojisi bozulmasın diye anne olmaktan vazgececek çocuk yapmayacak, hem senin o ultra hassas çocugunla ayda 3000 tlye peşine koştur koştur ilgilenecek, hem akşam eve gidecek evinin işini yapacak, kendini sürekli yenileyecek, senin panpiş veli muhabbetlerini çekecek dimi?? Benim de annem babam öğretmendi ve annem bize bakıcı bulmaktan kadının iflahı kesilmişti. Beni ilkokul çağına getirene kadar 8 bakıcı değiştrdi. O zaman böyle doğum izni de yokmuş. Sadece 40 gün iznin olurmuş. Kadıncağız 40 günlüklen bizi bakıcıya teslim edip gelmiş. O dönemi anlatırken hala ağlar. O düzen mi evla yani size göre? Pes yaa bu aman izin almasın rapor almasın etik değil vs diyenler ne vicdansızsınız siz ya. Ayıp ayıp kadının ne zaman çocuk yapacağına da sen karar ver bu ne hadsizlik!!
Benim annemde ağlayarak anlatirdi
Bizler 40 günlükken işe dönmüş
Hiç bir çocuğumun basinda durup büyümesini izleyemedim
Bir gün sessiz sakin evde oturup evcilik oynayamadim diyor

Çalıştığım kurum Adalet Bakanlığına bağlı çalışıyor. Geçen yıl 31 haftalık prematüre bebek doğuran mesai arkadaşımız çok şükür ki 3+3 aylık refakat izninden yararlanabildi. Çocuğu önce 4 hafta kadar küvezde kaldı, daha sonra doğum sonrası izinler kullanıldı, arkasında bu refakat izni başlatıldı. Çok şükür şimdi çok daha iyiler. 3+3 izin bittikten sonra arkadaşımız çoğun başka bir hastalığı ile ilgili (solunum ile ilgili) tekrardan 3 aylık refakat izni aldı. Ancak bu sefer kurum izni kabul etmeden önce genç müd. görüş soracaklarını bildirdiler. Henüz cevap gelmedi. Sanırım aynı tanı ile sadece 3+3 kullanılabiliyor. şimdi tanı farklı ama bakalım nasıl bir görüş gelecek.
Çalışan anneler çocukları ile daha fazla birlikte kalabilmeleri için umarım devletimiz yeni düzenlemeler yapar:anne:

Biz tabi havalara uçtuk çünkü kredi ödememiz var ikimiz de öğretmeniz ve ben aylıksız izne ayrılmak icin annemden borc aldım..

İslemleri falan yaptık raporu aldım bugün okula götürdüm iste iznimi iptal edip raporu isletecem falan..Okuldakiler sever beni bebis de yanımdaydı sevdiler ettiler derken bi yandan da alerjisini soruyolar iste nedir falan diye anlatıyorum gecmis olsun dediler sag olsunlar..

Birden gecen sene görevlendirme olup bu sene nasıl oldugunu anlayamadıgım bi sekilde kadrolu olan bi bayan arkadas şak diye "Etik noldu hocam rapor getirmişsiniz " dedi.. "Nasıl yani" dedim..

Geçen sene calısmadan para almak etik degil gerck olmayan rapor almayı dogru bulmuyorum falan demistim onu anlattı.. Aynı sey mi benim cocugum gercekten rahatsız ve böyle bi hakkım varmıs neden almayayım ki dedim bi süre tartısır gibi olduk .. Diger arkadaslar baska konulara gecince susuverdi ama anlayamadıgım insanlar bu kadar mı karartmıs yüreklerini ya ben yalan sahte bi sey yapmadm ki nedir bu acık arama sevdası ..

Simdi arkadaslar biz salı günü bi hocaya ev görmeye gidecegiz bu hoca da gelecek hic selam bile veresim yok napsam ya hu?

hakkınız olsa da çalışmadan para alacaksınız, arkadaşınız haklı, bravo ona.
yuzunuze söylemiş.

Kotu bir niyetiniz olsa ayliksiz izne ayrilmazdiniz. Sonucta ortada bir hastalik var ona istinaden verilmis bir rapor var. Size verilen hakki kullanmanizda yanlis birsey goremiyorum. Koca koca insanlara kusluk yakismaz merhaba merhaba deyip gecin bence. Konu eskiymis pardon :anneadayı:

Süt alerjisi beslenme sistemini değiştirince geçmesi lazım. Artık eczanelerde , internette bu tür durumlar için mamalar var diye biliyorum. Süt içmeyince alerji olmayacak. Hani bu yeni durum için 1 hafta falan anlayacağım belki çocuğunuzun beslenme düzenini tekrar oluşturun diye ama 3 ay nedir.
Ne yapılır 3 ay. Bana kızmayın ama iş arkadaşınızı haklı buldum ben.
Bir anne olarak daha fazla vakte ihtiyacınız olduğunu biliyorum. Anlıyorum işin o kısmını . Annelik zor kolay gelsin. Ama kadına sinirlenmeyin boşuna. O da haklı.

hakkınız olsa da çalışmadan para alacaksınız, arkadaşınız haklı, bravo ona.
yuzunuze söylemiş.
Hukuk devletindeyiz kanuna aykırı bir durum yok çalışmasa da statüsü gereği bu hakkı kazanmış elde etmiş kpssye girmiş atanmış mesleklerin kendilerine bir özel hakları vardır

Hukuk devletindeyiz kanuna aykırı bir durum yok çalışmasa da statüsü gereği bu hakkı kazanmış elde etmiş kpssye girmiş atanmış mesleklerin kendilerine bir özel hakları vardır

siz öyle duşunuyorsunuz, herşey kanunda belirtildiği gibi keskin çizgilerle ayrılmıyor,işin vicdan boyutu da var. ben şahsen çocuğumun sadece sut alerjisi var diye ucretsiz izin alacakken ucretliye çevirmezdim.
madem eskiden etik etik diyormuş, çalışmadan para alınmaz diyomuş o zaman bu sözleri duyunca gucenmeyecek. çunku eskiden haklıymış.

Durum tam da başlıktaki gibi kızlar..

Bu kötü kalplilerin açık arayan zihniyetin beni bulmasından yıldım..

Olayı elimden geldiğince özetleyeceğim bakalım becerebilirsem..

Şimdi kızlar 5,5 aylık meleğimde süt alerjisi cıktı cuma günü ve doktor bize böyle bi durumda annenin senede iki kez ücer aylık refakatçi raporu alma hakkı olduğunu söyledi. (Dikkat bilmeyen annelere duyurulur haklarımızı bilelim)

Biz tabi havalara uçtuk çünkü kredi ödememiz var ikimiz de öğretmeniz ve ben aylıksız izne ayrılmak icin annemden borc aldım..

İslemleri falan yaptık raporu aldım bugün okula götürdüm iste iznimi iptal edip raporu isletecem falan..Okuldakiler sever beni bebis de yanımdaydı sevdiler ettiler derken bi yandan da alerjisini soruyolar iste nedir falan diye anlatıyorum gecmis olsun dediler sag olsunlar..

Birden gecen sene görevlendirme olup bu sene nasıl oldugunu anlayamadıgım bi sekilde kadrolu olan bi bayan arkadas şak diye "Etik noldu hocam rapor getirmişsiniz " dedi.. "Nasıl yani" dedim..

Geçen sene calısmadan para almak etik degil gerck olmayan rapor almayı dogru bulmuyorum falan demistim onu anlattı.. Aynı sey mi benim cocugum gercekten rahatsız ve böyle bi hakkım varmıs neden almayayım ki dedim bi süre tartısır gibi olduk .. Diger arkadaslar baska konulara gecince susuverdi ama anlayamadıgım insanlar bu kadar mı karartmıs yüreklerini ya ben yalan sahte bi sey yapmadm ki nedir bu acık arama sevdası ..

Simdi arkadaslar biz salı günü bi hocaya ev görmeye gidecegiz bu hoca da gelecek hic selam bile veresim yok napsam ya hu?

Bebeğim yaklaşık 11 aylık ve süt alerjisi geçmek üzere ben bu izinden haberdar değildim,zaten ücretsiz izin kullandım. Tüh kullanabilseydim bile diyemiyorum çünkü geçmek üzere olduğu için o kadar sevinçliyim ki. Yaklaşık 15 gündür tarhana çorbası içebiliyor kahvaltıda peynir yiyebiliyor ve bu dünyalara değer.

Bu anlamda bu kadar hassas bi anneyi rapordur etiktir vs üzmek bence çok büyük günah. Ben o öğretmenin yüzüne bakmaz selam vermezdim,hadsiz kadın. Aylar önce de bu konuyu okuyup yorum yapmışım ama şimdi olayı bizzat tecrübe ettiğim için içim yandı valla.

Git yüzüne konuyu bir daha aç ...bu ne biçim itham utanmiyormusun de için ferahlasin azcik

Back
X