İade almama durumu

Nil_6891

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2011
1.015
932
323
Kızlar, cumartesi günü salonda kullanmak için aynı marka ve desen iki tane halı aldık. Daha doğrusu ödemesini yaptık. Halılar bu gün yani ödemeyi yaptıktan 3 gün sonra kargoyla evimize geldi. Marka söylemek yasak sanırım ama ünlü bir markanın halısı. Hani aynı markanın çantaları, kıyafetleri falan da var, tahmin edersiniz.

Salonda serdiğimde hiç hoşlanmadım, sevemedim halıyı, beğenmedim açıkçası. Küçük bir şehirde yaşıyoruz. Halıyı aldığımız mağaza 1 saat uzaklıkta başka bir şehirde. Mağazadaki bizimle ilgilenen görevliyi aradım. İade etmek istediğimi söyledim, ancak iade edilemeyeceği söylendi. Halı bu gün kargoyla geldi, sadece paketini açtık baktık ve geri topladık.

“Halının çıkışı fabrikadan yapıldı. Biz iade alamayız fabrikayla görüşün” dedi. Müşteri hizmetlerini aradım. İade alma gibi bir uygulamaları olmadığını söylediler. Fabrikanın telefon numarasına ulaşamadım. Müşteri hizmetleriyle görüştüğümde zaten fabrikanın da iade almayacağı söylendi.

Henüz ürünün faturası da elimde yok. Satın aldığımız mağazadaki görevli faturayı başka bir gün verebileceğini söylemişti.

Bu durumda ne yapabilirim sizce?

Odemeyi nasil yaptiniz? Internet bankaciligi yaptiysaniz sirjet ismi hesap no ztn yaziyodur. Odeme satin alma belgesi/ fatura yerine gecebilir.

Internetten aldiysaniz satis kurallari vardir orda iade var mi yok mu yazar

İade almadıklarını söylediklerine göre büyük ihtimal faturayı bulsanız bile bir şey yapamazsınız. Anlaşma belgesini biraz incelerseniz belki orda birşeyler yazıyordur.

Odemeyi nasil yaptiniz? Internet bankaciligi yaptiysaniz sirjet ismi hesap no ztn yaziyodur. Odeme satin alma belgesi/ fatura yerine gecebilir.

Internetten aldiysaniz satis kurallari vardir orda iade var mi yok mu yazar
İnternet üzerinden almadık. Mağazadan aldık. Ödemeyi de nakit yaptık. Kart kullanmadık...

İnternetten aldığınızda iade almak zorundalar. Ama mağazaya gidip seçip aldıysanız iade almıyoruz diyebiliyor bazı markalar. Ben genelde söylene söylene baskın gelip iade olmazsa da değişim talep ediyorum.

O zmn isiniz zor.. cunku hic bir sekilde ordan aldiginizi ispat edemezsiniz
Elimizde bir belge var ama fatura değil. Faturayı başka bir gün gittiğimizde alabileceğimiz söylenmişti. Faturayı vermeme gibi bir durum olmaz sanıyorum. Ancak bulunduğum şehirde değil mağaza. Sırf faturayı almak için git gel zor olur. Bir de işe yarar mı bilemiyorum... Elimde fatura olmadan da resmi olarak bir yere başvuramam sanırım...

İade hakkı olmaz mı ya iç çamaşırı mı bu

Elimizde bir belge var ama fatura değil. Faturayı başka bir gün gittiğimizde alabileceğimiz söylenmişti. Faturayı vermeme gibi bir durum olmaz sanıyorum. Ancak bulunduğum şehirde değil mağaza. Sırf faturayı almak için git gel zor olur. Bir de işe yarar mı bilemiyorum... Elimde fatura olmadan da resmi olarak bir yere başvuramam sanırım...
Nasil bi belge? Fiyat urun adi yaziosa fatura yerine gecebilir, lakin degisim veya iade yapmiolarsa faturayi gozlerine soksanda anlamsiz. Arayip faturayi maille yollasinlar pdf olarak ciktisini alirsiniz. Ayrica fabrikayida arayip soyle soyle bi durum var urunu iade etmek istiorum diye sorarsin. Yani illa gitmen sart degil

Nasil bi belge? Fiyat urun adi yaziosa fatura yerine gecebilir, lakin degisim veya iade yapmiolarsa faturayi gozlerine soksanda anlamsiz. Arayip faturayi maille yollasinlar pdf olarak ciktisini alirsiniz. Ayrica fabrikayida arayip soyle soyle bi durum var urunu iade etmek istiorum diye sorarsin. Yani illa gitmen sart degil
Evet yarın tekrardan bir arayıp konuşayım. Elimizdeki belgenin geçerli bir belge olduğunu sanmıyorum. Yapılan ödeme miktarı yazıyor. Halının markası ve modeli yazmıyor. Bizim ad-soyad ve iletişim bilgilerimiz var...

Kızlar, cumartesi günü salonda kullanmak için aynı marka ve desen iki tane halı aldık. Daha doğrusu ödemesini yaptık. Halılar bu gün yani ödemeyi yaptıktan 3 gün sonra kargoyla evimize geldi. Marka söylemek yasak sanırım ama ünlü bir markanın halısı. Hani aynı markanın çantaları, kıyafetleri falan da var, tahmin edersiniz.

Salonda serdiğimde hiç hoşlanmadım, sevemedim halıyı, beğenmedim açıkçası. Küçük bir şehirde yaşıyoruz. Halıyı aldığımız mağaza 1 saat uzaklıkta başka bir şehirde. Mağazadaki bizimle ilgilenen görevliyi aradım. İade etmek istediğimi söyledim, ancak iade edilemeyeceği söylendi. Halı bu gün kargoyla geldi, sadece paketini açtık baktık ve geri topladık.

“Halının çıkışı fabrikadan yapıldı. Biz iade alamayız fabrikayla görüşün” dedi. Müşteri hizmetlerini aradım. İade alma gibi bir uygulamaları olmadığını söylediler. Fabrikanın telefon numarasına ulaşamadım. Müşteri hizmetleriyle görüştüğümde zaten fabrikanın da iade almayacağı söylendi.

Henüz ürünün faturası da elimde yok. Satın aldığımız mağazadaki görevli faturayı başka bir gün verebileceğini söylemişti.

Bu durumda ne yapabilirim sizce?

ft sını temin edin mutlaka.
sonra tüketici hakem heyetine başvurun.
iade almamaları gibi bir hakları yok.

ft sını temin edin mutlaka.
sonra tüketici hakem heyetine başvurun.
iade almamaları gibi bir hakları yok.
Kaç gün içinde tüketici hakem heyetine başvurmalıyım acaba? Çünkü çalıştığımız için faturayı hemen gidip alma şansımız yok. Aksilik çıkarmak için maille de göndermeyebilirler

Kaç gün içinde tüketici hakem heyetine başvurmalıyım acaba? Çünkü çalıştığımız için faturayı hemen gidip alma şansımız yok. Aksilik çıkarmak için maille de göndermeyebilirler

ünlü dediğinize göre zaten e fatura düzenliyorlardır. o yüzden mail atarlar. eğer zorluk çıkarırlar size bir iki güne faturanızı mail yolu ile yollamazlarsa kendilerini faturayı vermedikleri için maliyeye şikayet edeceğinizi söyleyin.
siz ft yı istemekle yükümlüsünüz onlar vermekle.

Bir arkadasimin iade sorunu olmustu ve bizzat ben ilgilenmistim. Tuketici haklariyla gorusmustum soyledikleri sey aynen su:
Internetten alinan urunun iadesi mumkun sikayet edilebilir ve cozume kavusur. Ancak bizzat magazadan gorup begenip secip alinan malin iadesi tamami ile satici firmanin iade politikasiyla ilgili. Ornegin lcw de kosulsiz iade aliyorlar ancak bu onlarin anlayış gostermesi ile alakali ve dikkat ederseniz kasa arkasinda yaziyor 30 gun icinde iade mumkun diye. Eger aldiginiz mağazada boyle bir yazi vardi ise satici size iadenin olacagini taahhut etmis oluyor ve o durumda o yazıyı tuketici haklarina beyan ederek sikayetci olabilirsiniz. Ama yazi yoksa urunde kusurlu değilse malesef yapilacak pek birsey yok gibi. En azindan degisim icin gorusun derim.

Bazı kurumsal olmayan markalar iade almıyoruz diyebiliyor ama benim bildigim kadariyla iade almama hakları yok. Tüketici haklari geregi 30 gun icerisinde boyle bir hakkiniz var. Yanlis hatirlamiyorsam 750 tl ye kadar tüketici haklarina sikayet ederek, daha ustu tutarlarda dava acarak hakkini arayabilirsiniz. Sikayetvar cok hizli sonuc veriyor, bimer de ilgilenebiliyor bir de bazen.

G
fatura vermediler die maliyeye şikayet edebilirsiniz

Back
X