Yine de olumlu düşünün. Bence olumlu düşündüğünüzü söylüyorsunuz ama içten içe kaygılısınız.Arkadaşlar bu sadece iç döküş dert değil gibi. Sadece benim aklıma gelen düşünceler sizde de oluyor mu diye merak ediyorum. Ben son altı yıl boyunca her konuda her şekilde hep olumlu düşünmeye çalıştım. Yaşadığım olumsuzluklar da vardır bir hayırlısı ben göremiyorumdur dedim. Ama sanki ben olumlu baktıkça pozitif düşündükçe aksilikler beni buluyor gibi. İlk evliliğimde yaşayamadığım şeyleri ikinci evliliğimde yaşayacağım diye hep teselli ediyordum kendimi. Pandemi oldu nikahım istediğim gibi olmadı arkadaşlarımın hiçbirisi gelemedi. Ağız tadıyla mutlu Mesut balayı planladık yine uçuşlar kapatıldı gidemedik. Daha da gidemeyiz. Eşimin iyi bir kazancı vardı birimi değişti kazancı düştü. Üstüne son iki aydır çıkan sağlık sorunlarım var. Benim iş yerim değişti yine maaşı daha düşük bir yere geçtim. Arabamızı satmıştık yeni araba ihtiyacı oldu. Şuan sıfır araç bulunmuyor ikinci el fiyatları sıfırdan farksız. Herşey ateş pahası. Sürekli kazancımız yetmeyecekmiş borcumuzu ödeyemeyecekmişiz kaygısına kapılıyorum. Daha detaylı yazamadığım bir sürü küçüklü büyüklü aksilik. Hepsi sıralanmışlar teker teker geliyorlar sanki. Artık bir konuda mutlu olmaya hevesli olmaya hayal kurmaya korkar oldum. Neye elimi atsam kuruyor sanki. Olumlu düşünemiyorum yaşam enerjimi kaybettim. Sürekli uyuyorum yada ağlıyorum. Eşim de bu durumuma üzülüyor. Eskisi gibi ol artık çok şükür halimizde ne var diyor ama ben bir türlü toparlayamıyorum kendimi. İçimde hep kötü bişeyler olacakmış sıkıntısı var ve geçmiyor bir türlü. Ben de eski beni istiyorum ama düşününce o halim çok Polyana gibiymiş. Sürekli negatifim. Olumsuz şeylerde hayırlısı böyleymiş diyip geçemiyorum artık. İsyana düşmekten korkuyorum. Benim gibi olup sonra kendini toparlayanlar neler yaptınız
Dertler bazen üst üste gelir malesef. Bu bilerek yasamayi ogrenmeliyiz. Herseye ragmen hayattasiniz ve burada vaktiniz kadar yasayacaksiniz. Vaktiniz bittiginde elinizde bu saydiklarinizin ve tüm elinizdekilerin hicbir onemi kalmayacak. Bu yüzden vaktiniz bitene kadar inandiginiz sekilde kendiniz gibi yasayin. Mutluymussunuz öyle devam edin. Kimsenin hayatı kolay degil sizden iyindurumda olanlar var ama sizden daha berbat durumda olanlarda her zaman ortalardayiz birilerine gore. Isiniz var yine yukselebilirsiniz belki su anki surecte daha mutlu olacaksiniz keske cok para cok huzur demek olsaydi. Silkelenip kendinize gelin ve kötü düsünmeyin. Her zaman hersey olacagina varir. Bu yüzden hayati esinize de kendinize de cehenneme cevirmeyinArkadaşlar bu sadece iç döküş dert değil gibi. Sadece benim aklıma gelen düşünceler sizde de oluyor mu diye merak ediyorum. Ben son altı yıl boyunca her konuda her şekilde hep olumlu düşünmeye çalıştım. Yaşadığım olumsuzluklar da vardır bir hayırlısı ben göremiyorumdur dedim. Ama sanki ben olumlu baktıkça pozitif düşündükçe aksilikler beni buluyor gibi. İlk evliliğimde yaşayamadığım şeyleri ikinci evliliğimde yaşayacağım diye hep teselli ediyordum kendimi. Pandemi oldu nikahım istediğim gibi olmadı arkadaşlarımın hiçbirisi gelemedi. Ağız tadıyla mutlu Mesut balayı planladık yine uçuşlar kapatıldı gidemedik. Daha da gidemeyiz. Eşimin iyi bir kazancı vardı birimi değişti kazancı düştü. Üstüne son iki aydır çıkan sağlık sorunlarım var. Benim iş yerim değişti yine maaşı daha düşük bir yere geçtim. Arabamızı satmıştık yeni araba ihtiyacı oldu. Şuan sıfır araç bulunmuyor ikinci el fiyatları sıfırdan farksız. Herşey ateş pahası. Sürekli kazancımız yetmeyecekmiş borcumuzu ödeyemeyecekmişiz kaygısına kapılıyorum. Daha detaylı yazamadığım bir sürü küçüklü büyüklü aksilik. Hepsi sıralanmışlar teker teker geliyorlar sanki. Artık bir konuda mutlu olmaya hevesli olmaya hayal kurmaya korkar oldum. Neye elimi atsam kuruyor sanki. Olumlu düşünemiyorum yaşam enerjimi kaybettim. Sürekli uyuyorum yada ağlıyorum. Eşim de bu durumuma üzülüyor. Eskisi gibi ol artık çok şükür halimizde ne var diyor ama ben bir türlü toparlayamıyorum kendimi. İçimde hep kötü bişeyler olacakmış sıkıntısı var ve geçmiyor bir türlü. Ben de eski beni istiyorum ama düşününce o halim çok Polyana gibiymiş. Sürekli negatifim. Olumsuz şeylerde hayırlısı böyleymiş diyip geçemiyorum artık. İsyana düşmekten korkuyorum. Benim gibi olup sonra kendini toparlayanlar neler yaptınız
Evet son zamanlarda durduk yere çok stres yapıyorum kendime. Psikolojim bozulacak diye korkuyorumYine de olumlu düşünün. Bence olumlu düşündüğünüzü söylüyorsunuz ama içten içe kaygılısınız.
Çok haklısınız ben de bu şekilde düşünüp şükretmek istiyorum ama hep ne için şükrettiysem elimden alındı sanki. Şükretmeye korkuyorum bunlarda bozulacak diyeMaaslarınız dusmus ama isten cıkarılmamıssınız.
Arabanız yok ama ıstedıgınız fiyata bulsanız alacaksınız.
Nıkahınız ıstedıgınız gibi olmadı ama, oldu.
Balayına gidemediniz ama, lutfen mutlu ol diye uzulen bir esınız var 'yeter bıktım karamsarlıgından' demeyen.
Saglıga gelince Allah dermansız dert vermesin, o da asılır ınsallah.
Yani aslında boyle dusunmek pollyanna olmak degıl, yazdıklarım gercek.
İnşallah sizin için en güzel yere yerleşirsiniz. Mutlu olursunuzHepimizin dönem dönem böyle kötü günleri oluyor sizde o döneme girmişsiniz . Bende bu aralar stresten uyuyamıyorum ama benim tesellim ''Kötününde kötüsü vardır.'' Tesellisidir. Siz şuanın en kötüsü olduğunu düşünüyorsunuzdur ama değil bu açıdan bakınca ben hep şükür edip kapıların açıldığını gördüm 4 senelik kazananamam diye kara kara düşünürken baktım 4 senelik kazanmışım ama gene sevinemedim tercihleri sıraya dizmek için kara kara düşünürken buldum stresten başım ağırıyor uyuyamıyorum . Zamanla malesef zamanın geçmesini bekleyeceğiz. Belki bu üzüldüğünüz şeylerin sonunda bi ışık doğacaktır.
Sağolun inşallah sizde mutlu olursunuz.İnşallah sizin için en güzel yere yerleşirsiniz. Mutlu olursunuz
Sukretmekren korkma.Çok haklısınız ben de bu şekilde düşünüp şükretmek istiyorum ama hep ne için şükrettiysem elimden alındı sanki. Şükretmeye korkuyorum bunlarda bozulacak diye
Evet daha çok bu şekilde düşünmeye çalışıyorum zaten. Salgın döneminde hiç birimiz hasta olmadık diyorum. Bu seferde aklıma şimdi buna mutlu oldum kesin ikinci dalga filan olacak diye vesvese geliyor. Kısır döngü yaşıyorum resmenSiz sahiplenmişsiniz ama bahsettiğiniz musibetler hemen hemen tüm dünyanın başına geldi
Küresel salgın var, ekonomi zaten kötüydü daha da kötüye gidiyor, işsizlik artıyor..
En mühimi birçok insan sevdiklerini kaybetti ya da kaybetme korkusu yaşıyor.
Bence bu sizin kişisel dramınız değil şükredecek de çok şeyiniz var
Daha fazla ruh sağlığım bozulmasın diye böyle yapmaya çalışıyorum ama son bir yılda dünyada yaşananlar kaygı bozukluğu yaptı bende galiba.Pozitif bakmak bu degil ki.kuzum bunlarin herbirinin bir sure sonra bitecegini bil yani bardagin dolu tarafini gor yoksa hastayken oley oley demiyor insan sadece tedavin icin doktora git herseyin bir cozumuu var nasilsa bitecek de boyle boyle gecip gidiyor ve evet her serde bir hayir var sen gormesende
Olumsuzu çağırmayın, şükredin korkmayın.Evet daha çok bu şekilde düşünmeye çalışıyorum zaten. Salgın döneminde hiç birimiz hasta olmadık diyorum. Bu seferde aklıma şimdi buna mutlu oldum kesin ikinci dalga filan olacak diye vesvese geliyor. Kısır döngü yaşıyorum resmen
Doğru çoğu olumsuzluk ülkece herkesin başına geldi. Hepimiz bir şekilde boğulmamak için çırpınıyoruzBu yaşadıklarınız ülkenin rutin hali ve getirdikleri
Herşeyi bu kadar üzerinize alınmayın canım
Dua ediyorum namaz kılıyorum. Kötü düşüncelerle mücadele ediyorum ama eskisi gibi olamıyorum bir türlü. Sürekli ağlamak istiyorum. Ben de eski beni özledimOlumsuzu çağırmayın, şükredin korkmayın.
İnanıyorsanız dua edin..
Gülerken çok güldüm kesin ağlayacağım diyenlerdensiniz yani, lütfen böyle düşünüp kendinizi olumsuza kanalize etmeyin.Evet daha çok bu şekilde düşünmeye çalışıyorum zaten. Salgın döneminde hiç birimiz hasta olmadık diyorum. Bu seferde aklıma şimdi buna mutlu oldum kesin ikinci dalga filan olacak diye vesvese geliyor. Kısır döngü yaşıyorum resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?