ıce mizi dogo cinsi köpeğimizi öldürmeye geldiler

sonuç ne oldu acaba ?
tabiki ortada bir yasak bir suç var olabilir ancak, onunda bir can taşıdığını unutulmamalı...
iyi-kötü bir hata yapılmış ama öldürmek nedir ? böyle bişey yaşanmadı değil mi ?

gayette oldurulebilir, bunda tuhaf hicbirsey goremiyorum.
Henuz iki hafta once direktorlerimizden birinin kizina, karisina ve kopegine saldiran cok vahsi agresif bir kopegi bir yurda vermeye karar verdi kopegin sahipleri (direktorumuzun kizkardesi), bir igneyle uyutmak (oldurmek yani) yerine. 6 yasindaki kizin basinin arka kismi tamamen acilmis, kafatasinin yarisi acikta kalmisti. karisinin bacaginin fotografini gordum, emin olun gormek istemezsiniz nasil buyuk bir isirik oldugunu. isirdigi kopek ise zavallim boynundan cok feci yaralanmis.
kopegin bir yurda verilmesine okadar cok is arkadasim siddetle karsi cikti ki, bilemezsiniz. ustelik ben avrupa nin gobeginde yasiyorum, yani butun bu insanlar avrupali. bunu soyluyorum, hani guya turkiyede hayvan haklari cok kotu korunup avrupada cok mukemmel korunuyor ya, bunun hayvan haklariyla alakasi yoktur bence, kiyaslayabilesiniz diye anlatiyorum.
bu tur kopeklerin sagi solu belli olmaz, guvenilir degil. kalkip boyle kopekler beslemek hic dogru degil. yanlis anlamadiysam siz ustelik bir apartmanda yasiyosunuz, bu bahsettigim aile koskocaman bahceleri olan insanlar ustelik.

başlıkta belirtiğim gibi kardeşimin dogo cinsi köpeği komşularının sebebsiz şikayeti yüzünden öldürülmek için gelmişier ne yapmamız lazım köpeklerin kimseye zararı yok
Nasıl ya, sahipli ya da sahipsiz hiç bir hayvanı öldüremezler. Polisi arayın, hayvan derneklerine ulaşın. Ben kaburgası kırık hayvanı veterinere götürdüm, sürünmesin öldürelim dediler, başhekim yasal değil yapamayız dedi. Sapasağlam köpeği öldürmek cinayet.

Dogo mu tehlikeli yerim onu ben:) Yetiştiren tehlikelidir. Bizim mahallede 2 tane var her gün gezdirmeye çıkar sahibi ve benim 4 kg luk köpeğim havladığı zaman korkudan kaçıp saklanırlar. İnsanoğlu dediğimiz yaratık ile alakalı yani. İlla konu sahibinin köpeği ile ilgili bi durum mu olması lazım kk üyeleri!! Siz hala insan cinsinin ne kadar tehlikeli olduğunu fark edemediniz mi? Yavru köpeğin ayaklarını kesen insan türü iken siz hala bu tehtitlerin köpeğin türünün dogo olmasıyla mı alakalı sanıyorsunuz!

Kimse köpeğinizi öldüremez. Hemen Haytap ı arayıp haklarınızı öğrenin.

Dogo mu tehlikeli yerim onu ben:) Yetiştiren tehlikelidir. Bizim mahallede 2 tane var her gün gezdirmeye çıkar sahibi ve benim 4 kg luk köpeğim havladığı zaman korkudan kaçıp saklanırlar. İnsanoğlu dediğimiz yaratık ile alakalı yani. İlla konu sahibinin köpeği ile ilgili bi durum mu olması lazım kk üyeleri!! Siz hala insan cinsinin ne kadar tehlikeli olduğunu fark edemediniz mi? Yavru köpeğin ayaklarını kesen insan türü iken siz hala bu tehtitlerin köpeğin türünün dogo olmasıyla mı alakalı sanıyorsunuz!

+1000

Yanlış anlamış olabilirsiniz
Hiç bir resmi görevli hayvanları öldürme yetkisi yoktur. Alıp barınağa götürebilir.
Ayrıca böyle yasak ve tehlikeli hayvanları evcil hayvan gibi toplumda yetiştirenlere karşıyım.
Bir komşumuzun 5 yaşındaki dünyalar güzeli kızını pitbull cinsi bir köpek paramparça yaptı ,artık yüzü tanınmaz halde.
O yüzden herkesin bilinçlenmesi şart artık.

malesef barınakta ölüme terk ediliyormuş

Hayvanseversiniz öyle mi? Sanki bakacak başka ırk kalmamış gibi yasaklı ırklar besleyenlenin gözümde zerre kadar hayvanseverliği olamaz. Tamamen hava atmak amaçlı bakıyorsunuz hayvanlara. Yahu bin türlü ırk var kediden bile küçüğünden tutun at yavrusu kadar büyüğüne kadar. Neden pitbull neden dogo?
hava atmak değil sevdiklerinden eve getirdiğinde bebekti ve bakımsılıktan ölmek üzerydi

Ne demek öldürmek :sinirli: kafa göz girişin kim geldiyse polisi arayın diyemiyorum çünkü saçma sapan yasak ırk diye geçiyor. Deliriyorum böyle durumlarda. Kopekler evdedr umarım. Birileri geldiyse taciz ediyorlar eve girmeye calisiolar haneye tecavüz die polis arayın öyle olsun olmasın iftira atın gerekirse :sinirli:

şuan köpekleri evden başka biyere kaçırı nereye kadar kacar bilemem bi canı almak kolay mı evdde 9 aylık bebiş var bi görseniz arasındaki sevgi bağını

aramadığımız yer kalmadı dedıkleri tek şey sabah öldürcez

Yazık gunah ya!
Güzel Çocukların adı çıkmış. Kötü köpek yoktur,kötü sahip vardır! Ben de dogo cinsi köpeklere bayılıyorum, bir yavru arıyorum hatta.
Ne istiyor insanlar hayvanlardan..
Ayrıca hiç de yasaklı ırk ondan dolayı vs demesin kimse, bayramda zehirli et verilerek öldürülen sokak köpeklerini görmedik mi onlar da mı yasaklıydı!

Malesef yasaklı ırk olduğu için barınağa alınırsa ötanazi ile öldürüyorlar güzellikler.. Nasıl içleri yanmıyor, çok üzüldüm.
Kaydı var mı köpeğinizin,aşıları var mı? Dışarı çıkarken ağızlık takılsın biliyorum kötü ama şartlar bunlar diye biliyorum

Hayvanları seviyorum ama dogo evde değilse bende istemem yanimda yoremde.
Yasak hayvan beslemenin de bir mantığı yok. Ki ben sokakta bu köpeklerden aşırı korkuyorum... öldürülmesin ama sizde suc.Niye yasak köpek?

Valla hayvanlara aşırı sevgim vardır, oturur ağlarım o derece ama bazı ırklar cidden tehlikeli.

Geçen piknik alanına pitpul getirmişler, tasma var ama koruması vs yok. Hetkese korku saldılar, çoluk var çocuk var. Kimseye sebep olmayın, gerekli şartlarda bakmıyorsanız da hayvanların da sebebi olmayın. Gerekli şartlar sağlanıyorsa kimse bir şey yapamaz zaten. Kimsenin zevki içinde çoluk çocuk tehlikeye atılmasın. Öldürülmesin kesinlikle ama gerekli koruma şartları yoksa alınsın elinizden.

Dogolar bebek bakıcılığı yapabilen bir tür kuzum, tehlikeli değil, pitbull gibi dengesizlikleri de yok. Onları tehlikeli hale getiren, sahipleri ve dahil oldukları ailenin davranışları-çevreden sürekli kışkırtılmaları.

Eşim dogo hastası, ondan birkaç şey biliyorum.
Yasaklı ırklar arasında ama haksızlığa uğramış, tehlike olarak abartılmış bi hayvan diyebilirim.

Dogolar bebek bakıcılığı yapabilen bir tür kuzum, tehlikeli değil, pitbull gibi dengesizlikleri de yok. Onları tehlikeli hale getiren, sahipleri ve dahil oldukları ailenin davranışları.

Eşim dogo hastası, ondan birkaç şey biliyorum.
Yasaklı ırklar arasında ama haksızlığa uğramış, tehlike olarak abartılmış bi hayvan diyebilirim.
Kuzum öyle ise yorumum geçersizdir :-) kimse bir şey yapamaz o halde. Pitpul için düşüncelerim aynı ama :-)

Back
X