• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

içim bir türlü rahatlamıyor:(

Bencede rahatlamasın .....

Benimde kızkardeşim ev alırken 5000 (beşmilyar) eksikti ve o benden para istemeden ben verdim, borç falanda değil yani.

Bide borç isticek bende elime kağıt kalem alıp hesap kitapmı yapıcaktım,3000 liranın zararınımı düşünücektim....

Benim kardeşim ev sahibi olsun isterse 3000 lira hep zarar olsun....................

Şöyle bir ablam olmadı ya offf offf:37:

Siz neden eşinize sordunuz ki sizin sıkıntınız derdiniz vs şeyleriniz olamaz çekip zararı heptende olsa vermeliydiniz evliliğiniz tek kişi gerçekleştirdiniz sonuçta gerek yok sormaya (!)(!)

Allahım yarabbim ya yorumlara bak!

Son düzenleme:
Arkadaşım sen ablana herşeyi gayet şeffaf bir şekilde anlatmışsın..
Bankadaki parayı bozmak istememen normal bence,nihayetinde senin de bir ailen var..
Ama ben o parayı bozamam abla,ne haliniz varsa görün,dememişsin ki canım benim..
Ablana bir alternatif sunmuşsun yine de.
Ha bankadan ha karttan çekerek sonuçta sen ona elinden geldiğince destek olmaya çalıştın mı,çalıştın..
Ablan da bunu olay haline getirmemiş gayet olgun davranmış..
Bence kendini bu kadar üzecek birşey yok..
Zaten ablan seni tanıyordur,bu kadar hassas olduğunu biliyordur ve sana gereksiz alınganlıklar yapmaz bence.

Benimde kızkardeşim ev alırken 5000 (beşmilyar) eksikti ve o benden para istemeden ben verdim, borç falanda değil yani.

Bide borç isticek bende elime kağıt kalem alıp hesap kitapmı yapıcaktım,3000 liranın zararınımı düşünücektim....

Benim kardeşim ev sahibi olsun isterse 3000 lira hep zarar olsun....................

ne güzel... herkese böyle bi hayat diliyorum... ben de bu düşüncede bi insan olduğum için bu kadar sorun ettim. çünkü ben sevdiklerim için bırak 3bini 5bini
canımı bile veririm düşünmeden. ama bu düşüncede olan herkesin, her zaman bu kadar parası olamayabiliyor. :43:
benim eşim '1 ay sonra doğacak çocuğumun rızkından mı zarar edelim yani?' dedikten sonra benim kalkıp
o parayı bozduracak halim yok, öyle bi durumum da yok zaten. ben bankadan çekeceğim 3000 lirayı da ayda 1000 lira taksitle 3 ayda bankaya geri ödeyecek
şekilde alacaktım, halbuki başka ödemelerim borçlarım da var. kaldı ki 3 ay sonra zaten ücretsiz doğum iznine ayrılıcam. neyse arkadaşım siz yaşadığınız
hayatın kıymetini bilin en iyisi...

Ya kıza yüklenmeyin bu kadar, hayır dememiş ki, parayı nereden bulduğunun da ne önemi var, önemli olan bulması.
Kim olsa zararını düşünür arkadaşlar ya para kazanmak kolay mı?
Bakmış ordan zarar ediyo, karttan çekmeyi teklif etmiş, ha öyle ha böyle ne fark eder yani, veririm demiş mi dememiş mi ona bakın siz.

Sıkıntı etmene gerek yok kardeşler arasına böyle sorunlar girmez
sende rahat ol sonuçta dediğin gibi o para sadece senin değil aynı zaman da eşininde
Ev eksiği var ise alabilirsin mutfak eşyası biblo da olabilir emin ol çok hoşuna gidecektir.
Bu arada umarım sizde yakın zamanda ev-lenirsizin:34:

Son düzenleme:
beni sizin derdinizden çok, yapılan bazı yorumlar üzdü açıkcası. insanlar ne kadar ters gerçekten de..sizin derdinize gelince, öncelikle herkesin derdi kendine büyük ve ben de sizin yerinizide olsaydım içim içimi yerdi, o açıdan haklısınız; ama siz ablanıza hayır dememişsiniz zaten, sizi anlayacağını düşünüyorum. ayrıca da sizi çok fazla zarara sokacak bir hareketten kaçınmanız mantıklı olmuş, sonuçta ablanız da aç değil, ev alıyor sadece. eğer çok çok zor durumda olsaydı, zararınızı düşünmeniz çok bencilce olmuş diyebilirdim. ablanızla konuşup çektiği birkaç kredi taksitini sizin ödeyebileceğinizi söyleyin bence, bu hem sizi rahatlatır, hem de kırıldıysa gönlünü almanızı sağlar. kendinizi hiç mi hiç üzmeyin derim ben. her iş olacağına varır.

canım ablanın yeni evinde illa ki bir eksiği olacaktır.sen de ona güzel bir şey alırsın yani öyle sıradan bir hediye değil de gerçekten ihtiyacı olan 1000 lira civrı bir hediye senifazlasıyla aklar.beyaz eşya falan gibi bir şey.içinde rahat eder ablan da gururlanarak der kardeşim aldı diye.olur biter.

inşallah canım inşallah, bizim daha çokk uzun bi yolumuz var ama Allah'ım herkese nasip etsin.

Sole dsunmeden yorum yapanlara aciyorum arkdsimm..esine nie soruomisun para vermeyi demiolarmii bence bekara kari bosamasi kolay derler yha o hesap herhall:1:icin rahat olsun cok daha buyuk bi iyilik edersin sende solemeden

kendini üzecek bir durum yok ortada canım
sen ablana yok dememişsin ki çözüm yolu da sunmuşsun o da zaten seni anlamış.araya kırgınlık falan girmemiş ki
hamileliğin verdiği bir hassasiyet var galiba sende hiç üzme kendini:34:
ablana evi için güzel bir hediye alırsın başka bir eksiğini giderirsin içini rahatlatırsın:31:

Böyle düşünmeniz normal ama her evlilikte kararlar tek başına alınmıyor.Eşlerinde fikirlerini almak gerekiyor.Herkes kardeşine yardım etmek ister tabiiki.Zaten konu sahibi arkadaşta yanlış anlamış mıdır diye üzülüyor farkettiyseniz eğer.

Ablan anlayışla karşılamıştır seni,sonuçta evlilik hayatını biliyor,kararların ortak alındığını da.Arkadaşlarında dediği gibi güzel bir ev hediyesi alırsın,ihtiyacı olan bir şey,çok mutlu olur eminim.

Sen seçenek sunmuşsun, ama ona makul gelmedi demek ki.
Kardeşim kredi çekeceğine ben çekeyim demiştir.
Niye üzülüyorsun, üzülme bence.

ama sen zaten elinden geleni yapmışşsn.ona yardme debılmek için farklı bır altenatıf bıle uretmışşsn.hiiç üzülme sen için rahat olsn :)

destekleriniz için sağolun arkadaşlar.ablam yeni evine yerleşti. bana da hiç kırgın falan değil. ev hediyesi olarak da annemle birlikte ankastre fırın ocak davlumbaz setini alıyoruz. şuan içim rahat. ilerde de mümkün olduğunca yardımcı olucam imkanlarım el verdiğince.

destekleriniz için sağolun arkadaşlar.ablam yeni evine yerleşti. bana da hiç kırgın falan değil. ev hediyesi olarak da annemle birlikte ankastre fırın ocak davlumbaz setini alıyoruz. şuan içim rahat. ilerde de mümkün olduğunca yardımcı olucam imkanlarım el verdiğince.

canım benim bende merak etmiştim :16: ne güzel yapmışsın sende aynı benim gibisin ..şuan benimde abim evlenicek inan imkanım olsa herşeylerini ben alırım ama iişte bazen imkanlar olmuyor ama elimden geleni yapıcam bende:16: senin adınada çok sevindim iyi bi kardeşsin gerçekten:71:

Son düzenleme:
Back
X