İçim daraldı

Şu an kendimden utanıyorum bilezikleri verdiğim için

Mecbur kalmışsınız korkmuş vermişsiniz, bu anlaşılamaz bir durum değil ama susar gizlerseniz aynı konuma düşersiniz.
Bakın burada bazı çok bilen arkadaşlar "Size karşı kullanırlar" diyor, size karşı kullanılacak olanı söyleyeyim "Neden sustun, anlatmadın, biz nişanlıydık, aile olacaktık, neden anlatmadın?!!" kısmı sorulacak.

Vaktinde kuzenim bir kızla nişanlandı, geçmiş zaman kaç binlik takı setleri takıldı bilemeyeceğim ve fakat bu kızın akıllı ailesi, bu setleri satıp kendilerine sıvamışlar paraları. Kız da "Anamdır-babamdır, koz veremem kimseye" diye susup sakladı. Sonunda davalık olarak ayrıldılar, kız ve ailesi dümbül düdük oldu. Gelin ata binmiş ya nasip, nişan zamanı birbirinizi tanıdığınız zamanlar, nişanlınızdan böyle bir şeyi bir yere kadar saklarsınız. Ortaya çıkınca suratınız fazladan kızaracağına, dürüstçe durumu anlatıp çözüm yolu sunun "Altınlarımızı farklı bir yerde biriktirelim, durum böyle üzgünüm ki" diyerek. Bu güven verir, bu telafi edebilmek demektir.

Dugunde yine ayni bileziklerin takilacagini, erkek tarafina dugunden once vermeniz gerektiğini soyleyin. Vermezsem buyuk rezillik cikar diyin.
zaten oyle olucak
bu cok fazla para demek.
nisanliniza soylesenizde abim brni tehtit et falan deme senden istedigni ve cok acil olmasa asla vermeyecegni soyle falan.
abim beni tehtit etdi bende dayaktan korktum dersen isler cok daha kotu olur.

Yaklaşık 40 bin lira. Ağustosa kadar çalışıp sadece bilezik yapsalar anca yerine koyarlar. Bence ne olursa olsun o bilezikleri yerine koydurun. Gerekirse şikayet ederim vs diyin. Aileniz böyleyse keşke altınları hiç eve getirmeseydiniz

hinede senin hayatin senin kararin ben senin nisalinin nasil bir karektere sahip oldugnu bilmem, berki soylersen anlayisla karsilar berkide kizar. onu en iyi sen taniyorsun senin vermen geteken bir karar.
eger benim nisanlim oyle biri degil aksine beni bu berbat ailemde korur diyorsan soyle.

Nişanlınız ileride bunu size koz olarak kullanabilir.Senin kumarbaz abin bilezikleri aldı şeklinde.Şuan iyi olabilir aranız ama bu her zaman iyi olacağı anlamına gelmez.
Bilezikleri siz neden dert ediyorsunuz.Bırakın bu kısmı anneniz düşünsün.Borçlu olan onlar alacaklı olan sizsiniz.İllaki kredi çekip bişey yapıp o bilezikler yerine gelecektir.
Aksi durumda annenizin itibarı zedelenir nişanlınızın gözünde

90 gram bilezik az para degil altinin grami neredeyse 400tl. Birkac ayda calissaniz da yerine koymaniz zor. Nisanliniza soyleyin durumu. Anneniz ne kadar uyanikmis. Hem parayi almis zorla hem de soylettirmiyor. O parayi da vereceklerini hic sanmiyorum

Aynı durumda siz olsaydınız nişanlınız kız kardeşine veya annesine altınları vs verseydi tepkiniz ne olurdu acaba. Böyle bir durumda sizin ve buradaki söyleme diyenlerin tepkisini tahmin edebiliyorum... neyle tehdit ederse etsin onlar sizin malınız kimsenin karışmaya, tehdit etmeye hakkı yok. Baktınız çok üstünüze geliyor, verseydiniz polise. Bu gasptır, cezası vardır. Şimdilik yapacağınız bir şey yok giden gitmiş artık nişanlınıza söylemelisiniz. Asıl şimdi söylemezseniz ve sonradan ortaya çıkınca size karşı güveni sarsılır.

Abiye bundan sonra yapılabilecek en iyilik hiç bir konuda yardım etmemek. Anneniz, aileniz bu adamın bu karakterde olmasının en büyük suçlusu. Siz yardım ettikçe, nasılsa kabul ediliyor diye arsızlaşmış. Yaşadığınız ülkeye geri dönün ev bundan sonra ailenizle para alış verişine girmeyin. Abiniz resmen şu parodideki “ kötü evlat”.

Yani ufak tefek aile içi sorunlardan evet bahsedilmemeli ama siz bu durumu saklamamalısınız adamın çalışıp aldığı altınlar söz konusu çünkü. Az bi miktardan bahsetmiyoruz nişanlınıza söylemelisiniz. İlla ki ortaya çıkacak çünkü zaman sizin aleyhinize. Ayrıca laf etmek isteyen adam ailenden vurmaz fiziğinden vurur mesleğinden vurur bi şey bulur laf yapacak yani. Korkmayın söyleyin.

Bence annenden parasini geri iste, versinler.

Sen niye verdin ki ablacim. Bastan zor duruma duserim olmaz diyip vermicektin.

Ağustos ya da eylüle kadar bu bileziği alamayabilirsinz altin fiyatları uçuyor, zaten yapabilse o zaman kendi veriridi. Nisanliniza söyleyin, yani zorla aldi gibi değil ama cok zor durumda kaldilar vermek zorunda kaldim gibi, yine yapmaya çalışacaklarıni soyle hayir simdi demesen birsey olsa istese ne diyeceksin ki.

Merhabalar
Bu aralar içim çok daralıyor, içimi dökmek istiyorum, onun için buraya yazıyorum. İçinizi darlarsam şimdiden özür dilerim. Annem belli bir süre önce nişanımda takılan bileziklerimden 3 tanesini (nişanlım takmıştı) bozdurttu bana. Bozdurtma nedeni ise abim olacak kişinin istemesiydi (kimbilir hangi kumar borcuna yada tefeciye kaptırdı). Vermek istemedim ama abim evde çok büyük olay çıkardı ve beni dövmekle tehdit etti.Annem o altınları evlenmeden önce geri ödeyeceğini söylemişti ama bu gidişle ödeyemeyecek çünkü ailemin maddi durumu gerçekten kötü geçmişte yapılan bazı hatalar sebebiyle. Yaşadığım ülkeden Türkiye’ye döndüm 2 ay önce ve döndüğüme çok pişmanım, orada en azından part time işimden kazandığım bir gelirim vardı ve iyi kötü kiramı ödeyip karnımı doyuruyordum artık o da yok. Virüs sebebiyle işim de olmadığı için henüz o bilezikleri yerine nasıl koyacağımı bilmiyorum. Çok çaresiz hissediyorum ve bana güveni sarsılmasın diye nişanlıma da söyleyemiyorum. Onca paranın abime gitmesi çok zoruma gidiyor. Nişanlımın o parayı çok zor kazandığını da biliyorum ve bu beni daha da kötü hissettiriyor. Annem bunu nişanlıma söylememem gerektiğini söylüyor ve bir gün geri ödeyeceğini söylüyor ama ben o günün hiç yakın zamanda olmadığını biliyorum. Size nişanlıma bunu söylemeliyim?
Nefret ediyorum şimdiki hayatımın gidişinden. Bir de evde onun dağınıklı ve herşeyi ayağına istemesiyle uğraşıyorum. Hergün berbat geçiyor. Bazen saçma sapan şakayla karışık vuruyor, moralimi bozuyor. Nefret ediyorum. Yüzüne yumruğu yapıştırmak istiyorum bazen ama güçlü değilim. Bir an önce eskiden yaşadığım ülkeye gidip bir iş bulmak istiyorum ama korona bitene kadar mümkün değil. Zaten gitsem de kendimi sadece 1 ay kadar idame ettirebileceğim bir param var. Çok umutsuzum
Neden ilk başta nişanlınıza abim beni dövmekle tehdit ediyor altınları bozdurmamı istiyor ne yapmalıyım diye sormadınız. Belki de çık gel diyecekti belki de kendisi gelip alacaktı sizi. Veya başka bir çıkış yolu olabilirdi polise söylenirdi bu durum. Şimdi iş işten geçmiş. Ne yapılır ki bundan sonra...

Merhabalar
Bu aralar içim çok daralıyor, içimi dökmek istiyorum, onun için buraya yazıyorum. İçinizi darlarsam şimdiden özür dilerim. Annem belli bir süre önce nişanımda takılan bileziklerimden 3 tanesini (nişanlım takmıştı) bozdurttu bana. Bozdurtma nedeni ise abim olacak kişinin istemesiydi (kimbilir hangi kumar borcuna yada tefeciye kaptırdı). Vermek istemedim ama abim evde çok büyük olay çıkardı ve beni dövmekle tehdit etti.Annem o altınları evlenmeden önce geri ödeyeceğini söylemişti ama bu gidişle ödeyemeyecek çünkü ailemin maddi durumu gerçekten kötü geçmişte yapılan bazı hatalar sebebiyle. Yaşadığım ülkeden Türkiye’ye döndüm 2 ay önce ve döndüğüme çok pişmanım, orada en azından part time işimden kazandığım bir gelirim vardı ve iyi kötü kiramı ödeyip karnımı doyuruyordum artık o da yok. Virüs sebebiyle işim de olmadığı için henüz o bilezikleri yerine nasıl koyacağımı bilmiyorum. Çok çaresiz hissediyorum ve bana güveni sarsılmasın diye nişanlıma da söyleyemiyorum. Onca paranın abime gitmesi çok zoruma gidiyor. Nişanlımın o parayı çok zor kazandığını da biliyorum ve bu beni daha da kötü hissettiriyor. Annem bunu nişanlıma söylememem gerektiğini söylüyor ve bir gün geri ödeyeceğini söylüyor ama ben o günün hiç yakın zamanda olmadığını biliyorum. Size nişanlıma bunu söylemeliyim?
Nefret ediyorum şimdiki hayatımın gidişinden. Bir de evde onun dağınıklı ve herşeyi ayağına istemesiyle uğraşıyorum. Hergün berbat geçiyor. Bazen saçma sapan şakayla karışık vuruyor, moralimi bozuyor. Nefret ediyorum. Yüzüne yumruğu yapıştırmak istiyorum bazen ama güçlü değilim. Bir an önce eskiden yaşadığım ülkeye gidip bir iş bulmak istiyorum ama korona bitene kadar mümkün değil. Zaten gitsem de kendimi sadece 1 ay kadar idame ettirebileceğim bir param var. Çok umutsuzum
Bnce soyleme bir an once yerine koymaya bak.Seni geçtim ailene fikirleri degisir.Ileri de bu sana cok farkli yansir

Back
X