İçim daralıyor :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Logistics

Kayıtlı Üye
16 Kasım 2021
1.356
1.361
83
Babam işten çıkartıldığı için bayadır moralim bozuktu. Bugün bir yere gitti görüşmeye. Mudur yardimciligi icin
Arastirdim. Orası dolandiriciymis. Patron hakkinda internete oyle seyler yazmislar ki kanım dondu resmen. Babam anlamadan dinlemeden ofisin anahtarlarini almış gelmiş. Annemin canı çok sıkkın. Babamın calismaya niyeti yok. Gözü hep yükseklerde müdürlük istiyor. Annem ise bu sene sırf biz rahat edelim diye gece gündüz çalışıyor günlük 100 TLye. Babamın müdürlük fazla maaş sevdası yüzünden olan bize oluyor. Kardesim ve ben o kadar çok etkileniyoruz ki. Cuma günü vizelerim bitti vize haftası aşırı derecede etkilendim. Şuan canım öyle yanıyor ki. Tek istediğim ailemin güzelce çalışıp bizi okutmalari. Babamın işi iyiydi maaşı bize yetiyordu. Ama müdürlük sevdası yüzünden o işinden de oldu. Kovulana kadar uğraştı. Annemin haline çok üzülüyorum. Kadın sırf biz rahat edelim diye bu sene iş buldu. Günde 10 saat ayakta çalışıyor. Panik atak tedavisi görüyordum yazın iyi hissedince ilacı bıraktım. Şimdi yine başladı. İçimde bir sıkıntı var. Kendimi nasıl rahatlatabilirim? İçim acıyor çünkü :(

Dr la konuşun, gerekirse ilaca tekrar başlarsınız.
babanız için yapacak birseyiniz yok maalesef. Konuştuğunuz halde işe yaramadığını düşündüm.
David burns iyi hissetmek adlı kitap var. Belki işinize yarar.
Umarim hersey yoluna girer.

Siz neden çalışmıyorsunuz? Hem okuyup hem yari zamanli bir is bulabilirsiniz. En azindan kendi masraflarinizi çıkarmak icin iyi bir fikir değil mi?
Surekli baskalarini elestirmek yerine biraz konfor alanindan cikip cabalamak gerek.

Sen calış bolumun ney ?Çok mu agır .?
Zaten is arıyorum ama haftada 5 gün dersim olduğu için bu dönem bulamayacagim sanırım. İkinci dönem vs ne olur bilmiyorum annem sen derslerine bak diyor ama aramaya devam ediyorum

Zaten is arıyorum ama haftada 5 gün dersim olduğu için bu dönem bulamayacagim sanırım. İkinci dönem vs ne olur bilmiyorum annem sen derslerine bak diyor ama aramaya devam ediyorum
Bu bir bahane. Lcw ye baş vursana. Yarı zamanlı bir sürü çalışanları var bu mağazaların. Sürekli aile suçlayarak olmaz bu işler. Benim ailemin durumu bu derece kötü olsa gider çalışırım. Mesela yaz tatillerini boş geçirmiyorsundur her halde değil mi? Annene bu kadar üzülüyorsun madem çalışacaksın. Başka yolu yok. Ha hiç mi birşey yapamıyorsun ? Online makale yazarlığı yap.

Sizin de calismaniz lazım en azindan kendi masraflariniz için. Babanizi suçlamak bir işe yaramaz. Yetişkinsiniz artık. Okuldan sonra 22ye kadar açık kafe, restaurant vb yerlerde çalışabilirsiniz.

11 .sinifta bir kız ogrencim bi restoranda calisiyor gec saatlere kadar :( Üstelik babasi da yok.Bence biyerden basla.Kendini daraltmakla bir yere varamazsin.

Yarı zamanlı bence çalışmalısın inan sana daha iyi gelecektir bu kendini de daha iyi hissedeceksin ailene yük olmadığını da düşüneceksin annenin de yükü azalacak.

Calısıp bizi güzelce okutmaları demek de bilemedim.
Adam okutmus zaten,yarı zamanlı calısıp okuyabilirsiniz bundan sonra pekala.
Bizim köyde imam var,asırı hırslı bi adam.Kızını liseden sonra okutmak istemedi.
Kız annesiyle birlikte temizliklere(imamefendinin karısı temizliğe gidiyordu,memur maası ev yapıp fahis fiyata satmaya yetmiyordu köyde cünkü)gitti öyle okudu kız valla helal olsun dedik.
Atandı bide üstüne misss.

Siz de çalışıp en azından kendinize yetecek kadar para kazansanız belki aileniz de bukadar strese girmeyecek ? Sizin de üzülecek durumunuz kalmaz böylece

Bu bir bahane. Lcw ye baş vursana. Yarı zamanlı bir sürü çalışanları var bu mağazaların. Sürekli aile suçlayarak olmaz bu işler. Benim ailemin durumu bu derece kötü olsa gider çalışırım. Mesela yaz tatillerini boş geçirmiyorsundur her halde değil mi? Annene bu kadar üzülüyorsun madem çalışacaksın. Başka yolu yok. Ha hiç mi birşey yapamıyorsun ? Online makale yazarlığı yap.
Yahu başvurdum her yere başvuruyorum zaten part time is gördüğüm her yere. Bilip bilmeden suclamasaniz keşke. Ama tabi ben simarigim sizin gozunuzde.

Sizin de calismaniz lazım en azindan kendi masraflariniz için. Babanizi suçlamak bir işe yaramaz. Yetişkinsiniz artık. Okuldan sonra 22ye kadar açık kafe, restaurant vb yerlerde çalışabilirsiniz.

11 .sinifta bir kız ogrencim bi restoranda calisiyor gec saatlere kadar :KK43: Üstelik babasi da yok.Bence biyerden basla.Kendini daraltmakla bir yere varamazsin.

Yarı zamanlı bence çalışmalısın inan sana daha iyi gelecektir bu kendini de daha iyi hissedeceksin ailene yük olmadığını da düşüneceksin annenin de yükü azalacak.

Calısıp bizi güzelce okutmaları demek de bilemedim.
Adam okutmus zaten,yarı zamanlı calısıp okuyabilirsiniz bundan sonra pekala.
Bizim köyde imam var,asırı hırslı bi adam.Kızını liseden sonra okutmak istemedi.
Kız annesiyle birlikte temizliklere(imamefendinin karısı temizliğe gidiyordu,memur maası ev yapıp fahis fiyata satmaya yetmiyordu köyde cünkü)gitti öyle okudu kız valla helal olsun dedik.
Atandı bide üstüne misss.

Siz de çalışıp en azından kendinize yetecek kadar para kazansanız belki aileniz de bukadar strese girmeyecek ? Sizin de üzülecek durumunuz kalmaz böylece
Ben zaten iş arıyorum yarı zamanlı gördüğüm her yere basvuruyorum ama bu dönem 5 gün dersim var. Çoğu da öğleden sonra başlıyor geçen gün sırf bu yüzden is başvurum olumsuz oldu ne yapayım? Geçen sene çalıştığım bi yer paramı vermedi o yüzden her yere guvenemiyorum

Yaz dönemi keşke biraz çalışıp birikim yapsaydınız.
Hiç birimiz müthiş konfor alanı ile bitirmedik üniversiteyi.
Babamın çok şükür bir işi vardı ama esnaf. Yeri gelir hiç olmaz, yeri gelir çok olurdu. Bir de işin ucuna doların dokunduğu bir mesleği var o sebeple dönem dönem işlerin sıkıştığı da çok oldu. Bunun için onu suçlamadık.
Senelerce her yaz tatili kendi branşımla ilgili çalıştım. Kış dönemleri keza ek ders isteyenlere ders anlatmaya çalıştım. Burs ayarlamaya çalıştım. En azından parası olmadığı da biz kendi kendimize yetiyorduk.

Benim haftada 3 gün okulum 2 gün stajım vardı. 5 günüm full doluydu. Gittim lcw kısmi part olarak çalıştım tüm üniversite boyunca. Programın uyumlu olması için yöneticilerime yalvarıyodum nerdeyse çünkü gerçekten kimseden bişey bekleyemezdim. Babam anca evi geçindiriyordu. Kardeşim gitti yaz tatillerinde şokta çalıştı. Böyle böyle okuduk. 5 gün okulda olmanız engel değil kısaca. İş aramalısınız. Etrafımızdaki insanlara ''neden niçin'' diye sormak ile bişey elde edemezsiniz. İnanın ben çalışmasam okuyamazdım. Hem ders hem de iş sorunum oluyordu. Program yaparken sıkıntı çıkıyodu ara ara. Gittim devamsızlığımı kullandım yapılacak herşeyi yaptım başardım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X