İçim Karanlık Kalbim Kırgın

zuzucuum

Ve insanlar,tercihleri ile kaderlerini imzalarlar.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2018
1.993
En iyi cevaplar
1
1.861
133
Merhaba arkadaşlar öncelikle derdimi küçümsemeyin lütfen yeterince kırgınım herkesin kendi içinde çelişip çözemediği problemler var... 6 aydır eşimle bebek deniyoruz fakat henüz olumlu sonuç alamadım tabi denediğimi negatifleri gördüğümü kimse bilmiyor... Herkes bir dünya baskı kuruyor üstüme çocuk yok mu çocuk nerde denediniz mi ne zaman yapacaksınız çocuk çocuk resmen beynimde yankılanıyor her gece rüyamda pozitif testler görür oldum şaka gibi bir haldeyim eşim öyle çok üstelemiyor hadi olsun niye olmadı vs felan demiyor anlayışlı bir insandır hastaneye gitmek için erken biraz daha deneyebiliriz diyor ki haklı da hemen herşey olacak diye birşey yok ama öyle ki bazı gerzek eşim tarafından aile üyemiz (akraba demek istemiyorum nefret ediyorum kendisinden ) çocuğumuz olmayışını eşimde bir problem olmasına bağlıyor bunu “güya” şakayla karışık söylediği günden beri kendimi çok ağır bir derdin altında gibi hissediyorum çünkü eşim çok üzüldü öyle bir lafa ama çaktırmadı o an halbuki benim kadınsal olarak biraz problemlerim olduğunu herkes biliyor doktor doğal yolla deneyin önce dedi ne yapabilirim. Millet o kadar düşüncesiz ki istese şimdiye yapardı erkeğin elinde olan birşey vs diyorlar her ay belirti yaşıyorum resmen şimdi bile sorsanız var. Çevremde bizden önce sonra evlenen herkes istisnasız hamile... Eşim duyunca onlar adına seviniyor fakat ister istemez üzülüyor farkediyorum bu ayda olmazsa doktora gideceğim fakat insanlarla çevreyle nasıl başa çıkacağım çözemiyorum aşırı strese giriyorum hem iş hem özel hayatım beynimi çökertmiş durumda kendimi yorgun hissediyorum... Belki ailelere söylesek bu durumdan çıkarım ama söylemek istemiyorum biliyorum bu sefer herkes akıl vermeye kalkacak kimseye birşey anlatmıyorum ama anlatmadığım herşeyin altında eziliyorum...

Denediğinizi ama sonuç alamadığınızı söylemeyin kesinlikle.
Siz daha bir şey söylemeden bir taraflarindan uydurup eşinize laf eden insanlara açıklama yapmayın.

Asıl meseleye gelirsek 6 ay sonuç alamamak bana uzun bir süreymiş gibi gelmedi, çok daha fazla zaman ayırdıktan sonra bebek haberi alanları duydum.
6 aylık bir deneme süresi için fazla yıpratmışsınız kendinizi, yıllarca bekleyenler sizin kadar dramatize etmiyor meseleyi. Biraz rahatlayın.
Insanları dikkate almamayı da öğrenmeye bakın. Bebek sahibi olduğunuzda da insanlar üstünüze gelecek bir mesele bulacak nasılsa.

Son düzenleme:
Birisi "sorun kocanda olabilir" minvalinde birşey dedi diye sen neden üzülüyorsun ki. O kadar da iyi niyetli hassas olma. Sonra bu erkekler insanı üzüldüğü için bile pişman ediyor Sorup duranlara da biz çocuk istemiyoruz şu an de geç. Böyle kafaya takarsan zaten hamile kalman zorlaşır. "Öff size ne ya" diye çemkirsene en güzeli o oluyor

Ben şeye takıldım; eşim anlayışlıdır, neden olmadı demez demenize....Çocugun olması sadece sizin elinizde olan bişi diil biliyosunuz di mi?
Yok tabi biliyorum ama bende zaten varolan bir problem var o yüzden söyledim benden dolayı olmuyor ne yazık ki

Of keşke böyle olabilsem ben salak salak o üzülür bu üzülür diye kimseyi kırmayayım diye sus pus oturuyorum sonra akşam olunca böyle dertten patlıyorum ah o birisi kadın olmasa bu kadar üzülmezdim İnan ki benim derdimi bilen birisi halbuki herkesin içinde bunu söylemesi ....

Orası öyle lafı sokmak isteyen heryerden sokuyor gerçi... Ama inanın 6 ay için üstümdeki baskı inanılmaz yani

Insanlarin agzini kapatamazsiniz hepsi uzerine vazife olmayan hadlerini asan kisiler malesef.bu boyledir 1 olsun 2. Ne zaman derler. Yok tek kalmasin derler vs. Uzar gider boyle boyle. Takmamaya calisin. Bir de bebek mevzuunu cok kafa takinca gercekten stresten mi neden bilmem olmuyor salinca bir bakiyorsun hamilesin. Rabbim tez zamanda kucagina tatlimi tatli bir melek versin insallah

Bu insanları cidden anlamıyorum neden bu kadar baskı kurarlar ki sanki olunca bir gıdım hayırları olacak

Stres yapmayın 6 ay uzun bir süre değil baktınız bir iki ay daha olmuyor hormon testleri, rahim filmi çekinirsiniz, eşiniz test verir herşey belli olur. Önemli olan hayırlı zamanda sağlıklı olsun.

Bana da annem dahil herkes hadi hadi dedi ben takmadım 2 yıl istemedim 2 yıl sonra istedim oldu ama kalbi durdu kürtaj oldum o kürtaj öncesi ve sonrası baskı yapan çocuk soran kimse yanımda yoktu sadece eşim vardı. Aileden uzaktayız gelemezlerdi ki gelmelerine gerek yoktu istemezdim de zaten. Ama aileme dahi dedim bakın onca baskı istiyorsunuz vs tamam ama iyi veya kötü bişey olunca yanımda olunabildi mi hayır bu durumla ben mücadele ettim. Demekki ne torun, yeğen, yok merak giderme için kim ne derse desin üzülmeyin. Bakın stersi siz çekiyorsunuz soranlar değil.

Ayrıca sorun eşinizde diye düşünsünler ne fark eder ki Sizi de sanabilirler yine fark etmez kime ne

Ah ah o kadar doğru bir laf ki .... Bu platform iyi ki var en yakınına bile paylaşamadığı herşeyi burda anlatmak amin tez vakitte inşallah

Öyle valla doğursam bakarlar mı acaba şüpheli... Sadece sevmek için görürler o kadar Eşimde düşünmeleri elbette önemli değil ama bunu bir kadının yapması üstüne üstlük benim bir rahatsızlığım olduğunu çoook iyi bilmesi ve buna rağmen can yakmak maksatlı söylemesi öyle canımı sıktı ki o an böyle onu boğasım geldi resmen

Bir daha ayni hadsizligi yapan olursa Allah askina haddini bildirin bu ne kendini bilmemezliktir..bir kari kocanin arasindaki mesele lazim milletin agzina laf olabilir..hem oyle tersleyin ki soka girsin

Bir daha ayni hadsizligi yapan olursa Allah askina haddini bildirin bu ne kendini bilmemezliktir..bir kari kocanin arasindaki mesele lazim milletin agzina laf olabilir..hem oyle tersleyin ki soka girsin
Ah keşke görebilseniz onu birşey söyleyince hemen şaka yaptıma vuruyor verdiğim tepkinin suçlusu ben oluyorum sonra

İnsanlar gereksiz yere herşeye burnunu sokar okulu kazandın mı bıtıtrdın mı ıs buldun mu evlendın mı cocuk yaptın mı kardes dusunmuyor musun ....Hiç sonu gelmez.Kulak tıkayacaksınız başka çare yok.Bu sizin yaşadığınız ilk toplum baskısı değildir ilkse çok şanslısınız :) Sorununuzu küçümsemiyorum 6 ay olmuyor demek için çok çok erken .Zaten DR'a gitseniz de bir yıl deneyin der size bir yılın üstüne araştırmaya başlıyorlar sorun mu var diye.Olumsuz düşünceleri bertaraf etmeye çalışın.Ben gebe kalmada psikolojinin etkisine çok inanıyorum.Evli bir arkadaşım vardı evlenir evlenmez sigarayı bıraktılar üç yılın üstüne bana geldiler.Baktım ikisi de sigara içiyor.Şaşırdım tabi.Dedim siz sigarayı bırakmamış mıydınız?Dedi ki "Bıraktık ama biz hemen bebek istiyorduk ondan bıraktık baktık olmuyor saldık biz de tekrar başladık geçen ay." Sonra o ay hamile kaldı :) Yani siz ne kadar boş verebilir olumsuz düşünceleri salarsanız o derece hızlı sonuç alacaksınızdır.Tüm kalbimle diliyorum ki bunları okuyup ne acele edip kendimi üzmüşüm dediğiniz güler size yakın olsun

Ah keşke görebilseniz onu birşey söyleyince hemen şaka yaptıma vuruyor verdiğim tepkinin suçlusu ben oluyorum sonra
ah canim sen toysun daha..onlar ne anasinin gozudur..sen bir disini goster ona soyle hakkiyla bak daha agzini aciyor mu

Ama inanın bitmezler çocuk yapsanız da bitmezler ne gerek var içinizi sıkmaya ben bu kürtaj sonrası bunu öğrendim eşiniz ve siz nasılsınız ona bakın gerisi anneniz bile olsa çocuk planınız üzerinde hakları yok

Çok doğru söylüyorsunuz hayatta çok baskı gördüm ancak baskıyı kendim yaşadığmda sırtladım ama benim bir problemim olduğunu bildikleri halde eşime laf söylediklerinde baskım 2 kat arttı sanki çok kalbim kırıldı bu duruma eşim her zaman bebek aşığı biridir aşktan yana şansı bana denk geldi bu meseleyi hiç problem etmedi ama çevre ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…