İçim rahat değil

Keşke 3 sene önce abinize de yazsaydınız. Haberi olsaydı belki o an müdahale ederdi. Belki diyorum çünkü kızmayın ama sonuçta beraber yaşadığı kadının lafları da etkili oluyor. Sana ne diyenler olmuş ama her iki çocuk da bu kadının yeğeni. Komşunun çocuğu olsa ailesi var bana laf düşmez dersin ama konudaki çocuklar bizzat kendi yeğenleri. Bunu yaşayan çocuk unutmuyor yazık değil mi? Anne babası kadar halası da çocuğun çıkarını korumak zorbalığa engel olmak zorunda değil mi? Tabii ki öncelik çocuğun ebeveynleri ama çekinmiş olay büyüsün istememiş olabilirler.

Yine yazıyorum hep de yazacağım isteyen istediği gibi linçlesin. Tipik medeniyetin ortasında cahil kalmış gurbetçi tayfası bunlar. Konuda bahsedilen gelin kendini farklı ve modern buluyor ama cahil cühelanın önde gideni. Aslında o "kızım istemezse binemez" lafı size gönderme. Öyle bir kafada yaşıyor ve çocuk yetiştiriyorlar ki sanki Avrupa sosyetesinde çay davetlerinin vazgeçilmez konukları. Çocukları ne sırasını bilir ne yerini bilir. Bulundukları ortamda devamlı bir huzursuzluk çıkartırlar. Öğretmenlerin kibar nazik yaklaşımlarını sömürürler. İmaj; biz Avrupalıyız çocuklarımız sizinkilerden iyi yetişiyor ama gerçek her yaz köye gelip bulgur salça turşu bidonu hazırlamak. İşyerinde korkudan molayı iki dk geçiremezler. Çünkü biliyorlar ki kural kanun var maaşlarından kesiliverir.

Geldikleri ülkelerde her çocuk eşittir. Eğitimden sağlığa kurumlar her çocuğa aynı davranış sergiler. O ergen sıkıysa oralarda yapsın bunu, o binemez binerse kendimi atarım olayını. Anında aileye yazı gönderirler pedagojik danışma için. Oralarda sus puslar çünkü her davranışın dönüşü var. O atarlanan aslan kesilen gelin süt dökmüş kedidir yaşadığı ülkede.

Çocuklarım nedeniyle 2,5 kreş yaşından 7. sınıfa kadar bizzat içlerindeydim gayet iyi biliyorum. Gram çocuklarıyla ilgilenmiyorlar. Oturmayı kalkmayı tabağını bardağını kaldırmayı bile okulda öğreniyorlar. Bizimkiler sal sokağa akşama kadar oynasın kafasındalar.

Back