içim sıkıldı

brenda chenowith

Kır zincirini, kes iplerini.
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2016
2.690
3.429
53
Merhaba öncelikle orucunuzu Allah kabul etsin. Bu sefer tavsiye istemiyorum büyük bir dert değil yazıp rahatlamak istiyorum.

Babam işinden ötürü haftada bir gelir eve. Bu akşam da geldiği bir akşam. Annem babam her geldiğinde saçma sapan davranıyor. Misal bugün alışveriş yaptım bir etek almıştım dizimin biraz üzerinde ki kıyafetime hiç karışılmaz babam asla bir şey söylemez ben de müsaade etmem çocuk muyum neyi nerede giyeceğimi bilmeyeyim. Annem eve gelince hemen giydim gösterdim bak bunları aldım diye seviniyordum. O etek ne öyle ya babana göster dedi. Gösterdim ben de güzelmiş dedi babam ama annem konuşmaya devam etti durmadan. Yalnız olsak çok güzel olmuş der eminim çünkü cidden abartılı değildi kıyafetim ve çok daha kısa eteklerim, şortlarım var. Annem veya babam yalnız olduğunda gece dışarı çıkmam konusunda da tek ses çıkmaz ama birlikte olunca saçmalıyorlar gerçekten. Olmadıkları veya olmak istedikleri bir kimliğe bürünüyorlar. Zaten depresyon sürecinden geçtim konularımdan bilirsiniz yavaş yavaş çıkıyorum dışarıya yeniden çalışmaya başladım vesaire.

Canları çocuk bakmak istiyorsa çocuk evlat edinsinler benim daha önemli dertlerim var. Her geldiğinde annem hiç olmayan bir problem yaratıyor ortada. Bu sefer etek olur, haftaya sigara içmem olur, ondan sonraki hafta tatile çıkmam olur, ondan sonraki hafta dışarı çıkmamam olur bir sonraki hafta ise dışarı çıkmam olur. Babam hiçbir şey demiyor ama annem sürekli şikayet edince zorla bir şeyler söylüyor resmen. Ya inanın beni utandırıyor artık bu kız hiç kendine bakmıyor kuaföre gitmiyor diye babama anlattığı günler bile oldu bu nedir. Konuşmayacağım seninle anne dedim babam buradayken. Zorla ergen triplerine soktu beni. İçimi döktüm kusura bakmayın büyük bir dert olmadığının farkındayım annemin kalbini kırmamak için yazıyorum hızlı hızlı rahatlıyorum.

paylaşılmış psikoz gibi.

bence ortak bir düşman bulun onlara. komşu olur ne bileyim evin önüne park eden olur

onlarla uğraşsınlar. ya da ortak bi akraba falan.

sıkıntıdan size sarıyorlar anlaşılan.

siz de çabuk evden ayrılmaya bakın bu arada

madem böyle huyları var kıyafetlerinizi göstermeyin bir şey derlerse ben ne giyeceğimi bilirim diye sert çıkın

Normalde karışmazlar işte dediğim zamanlarda konu bazen kıyafet oluyor bazen başka bir şey illa bir şeyimden yakınıyorlar.

Bilmiyorum çocuklarıyım diye stres çarkı olarak görüyor özellikle annem. Sonra da hiçbir şey olmamış gibi davranıyor. Kendime karıştırmam zaten ne kadar kırılırsa kırılsın, çok teşekkürler cevabınız için.

başka malzeme bulamıyorlar herhalde,
odanızdan çıkmayın böyle günlerde, çok sıkıcı

Ya ne bileyim adam haftada bir gün gelmiş eve, böyle tatlı tatlı konuşur vakit geçiririz diyorum hep aynı. Bazen de hiçbir şey bulamazlar başlarlar evden şikayet etmeye, bir şeyden yakınmaya. Şikayetsiz gün geçmiyor bundan tuhaf bir haz alıyorlar enerjimi emdiler resmen.

Acaba babaniz haftanin diger gunleri evde yokmus ya sen yokken ben ev de otoriteyi sagliyorum mu demek istiyor babaniza

Olabilir mantıklı. Zaten baskın taraf annemdi her zaman evde. Ama işte artık çocuk büyütmüyor, yetişkin bir insanla aynı evi paylaşıyorlar. Artık kaç haftadan sonra ona patlamamak için buraya patladım. Anne niye öyle dedin ne vardı o etekte diyorum bi şey yoktu ne bileyim yaa diyor, delirmemeye çalışıyorum dert arıyor kendine.

bence kanalize edin onları. boş kalmışlar. mesela yürüyüş yapsınlar her gün ben görüyorum parkurlarda yaşlılar karı koca yürüyorlar. hem sağlık açısından iyi hem vücut yorulunca negatiflikleri kalmaz, hem gençleri gördükçe biraz daha size ılımlı olurlar.

marketlerde güzel kısa hikayelerin olduğu kitap serileri var. onlardan alın misal çay içerken ona baksınlar hediye edin vs gibi

olumlu şeylere yönlendirin biraz. internetiniz varsa netten dizi izlemeyi öğretebilirsiniz.

en güzeli bir tavla alın mesela karşılıklı oynasınlar.

Mantıklı öneriler. Biraz da çevresinden etkileniyor annem. Erken evlilik yaptığı için genelde abla kardeş gibiyiz çok yaşı yok yani. Ama süper film buldum gel diyorum alt yazı okuyamam, dışarıda kahvaltı yapalım diyorum boş günlerimizde ne gerek var bilmem ne.

Biraz daha düşünüp çoğaltacağım artık.

Annen birşeyleri ispat etme çabasında
Ama neyin? Onu bulmak lazım

Biraz daha gelenekçi bir aileden geliyor annem babama göre. Babamla beraber modernleşti diyebilirim. Ama bazen kendi getirdiklerini yaşantısına uygulayamamış olmanın gerginliği çöküyor sanırım olur olmadık zamanlarda.

biraz annenize uygun şeyler önerin mesela türkçe dublajlı aşk filmleri, ya da türkçe diziler, dışarıda para harcanmayacak aktiviteler (klasik türk annesi kahvaltıya para vermek istemez mesela) ondan yürüyüş dedim.

bir de kendinizi koruyabilecek biri olduğunuzu gösterin o zaman anneniz sizi korumak için size baskı yapmaz. benim mesela annemle o konuyu aştım bilir dişli olduğumu çünkü mesela ablamın daha çok üstüne düşer korumak için o yüzden.

Yıllarca yalnız yaşadım okurken. Bir yıldır birlikte yaşıyoruz henüz. Yüksek lisans şu bu derken eve geç döndüm.
Tek çocuğum diyedir belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…