İçim sıkıntıdan patlıcak :(

agustos72

Mucizem kızım 💕
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2009
14.516
16.000
823
dünden beri yine çok sıkıntılıyım üzgünüm.. yakın dönemlerde evlendiğimiz ve küçük çocuğu olan komşum yine hamileymiş. tam rahata ermiştim, yine rahatım bozulcak. bu hamile halimle çocuğun peşinden nasıl koşturcam ona nasıl bakcam diye söylenipduruyo...
ben 2.5 yıldır çocuğum olsun diye uğraşıyorum, 2 negatif aşılamam var. sperm hızı biraz düşük varikosel var. spermler için her türlü ilaçları kürleri denedik.
aralık ayında 3. aşılamayı yapcaktık. 10 günlük gecikmem oldu kist var dediler. doktorda yok asistanları bakıyo. ameliayattamış bugün gelmez dediler. bana ilaç yazdı. saatlerce bekledim, doktoru göremedim moralim bozuldu ilaç falanda almadım. simdiye kadar kistmi vardı sanki bende diye düşünüyorum.
geçen ayda yine 4 gün gecikti ama doktora gidemedim.
bugünde 8 gün geçti yine hiç bi belirti yok. dün akşam test yaptım yine negatif. dün zaten doldum ağlıcak yer arıyorum, testte bahanesi oldu başında ağladım durdum.
benim adetlerim çok düzenli saati bile aynıydı. niye 3 aydır böyle oldu. ilaç kullanmadan geçmicekmi. bugüne kadar hep varikoselle uğraştık, şimde bide kist derdimi çıktı. kist hakkında bilgisi olanlar moralimi düzeltcek bişey desin bana bu kadar düzenliyken üzüntüdenmi gecikiyo.
bu kist oldukça aşılamayıda yapamıcaz
bu tür konular hep açılıyo gelcek cevaplarıda biliyorum. niye açıyosam bu konuyu bilmiyorum. içimdeki sıkıntıyı dökmek derdimi anlatmak istedim

bugüne kadar kist mi vardı nedemek?

dün yok olan bıgün olabilir.

dr öok önemli memnun değilseniz değiştirin.

ayrıca aşılamayla hamile kalma şansı doğal yoldan olması ihtimali ile neredeyse aynı. bu konuda bilgilendirdiler mi sizi ?

Sizi umutlandirmak gibi olmasin ama ben de gebe kalmadan once 3 4 ay adet duzensizligi yasamistim.
7 gun gectigi de olmustu 5 gun erken geldigi de. Doktora gittim kist cikmamisti sizde kist varmis , sogan kurunu denediniz mi.

Rabbim kisa zamanda sizi de hayirli saglikli bir evlatla mujdelendisin insallah.

dedıgın gibi aslın da süreci biliyosun,sana yazılacaklarıda bılıyosun..işin içinde olanların çok iyi bilgi sahibi oldugunu düşünüyorum bir zaman sonra..
senın bıraz daha morale ve motıvasyona ıhtıyacın var..
öncelıkle sevgili arkadaşım allah nasıp ederse senınde bebegın olacak,kucagın dolacak...
yasın kac bılmyorum ama inan hersey kadar kısmet,sen inancını,umudunu yitirme..
gönlünü ferah tut,strese girme düşüne düşüne..
ya da şöyle düşün,sen istediğin kadar uğraş,didin,tepin bunların hiçbir faydası yok..
yapman gerekenlerı yaptıktan sonra hersey rabbimin elinde,onun adaletine güven ve akışına bırak...
inşallah ama inşallah kavuşursun yavruna

üniversite doktoru öneri üzerine gittim. ilk görüşmeye gittiğimizde güzel ilgilendi herşeyi sordu aşılamaya karar verdik. adet olduğumda gittim sonra kendisini göremedim dediğim gibi. memnunum yada değilim diyemiyorum. evet aşılamada şans düşük ama devletin tüpü karşılaması içinde aşılama olmak zorunda malesef

Korunmayı bıraktığım ilk ay çıkmıştı bende de 2ay doğum kontrol hapı kullanmıştım geçti çok kafaya takılacak bişey değil yani tabi kontrolünüde elden bırakma
Bebek içinde vardır zamanı be canım olucak inş bi gün

evet bunu bi çok topikte okudum hamilelikten önce geciktiğini. soğan kürünü denemedim ama adet olduktan sonra denicem.gelirse inşallah. sen ne kadar sürede hamile kaldın
27 yaşındayım. haklısın Allah istemedikten sonra ben ne yapsam boş.

etkısı oldumu bılmıyorum ama ben korunmayı bıraktıktan sonra 3.ayda hamıle kaldsım ve o ay bal tarçın ve çörek otu kürü yapmıstım..
etkısı konusunda emın degılım ama o ay hamıle kalınca acaba etkıledımı dıye düşündüm açıkçası

ne için yaptın kistmi vardı

seninkide düzenlimiydi hep

Allahım ınsallah tez zamanda gozyaslarını dındırsın

Çoğu kadında oluyor kist merak etme.Yumurta çatlamadığı için kiste dönüşüyor.Kimi zaman ilaçla ,kimi zaman adetle temizleniyor.Varikosel için ameliyat oldu mu?

cnm benim aslında bişey diyeceğim ama adet düzensizliğini rahmin gebeliğe hazırlandığı olarak yorumlar eskiler bende hamiş kalmadan önce 3,4 ay düzensizdi ve senin gibi saati saatine olurdum İNŞALLAH hayra yor,kist benimde vardı ama bana bir sıkıntı yaşatmamıştı o zaman ilk gebeliğime kistle hamile kalmıştım yani......seni hatırlıyorum bazı topiklerde konuşmuştuk bebek beklerken eşimde varikoseldi ameliyattan sonra çok şükür oldu ...dilerim sende hemen hayırlısıyla kalırsın hamile....sağlıkla da dünyaya gelir.....o testlerle az ağlamadım bende RABBİM çok büyük birazcık sabır cnm .....

Çoğu kadında oluyor kist merak etme.Yumurta çatlamadığı için kiste dönüşüyor.Kimi zaman ilaçla ,kimi zaman adetle temizleniyor.Varikosel için ameliyat oldu mu?
ameliyat olmadı çok ciddi değilmiş. hatta bu doktorumuz varikosel yok varsada spermleri etkilememiş değerler iyi dedi. kim size varikosel var dedi. yeni bi test yaptık onun sonucuna göre değerlendircekti ama daha testide doktoruda göremedik.

bu ara bende kendimi bu şekilde avutyorum hamilelikten önce adetler gecikiyomuş diye. sen ilaç kullanmadınmı kist için

Hep stresten üzüntüden gecikiyor
Benimde kistim vardı doktor bana dedi 4 yıl önce kist var ve tedavi olman lazım
Süt hormonlarımıdır nedir o çok yüksekti adını tam çıkaramadım tek tek onları düzeltti
Sonra sadece kistim kaldı dediki biraz uzun bir süreç olacak sabırlı ol dedi çok üzüldüm ve sonrasında veren allah verir demekki ve hemen kistin yanıbaşında kese belirdi 2 ay sonrasındaydı sanırım
Doktora gittim kisti gösterdi ve yanında oğluşumun kesesini allah allah nasıl oldu dedi hayret etti
Yani demem o ki vakti ve zamanı daha gelmemiş sizin meleğin lütfen oluruna bırakın allaha sığının ve hayırlısını isteyin
Rabbim gönlünüze göre versin size ve tüm anneliği hakedecek herkese inşallah.....

Benimde bildim bileli düzenli dir. Öyle ki ameliyat oldum onca ilaç vs ama yine dakik günü gününe öyle alışmışım ki bu duruma1 gün geç yada erken gelse anormal gelirdi bana. Hap falan kullanmıyor dum korunma için ama hamile kalmak için denemeler le beraber8 ay boyunca10 gün sarkmışlığı var benim de . ama sonra birden düzene girdi 2. Ay hamile kaldım.

Ama kist varsa bu yuzden de gecikebilir. Kist olup hamile kalan çok insan var. Doktorunuzun kesin günlerini öğrenme şansınız yok mu. Yada bir başka doktora daha gidin ama adet bittik ten5 gün sonra falan gidin. Ben polip için adet dönemine yakın gittim. Hamile lik belirtisi mayi bile gözlendi ultrason da. Birsürü şey gördüler ama kesin sonuç için adetten sonra gel dediler gittim ve tertemiz çıktı. Adet öncesi oralar biraz karışık oluyor sanırım. Yani rahim duvarı 'nin kendini yenilediği bir dönem sonuçta

cnm varikosel için gerek yok ameliyata dedi doktorlar onları dinlesek nolurdu bilmiyorum şöyle anlatayım sana; ilk 5 haftalık dış gebelik yaşadım ,eşin bir görünsün dediler 6 ay sonunda eşimin morf bakılmamıştı sayı 70 mil. hareket % 20,morf baktırması lazım dendi bunu kadın doğumcum söylüyor ama ,neyse ikinci testi benim tek yumurtalığım olduğu için çok bekledik bu arada benden kaynaklı olduğunu düşünüyorduk çünkü... ama morf bakılmaması bizi bu günlere getirmişti,ikinci test sonucu 38 mil. %20 hark, morf%1 yani anlayacağın sperm yapısı bozuk diye olmuyormuş,varikosel teşhisini ALLAH razı olsun ondan İstanbulda ALİ NEJAT EĞİLMEZ e gittik elle muayenede zorlada olsa buldu ve ultrasonda da zorla görüldü eşim 3. testide yaptırmıştı ve sonuç 25 mil. sayı,%20 har. yine %1 morf....Ali bey 1. derece varikosel ve %5 şansla baba olursun bu değerlerle dedi.....bu arada gittiğimiz diğer ürologlar vitamin vermeye bile gerek duymadılar sağolsunlar ,ameliyat oldu eşim... 3 ay sonra hamile kaldım cnm....bu değerleri neden yazdın diyeceksin değerler düşüşteyse kesin varikoselmiş diye yazdım....okuyanlar bilgi edinsin diye....kist için ilaç kullanmadım malesef yumurtalığımın alınmasına neden oldu ama 10 sene hiç bakmamıştım durumuna....çok pişmanım tabi

hemşire doktor salı günleri hep burda demişti. aşılam için adetliyken gitmem gerekiyo ya. kist için bu gerekli değilmi yani 5 gün sonra demişsin.

bizim morfoloji 4-6 arası çıkıyo hep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…