• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

içimde hüzün bulutları.."aman bu dertmi" demeyin taşıyamıyorum kırgınlıklarımı

tekduzehayat

YEPYENİ BİR HAYAT!!!!!
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2008
3.901
5
158
38
Bursa
Biraz önce bir konu gördüm oraya yazacaktım ama konu açmak istedim banada kıskanc dıyecekseniz canınız sağolsun...

benım 5 yıllık bır ılıskımvardı aynı bız kendı hayatlarımızla ılgılı bıseyler yoluna gırsın dıye beklıyoduk.cunku ınsan sadece evlenmek için gelmedi dünyaya hayatında baska gorevlerı amaclarıda var neyse bız bunları gerceklestırırken yavas yavas bırgun pat dıye ogrendımkı kız kardesıne gorucu gelıyor.cok uzuldum ama bellı etmedım cunku kardesı unv 2 sınıf ogrencısı ve 21 yasında gencecık bır kız evde kalmıs degıl sevgılsıı degıl ne bu acele dedım en onemlısı benle sabahlara kadar msn de konusan kız bana nıye anlatmadı dedım.

sonra nısan yaptılar ben ogun bıttım.sevgılım yuzukler takılırken dayanamamıs dısarı cıkıp aglamıs bızı hıce saydılar annesı dusunemdı 5 yıldır bu kzıı bekletıyoruz bır arayalım dıyelım kızım boyle boyle...

sonra nemı oldu ben ne sevgılımı ne aılesını asla affedemedım.dıyeceksınizkı sevgılınının sucu ne orda bulunması bıle benı yaktı aılesıne bızı saydıramamıs dedım

sonra sevdıgım canım yarım yol arkadasım benim hiçe sayılmama dayanamdı..sevgılımın aılesı ıste ozamn kotu cırkın yuzlerını gosterdi resmen oyun oynadı annesı sevgılıme annesınle tanısalım dedı aradı annemı ama bır ukala tavırlar bır bılmıs haller ensonda yıllardır konsuuyolar sız vermesenızde evlenır onlar dedı.ben bıttım utancımdan yerın dıbıne gırdım.kız evi naz evi diye hiç düşünmedi

ama sevgılıme aynen su ımaj cızıldı oglum bız ıstedık ama vermedıler
benım safım kadınların kurnazlıklarından anlamayan sevgılımde annesıne kandı nemı oldu
ben dayanamadım ve 1 aydır ayrıyız nasıl ayrısınız derseniz bırbırımıze msjlarla sıırler yazıp nekadar ozledıgımızı anlatn ayrı bır cıft... Ben annesinle ilgili hiç bir kötü söz söylemedim annesini konuşmalarını aktarmadım aktarsam ne olacak dedım aynı evde olan onlar banamı ınanacak onamı dedım...

sevdıgım hala farkında degıl hayatını yoluna koyunca kavusucaz sanıyor oysa ben artık öyle kırgınımkı emeklerım yıllarca aıleme sevgilim için ıyı bır ımaj cızdıgım annesı bır anda yıktı herseyı... """""ve sevdıgım adam ızın verdı buna...""""

enson ogrendımkı kızkardesı nısanı atıyomus içim yandı. bir hiç ugruna olan oldu yıprandık yıpratıldık..
sıze bunları yazmamın tek nedenı var aslında
içimin yangını günlerdir kkda fallara yorum yazıyorum artık fallara kaldı halım kendıme kızıyorum emegıme kızıyorum kaderımızı baskalarının ellerıne teslım eden sevdıgım adama kzııyorum
bir yandanda iyi oldu diyorum bak ufacık bır olayla gordun yuzlerını anlasamzdın annesınle dıyorum darma dagınım
eger okuduysanız buraya kadar teşekkür ederim

bu kadar küçük şeylerde bu kadar çok kırılmanız
yaşanmışlıklarınızın, tecrübelerinizin az olduğunu gösteriyor.
sevgiliniz, kardeşinin nişanına gitti diye ona kırılmanız da
gerçekten bana çok saçma geldi.
en ufak şeyde yıkılmışsınız yahu.

haklısınız yaşanmışlıgımda tecrubelerimde az hayata yeni başlamış kariyer uğrunada böyle konuları ıskalamış biriyim
başındada söyledim size kırgınlık gibi gelmeyebilir.ben emeklerimin hiçe sayılmasına kırgınım..
cvp yazdıgınız içinde tşkler

Seninki kıskançlık değil.Önemsenmediğin için kırılmışsın.
Önemsememekte kendilerince haklı olabilirler.

Anladığım kadarıyla,bu aile,resmiyete dökülmeden ilişkiyi pek kabul etmiyor.
Ve yine resmiyete dökülmeden çevreye açıklamıyor.
Mesela kızkardeşin,kesinlik kazanmadan ilişkisini açıklamaması gibi...
Bu ters bir durum sayılmaz,eskiden hep böyleydi.
Sana karşı,şahsına yapılmış bir hakaret olarak düşünmüyorum.

Benim de oğlum var.5 sene de çıksa,herhalde hadi oğlum gidip şu kızı isteyelim demem.
Oğlumun bana söylemesi gerekir.Anne ben şu kızla evlenmeye karar verdim diye...
Kayınvaliden,kafasına göre hadi gidelim diyemezdi.

Annene söyledikleri ise,uzun arkadaşlıkları tasvip etmediğini gösteriyor.
Zaten kendi kızının hemen isteme ve nişana geçmesi bunun bir sonucu olmalı.

Onun haricinde,nişanı kendine ihanet gibi düşünmen ve erkek arkadaşının ağlaması,gereksiz duygusal tepkiler olmuş.
Erkek arkadaşın da masum değil.Madem öyle,zamanında (5 sene içinde bir zamanda) ailenle tanışmaya gelebilirlerdi.
Dediğim gibi,bunu akıl etmek kayınvalideye düşmez.Erkek arkadaşın,teklifini yapıp adımını atacaktı.

meleknaz uzun cevabın için sonsuz teşekkür ederim.
bende sevgilimin bu dengeyi sağlayamamış olmasına kırgınım belkide

arada yaptıgınız tespitler dogru. uzun sure sevgılılıgı onaylamıyorlar.sevgılı oldugumuz ıcın evlılıle ılgılı her şartı kabul edecegimi düşünüyorlar.
ama kardesının nışanlanması tamamen görücü usulu oldu sevgılısını acıklayamamsı falan değil. öyle kacırılmayacak bır kısmet yada sevgılısı olsa zaten kırılmam onun hayatı
sevdıgıne neden kavussun istemeyim.

bu mantik ne bende bunu anlayamiyorum...

yok bizi ezip gectiler filan bu nasil bir düsüncedir..

kimseti gelen isteyen evlenir...onu gectim nasil kardesinin nisaninda bulundugu icin sevgilinizi suclarsniz nasil...

demek ki suanda sizin kardeslerinizden biri evlilige adim atsa siz hicbir sekilde mutluluk duymayip gitmeyeceksiniz bile..

hayat ince hesaplarla gitmez..benim 8 yillik iliskim var üstüne kimler evlendi, kimler cocuk sahibi oldu kismetse eylülde nisan baharda dügün yapacaz

ama biz istedik diye bekledik,beklememiz gerekti bekledik bundan Aliyi Veliyi suclamanin hicbir mantigi yok...

herseyde benim hakkim diye bakarsaniz olmaz..

Son düzenleme:
siz burdan bizi ezip geçtiler sonucunu cıkardıysanız sizin fevri oldugunuzu değil kendimi iyi anlatamadıgımı düşünürüm
cvp için teşekkürler sizede mutluluklar...

haklısınız yaşanmışlıgımda tecrubelerimde az hayata yeni başlamış kariyer uğrunada böyle konuları ıskalamış biriyim
başındada söyledim size kırgınlık gibi gelmeyebilir.ben emeklerimin hiçe sayılmasına kırgınım..
cvp yazdıgınız içinde tşkler

tam olarak hangi emeklerden bahsettiğini anlayamadım, açıklarsan seni daha iyi anlayabilirim:26:

siz burdan bizi ezip geçtiler sonucunu cıkardıysanız sizin fevri oldugunuzu değil kendimi iyi anlatamadıgımı düşünürüm
cvp için teşekkürler sizede mutluluklar...

ben fevri degilimde siz demediniz mi ,sevgilinizin nisan olurken annesine karsi bu kizi 5 yildir bekletiyor gibi düsündügünü,eger arada engel yoksa

erkek ben evlenecem demeli,simdi o kadar iliskiniz varsa ailede beklediginiz icin sebepleri oldugunu düsünür ya da hic kardesinin nisanlanmasina takmayip

siz sevgilinizin neden (sartlar olgunlastiysa) ailesine ben evlenmek istiyorum artik tanismadir odur budur baslayalim demedigini düsünmeniz lazim...

ayrica telefonda annenizle konusturmayida bence kabul etmemeliydiniz bu isler telefonda olmaz ki madem öyle tanismaya gelselerdi..

bunu organize edecek sizsiniz yani sen ve sevgilin,kadinin aramasi tamamen emrivaki olmus sirf oglunun gönlünü hos tutmasi icin,

ama ondan gerisi 21 yas evet cok erken okuyan birisi icin buna üzülebilirsiniz ama bundada o kizin kücüklügünden..

yoksa onlar karar verdikten sonra biz demek yerine neden adimlar atilmadi bunlari düsünmelisiniz...

illaki sebepleriniz vardir is-güc bunlar olmadan olmuyor ama sirf adim atilsin diyede hazir olmadan olmamali

Son düzenleme:
5 yıldır beraberiz tüm çiftlerde olduğu kadar emek verdik birbirimize şunu yaptım bunu yaptım diyecek değilim
türk standartlarında bir kızım işte 5 yıldır bir erkekle beraberliği yürütmek için nekadar emek gerekiyorsa okadar emek verdim.

cidden sizin kardeşinizin nişanı olsa siz gittiniz diye sevgiliniz de size kırılmalımıydı?? üzülebilirsin ama neye kızıyosun kii. siz önceden nişanlanmak istediniz de hayır dediler se TAMAM!!

gercekten böylemi anladınız??
kardesşiminde onun kardeşininde nışanına gitmemizde degil sorun defalarca yazdm kardesının sevgılısı olsa neden kırılayım benım kırgınlıgım sadece şu:biz annesinlede kardesimlede görüşüyorduk bizden saklar gibi yapılmasına acelece karar verilmesine bu kırgınlık sanırım anlatamıyorum ben

saklansa ne olcakki sende ona göre davranırsın cok samimi oldugunu düşünüyorsan artık sadece sevdilinin kız kardeşi gibi devam edersin.. bukadar kızıp sevgilini üzcek ne var.. hem ayrıca neden annesi peşine arayıp seni istiyo ki madem, sen kendinle celişen cümleler kurarasan bizde yanlıs anlarız

ben fevri degilimde siz demediniz mi ,sevgilinizin nisan olurken annesine karsi bu kizi 5 yildir bekletiyor gibi düsündügünü,eger arada engel yoksa

erkek ben evlenecem demeli,simdi o kadar iliskiniz varsa ailede beklediginiz icin sebepleri oldugunu düsünür ya da hic kardesinin nisanlanmasina takmayip

siz sevgilinizin neden (sartlar olgunlastiysa) ailesine ben evlenmek istiyorum artik tanismadir odur budur baslayalim demedigini düsünmeniz lazim...

ayrica telefonda annenizle konusturmayida bence kabul etmemeliydiniz bu isler telefonda olmaz ki madem öyle tanismaya gelselerdi..

bunu organize edecek sizsiniz yani sen ve sevgilin,kadinin aramasi tamamen emrivaki olmus sirf oglunun gönlünü hos tutmasi icin,

ama ondan gerisi 21 yas evet cok erken okuyan birisi icin buna üzülebilirsiniz ama bundada o kizin kücüklügünden..

yoksa onlar karar verdikten sonra biz demek yerine neden adimlar atilmadi bunlari düsünmelisiniz...

illaki sebepleriniz vardir is-güc bunlar olmadan olmuyor ama sirf adim atilsin diyede hazir olmadan olmamali

sevgilim annesine demedi keşke annesi deseydi dedim 5 yıldır bekletıyoruz diye..
evet engellerimiz vardı başındada belirttim hayat hedeflerimiz vardı kardeslerımız tabıykı bızı beklmek zorunda degıller onların hayat hedeflerının oncelıgı evlılıkse bıze ne ayrıca
annemle konusturma konsuu tamamen benım kontrolum dısı sevgılım uzulunce annesı aradı annemı tanısmaya gelmek ıcın ön görüşmeydi evt sadece oglunun gonlunu hoş tutmak için aradı başka bir nedi yoktu aramasının ama benım bun aengel olmak ıcın sanki basiretim bağlandı..

siz bu kadar ufak bir konuyu nasıl da büyütmüşsünüz?
anladıgım kadarıyla sevgilinizin kız kardeşine görücü geliyor ve sizi çagırmıyorlar sizden gizli yapıyorlar sizde buna çok sinirleniyorsunuz
sinirlenmekte haklısınız ama ya sevdgilinizin kız kardeşi abisine abi senin sevgilin görücüler geldiğinde gelmesin istemiyorum dediyse burda sevgilinizin suçu ne bu arada yaşınızı çok merak ettim bu kadar tecrübesiz yaşam bakalım hangi yaş grubuna ait:kkk:

saklansa ne olcakki sende ona göre davranırsın cok samimi oldugunu düşünüyorsan artık sadece sevdilinin kız kardeşi gibi devam edersin.. bukadar kızıp sevgilini üzcek ne var.. hem ayrıca neden annesi peşine arayıp seni istiyo ki madem, sen kendinle celişen cümleler kurarasan bizde yanlıs anlarız

haklınız kendimle çelişiyorum çelişmesem karmaşalar yaşamasam zaten konu açmazdım
çeliştiğim konu ise şu ben bu aileyle yapabilirmiydim?
annesinin annemi aramasının tek nedenı benım üzülmemin sevgilime yansıması annesinde oglunun gönlunu hoş etmesi biz istedik vermediler olsun
yoksa arkası arkasına düğün yapacak şartlarda hazır değildi sadece üzerine düşen görevi yaptılar kendilerine göre...

siz bu kadar ufak bir konuyu nasıl da büyütmüşsünüz?
anladıgım kadarıyla sevgilinizin kız kardeşine görücü geliyor ve sizi çagırmıyorlar sizden gizli yapıyorlar sizde buna çok sinirleniyorsunuz
sinirlenmekte haklısınız ama ya sevdgilinizin kız kardeşi abisine abi senin sevgilin görücüler geldiğinde gelmesin istemiyorum dediyse burda sevgilinizin suçu ne bu arada yaşınızı çok merak ettim bu kadar tecrübesiz yaşam bakalım hangi yaş grubuna ait:kkk:

cvp için tşk ederim sinirlenmedim kırıldım...
tecrubeyi yaşa bağlamıyorum ama söyliyi tabi 26 yaşındayım

sevgilinizin ailesi mi sizi bekletti 5 yıldır ben orasını tam anlayamadım,
eğer öyle ise ayıp etmişler, sizi bekletipte kızlarını nişanlamaları olmaz.
Kızmakta haklısınız. Sizide bilgilendirip sebep açıklamak zorundaydılar. Ama sonuçta sevgilinizin kardeşi ne kadar kırılsada nişanına gitmemek olmaz. Bence halledilemeyecek bir mesele değil, mutlaka vardır bir sebebi, iyice anlamadan köprüleri yıkmayın.

daha resmiyete dökülmemiş bir ilişki içine kendinizi fazla kaptırmışsınız,ve bu kaptırışdan yoğun kırgınlıklar doğuyor.kız evi naz evidir amanazlı olan kız başkasının varolabilecek mutluluğundan kendisine mutsuzluk payı çıkarmamalıdır.boşuna üzülmeyin kendi mutluluğunuza bakın...

sevgilinizin ailesi mi sizi bekletti 5 yıldır ben orasını tam anlayamadım,
eğer öyle ise ayıp etmişler, sizi bekletipte kızlarını nişanlamaları olmaz.
Kızmakta haklısınız. Sizide bilgilendirip sebep açıklamak zorundaydılar. Ama sonuçta sevgilinizin kardeşi ne kadar kırılsada nişanına gitmemek olmaz. Bence halledilemeyecek bir mesele değil, mutlaka vardır bir sebebi, iyice anlamadan köprüleri yıkmayın.

kelimelere dökmek istemiyorum onların yapmadıklarını!!!
hep bir bahane bulmalarını uzayan zamanımızı dahada uzatmalarını...
onlarda sevgilisiyle evlenen olmamıs ben nasılsa seviyorum ya herseye katlanmalı gözüyle bakıldı kabullenır gozuyle...
birkez ev konsuunda annesi demiş kardesine benim ailem için ev alırlar diye sevgılıme bıle söyleyemedim bunu..
ben hep aıleme ıyı yonlerını anlattım ama tabı kırgınlıklar eskıye dayanıyor..
halaledilmeyecek bir mesele degil belki ama sevgilim dengeyi kuramadı hep böyle olması beni korkuttu sanrıım
çok tsk ederim gercekten saolun anlamaya çalıstıgınız için...

Back
X