• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

içimde hüzün bulutları.."aman bu dertmi" demeyin taşıyamıyorum kırgınlıklarımı

Hala eski zamanlardaki yasanti stilini simdiki zamana uydurmaya calisirken yasanan celiskiler.

Anlayamadigim 5 sene verdigin emek? Bir insan bir insanla severek beraberse buna harcanan, bosa giden emek olarakmi görüyor? Tabiki her iki tarafda özveriyle bir birliktelik yasamistir diye düsünüyorum yani karsi tarafda 5 sene emek katmistir bu arkadasliga yoksa coktan bitmisti.

Neden erkek tarafin anneleri bu kadar önemli?
Neden evlenmeyi veya ciddi konularda kendi ayaklarinda duran insanlar degilsiniz, kararlarinizi sizler vermiyorsunuz? Sizden en az 20 yas büyük bir kadinin, baska kosularda büyümüs, egitim görmüs veya hic görmemis bir kadini hayatinizin basrolü yapmaya meraklisiniz?
Bu zamanda her genc egitimini tamamlar, kendi ayaklari üzerinde durur, hayatini kurar ve evlenir, özgürce ve herkesden bagimsiz, hem maddi hem manevi olarak.
Yanlismi düsünüyorum? Herkes ne merakli ic ice dip dibe vicik vicik yasamaya.
Hep derim insanlar evlendiginde hem kendi ailesinden hemde karsi tarafin ailesinden uzak olmaliki mutlulugunu ve hayatini özgürce yasasin, baska türlü büyüklerin emrinde ve altinda ezilerek mutsuzluga dogru kosulur.
Cünkü onlar baska nesil, bizimle ayni dünya görüsünde olamazlarki...

Konusahibi arkadas, burada bir genelleme yaptim, dilerim ne demek istedigimi anlamissindir. Mutluluklar diliyorum ve bu kadar ince düsünme lütfen.

daha resmiyete dökülmemiş bir ilişki içine kendinizi fazla kaptırmışsınız,ve bu kaptırışdan yoğun kırgınlıklar doğuyor.kız evi naz evidir amanazlı olan kız başkasının varolabilecek mutluluğundan kendisine mutsuzluk payı çıkarmamalıdır.boşuna üzülmeyin kendi mutluluğunuza bakın...

ilk cümleniz öyle güzel anlatıyorki evt haklısınız ben kaptırdım kendımı.benım erkek kuzenlerım bizimle tanıstırır sevgılılerını benım aılem çok deger verır ararlar sorarlar ben salak gıbı sandım her aıle boyle nıye fazla beklentıye gırdımki dıs kapının dış mandalıyım ben.dilerim kardeşide sarar yaralarını bende umarım mutlu olurum artık yasananlardan pay cıkararak... tşk ederim..

bence bu aile sizi istemiyor yanlış anlamayın ama bana öyle geldi okudugum kadarıyla tabi:26:

ilk günden beri bu hissi taşıdım ben ve sevgilim hep annesinin soğuk oldugunu insani ilişkilerde böyle oldugunu söyledi ama annemle annesi konuştugu gün tamamen anladım beni istemiyor..

Hala eski zamanlardaki yasanti stilini simdiki zamana uydurmaya calisirken yasanan celiskiler.

Anlayamadigim 5 sene verdigin emek? Bir insan bir insanla severek beraberse buna harcanan, bosa giden emek olarakmi görüyor? Tabiki her iki tarafda özveriyle bir birliktelik yasamistir diye düsünüyorum yani karsi tarafda 5 sene emek katmistir bu arkadasliga yoksa coktan bitmisti.

Neden erkek tarafin anneleri bu kadar önemli?
Neden evlenmeyi veya ciddi konularda kendi ayaklarinda duran insanlar degilsiniz, kararlarinizi sizler vermiyorsunuz? Sizden en az 20 yas büyük bir kadinin, baska kosularda büyümüs, egitim görmüs veya hic görmemis bir kadini hayatinizin basrolü yapmaya meraklisiniz?
Bu zamanda her genc egitimini tamamlar, kendi ayaklari üzerinde durur, hayatini kurar ve evlenir, özgürce ve herkesden bagimsiz, hem maddi hem manevi olarak.
Yanlismi düsünüyorum? Herkes ne merakli ic ice dip dibe vicik vicik yasamaya.
Hep derim insanlar evlendiginde hem kendi ailesinden hemde karsi tarafin ailesinden uzak olmaliki mutlulugunu ve hayatini özgürce yasasin, baska türlü büyüklerin emrinde ve altinda ezilerek mutsuzluga dogru kosulur.
Cünkü onlar baska nesil, bizimle ayni dünya görüsünde olamazlarki...

Konusahibi arkadas, burada bir genelleme yaptim, dilerim ne demek istedigimi anlamissindir. Mutluluklar diliyorum ve bu kadar ince düsünme lütfen.

cevabınız için tesekkur edrım ben buyuk bır aılede ve içice buyudum buyuklerle buyume sansına ermıs bır nesılım cok sukur
kendı evlılıgım ıcınde boyle hayal etmıstım ama sanırım dedıgınız caga ben pek uyamadım
benden 20 yıl once yasayan kadın benım sevdıgım adamın annesı cocuklaırmında babannesı olacaksa ben oyle goruyorsam karsımdakı annenınde torunlarının annesı olacak bırı olarak gormesını bekledım haklısınız fazla ınce dusunuyorum aılemın yetiştirme tarzı böyle
genellemeleri üzerime almadım cunku master yapmıs bir şirketin genel mudurlugunu yapan biri olarak kimseyi hayatımın başrolu yapmamam gerektiğini biliyorum tşk ederim

not: sitede yorumlarınızı severek takıp ettıgımden biraz samımı yazdım umarım yanlış anlaşılmamısımdır.

ilk günden beri bu hissi taşıdım ben ve sevgilim hep annesinin soğuk oldugunu insani ilişkilerde böyle oldugunu söyledi ama annemle annesi konuştugu gün tamamen anladım beni istemiyor..

ama sırf bu yüzden sevgilinle aranı bozma annesi istemezse istemesin sen sevgilinle mutluysan sorun yok dicem ama bir yandanda aile destegide çok önemli evliliği yürütmek için:30:

ama sırf bu yüzden sevgilinle aranı bozma annesi istemezse istemesin sen sevgilinle mutluysan sorun yok dicem ama bir yandanda aile destegide çok önemli evliliği yürütmek için:30:

berencim işte bunu bilemiyorum burda hep aılelerın farklarından bahsedılıyor ve bunun olumsuz sonuclarından sevdıgım adam azcık guclu olup bız ne senın ne benım aıleme benzeyen bır evlılık yapıcaz kendı duzenımızı kurcaz deseydı korkum olmazdı...

sizi sürekli oyalayıp beklettiyseler kızmakta haklısınız
ama anlattığın kadarıyla sevgilinin annesi bu işin olmasını istemiyo galiba

sizi sürekli oyalayıp beklettiyseler kızmakta haklısınız
ama anlattığın kadarıyla sevgilinin annesi bu işin olmasını istemiyo galiba
evt dilinle asla soylemedıgı ıcınde sevgılım bunu asla farketmıyor... cvp ıcın tskler

kızlar sımdı cıkmam gerekıyor gelınce cvp yazıcam kusura bakmayın

bende abilerimden önce evlendim acaba suçmu işledim:26:
kardeşim senle aynı yaşdayız 20 yaşında evlendim
ama dengeyi sadece erkek tarafı ve onun annesi korumaz
bizlerede görevler düşüyor şimdiden bu kadar şeyleri bu kadar kafaya takarsan
evlenince daha çok üzülürsün benden söylemesi....

bende abilerimden önce evlendim acaba suçmu işledim:26:
kardeşim senle aynı yaşdayız 20 yaşında evlendim
ama dengeyi sadece erkek tarafı ve onun annesi korumaz
bizlerede görevler düşüyor şimdiden bu kadar şeyleri bu kadar kafaya takarsan
evlenince daha çok üzülürsün benden söylemesi....

ben birkac kez yazdım yine yazıyorum sorun kardesının evlenmesı degıl onun sevgılısı olsa nıye beklesın dıyım okadar sadıst degılım.
benım kırgınlıgım sevgılıme benı cok benımsıyomus gıbı yapıp aslında hıcte takmamaları
bundan sonra burda soylenenlerıde dıkkate alıcam bu konularda ınce dusunmemeye calısıcam elımden geldıgınce nekadar basarılı olurum bılemıyorum yetıstırılme tarzım böyle.
ama dedıgım gıbı ben okurken calsıırken karıyer yaparken böyle konularda kendımı hiç geliştirememişim
sizede mutluluklar dilerim..

Ben kendi açımdan bi sorun görmedim aslında ama insanlar farklıdır sadece sevgilinizle bu yüzden ayrı kalmayın.

eski konularınıza göz gezdirdim rüya gibi bir aşkınız varmış çok üzüldüm bu duruma gelmenize... sizin konunuzun diğer malum konudan farkı ise, sanırım siz 5 yıldır çıkmanıza rağmen hiç bir teşebbüs edilmemiş işi ciddiye taşımak için... eğer gerçekten size hiç adım atılmadan direk küçük kızı nişanladılarsa siz biraz haklısınız kırılmaya... ama bence sevgilinize küsmekte haksızsınız...sonuçta kız kardeşinin nişanı elbette bulunacak nişanda... eğer bulunmasaydı bu seferde kız kardeşi hiç affetmezdi... abiliğini göstermesi gerekiyordu... ailesine darılmakta kendinizce haklı olabilirsiniz ( yüzde yüz olmasa da) ama sevgilinize bu denli yüklenmeyin bence....

Ben kendi açımdan bi sorun görmedim aslında ama insanlar farklıdır sadece sevgilinizle bu yüzden ayrı kalmayın.

ilginiz için teşekkür ederim.evt en baştada söyledim başkalarının belkı umursamayacagı bı durum ama benım aılemde olmayan bır durum oldugundan kırıldım fazla tepkı verdım sanırım.gercı tavsan daga küsmüs dagın haberı olmamaıs hesabı benımkı aılesı nekadar kırıldıgımı bılmıyor aslada bılmeyecek...

eski konularınıza göz gezdirdim rüya gibi bir aşkınız varmış çok üzüldüm bu duruma gelmenize... sizin konunuzun diğer malum konudan farkı ise, sanırım siz 5 yıldır çıkmanıza rağmen hiç bir teşebbüs edilmemiş işi ciddiye taşımak için... eğer gerçekten size hiç adım atılmadan direk küçük kızı nişanladılarsa siz biraz haklısınız kırılmaya... ama bence sevgilinize küsmekte haksızsınız...sonuçta kız kardeşinin nişanı elbette bulunacak nişanda... eğer bulunmasaydı bu seferde kız kardeşi hiç affetmezdi... abiliğini göstermesi gerekiyordu... ailesine darılmakta kendinizce haklı olabilirsiniz ( yüzde yüz olmasa da) ama sevgilinize bu denli yüklenmeyin bence....
üşenmeden konularımı bıle ıncelemıssınız çok tsk ederım.evt ruya gıbı bır ask bız asla bırbırımıze hakaret eden kavga eden bır cıft olmadık suskunluklarımızla yaktık bırbırımızın canını ve bırbırımızın sesını duydugumuzda sardık tum kanayan yanlarımızı...
ben 5 yıldır onlara karsı gercekten hep ıı hısler besledım cok ıstedım annesınle ıı gecınmeyı kardesıni kardesım bılmeyı..başardıgımıda sanmıstım.ama anında yabancılar samımı oldu onlara benım annemle o konusmalarını unutamıyorum oyle umursamaz konustukı annesı kaldıramıyorum oysa ben onun oglunu bekledım bıraz el ustunde tutsa aılemle daha guzel konussa ne olurdu...

kız kardesınle samımıydık sozde nıye paylasmadı benle boyle bıseyı sevgılımde benımle aynı anlarda ogrendı hadı ben el kızıyım ya o bır evın bır oglu!!! cok ıı bır kısmet olsa kardesı ıcın yada sevdıgı asık oldugu hiçe sayılmamıza bukadar kızmazdım ama basından bıtecegı bellı olan bısey için bukadar yıprandık.

sevdıgıme kırgınlıgıma gelınce bana suan su dakıka desekı gel senle bır olalaım bızım yuvamız farklı senle yol cızelım yanmaz bukadar cnaım ama o benı yanlız bıraktı sustu köşesine çekildi.ailesine kırıldı banada kırıldı hayata küstü banada küstü demekki biz hiç """bir""" olamamısız....

nışamda bulunmasına gelince tek kardesi elbette bulunacak ben ona kırılıyorum aılesıne 5 yılda onun ıcın benım yerım ne demek anlatamamıs dıyorum susuyor sustukça içimi yakıyor anlatamıyorum...

belkide aılesıne degıl kırgınlıgım sadece ona ama ınsan sevdıgıne yakıstıramıyor ya kötü şeyleri bende ona yakıstıramıyorum...

Son düzenleme:
İnsan hayatında 3 şeyin zamanı asla ama asla değişmezmiş...!
1-Doğum saati
2-Ölüm saati
3-Nikah saati (evleneceğin insan bile değişirmişte bu saat değişmezmiş)

o yüzden kendini boşuna üzme ( her ne kadar hayal kırıkların çok olsa da ) herşey olacağına varır... Bazı tür erkekler 30 u geçmeden olgunlaşmaz seninki kaç yaşında bilmiyorum ama ailesine bazı şeyleri kabul ettirebilecek olgunluğa sanırım henüz gelmemiş Allah yardım etsin ikinize de.... kaynana görümce olaylarından hiç anlamam onlara yorum atamıyorum :)

İnsan hayatında 3 şeyin zamanı asla ama asla değişmezmiş...!
1-Doğum saati
2-Ölüm saati
3-Nikah saati (evleneceğin insan bile değişirmişte bu saat değişmezmiş)

o yüzden kendini boşuna üzme ( her ne kadar hayal kırıkların çok olsa da ) herşey olacağına varır... Bazı tür erkekler 30 u geçmeden olgunlaşmaz seninki kaç yaşında bilmiyorum ama ailesine bazı şeyleri kabul ettirebilecek olgunluğa sanırım henüz gelmemiş Allah yardım etsin ikinize de.... kaynana görümce olaylarından hiç anlamam onlara yorum atamıyorum :)

evt o olgunlukta degil...henuz 26 yasındayız ama sanırım ben bu 5 yılda fazla olgunlastım. sanırım degısen benım ılk basta sevdıgım onda huzurdu simdilerde susup koseye gecmesı gıbı algılıyorum gucume gıdıyor...

kayınvalide görumce olaylarını bende anlamazdım keşke anlamayarak devam etseymısım hayata...
cevap verdiğiniz için teşekkür ederim

sızın son durumunuz nedır..

bu olaydan sonra barıştık ama biz kadınlar sonunun ne olacağını bıle bıle devam edıyoruz
hayat yuklerını omzuma koyduğu an yok oldu eger ben bu konuyu açtığımda aklım basımada olsaydı bıtırseydım
ona ıhtıyacım olduğunda yedıgım kazıkla bu denlı sarsılmıycaktım
konuyu okudum nekadar ustunden anlatmışım nekadar onu koruyarak anlatmışım nasıl bı sabırmış
KIMSEYE HAKETMEDGINDEN FAZLA DEGER VERMIYCEKSIN
ve ılk gun ne hıssedıyosan son gun sonuç o oluyo kmseyı degıstemıyosun....

bu olaydan sonra barıştık ama biz kadınlar sonunun ne olacağını bıle bıle devam edıyoruz
hayat yuklerını omzuma koyduğu an yok oldu eger ben bu konuyu açtığımda aklım basımada olsaydı bıtırseydım
ona ıhtıyacım olduğunda yedıgım kazıkla bu denlı sarsılmıycaktım
konuyu okudum nekadar ustunden anlatmışım nekadar onu koruyarak anlatmışım nasıl bı sabırmış
KIMSEYE HAKETMEDGINDEN FAZLA DEGER VERMIYCEKSIN
ve ılk gun ne hıssedıyosan son gun sonuç o oluyo kmseyı degıstemıyosun....

konularınızı okudum bence sız ayakları ustunde durabılen bır ınsansınız ıstersenız kendınız degıstırırsınız

Back
X