içimde kalanlar

baharyildizi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
13
8
1
36
Merhaba arkadaşlar öncelikle belirteyim burayı yeni keşfettim ve buradaki insanların dayanışmasına hayran kaldım. Belki çoğunuz daha büyük sorunlarla uğraşıyorsunuz ama yine de içimi dökmek istedim.
Ben eşimle çok severek evlendim. Okul bitince nişanlandık işlerimizi yoluna koymayı bekledik uzunca bir süre ama ikimiz de bir türlü doğru düzgün bir iş bulamadık. Şükür çalışıyoruz ama maaşlarımız çok iyi değil. Daha fazla ayrı kalmamak için evlenelim bari iki lokma ekmeği bölüşürüz dedik. Sırf ailelerimiz düğün istiyor diye durumumuz olmadığı halde sade bir nikah yerine düğün yaptık. Evlenirken ne eşimin ailesi ne de benim ailem doğru düzgün destek olmadılar. Ne eşyaya paramız kaldı düğünden sonra ne balayına Durumları çok iyi değildi anlıyorum ama ellerinde olanı da sakındılar bizden. Evimizde hala bekar evi eşyalarımız var. Ne düğünüm içimden geldiği gibi oldu ne evim hepsi içimde kaldı. Eşim de zamanla alırız diye beni teselli etmeye çalışıyor. Ama yeni gelin olarak insanın içinde kalıyor işte. Sanki hiçbir zaman durumumuz düzelmeyecekmiş gibi geliyor. Güzel döşenmiş bir gelin evi gördüm mü içim gidiyor. Şimdi soruyorum aranızda benim gibi olan var mı? Sanki hiçbir zaman durumumuz düzelmeyecekmiş gibi geliyor.

Eşinin ailesi hiç maddi anlamda destek olmadığı halde nasıl düğün isterler anlamadım gitti.
Hiç üzülme zamanla hepsine tek tek sahip olursun.
İkiniz çalıştıktan sonra hepsini de elde edersiniz.
Hem iş de de yükselme şansınız olur.

Eşyaya bu kadar takılmayın berabersiniz ne güzel tadını cıkarın küçük küçük biriktirin.Herkesin evi öyle cici bici değil.yeni gelin sayfalarından uzak durun.
Bu kacıncı sosyal medya ,face den etkilenip bende bundan istiyom diyen kişi bilmiyom artık takip etmeyin şu şeyleri pofff

Eşyaya bu kadar takılmayın berabersiniz ne güzel tadını cıkarın küçük küçük biriktirin.Herkesin evi öyle cici bici değil.yeni gelin sayfalarından uzak durun.
Bu kacıncı sosyal medya ,face den etkilenip bende bundan istiyom diyen kişi bilmiyom artık takip etmeyin şu şeyleri pofff

Var benim evlendiğimde birşeyim yoktu
Herşeyimizi kendimiz yaptık 1 odaya gelin geldim evet bende özendim
Fakat şuan 8 yılıma gireceğim evimizde var arabamızda en lüks eşyalarımızda
Herşeyimizi baştan sona kendi zevkimize göre seçtik aldık
ALLAHA şükürler olsun sabır ve dua inşallah sizinde olur

hiç destek olmadılar dersem haklarını yerim çevrelerine mahçup düşmemek için düğüne üç beş masraf yaptılar tabi sadece düğüne gelinliğimi bile kendim ödedim bir parça eşyaları yok evimde

teşekkür ederim desteğiniz için allah mutluluğunuzu daim etsin

Sende onlara ona göre davranırsın ki anlasınlar hatalarını.
En azından beklenti içinde olmazlar ne ektiler ki ne biçecekler...

teşekkür ederim desteğiniz için allah mutluluğunuzu daim etsin

AMİN ecmain güzel kardeşim inşallah
Umarım sizde alırsınız ve huzurunuz sevginiz daim olur
Hoş eşya zaten sadece görüntü benim için önemli olan mutluluk
Allahım herkese nasip etsin bu güzellikleri inşallah
Sabır gösterin bol dua edin asla kafanıza takacak bir durum haline getirip eşinizin ve kendinizin canını sıkmayın değmez .
MUTLULUKLAR dilerim.......

biz herşeyi kendimiz aldık iyikide iki tarafada minnet etmedim..
boşver huzurlu ol ben şuan kv ile uğraşıyorum o kadar hasretim ki öğrenci evimize o eşyalarımıza.. keike dönsem üniversitedeki evime o eşyalarla yaşasam da huzurum olsa.. herşey zamanla olur dert etme.

hersey zamanla olur hiç içinde kalmasın,
ama o evin içindeki huzur ve mutluluk var ya işte o paha biçilemez birşey..
keyfınız yerındeyse,birarada mutluysanız emın ol dayalı döşeli odaları olan saraylar bile mutlu yuvanızın yanında sönük kalır

Allah öncelikle ağzınızın tadını bozmasın ev eşyası dediğiniz nedir ki olur zamanla hatta Allah sağlık verdikçe daha fazlasıda olur bundan 6 sene öncesine kadar ertesi gün ne yicez diye düşünürdük bekardım o zaman şimdi memur oldum evlendim 2 yaşında bir oğlum var arabamız var kiradayız ama eşyam var bunlarda eskiden bana hayal gibi gelirdi ama çok şükür hepsi oldu yeterki huzurunuz olsun gerisi olur merak etmeyin yeni evlisiniz cicim aylarınızı güzel geçirin böyle şeyleri düşünerek bugününüzüde mutsuz etmeyin

Uzulmeyin.boyle dar zamanlarin sonu aydinliktir.
İnsallah rn kisa zamanda ikinizde guzel maasli is bulirsunuz ve evinizi zevkinize gore dosersiniz

İyi ki sizlere yazmışım derdimi kendi kendime düşündükçe kafamda dönüp duruyordu eşe dosta da anlatamam ne ailemi ne eşimin ailesin küçük düşürmek istemem arkadaşlarımıza benim kayınvalide de her zaman formundadır iğneler her fırsatta allah sabır versin zor.

Öncelikle imkan yokken düğün yaparak en büyük hatayı baştan yapmışsınız. Gerçi düğün olmasaydı bu sefer o içimde kaldı diyecektiniz muhtemelen.

Borçla evlenenler tayfasındanız biz de. Eşimin anne babası yok yardım edecek, bizimkilerin durumu muhteşem değil, olsa da istemezdik. Evlenen iki insanın kendi hayatlarını kurabilmesi gerektiğine inanıyoruz. Eşimin bekar evi eşyalarını kullanıyoruz çoğunlukla. Hiç gocunmadım, onları da birlikte seçmiştik zaten zamanında. Çalışır durumda beyaz eşya, oturulabilir durumda koltuk atmak sırf yeni gelin evi diye yenisini almak geçmedi hiç aklımdan.

İlk sene borç içinde yüzdük, giderimiz gelirimizden fazlaydı. İki külüstür arabamız vardı bekarlıktan kalan birini sattık borçlar için bir işe yaramadı. Düğünde takılanlar hep borca gitti. Nasıl olacak nasıl düzelecek derken eşim terfi aldı. Birkaç kademe birden yükseldi maaşı üç katına çıktı. Sıfır araba aldık, borçların çoğunu kapattık. Hala kredilerimiz var ödediğimiz ama buna da şükür modundundayız.

Bekar evinden kalan eşyaları hala değiştirmeyi düşünmüyorum. Ama düğün döneminde aldıklarımdan nefret ediyorum. Onları değiştirebilirim. Şimdi keşke o zaman o kafayla stres altında hiç bir şey almasaydım da daha sonra rahat rahat tamamlardık evimizin eşyasını zevkimize göre diyorum. Bu bence sizin için şans, neye ihtiyacınız var, ne tarz seviyorsunuz nereye ne koymak istiyorsunuz düşünecek bol bol vaktiniz var.

Daha fazla ayrı kalmamak için evlenip iki lokmayı bölüşürüz demişsiniz
Öyle de olmuş
Mutluluklar
Sizin için bu kadar önemliyse, nikah yapıp az öz eşyalar alsaydınız bari

Allah sağlık versin çalışıp alırsınız
Çok şükür aldığımız nefese, gerisi vız gelir bence

ikiniz de çalışıyorsanız sorun yok. çul çaput için üzülmek için geç olmuş biraz.

Sağlık olsun yeter ki,ikinizde çalışıyormuşsunuz,çalışır alırsınız.Birinizin ki ev geçimine gitse diğerinizin ki de eşya taksitine gider.Face olsun,arkadaş ortamı olsun gençsin ,imrenebilirsin ,çok normal ama her eşyası olup ta huzuru olmayan da çok fazla.

Yeni gelin evleri görünce ben de hayret ediyorum, yeni evli de değilim nerdeyse 5 yıl olacak.Pembeli odalar,mavi odalar, hep aynı tarz dekorasyonlar. Bazen english home filan bu kişilere reklam parası mı ödüyor diye düşünmüyor değilim. Ama şöyle düşünün,belki onlar da olmayan şey siz de vardır; huzur.
Allah kimsenin ağzının tadını bozmasın,hep mutlu olalım. Nesneler bizi yönetmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…