içimde kalanlar

Yaa iste oyle sevince samanlik seyran felan olmuyor buda hayatin bir cilvesi insaniz ve istiyoruz daha cok daha iyisini istiyoruz yaz olur sicak derz kışı isteriz sonbahar olsun yaprak dokulsun deriz yok ilkbahar gelsin çiçekler açsın deriz isteriz ..
insanoglu nankördur ..
Bence hayatın mutlulugun kiymetibi bilin ne yeni esyali evliler var evde esyalarla tek basina mutsuz esinin umru degil bekliyor...
Allah mutlulugunuzu bozmasin isinizi rast getirsin cumlemizin insallah amin istediginiz her sey olur inşallah

hiç boşuna üzülme , zamanla herşeyin en iyisi senin olur,sen bile inanamazsın.
sanki her evlenene ailesimi yardım ediyor, çoğu kişi en az 2 sene düğün,eşya borcu ödüyor.
inan bana kaynanayla oturmaktan bin kat daha iyidir senin durumun. Bol bol dua et ve sakın üzülüp kafana takma, dediğim gibi ilerde bu zamanları hatırlayıp nerden nereye geldik diyeceksin, inan bana.Yeterki Allah sağlık versin,hepsi olur.

Tatlim biz de evimizin oturma odasini dosedik evlendik. Yani aklina pek ahim sahim seyler de gelmesin. Hem de alacak gucumuz de vardi. Milletin evine de hic bakmadim sonradan gormelik geliyor bana o incili boncuklu gelin evleri:) Sonra yavas yavas dosedik ama hic kafama takmam. Yani demek istedigim sen de takma olur gider hepsi Allah agiz tadi versin. O onemli.

Ben de evlendiğimde sadece temel şeyler aldık beyaz eşyalar yatak odası takımı ve köşe takımı aldım ben ayrıca misafir odası yapmamıştım zamanla diğer ihtiyaçlarımızı aldık ve inan eksik bitmiş gibi görünse de bitmiyor.
Ben pek sevmiyorum aşırı cicili bicili evleri hele misafir odası bana çok saçma geliyor köşe koltuğum evimin en büyük odasındadır ve ben rahat rahat otururum orada ayrıca misafir için döşemek bana saçma geliyor.
Oturma odamda da iki çekyat var sadece yatılı gelen misafirim olursa yatırmak için.
Benim mutfak masam bile eki tiplerdendi yani herşeyi zamanla aldık.
Önemli olan evimdeki huzurum kesinlikle başka hiçbişey umrumda değil. Ve evimi başkaları görünce beğenir mi diye döşemem asla kendi canım nasıl isterse o şekilde döşerim.

Benim de ne gelinliğim ne düğünüm istediğim gibi oldu evet insanın içinde kalıyor biz de balayına çıkamadık. Üstelik ben eşimin annesinin eşyalarının olduğu eve geldim (kv tekrar evlendiği için eşim o evde yaşıyordu) kv de anahtar cardı eve istediği zaman gelirdi ce eşyaları evi hala kendi evi gibi gördüğü için her türlü öüdalale ederdi. Hiç karışmadım sabur dedim sadece. Sadece eşim çalışıyordu. Zamanla değiştirdik eşyaların bazılarını evimizi değiştirdik taşındık. Çok şkür şimdi kv karışmaz eşyalarımıza artık bizim evimiz olduğunu kavradı. İnsan istediklerini yapamayınca içinde kalıyor bu bir gerçek. Sonra yaparız deyip geçiştiriyorsun sonra da yapıyorsun ama zamanı geçmiş gibi de hissediyor insan ama EŞİNLE YAŞADIĞIN MUTLU HAYATA DEĞİYOR HER ŞEY... Sadece o zamanda elinde ne varsa sevdiğinle paylaşarak mutlu olmalı. Tek tavsiyem bu olabilir ...

Benim herşeyim vardı ama boşandık dağıttık o eşyaları.

Var canim emin ol war.. biride benim.. hele o dugun olayina hic girmiyorum bile.. sen eşinle mutluysan suan bir skntiniz yoksa kendine gecmisi dert etme.. sukret sabret allah daha guzellerinide verir merak etme..

Var tabii ki. Teselli olacaksa söyleyim. Evlendigimizde ikimizin bekar evinden kalma eşyalar ve düğünde gelen Hediyelerden başka bi şeyimiz yoktu. İkimiz de memurduk. Tayin problemimiz vardı. İlk 1 ay yerde yattık.bize güzel bir anı olarak kaldı. Sonra tayin sorunu cozulunce yavaş yavaş aldık herseyimizi. Tepeden tırnağa hediyeler haricinde bize ait her şey.
En önemlisi Allah bize 2 evlat verdi.
Bazen mutlyluk maddiyattan çok manevi kazanclardan ibaret.
Zamanla herseyiniz olur. Ama inşallah huzuru aramazsiniz. Zira hep sizinle olur

evlendiğimde evimde eksik yoktu, ancak kredi kartımızda hatrı sayılır bir borcumuz var.
kayıt dışı da borcumuz vardı.

şu anki aklım olsa, kendimizi o kadar borca sokacağımıza zorunlular haricinde eksik eşya ile evlenirdim.
yavaş yavaş alırdım istediğim şeyleri.

siz de herhalde, şu an olsa, düğün yapmak yerine eşya almayı tercih ederdiniz.

bence çok takılmayın geçmişe, ileride bu heveslerinizi giderirsiniz.

Canım sırf eşyayla düğünle balayiyla mutlu olunmadığını belirtmek için yazıyorum lütfen yanlış anlama yazacaklarimi benim evim dört dörtlük döşendi en lüks eşyalarla çokta güzel bi düğün yapıldı ama yeminle söylüyorum huzurum yok bende eşime biz alalım çalışıp daha tatlı olur emek vermiş oluruz kıymetini biliriz dediysemde laf anlamadi adet bizde dedi çıktı götü yemedi kendi çalışıp almayı noldu biz aldık biz yaptık diye hala basıma kakarlar herseyimize karışırlar 3senedir guldugum huzurla yediğim yemek sayisi sayılıdır Allah im ağız tadı versin huzurla yasamak oturmak nasip etsin gerisi olup gidiyor inan
..

Hıc uzulme bızde oyleydık esımın annesı babası ayrı baskalarıyla evlı onlarda hıc bı yardımda bulunmayıp bızden hem salon nıhakı hem dugun ıstedıller bır taraf nıkaha bı taraf dugune glsın dedıler salonn parasnı annemler verdı.Esımn annesı bı tane camasır makınesı aldı ellı kere lafını yaptı.Dıger esyalarımızı bız kendımız taksıtle aldık 3senelık evlıyız ama hala eksıklerımız var ayrı oturma odam falan yok benım de bıde bebegmz oldu onunda daha odası yok,hersey zamanla olur bızde daha dıger borcları bıtırmeye calsıyoruz.Uzulme zamanla hepsı olr canm

Bende kendı aılemın destegını alamadım Bazı sebeplerden oturu, Sagolsun esımle dısımızı sıktık guzel bır dugun yaptık.. Bende dugun guzel olsun da esya sonradan alınır dedım/dedık.. Gonlumuzce eglendık.. Esyalarımız da tamam hala ufak tefek eksıklerımız olsa da .. Keyfım yerınde cok sukur gordukce ne guzel evımız var deyıp duruyorum Halimize hamd olsun deyıp.. Zamanla daha cok ıcınıze sınecektır.. Bosverın baska evlere baska esyalara bakmayı Icınde bulundugunuz duruma gelmek ıcın cok ugras veren ınsan var.. En azından sevdıgınız yanınızda..

bu konuda haklısın eşimin ailesi de düğünde yaptıkları üç beş masrafı bile söyleyip durdu hiçbirşey istemediğim halde böyle, istesem nasıl olurdu acaba dedim bazı insanların gönlü açık olamıyor maalesef onlar da herşeyini dört dörtlük yapmasalar sadece ellerinden geldiğince destek olsalar ve bunu söyleyip durmasalar yeterdi belki eşinle çözebilirsin ancak bu durumu eşin seni ne kadar destekler korursa o kadar huzurun olur bence eşinle konuşmalısın. Onlar söyler söyler susarlar ama evine karışmalarına engel olmak için eşinin rolü çok önemli

Canını sıkma, evlenirken çok eksiğim vardı benim de. Sonradan da sıkıntı yaşadık. Maddi sıkıntı bitti,başkaları çıktı. Hayatta hep canını sıkacak bir şeyler oluyor. Ama önemli olan eşinle aranızdaki ilişki. Evim eşyam kötüydü, hala aynı, evlendiğim evdeyim. İstiyorum ki, şöyle isteyerek döşediğim, hevesle temizleyeceğim evim olsun. Temizlik bitince ne kadar güzel oldu diyeyim.

Evden çıkamıyorum bazı sebeplerden ötürü. 7 sene bitti evliliğimde, ama çok çok eksilerden gelerek, 1 ev, 2 araba aldık. Aldığımız ev küçük, o biraz değer kazanınca onu satıp, oturacağımız evi alırız diyoruz. Doğum yaptığım zaman, 6 sene önce, evde aygazdan başka beyaz eşya yoktu. Allah her zorlukla bir kolaylık veriyor. Siz de emin ol, bunun bir 6-7 sene sonrasında çok farklı olacaksınız. İçini ferah tut. Her şeyleri en lüks şekilde döşenmiş, aile desteğini sonuna kadar alan ama evliliğinde hiç huzur bulamayan tanıdıklarım var. Mal mülkle gelmiyor o mutluluk, insanın içinde oluyor, her şart altında. Şu durumda mutlu oluyorsanız, ileride kendi elinizle inşa ettiğiniz yuvanızda daha da mutlu olursunuz Allah ın izniyle.

Ayyy kıyamam yaa. Seviyorsanız seviliyorsanız üzülmeyinn. Nolucak ki eşyadan. Zamanla yaparsınız. Çok ufak bir miktar da olsa biriktirmeye çalışın. Sıkmayın canınızı yaa. Valla çok sevindim konunuzu gördüğüme yani şirin masum bir hüzün bu. Üzülmeyin boşuna. Aileler destek vermzse bizde öyle olacağız gibi bakalım.

Biz sorun çözme kısmını atladik beceremedik çünkü bi öküzle evliyim artik ayrılıyor yollarımız inşallah sizin için herşey güzel olur

var ben 15 gün ablamın verdiği sadece yataktan ibaret yere koyduğum yatakta uyudum
eşyalarımın en ucuzunu aldım sadece eşimi i,stedim hayattan
allahım huzur verdi
neler yaşadım ama hiç pişman olmadım
çevremde tonlarca eşya alıp eşyanın brcunu ödeyemeyen var
şükür de hep eşya alıp da huzuru olmayanlar var

Bizde aynı şeyleri yaşadık. Eşimin ailesi ne bir igne aldı ne düğüne kkatkıları oldu ne de aaltın bisey taki fln takmadilar. Durumlar kötü dediler hep. Salak gibi rezil olmayalim ve bilezik parası harcamayalim diye sahte bilezikler aldim bana takmaları için
Ama kocamla cok mutluyuz karisan yok bize. Sadece hatirladikca kotu oliyorum. Yeni evlenenlerin evine gittigimde icim burkuluyo hala. sizde bizim gibi tum esyalarinizi alsaniz bile hatirlamak uzecek bazen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…