- 5 Şubat 2016
- 1.067
- 973
- 38
- 28
- Konu Sahibi baharyildizi
-
Var canim emin ol war.. biride benim.. hele o dugun olayina hic girmiyorum bile.. sen eşinle mutluysan suan bir skntiniz yoksa kendine gecmisi dert etme.. sukret sabret allah daha guzellerinide verir merak etme..Merhaba arkadaşlar öncelikle belirteyim burayı yeni keşfettim ve buradaki insanların dayanışmasına hayran kaldım. Belki çoğunuz daha büyük sorunlarla uğraşıyorsunuz ama yine de içimi dökmek istedim.
Ben eşimle çok severek evlendim. Okul bitince nişanlandık işlerimizi yoluna koymayı bekledik uzunca bir süre ama ikimiz de bir türlü doğru düzgün bir iş bulamadık. Şükür çalışıyoruz ama maaşlarımız çok iyi değil. Daha fazla ayrı kalmamak için evlenelim bari iki lokma ekmeği bölüşürüz dedik. Sırf ailelerimiz düğün istiyor diye durumumuz olmadığı halde sade bir nikah yerine düğün yaptık. Evlenirken ne eşimin ailesi ne de benim ailem doğru düzgün destek olmadılar. Ne eşyaya paramız kaldı düğünden sonra ne balayına Durumları çok iyi değildi anlıyorum ama ellerinde olanı da sakındılar bizden. Evimizde hala bekar evi eşyalarımız var. Ne düğünüm içimden geldiği gibi oldu ne evim hepsi içimde kaldı. Eşim de zamanla alırız diye beni teselli etmeye çalışıyor. Ama yeni gelin olarak insanın içinde kalıyor işte. Sanki hiçbir zaman durumumuz düzelmeyecekmiş gibi geliyor. Güzel döşenmiş bir gelin evi gördüm mü içim gidiyor. Şimdi soruyorum aranızda benim gibi olan var mı? Sanki hiçbir zaman durumumuz düzelmeyecekmiş gibi geliyor.
Benim de ne gelinliğim ne düğünüm istediğim gibi olmadı evet insanın içinde kalıyor biz de balayına çıkamadık. Üstelik ben eşimin annesinin eşyalarının olduğu eve geldim (kv tekrar evlendiği için eşim o evde yaşıyordu) kv de anahtar vardı eve istediği zaman gelirdi ve eşyaları evi hala kendi evi gibi gördüğü için her türlü müdahele ederdi. Hiç karışmadım sabır dedim sadece. Sadece eşim çalışıyordu. Zamanla değiştirdik eşyaların bazılarını evimizi değiştirdik taşındık. Çok şkür şimdi kv karışmaz eşyalarımıza artık bizim evimiz olduğunu kavradı. İnsan istediklerini yapamayınca içinde kalıyor bu bir gerçek. Sonra yaparız deyip geçiştiriyorsun sonra da yapıyorsun ama zamanı geçmiş gibi de hissediyor insan ama EŞİNLE YAŞADIĞIN MUTLU HAYATA DEĞİYOR HER ŞEY... Sadece o zamanda elinde ne varsa sevdiğinle paylaşarak mutlu olmalı. Tek tavsiyem bu olabilir ...
üzüldüm sizin için umarım bundan sonraki hayatınız huzurlu olurBenim herşeyim vardı ama boşandık dağıttık o eşyaları.
bu konuda haklısın eşimin ailesi de düğünde yaptıkları üç beş masrafı bile söyleyip durdu hiçbirşey istemediğim halde böyle, istesem nasıl olurdu acaba dedim bazı insanların gönlü açık olamıyor maalesef onlar da herşeyini dört dörtlük yapmasalar sadece ellerinden geldiğince destek olsalar ve bunu söyleyip durmasalar yeterdi belki eşinle çözebilirsin ancak bu durumu eşin seni ne kadar destekler korursa o kadar huzurun olur bence eşinle konuşmalısın. Onlar söyler söyler susarlar ama evine karışmalarına engel olmak için eşinin rolü çok önemliCanım sırf eşyayla düğünle balayiyla mutlu olunmadığını belirtmek için yazıyorum lütfen yanlış anlama yazacaklarimi benim evim dört dörtlük döşendi en lüks eşyalarla çokta güzel bi düğün yapıldı ama yeminle söylüyorum huzurum yok bende eşime biz alalım çalışıp daha tatlı olur emek vermiş oluruz kıymetini biliriz dediysemde laf anlamadi adet bizde dedi çıktı götü yemedi kendi çalışıp almayı noldu biz aldık biz yaptık diye hala basıma kakarlar herseyimize karışırlar 3senedir guldugum huzurla yediğim yemek sayisi sayılıdır Allah im ağız tadı versin huzurla yasamak oturmak nasip etsin gerisi olup gidiyor inan
..
Biz sorun çözme kısmını atladik beceremedik çünkü bi öküzle evliyim artik ayrılıyor yollarımız inşallah sizin için herşey güzel olurbu konuda haklısın eşimin ailesi de düğünde yaptıkları üç beş masrafı bile söyleyip durdu hiçbirşey istemediğim halde böyle, istesem nasıl olurdu acaba dedim bazı insanların gönlü açık olamıyor maalesef onlar da herşeyini dört dörtlük yapmasalar sadece ellerinden geldiğince destek olsalar ve bunu söyleyip durmasalar yeterdi belki eşinle çözebilirsin ancak bu durumu eşin seni ne kadar destekler korursa o kadar huzurun olur bence eşinle konuşmalısın. Onlar söyler söyler susarlar ama evine karışmalarına engel olmak için eşinin rolü çok önemli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?