• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçimde kalanlar..

Ya haklısınız ama cok zor değildi kızım böyle istiyor bu zamana kadar benim onca yaptığıma hiç bi saygısızlık yapmadı beni utandırmadı yıllardır görüşüyorlar zaten biliyorum evlensin madem demek..
Bunu demediği gibi herşeyi burnumdan getirmesine gerek yoktu..
İstemsede sırf evladı olduğum için Güler yüz gösterip bu süreçleri atlatmamı sağlayabilirdi..
Sonra yine kırgınım sana deseydi ben gönlünü alsaydım..
ama kendi sütten çıkma ak kaşık degıl herşeyi anlatmak yazmak istemiyorum ama onun bana bunları yasatmaya hakkı yoktu diyorum..
kapatin beyninizde bu konuyu ve hayatiniza bakin icinizde cok buyukmussunuz bazi seyleri hayqttan zevk almaya bak mutlu ol hersey duzelir merak etme

sorunun asli su bence siz karsi gele gele evlendiginiz icin fazlasiyla vicdan azabi cekiyorsunuz babanizin gorusmuyo olmasi sizi cok uzuyor ama bir suclu ariyosunuz ve bunu babaniz secmissiniz
İnanın vicdan azabının zerresi yok..
Çünkü bütün akrabalarım benim arkamdaydı yaptıkları yüzünden babamı ayıpladılar kendi annesi babası bile evlatlıktan red etme noktasına geldiler ..
Babamın benimle konuşup konuşmaması cok bişey ifade etmiyor şu an cok sevgiyle büyüyen Bi çocuk degılim .. onca yazdıklarımdan kendince Bi çıkarım yapmışsın ama anlamak istemiyorsun.. neyse

merhaba kızlar..
Evleneli 2 ay oldu ..
Hani her kızın hayalınde düğünü kınası hayalleri vardır ya ben bunları doya doya yasayamadım..
Okul bittikten Bi yıl sonra 6 yıldır birlikte olduğum insanla evlenmek istedim..
Ailemin yanında KPSS ye hazırlandım iyi Bi puan aldım ama bölümümün atamaları oldukça az ve alımın olacağı kesin olmadığı için daha fazla beklemeden evlenmek istedim..
Babam karşı çıktı hep atan diye tutturdu ama ailedeki huzursuzluklar gırlaydı bunun haricinde ..
Neyse Bi sürü aksilik yaşattı düğününe gelmiycem diye tehdit etti hiç bi şeyle ilgilenmedi yakınlarını çağırmadı daha sonra baskılara dayanamayıp geldi son anda ama ne tutulan orkestra adam gibiydi ne düğünüme doğru düZgün insan geldi bunlar sayesinde ..
Zaten gelenlerde bütün sorunların farkında olan gözlerime kasvetle bakan tiplerdi yani kına mı düşünmek bile istemiyorum..

Şimdi erkek kardeşimin seneye yazın düğünü olacak en iyi orkestrayı tutmuşlar ..
Memleketten misafirler düğüne gelsin diye babam otobüs tutarım diyormuş ..
cok zoruma gidiyor içimde hep kalıcak mı bunlar..
Baştan düğün fln takmıyorum yeter ki sorunlardan kurtulayım Bi an önce olsun bitsin dedim hala da aynı fikirdeyim ama içime dokunuyor İşte ..
Var mı böyle içine sinmeyen düğünü kınası ..
Bide düğüne gidicem kardeşimin dili yılan Bi sürü insan beni sokmayı bekliycek Eminim sende söyle olmamıştı bu iyi değildi demek için bilmiyorum ben mi abartıyorum ..

Benim kafam şu noktada karışık. Babanıza karşı gelecek, onu dinlemeyecek kadar huzursuz bir ortamdan kurtulmak istediyseniz bu huzursuz ortamı yaratan insanın yaptıkları için bu kadar üzülmek gereksiz. Aslında ne kadar doğru bir karar vermişim demeniz lazım.
Ama yazdıklarınızda daha çok düğün zamanı yapılanlara kırgın gibisiniz. Halbuki sizi kaçıp kurtulayım noktasında bunaltan bir durum varmış. Bu durumda neden sadece düğün zamanında yapılanlara takılıyorsunuz ki? Bütün resme bakarsanız şükür bile edersiniz belki.
Herkes empati yapmaya çalışsa da gene de bir noktada kendi ailesini düşünüp yorum yapıyor. O yüzden insanlara baba lafının çiğnenmesi çok ters geliyor sanırım. benim de babamla ilişkim süper sayılmaz ama bana da çok ağır geldi. Babanıza karşı çıkmak için o yüzden çok ağır şeyler yaşadığınızı düşünmek istiyorum. O yüzden de düğün kısmı bana çok da mühim gelmiyor.
Gene de bütün duam asla babanızın haklı çıkmaması. Umarım asla keşke atanmayı bekleseymişim demek zorunda kalacağınız şeyler yaşamazsınız. Bazen bu ülkede bu durum azınlık oluyor malesef.

Bi kere kimsenin ağladığı yok..
Ben kimsenin gönlünü yapmak zorunda degılım ben onun evladıysam bunları yapamaz bana çünkü Bi atanma degıldı iş bahaneydi birazda babama kalsa ben uzun yıllar evlenmiycektim ..

Siz kimsenin gönlünü yapmak zorunda değilseniz kimse de sizin düğününüzü derneginizi, gönlünüzü yapmak zorunda değil.

Benim kafam şu noktada karışık. Babanıza karşı gelecek, onu dinlemeyecek kadar huzursuz bir ortamdan kurtulmak istediyseniz bu huzursuz ortamı yaratan insanın yaptıkları için bu kadar üzülmek gereksiz. Aslında ne kadar doğru bir karar vermişim demeniz lazım.
Ama yazdıklarınızda daha çok düğün zamanı yapılanlara kırgın gibisiniz. Halbuki sizi kaçıp kurtulayım noktasında bunaltan bir durum varmış. Bu durumda neden sadece düğün zamanında yapılanlara takılıyorsunuz ki? Bütün resme bakarsanız şükür bile edersiniz belki.
Herkes empati yapmaya çalışsa da gene de bir noktada kendi ailesini düşünüp yorum yapıyor. O yüzden insanlara baba lafının çiğnenmesi çok ters geliyor sanırım. benim de babamla ilişkim süper sayılmaz ama bana da çok ağır geldi. Babanıza karşı çıkmak için o yüzden çok ağır şeyler yaşadığınızı düşünmek istiyorum. O yüzden de düğün kısmı bana çok da mühim gelmiyor.
Gene de bütün duam asla babanızın haklı çıkmaması. Umarım asla keşke atanmayı bekleseymişim demek zorunda kalacağınız şeyler yaşamazsınız. Bazen bu ülkede bu durum azınlık oluyor malesef.

Cok mantıklı yazmışsınız ..
Evet babamla sorunluyum küçüklükten beri ama hergün evde zehir gibi geçmiyordu ..
niye geçmiyordu çünkü öyle büyümedik kimse sen bize ne yapıyorsun diye sorgulayacak kadar cesaretli değildi ..
babam sert Bi insan yapılanlar unutuluyor Biz yaşamaya devam ediyorduk..
Ben zaten her günümü neden düğünüm söyle böyle diye geçirmiyorum ara ara aklıma gelip İçim sıkıldığı için yazmak istedim...
Şu an başa dön herşeyin çok güzel olacak aynı süreci yaşa deseler istemem zaten ..
Sürekli şükrediyorum iyi ki oldu bitti evimdeyim sevdigimleyim diye..
Bi yandan ders çalışıyorum atanmak için çünkü en büyük cevabım bu olacak ..
Duanız için teşekkür ederim en önemli nokta o bu kadar isteyerek evlendim umarım haklı çıkmazlar dediğiniz gibi..
İnsaallah evliliğimden yüzüm güler dinlemedi mutsuz oldu demesinler ..

Siz kimsenin gönlünü yapmak zorunda değilseniz kimse de sizin düğününüzü derneginizi, gönlünüzü yapmak zorunda değil.

Anlamadan ayrıntıları okumadan kafanıza göre yorum yapıyorsunuz ya ..
Ki genelde hep böyle Bi agresif tarafınız var yorumlarınızda alakasız ama demek istedim ..
teşekkürler yine de .

Babanın onaylamadığı bir evlilik yapmışsın. Yani en azından atanmayı bekleseydin baban senin için her şeyi yapardı bence. Benim babam olsa yüzüme bakmazdı herhalde...

Çok iyi anlıyorum seni..
Dügün harika değildi derdi değil..
Ama mutsuz bir düğün yüzler asik geçen bir düğün insanın aklından çıkmıyor..
En mutlu günümdü haketmedim bunları diyorsun sen unutmaya calistikca etraf hatırlatıyor.. biliyorum çok iyi hem de.. maalesef..
Esinle arkadaşlarınizla ufak bi organizasyon yapsanız.. güzel beyaz bir kıyafet giyseniz.. çok mutlu fotolar cektirseniz bence iyi gelir..
Kim ne derse desin bosvermeye çalışın..
Akliniza geldikçe var bir hayır diyin..
İyi anları düşünün..
İnsanın aklından çıkmıyor biliyorum..
İnşallah evladiniza çok güzel bir düğün yapar o gün hep gulersiniz onun yüzünü hiç dusurmeden..
Aileniz de böyle olsun istemezlerdi.. oldu bi kere diyin..

merhaba kızlar..
Evleneli 2 ay oldu ..
Hani her kızın hayalınde düğünü kınası hayalleri vardır ya ben bunları doya doya yasayamadım..
Okul bittikten Bi yıl sonra 6 yıldır birlikte olduğum insanla evlenmek istedim..
Ailemin yanında KPSS ye hazırlandım iyi Bi puan aldım ama bölümümün atamaları oldukça az ve alımın olacağı kesin olmadığı için daha fazla beklemeden evlenmek istedim..
Babam karşı çıktı hep atan diye tutturdu ama ailedeki huzursuzluklar gırlaydı bunun haricinde ..
Neyse Bi sürü aksilik yaşattı düğününe gelmiycem diye tehdit etti hiç bi şeyle ilgilenmedi yakınlarını çağırmadı daha sonra baskılara dayanamayıp geldi son anda ama ne tutulan orkestra adam gibiydi ne düğünüme doğru düZgün insan geldi bunlar sayesinde ..
Zaten gelenlerde bütün sorunların farkında olan gözlerime kasvetle bakan tiplerdi yani kına mı düşünmek bile istemiyorum..

Şimdi erkek kardeşimin seneye yazın düğünü olacak en iyi orkestrayı tutmuşlar ..
Baştan düğün fln takmıyorum yeter ki sorunlardan kurtulayım Bi an önce olsun bitsin dedim hala da aynı fikirdeyim ama içime dokunuyor İşte ..
Bide düğüne gidicem kardeşimin dili yılan Bi sürü insan beni sokmayı bekliycek Eminim sende söyle olmamıştı bu iyi değildi demek için bilmiyorum ben mi abartıyorum ..
Evliligin nasil gidiyor? Esinle araniz nasil?
Evet insanin bazi seyler icinde kalabilir.. Ama bunu dusune dusune, kiyas yapa yapa kendini hirpalamak sana hic bi sey kazandirmaz.. Kendinden iyi durumda olanlara degil de kotu durumda olanlara bak; belki o zaman bi nebze rahatlarsin..
Dogru insanı bulamayan, sevdigini kaybeden, dugun gunu gelin/damadin öldüğü vs vs bi ton olay var, Allah vermesin.. Herkesin yükü elbet kendine ağırdır ama gecmise bu kadar hayiflanmak sadece zarar verir..

Çok iyi anlıyorum seni..
Dügün harika değildi derdi değil..
Ama mutsuz bir düğün yüzler asik geçen bir düğün insanın aklından çıkmıyor..
En mutlu günümdü haketmedim bunları diyorsun sen unutmaya calistikca etraf hatırlatıyor.. biliyorum çok iyi hem de.. maalesef..
Esinle arkadaşlarınizla ufak bi organizasyon yapsanız.. güzel beyaz bir kıyafet giyseniz.. çok mutlu fotolar cektirseniz bence iyi gelir..
Kim ne derse desin bosvermeye çalışın..
Akliniza geldikçe var bir hayır diyin..
İyi anları düşünün..
İnsanın aklından çıkmıyor biliyorum..
İnşallah evladiniza çok güzel bir düğün yapar o gün hep gulersiniz onun yüzünü hiç dusurmeden..
Aileniz de böyle olsun istemezlerdi.. oldu bi kere diyin..
Canım çok teşekkür ederim gerçekten beni cok iyi anlamışsın ...
amin insaallah o günler nasip olur ..
Şu an görev için doğudayız Bi yıl sonra belki birinci yılımızı kutlarken bnu düşünebilirim iyi gelir haklısın..
Evet geçti gitti sadece yazıp rahatlamaktı benim ki değiştiremem olanları sonucta artık..

Evliligin nasil gidiyor? Esinle araniz nasil?
Evet insanin bazi seyler icinde kalabilir.. Ama bunu dusune dusune, kiyas yapa yapa kendini hirpalamak sana hic bi sey kazandirmaz.. Kendinden iyi durumda olanlara degil de kotu durumda olanlara bak; belki o zaman bi nebze rahatlarsin..
Dogru insanı bulamayan, sevdigini kaybeden, dugun gunu gelin/damadin öldüğü vs vs bi ton olay var, Allah vermesin.. Herkesin yükü elbet kendine ağırdır ama gecmise bu kadar hayiflanmak sadece zarar verir..

Haklısın cok şükür bugünüme ...
Teşekkür ederim insan bazen fazlaca takıyor gerek yokken..
düşünsemde değiimiycek dediğiniz gibi..
En iyisi oldu bitti diyip aklıma geldikçe takmamak kalan ömrümü mutlu huzurlu geçirmeye çalışmak ..

merhaba kızlar..
Evleneli 2 ay oldu ..

Kardesiniz o sizin. En iyisini babaniz yine dusunmese sizin dusunmeniz gerekmez mi?

Sizin evlilik surecinde yasadiklariniz ve yasattiklariniz var. Babaniz atamani bekle diye dogru soylemis bence

oyle boyle mesleginizi elinize almaniz yeni hayatiniza daha saglam basmaniza neden olurdu.
Ic sesinizi susturun once. Size laf sokacak kisilerede ben olsam deli misiniz o benim kardesim benimkinden daha guzel olmasi beni sadece mutlu eder der. Her iste onde yer alirdim dugunde.

Babam biz evlenirken dogudan tayini ciksin dugunu ancak o zaman yaparsiniz dedi esime. 1 yil nisanli kaldik cikmadi tayini. Babam yapmadi dugunu ikimizde tamam dedik esimle babamin onune gecmedik. 2. Yil yaotik dugunu tayinide cikti. Simdi iyi ki ilk yil yapmamisiz diyorum yoksa tayin icin benim istedim yere gelmeyebilirdik memleketine gidebilirdi.
(Farkli bir bakis acisi yakalamaniz icin yazdim)

Haklısın cok şükür bugünüme ...
Teşekkür ederim insan bazen fazlaca takıyor gerek yokken..
düşünsemde değiimiycek dediğiniz gibi..
En iyisi oldu bitti diyip aklıma geldikçe takmamak kalan ömrümü mutlu huzurlu geçirmeye çalışmak ..
Aynen oyle.. Rabbim yuvana huzur ve mutluluk versin; en önemlisi o.. Bize dusen bizden kotu durumda olanlara bakip sukretmek.. Madem dugun, kına icine sinmedi, belki sen de bebegin olunca daha farkli seyler yaparsin.. Mutlulugunu ordaki şatafata endeksleme.. Bak benim de söz nişan kına ve dugunum o donemdeki en guzel kutlamalardandi.. Ama sonrasinda oyle zorluklar yasadim ki, hicbiri gozume görünmedi, 1 yil evli kaldim hatta ve bosandim..
Yani her zaman cok daha zor seyler vardir.. Gecmise sabrini dagitip tuketip bugunlerini kacirma..

bence iş sahibi olmadan evlenmek doğru değil ben de aynı durumdayım sınavıma çalışıyorum

ailede sorun olup apartopar evlenenler doğru düzgün bir yerleri kazanamadılar hiç yalap şalap bir yerde çalışıyorlar çocuk da yaptılar iyice mutsuz bir iş hayatları var artık

herşeyi en güzeli olsun diye olmuyor.
mutlu olduktan sora hepsi boş...
bende en güzel düğünüm olsun diye baktik da.. içime sinmeyen düğün oldu..
herkes çok güzeldin desede benim içime sinmedi geçti 2 yıl oldu. çok şükür mutlu bir evliliğim var.
herkes kendi istegiyle herşey güzel olsun diye bakar sora bi bakarsin içine sinmez hayat böle.
erkek kardeşinizi en iyileri tutmuşsa gelin nasıldir onun içine sinecekmi acaba?

Kardesiniz o sizin. En iyisini babaniz yine dusunmese sizin dusunmeniz gerekmez mi?

Sizin evlilik surecinde yasadiklariniz ve yasattiklariniz var. Babaniz atamani bekle diye dogru soylemis bence

oyle boyle mesleginizi elinize almaniz yeni hayatiniza daha saglam basmaniza neden olurdu.
Ic sesinizi susturun once. Size laf sokacak kisilerede ben olsam deli misiniz o benim kardesim benimkinden daha guzel olmasi beni sadece mutlu eder der. Her iste onde yer alirdim dugunde.

Babam biz evlenirken dogudan tayini ciksin dugunu ancak o zaman yaparsiniz dedi esime. 1 yil nisanli kaldik cikmadi tayini. Babam yapmadi dugunu ikimizde tamam dedik esimle babamin onune gecmedik. 2. Yil yaotik dugunu tayinide cikti. Simdi iyi ki ilk yil yapmamisiz diyorum yoksa tayin icin benim istedim yere gelmeyebilirdik memleketine gidebilirdi.
(Farkli bir bakis acisi yakalamaniz icin yazdim)
Kardeşimi cok düşünüyorum daha önceki mesajlarımda belirttim bunları..
Ama işte karışıktı benim olayım beklememem için kendimce sebeplerim çoktu kendim için doğru olanın bu olduğunu düşündüm yasadıgımaksilikler dışında mutluyum pişman olmam umarım ..

Ben de düğün zamanı kötü şeyler yaşadım. Hatta nişan zamanı da yaşamıştım. Babam nişanımda annem nikahımda, kınamda, düğünümde yoktu. Annem hala yok, aynı zamanlarda evlenmişiz.

Bi' de tek çocuğum yani, eski tabirle görüp görecekleri tek düğündü. Bu arada sebep de yok. İkisinin de tribini çektim. Arada evsiz falan kaldım :)

Evet çok üzüldüm. Nikahımda zorla evlendiriliyormuş gibi ağlıyordum bi ara. Düğünde anne tarafımdan anneannemle dedem vardı sadece. Sonra da aylarca geçmedi. Deli gibi mutluydum ama kafamın gerisinde bir şekilde üzülüyordum yani.

Psikologa gittim. Hem yardım hem zamanla geçti. Çünkü o günleri o yaşananları düzeltme şansı yok. Tekrar evlensem bile yok. E delireyim mi?

Senin de o günleri geri alma şansın yok. En iyisi üzülme. Dik dur, oldu bitti. Öyle olması gerekiyordu ve oldu.
sen mutlu olduktan sora gerisi boş bak bebiş de gelicek hayırlısıyla..
bu dünyada misafiriz.. hayat oyun işde her yaşadığı ayri bi dert oluyor maalesef.

Aynen oyle.. Rabbim yuvana huzur ve mutluluk versin; en önemlisi o.. Bize dusen bizden kotu durumda olanlara bakip sukretmek.. Madem dugun, kına icine sinmedi, belki sen de bebegin olunca daha farkli seyler yaparsin.. Mutlulugunu ordaki şatafata endeksleme.. Bak benim de söz nişan kına ve dugunum o donemdeki en guzel kutlamalardandi.. Ama sonrasinda oyle zorluklar yasadim ki, hicbiri gozume görünmedi, 1 yil evli kaldim hatta ve bosandim..
Yani her zaman cok daha zor seyler vardir.. Gecmise sabrini dagitip tuketip bugunlerini kacirma..
evet eşyalarla en iyilerle mutluluk getirmiyor maalesef..
abimde evlendi. en iyisini en güzelini aldilar. fakat 1 yıl sürdü boşandi. çocuk da vardi. nafaka ödüycek mecburen.. işte dediğim gibi en iyisi anlaşmak önemli.. sadece anlaşmakla olmuyor geçinmek de var..

sen mutlu olduktan sora gerisi boş bak bebiş de gelicek hayırlısıyla..
bu dünyada misafiriz.. hayat oyun işde her yaşadığı ayri bi dert oluyor maalesef.

Hep derim Allah bu günleri aratmasın.
Şükürler olsun yolunda her şey.
Kimsenin tüm hayatı 4x4lük değil.
Sorunlar yaşandı bitti.

Back
X