İçimde ki kapanma isteği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Edmer

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2020
42
19
3
24
Merhabalar benim derdim yukarda okuduğunuz gibi içimde ki kapanma örtünme isteği. Daha önce hiç örtünmedim hep bu istek vardı içimde hala da var sorun şu ki eşim pek sıcak bakmıyor bir kaç kere konuyu açtığımda kem küm etti ama şimdi kalkıp örtünsem beni beğenmez diye tedirgin oluyorum biliyorum belki yanlış bi düşünce Allah rızası için örtünüyoruz ama eşimin görüşü de benim için önemli sizce napmalıyım

Eşinin yanında zaten açık olursun beğenip beğenmemesini düşünme bence
Nasil mutluysan öyle yap, benim bi akrabam da örtünmek istedi kocası istemedi, kız da kocam beni beğenmez diye örtünmedi.
Sonuç : koca yine aldatıyor kızı. Önemli olan senin isteğin yani, bana göre.
Yani bana göre insanın eşi her halükarda insanı sever.
Örtündü, açıldı diye beğenmemek sevmemek zaten koşullu sevgiye giriyor.

Yani cok bicak sirti bir durum bu. Kendi hayatınızla ilgili bu kadar onemli bir karari vermek en dogal hakkiniz.
Ama bu karar evliliginizi, hayatınızı, her seyinizi de etkileyecek. Esinizin istememesi de normal.

Bu durumda sanirim düşünmeniz gereken sey esiniz istemese bosanmayi goze alabilir misiniz olmalı.

Eşinizin yanında zaten açık olursunuz beğenip beğenmemesini düşünmeyin bence
Nasil mutluysan öyle yap, benim bi akrabam da örtünmek istedi kocası istemedi, kız da kocam beni beğenmez diye örtünmedi.
Sonuç : koca yine aldatıyor kızı. Önemli olan senin isteğin yani, bana göre.
Yani bana göre insanın eşi her halükarda insanı sever.
Örtündü, açıldı diye beğenmemek sevmemek zaten koşullu sevgiye giriyor.

Radikal değişiklikler ama bunlar. İstememeye hakkı var bence eş kişisinin. Hayata bakışı, yaşam tarzını temsil eder. Sevgi de zaten koşullu bir şeydir. Her şeye rağmen sevmek kavramı saçma olan. Benim istediğim özelliklere, bakış açısına, yaşam tarzına sahip insanı severim. Bana uymayan birini neden seveyim?

Merhaba.
Benim eşim de pek istemıyordu. Annesi ablası herkes kapalı ama beni pek istemıyordu. Biz biraz çılgın bir çiftiz sanmış ki ben kapanınca evde de kapanıcam dışarda gittiğimiz yerlerde rahatımız da bozulacak. Ama korktuğu gibi olmadı. Evde hala aynıyım. Dışarda da mekanlarda tabi farklılık oldu ama eglenip gezip tozma özgürlüğümüz de bozulmadı. Benimki biraz gereksiz korkulara girmiş yani. 5 yıldır da kapalıyım. Gayet iyiyiz 😃
Bu biraz zor bir karar önce kendi içinde net olman gerekir. Ben mesela daha önceden de istiyordum ama hep ayy kupelerimi kimse goremicek mi ay sacımı yaptıramıcakmıyım saçma sapan düşüncelere giriyordum😂 kapanınca hiç biri umrumda olmadı demekki hazırmısım yani.

Radikal değişiklikler ama bunlar. İstememeye hakkı var bence eş kişisinin. Hayata bakışı, yaşam tarzını temsil eder. Sevgi de zaten koşullu bir şeydir. Her şeye rağmen sevmek kavramı saçma olan. Benim istediğim özelliklere, bakış açısına, yaşam tarzına sahip insanı severim. Bana uymayan birini neden seveyim?
Kesinlikle en güzel cevap olmuş mesele evde zaten açık olacaksın vs.meselesi değil. Bana göre de hayata bakış ve yaşam tarzını temsil etmesi belki eş de bunu düşünüyordur

Kesinlikle en güzel cevap olmuş mesele evde zaten açık olacaksın vs.meselesi değil. Bana göre de hayata bakış ve yaşam tarzını temsil etmesi belki eş de bunu düşünüyordur
"Beni beğenmez" diye belirtmiş konu sahibesi.
Amaç beğenmekse zaten yanyana iken değişen bir şey yok.

Öbür türlü bilemicem, insan evlenmeden önce konusur böyle şeyleri.
Yaşam tarzı aynı olmayınca çok zorlanıyor insan maalesef.
Eş kisisi bi yana aile ile bile kafa yapısı bir olmayınca maalesef çok kötü şeyler olabiliyor.

Hayatınızla ilgili bir karar alirken oluşabilecek sorunlari ya da negatif değişimleri de baştan kabul etmek gerekir.
Bu kapalıyken açılmak için de geçerli.Ben kendimle ilgili değisimlerde bu riskleri alırdım.Çünkü hayatimda tercihlerimi yasayabilmem ve iyi hissetmem herşeyin önünde gelir.

Esiniz istememekle hakli
Siz de istemekle haklisiniz. Tesettur sadece sekil degil,yasam tarzini da etkileyen bir durum. Dunya gorusu birbirine ters olan iki insan nasil mutlu olsun ki,ikisinin de yasayisi farkli. Tesetturlu bir insan tesettursuz gibi yasayamaz,ayni sekilde tersi de gecerli. Bilemedim. Bosanmayi goze aliyorsaniz bildiginizi yapin elbette,sonucta bir tarafta es varken diger tarafta daha genel daha evrensel bir olgu var.

Eş kisisi bi yana aile ile bile kafa yapısı bir olmayınca maalesef çok kötü şeyler olabiliyor.
Beğenmekten kastı fiziksel beğenme olarak algılamadım ben. Fiziksel olsa dahi hakkı var. Eşlerimizle sadece evde bir arada olmuyoruz ki, sosyal ortamlara giriyoruz.

Evet yaşam tarzı kafa yapılarının uyması önemli .bunlar evlilik içinde huzursuzluklara neden olur hele ki eş açık açık istemediğini belirtmiş benim esim su an boyle radikal bir degisime gitse bir anda kabullenebilir miyim bilmiyorum....bir de beni begenmez demis konu sahibi yaşam sadece dört duvar arasından ibaret değil ki dışarıda da bi hayat var kol kola girip gittiğimiz yerler var yani adam ev içinde karısı açıkta olsa disaridaki halini begenmeyebilir .ben esin tepkisini cok haksiz bulmadim eş kapali bir hanım istese evliliğini ona göre yapardı .kapalı bir hanım da acilacagim dese eşi aynı şekilde mutsuz olur ki ben o eşe de hak veririm

kapanma meselesi tamamen yaşam tarzı ile ilgili

bazılarının hayatını hiç etkilemez siz kendi öznel hayatınızı düşünün

ama bir arkadaşın daha konusu vardı kapanayım dedim de eşim istemedi diye

zira birlikte bara gidiyorlarmış mesela

içki içmiyormuş bir süredir, adam için sorun değil bara gidip meyve suyu içmesi eşin ama tesettürlü olarak bara gitmeyecek o zaman adamın yaşam tarzı da değişecek

ya da mesela o arkadaş yazmıştı şimdi birlikte denize gidiliyormuş

o zaman en fazla kıyıda otururum demişti

bu durumda da adamın yaşamı değişecek

sonra çocuğunuz varsa ya da olursa ona yönelik de tercihler değişir mi

yani maalesef bu ülkede özel okullar dahi annelerinin kapalı olup olmamasına göre ayrışmış durumda

Tesettür sana farz eşinin karışmaya hakkı yok. Evde zaten açıksın evde istediğin gibi giyin süslen yap gönlünü

dinde böyle bir farz yok. namaz oruç gibi farzlarla karıştırmayın. dinimizi yanlış aktarmayın.

dinde böyle bir farz yok. namaz oruç gibi farzlarla karıştırmayın. dinimizi yanlış aktarmayın.
Nur suresi 31 ayetini okumanızı tavsiye ederim, din ile ilgili şeyler yasak biliyorum ama. Farz değil dediğiniz için yazıyorum.
Kuranda emredilen bir farzdır tesettür. 🤗

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X