İçimde ki kapanma isteği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayatımızı tercihlere göre yaşıyoruz onda bir sıkıntı yokta müslüman olmanın şartı 5. Saydığınız namaz, oruç gibi. Beşinden biri olmayınca müslüman olmuyorsun zaten.
Erkeklerin tesettürü ve kadınların tesettüründe fark var. Ama ikisi de uygulanmadığı zaman günahkar oluyorsun.
Sizin söylediğinizde yanlış olan var olan doğru bir bilgiyi yalanlamak. Neye göre, kime göre ya da hangi dine göre söylediniz bilmiyorum ama İslamiyette tesettür emri var.
islamiyette tesettür emri yoktur. bunu net söyleyebilirim.
profilinde kıvırcık saçlı kız olan biri için çok uç bir söylem bu.

hadisler dini bir kaynak değildir.
dinin tek kaynağı kitabımız kurandır.
hadislerin doğruluğu bilinemez. o yüzden peygamberin böyle bir sözü olduğu da şüphelidir.
tek kaynak kurandır.
Tamam sizin görüşünüzü anladık biz. Yakında peygamberi de yok sayacak güruhtansınız. Benim daha bir şey söylememe gerek yok. Hayırlı günler.

Yorum hep aynı yerlere geliyor.. burda farzmi sunnetmi sorulmuyor neden öyle cevaplar geliyor sizene yani? Konu sahibine yazılıyor başkaları alintiliyor.. konu sahibi tarz değişikliği için kapanmıyor bunu anlıyorsanız sorun nedir tam olarak.. konu sahibi ile hem fikir şekilde yorum yapiliyor nedense başkaları sahnede..

Burada mesele Allah oyle emrettigi icin ortunmek.es belli ki sizin icin onemli..beğenilmek vs..siz bence ortunmenin onem ve olgunlugunu kavrayamamissiniz..o bakimdan ac kapa yapmamak icin daha iyi dusunun derim..ben ki evlatlarimi dunya uzerinde herseyden ustun tutarim ama evladim beni begenmese acil anne dese bu kirmizi cizgim ...ben buyum derim ..kimse icin acilmam.

Tamam sizin görüşünüzü anladık biz. Yakında peygamberi de yok sayacak güruhtansınız. Benim daha bir şey söylememe gerek yok. Hayırlı günler.
haşa ne demek o. asıl hadis adı altında peygambere olmadık şeyler atfediliyor. biz buna karşıyız.

Burada mesele Allah oyle emrettigi icin ortunmek.es belli ki sizin icin onemli..beğenilmek vs..siz bence ortunmenin onem ve olgunlugunu kavrayamamissiniz..o bakimdan ac kapa yapmamak icin daha iyi dusunun derim..ben ki evlatlarimi dunya uzerinde herseyden ustun tutarim ama evladim beni begenmese acil anne dese bu kirmizi cizgim ...ben buyum derim ..kimse icin acilmam.
Katılıyorum çok iyi düşünmesi gerekiyor aç-kapa yapacaksa hiç yanaşmasın.

Eğer tesettür kendisi için çok önemliyse, boşanadabilir bu kendi tercihi.

hadisler dini bir kaynak değildir.
dinin tek kaynağı kitabımız kurandır.
hadislerin doğruluğu bilinemez. o yüzden peygamberin böyle bir sözü olduğu da şüphelidir.
tek kaynak kurandır.
Ee Nur suresi deniyo. 31.ayet deniyo. Onada değiştirilmiş diyon. 😀😀😀😀😀
Bu durumda tek kaynak Kur’an ı Kerim değil, senin akademik bilgin oluyo :KK70: :KK70: :KK70: :KK70: :KK70: :KK70:

Ee Nur suresi deniyo. 32.ayet deniyo. Onada değiştirilmiş diyon. 😀😀😀😀😀
Bu durumda tek kaynak Kur’an ı Kerim değil, senin akademik bilgin oluyo :KK70: :KK70: :KK70: :KK70: :KK70: :KK70:
değiştirilmiş demedik canım iyi oku. 31 bir de 32 değil.
okuduğunu anlamayınca böyle oluyor demek ki :D

değiştirilmiş demedik canım iyi oku. 31 bir de 32 değil.
okuduğunu anlamayınca böyle oluyor demek ki :KK70:
Nur suresi 31﴿
Mümin kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar ve iffetlerini korusunlar. Açıkta kalanlardan başka süslerini göstermesinler. Başörtülerini yakalarının üzerinden bağlasınlar. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kadınları, hizmetlerinde bulunan köleleri ve câriyeleri, cinsel arzusu bulunmayan erkek hizmetçiler, kadınların cinselliklerinin farkında olmayan çocuklar dışında kimseye süslerini göstermesinler. Yürürken, gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah’a tövbe edin, umulur ki kurtuluşa erersiniz!

islamiyette tesettür emri yoktur. bunu net söyleyebilirim.
profilinde kıvırcık saçlı kız olan biri için çok uç bir söylem bu.
Profilimde ne olduğu beni ilgilendirir sizi değil. Bir anime karaktere göre açık ya da kapalı olduğumu bilemezsiniz. Akademik kariyeriniz olabilir ama benim ne derece bilgi sahibi olduğumu bilmiyorsunuz. Keza nasıl bir yaşam sürdüğümüde. Siz verecek delil bir cevabınız olmadığı için bilenmişsiz.
Keşke okumuş cahil olmaktan kurtulsanız

Nur suresi 31﴿
Mümin kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar ve iffetlerini korusunlar. Açıkta kalanlardan başka süslerini göstermesinler. Başörtülerini yakalarının üzerinden bağlasınlar. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kadınları, hizmetlerinde bulunan köleleri ve câriyeleri, cinsel arzusu bulunmayan erkek hizmetçiler, kadınların cinselliklerinin farkında olmayan çocuklar dışında kimseye süslerini göstermesinler. Yürürken, gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah’a tövbe edin, umulur ki kurtuluşa erersiniz!
işte bu çeviri yanlıştır. ayrıca bu halinde bile günümüzde anlaşıldığı gibi bir emir yoktur. cinsel arzusu bulunmayan erkek hizmetçiler diye bir kavram bugün nasıl kullanacaksınız? dikkatli okursanız süsleri bilinmesin der süs derken o dönemin süsleriyle bugünkü süsleri bir tutamazsınız kadın komple süstür demek de ayrı bir anlamsızlıktır.
Allah doğru yolu bulmaktan şaşırtmasın.

hanımefendi ben bu işin akademik eğitimi aldım kuran'da böyle bir farz yok. arapça bilmiyorsanız hele böyle kesin konuşmayın. ülkede herkesin kafasına göre dini yorum yapması yüzünden dinimizin özünü kaybettik..
bahsettiğiniz ayet türkçe'ye yanlış çevrilmiş bir ayettir ve belli yerlerin örtülmesini öneri olarak sunan ayettir dini bir gereklilikten bahsetmez. dini konularda bilmeden şu ayette şu farz diye net konuşmayalım.
Haaa yanlış çevrilmiş. Bu durumda tek kaynak yine senin akademik bilgin oluyoo😀😀😀

Merhabalar benim derdim yukarda okuduğunuz gibi içimde ki kapanma örtünme isteği. Daha önce hiç örtünmedim hep bu istek vardı içimde hala da var sorun şu ki eşim pek sıcak bakmıyor bir kaç kere konuyu açtığımda kem küm etti ama şimdi kalkıp örtünsem beni beğenmez diye tedirgin oluyorum biliyorum belki yanlış bi düşünce Allah rızası için örtünüyoruz ama eşimin görüşü de benim için önemli sizce napmalıyım
Bu sizin kişisel özgürlüğünüze müdahaledir.. Eşler bazı yerlerde kişisel özgürlüğe müdahale etmemeli düşüncesindeyim.. Nasıl ki açık bir insanı kapatmaya zorlamak bir zorbalıksa aynı şekilde kapanmak isteyen birine kapanmamasını diretmekte zorbalıktır bana göre..Eş seçimi yaparken bunlara da dikkat etmeliyiz.. Bir de işin dini boyutu var tabi en son mesajlara göz gezdirdim kaynamış ortalık.. Oralara hiç girmeyelim bence ama islam dininde herşey nettir gerek de yok zaten öyledir böyledir demeye 🤗 Yaparız yapmayız o ayrı mesele ama olanı reddetmemek lazım düşüncesindeyim..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X