İçimde ki kapanma isteği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnancınızla alakalı hiçbir şeyi ne kimsenin baskısıyla yapın ne de erteleyin.
Eşiniz istemiyor olabilir, bu sizin inancınızsa boşanmayı göze alacaksınız, yapacak bir şey yok.

Eşi istedi diye kapanan kadınlar ne kadar zoraki ise, eşiniz istedi diye yine kapanmamak da aynı oranda müdahaledir bana göre.
Uyuşmazsanız ayrılırsınız...

Nur suresi 31 ayetini okumanızı tavsiye ederim, din ile ilgili şeyler yasak biliyorum ama. Farz değil dediğiniz için yazıyorum.
Kuranda emredilen bir farzdır tesettür. 🤗
hanımefendi ben bu işin akademik eğitimi aldım kuran'da böyle bir farz yok. arapça bilmiyorsanız hele böyle kesin konuşmayın. ülkede herkesin kafasına göre dini yorum yapması yüzünden dinimizin özünü kaybettik..
bahsettiğiniz ayet türkçe'ye yanlış çevrilmiş bir ayettir ve belli yerlerin örtülmesini öneri olarak sunan ayettir dini bir gereklilikten bahsetmez. dini konularda bilmeden şu ayette şu farz diye net konuşmayalım.

hanımefendi ben bu işin akademik eğitimi aldım kuran'da böyle bir farz yok. arapça bilmiyorsanız hele böyle kesin konuşmayın. ülkede herkesin kafasına göre dini yorum yapması yüzünden dinimizin özünü kaybettik..
Bi yaşıma daha girdim.
Neyse banlanmak istemiyorum hanımefendi din ile ilgili konular yasak olduğu için.

bahsettiğiniz ayet türkçe'ye yanlış çevrilmiş bir ayettir ve belli yerlerin örtülmesini öneri olarak sunan ayettir dini bir gereklilikten bahsetmez. dini konularda bilmeden şu ayette şu farz diye net konuşmayalım.
Bu güne kadar sahabeler , alimler hep yanlış anlamış ayetleri. Siz doğru anlamışsınız brova valla

Neden örtünmek istiyorsunuz?
Bırakin eşinizi.. Öncesinde kalben ve ruhen buna hazır mısınız? Hakkını verebilecek misiniz?

Yoksa son moda tesettür mü sizi cezbediyor?
Hayır kesinlikle içimden gelen bi istek çocukluğumdan beri istiyorum

Bu güne kadar sahabeler , alimler hep yanlış anlamış ayetleri. Siz doğru anlamışsınız brova valla
siz atalar dinine inanmaya devam edin o zaman. eğer bugün din adına bildiğimiz her şey doğru olsaydı mezhep savaşları yaşanır mıydı bu coğrafyada? bu kadar tartışmalar kavgalar olur muydu? sorgulamak müslümanım diyene farzdır. eskiler böyle demiş biz ona inanırız demek körü körüne düşünmeden yaklaşmaktır.

esiniz neden onyargili ki evde zaten aciksin istedigin sekilde sadece disari çıkarken kapanacaksın. Ben 3 yil once icimden geldi kapandim ayni gun dugune gittim 😌
Esinize evde herzamanki gibi olacağınızı sadece disarda oyle olmayacagini aciklayin.
hakkinizda hayirlisi olsun kardesim

🙄🙄
Konu kapanacak, kadının derdi başka.

Eşiyle arasına inancının gereği bir istek giriyor, zorunlu ya da değil, böyle inanıyor.

Oraya yoğunlaşsak?
Farz- farz değil tartısmasına girmek çok gereksiz bence yukarıda kısa tuttum ama galiba ban gelecek hanımlara :)

🙄🙄
Konu kapanacak, kadının derdi başka.

Eşiyle arasına inancının gereği bir istek giriyor, zorunlu ya da değil, böyle inanıyor.

Oraya yoğunlaşsak?
konu sahibi oldukça gençmiş bu yaşlarda bu tarz istekler normal. evlenmeden önce konuşmuşlarsa eşi biliyor olmalı isteğini kapanmak isterse de kapanabilir bunda bir engel yok.

siz atalar dinine inanmaya devam edin o zaman. eğer bugün din adına bildiğimiz her şey doğru olsaydı mezhep savaşları yaşanır mıydı bu coğrafyada? bu kadar tartışmalar kavgalar olur muydu? sorgulamak müslümanım diyene farzdır. eskiler böyle demiş biz ona inanırız demek körü körüne düşünmeden yaklaşmaktır.
Herkesin inancı kendisini ilgilendirir hanımefendi.
Böyle tek doğru fikirliymiş gibi dolanmayin lütfen.
Atalar diniymiş, la havle.

Burda hocalık yapamazsiniz. Kimsenin dini degerleri inancina laf söyleyemez su soyledir bu böyledir diyemezsiniz. Gidin baska yerde ders verin. Din konusu yasak.

Siz doğru bildiğinize inanın madem. Mezhep savaşları olmazdı öylemi ? Peygamberimizde yanılmış demek !

Ümmetim yetmiş üç fırkaya ayrılacak, bunların içinden bir fırkası ehl-i necat olacaktır."

buyurmuş. Ashab sormuşlar:

"Yâ Resûlâllah, o kurtulan fırka hangi fırka olacaktır?"

Şöyle cevap vermiş:

"Benim sünnetimden şaşmayanlar kurtulanlardan olacaktır! Yâni Ehl-i sünnet ve cemaat mensuplarıdır."(Tirmizi, İman, 18; İbnu Mace, Fiten, 17)

Herkesin inancı kendisini ilgilendirir hanımefendi.
Böyle tek doğru fikirliymiş gibi dolanmayin lütfen.
Atalar diniymiş, la havle.
herkesin inancı kendisini ilgilendirir ama inandığı dinde olmayanları varmış gibi anlatamaz kimse din bir tanedir.
atalar dinidir eski alimler öyle demiş biz onu biliriz demek.

Burda hocalık yapamazsiniz. Kimsenin dini degerleri inancina laf söyleyemez su soyledir bu böyledir diyemezsiniz. Gidin baska yerde ders verin. Din konusu yasak.
başkası hocalık yaparken iyi de benim yorumum mu rahatsız etti?
hocalık yapma niyetimiz yok merak etmeyin...

dinde böyle bir farz yok. namaz oruç gibi farzlarla karıştırmayın. dinimizi yanlış aktarmayın.
Hayatımızı tercihlere göre yaşıyoruz onda bir sıkıntı yokta müslüman olmanın şartı 5. Saydığınız namaz, oruç gibi. Beşinden biri olmayınca müslüman olmuyorsun zaten.
Erkeklerin tesettürü ve kadınların tesettüründe fark var. Ama ikisi de uygulanmadığı zaman günahkar oluyorsun.
Sizin söylediğinizde yanlış olan var olan doğru bir bilgiyi yalanlamak. Neye göre, kime göre ya da hangi dine göre söylediniz bilmiyorum ama İslamiyette tesettür emri var.

herkesin inancı kendisini ilgilendirir ama inandığı dinde olmayanları varmış gibi anlatamaz kimse din bir tanedir.
atalar dinidir eski alimler öyle demiş biz onu biliriz demek.

başkası hocalık yaparken iyi de benim yorumum mu rahatsız etti?
hocalık yapma niyetimiz yok merak etmeyin...
Din konusu yasak banlanacaksiniz 🤷🏼‍♀️

Siz doğru bildiğinize inanın madem. Mezhep savaşları olmazdı öylemi ? Peygamberimizde yanılmış demek !

Ümmetim yetmiş üç fırkaya ayrılacak, bunların içinden bir fırkası ehl-i necat olacaktır."

buyurmuş. Ashab sormuşlar:

"Yâ Resûlâllah, o kurtulan fırka hangi fırka olacaktır?"

Şöyle cevap vermiş:

"Benim sünnetimden şaşmayanlar kurtulanlardan olacaktır! Yâni Ehl-i sünnet ve cemaat mensuplarıdır."(Tirmizi, İman, 18; İbnu Mace, Fiten, 17)
hadisler dini bir kaynak değildir.
dinin tek kaynağı kitabımız kurandır.
hadislerin doğruluğu bilinemez. o yüzden peygamberin böyle bir sözü olduğu da şüphelidir.
tek kaynak kurandır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X