İçimde ki kapanma isteği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
işte bu çeviri yanlıştır. ayrıca bu halinde bile günümüzde anlaşıldığı gibi bir emir yoktur. cinsel arzusu bulunmayan erkek hizmetçiler diye bir kavram bugün nasıl kullanacaksınız? dikkatli okursanız süsleri bilinmesin der süs derken o dönemin süsleriyle bugünkü süsleri bir tutamazsınız kadın komple süstür demek de ayrı bir anlamsızlıktır.
Allah doğru yolu bulmaktan şaşırtmasın.
Akademik bilginizin çevirisini merak ettim şu an

Kadının gerçekten bir derdi var, ama din tartışması yüzünden konu kapanıp gidecek. Gerçekten üzücü...

Dinden bağımsız olarak yorum yapıyorum. Evlilikte iki taraftan biri hayatında köklü bir değişiklik yapmak isterse evliliğin geleceği açısından iki tarafın da rızasının olması doğru olur. Eğer eşiniz bütün ikna çabalarınıza rağmen karşı çıkıyorsa sizin oturup bir karar vermeniz gerekecek. Hayat tarzımı değiştirmeden evliliğimin sürmesini mi istiyorum, yoksa bu hayat tarzı değişikliğini evliliğimi sonlandıracak kadar çok mu istiyorum.

Şimdiiii kavgaya gelmedim onu söyleyeyim . Begendiklerimi zaten likelıyorum o ayrı 😂🤭 ama yorum yapmadan da geçemiycem. Aklımız, fikrimiz yerindeyse zaten neyin dogru, neyin yanlıs oldugunu idrak edebiliyorsak zaten bi problem yok. Kendi aklınıza güvenebilirsiniz. Fakat eş konusu hakkında şunu söyleyebilirim ki eşinizle güzellikle konusmayı deneyin. Mesela neden istemiyor veya sıcak bakmıyor ? Bunu gerçek anlamda istediginizi belirtin kavga gürültü olmadan güzellikle. 🌼

Başörtüsünü çıkarmak isteyen ama eşi istemeyen üyelere genelde, eşin ne karışır sana baskı yapmasına izin verme yazilir ki haklı da bir yorum ama şimdi de eşin kapanmani istememekte kendi açısından haklı onu da dinle yazılmış.

Aslında mantık aynı değil mi? Açılmak isteyene eşi karisamazken kapanmak isteyene neden karışabiliyor rızası aranıyor pek anlayamadım.

İki durumda da eşin fikri önemli bence ama illa istiyorsanız işin ucunda inanç olduğu için herşeyi göze almanız lazım.

hanımefendi ben bu işin akademik eğitimi aldım kuran'da böyle bir farz yok. arapça bilmiyorsanız hele böyle kesin konuşmayın. ülkede herkesin kafasına göre dini yorum yapması yüzünden dinimizin özünü kaybettik..
bahsettiğiniz ayet türkçe'ye yanlış çevrilmiş bir ayettir ve belli yerlerin örtülmesini öneri olarak sunan ayettir dini bir gereklilikten bahsetmez. dini konularda bilmeden şu ayette şu farz diye net konuşmayalım.
belirli yerlerden kastınız?

falanca alim hocaefendi kaynak oluyor da ben niye olmayacağım :KK70:
Hanımefendi.

Siz gerçekten haddinizi aşarak İslamda farz olan bir emri inkar ediyorsunuz.

Allahın farz dediği bir şeye değil demek insanı napar ben söylemim sizin akademik (!) bilginiz size öğretmiştir nasılsa.

Burda din konuşmak istemezdim ama insanın sabrını zorluyorsunuz. Banlanacam ama bari içimi dökeyim.

İslamın hükümleri senin ağzına sakız edemeyeceğin kadar kutsaldır.
Sen kalkıp bir emri inkar ediyosun birde üstüne yargı dağıtıp insanların inancı ile alay ediyosun
Çok yanlıs yoldasın gerçekten acıdım şu an. Allah ıslah etsin

Merhabalar benim derdim yukarda okuduğunuz gibi içimde ki kapanma örtünme isteği. Daha önce hiç örtünmedim hep bu istek vardı içimde hala da var sorun şu ki eşim pek sıcak bakmıyor bir kaç kere konuyu açtığımda kem küm etti ama şimdi kalkıp örtünsem beni beğenmez diye tedirgin oluyorum biliyorum belki yanlış bi düşünce Allah rızası için örtünüyoruz ama eşimin görüşü de benim için önemli sizce napmalıyım
Boyle bir konuda esinin rizasini almak zorunda degilsin Allahin rizasi kulun rizasindan ustundur. Senin istemen onemli.

Konu dini, sağ olsun üyelerde "dini yorum yapmak istemiyorum ama" cümlesiyle başlayıp dini yorum yapmış lakin konu dini değilmiş :KK70: :KK70:

Konu başlığı ve içeriğiyle örtünmekte bahsederken nasıl dini olmuyor, yorumlarda da ayetler hadisler.

4 sayfalık konuda konuyu açan üyemizde dahil 6 kişi banlandı, sebep yasak olmasına rağmen dini yorum yazıp bir de bu içerikler üzerinden tartışmaları.

Hala ısrar etmeye devam ediyorsunuz lakin tartıştığınız alelade bir konu değil, inancınız.

Aynı dine mensup olanlarınız bile birbiriyle muhalefet hatta birbirini yargılayıcı, birbirinizle alay ediyorsunuz, alay ederken de Kuran-ı Kerim'den bahsediyorsunuz, inanç çok kutsal bir değerdir, neye inandığınızda önemi yok, hangi dine mensup olduğunuzunda, mühim olan inancınızın sizin için değeridir.

Kusura bakmayın ama biz sizden daha fazla değer veriyoruz dinlerinize, mezheplerinize, inançlarınıza, hatta inanma şeklinize.

Gel, ne olursan ol yine gel demiş Mevlana, ne olursanız olun neye inanırsanız inanın bu platformda hepiniz birsiniz eşitsiniz ve bizim tek gayemiz var, inançlarınızın kutsallığının sorgulanacağı söylemlerin sitede yer almamasıdır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X