Içimde öleceğim hissi var, çok bunaldım

Allah yardımcınız olsun.. Okurken ben kasıldım burda.. Sabır az daha sayılı günler çabuk geçer.. :(

Nasıl insanlar var. Yaşlıda olsan sonuçta kestiğin pis tırnaklarını adam gibi git at çöpe dimi? Mecburmu senin arkanı toplamana. Resmen pis bir insan olduğunu gösteriyor. Sayılı gün sayan demekten başka diyeceğimiz yok ama o sayılı gün geçmek bitmez. Heleki istenmeyen insanlar yanınızdaysa o dakikalar bile saat gibi gelir.
1 yaşında bebeğin olduğu halde sana yardımcı olmuyorsa kayınvaliden onun insanlığından şüphe ederim. Ne biçim bir insanmış o. Sen yine iyi sabrediyorsun. Ben olsam söylerdim yüzlerine.
Bunları okuyunca benim kv melek geldi. Oda ayrı şehirde geldiğinde. Benimde 1 yaşında kızım var. Ben yemek yaparsam o camları siler, yerleri siler. Yatağını toplar. Giderken çarşaflarını kirliye atar. Çamaşırlarımı toplar. Benim başka işim varsa yemeğimi yapar. Misafir gelse pasta börek yapar 5 dk.da. Servise yardım eder. Ben iş yaparken bende bişeler yapayım boşoş durmayayım der. Yemek yaparım masayı hazırlarım. Ay valla kendimi kötü hissdiyorum. Böyle hazırlayıp önüme koyuyorsun. Alıştırma beni böyle der. Kp ise Allahlık. Kendi çayını bile yeri gelir kendi koyar. Ben kızıma bakarken meyvemi koyar, çerezimi koyar getirir. Allah razı olsun onlardan. Gelin aldılar diye hizmetçi aldıklarını sanıyor seninkiler herhalde. Bence bu kadar ezdirme. Söyle açıkca anne biraz yardımcı olun. Yetişemiyorum. Çocuklara mı bakayım, size yemek mi hazırlıyayım, misafirleremi hazırlık yapayım sizin arkanızımı toplayayım de. Şimdi sabretsen yarın yine gelecekler. Yine aynı şeyler olacak.

musait bi odan yokmu canim
onlar orda yatip kalksinlar dokuntuleri daginikliklarida orda kalsin
misafir gelirse kapiyi kapativerirsin
allah yardimcin olsun
bazen bizimkilerde bir haftaligina geliyor
kayinvalidem sagolsun cok yardim etmesine ragmen pilim bitiyor
benimki hic bisey yapamazsa 1 bucuk yasindaki oglumu gezdirir, oynatir, ilgilenir .. hic bos durmaz ..

musait bi odan yokmu canim
onlar orda yatip kalksinlar dokuntuleri daginikliklarida orda kalsin
misafir gelirse kapiyi kapativerirsin
allah yardimcin olsun
bazen bizimkilerde bir haftaligina geliyor
kayinvalidem sagolsun cok yardim etmesine ragmen pilim bitiyor
benimki hic bisey yapamazsa 1 bucuk yasindaki oglumu gezdirir, oynatir, ilgilenir .. Hic bos durmaz ..

bizimki çocuk filan bakmaz benim canım almıyor der yatar gıcık şey ne olacak

Ayyy içim ürperdi Allah yardımcın olsun zaten iki çocuğun varken sana gelmeleri ne kadar akıllıca ama.
Küçükken duymuştum doğru mu değilmi batıl inanç mı bilmem senin yazdıklarını okuyunca şimdi geldi aklıma ayakkabılarına tuz serp bi dene istersen, tuar mı tutar:)
ben hiç denemedim gerçi öyle bişi ama zaten sana yazarken geldi aklıma

Nasıl insanlar var. Yaşlıda olsan sonuçta kestiğin pis tırnaklarını adam gibi git at çöpe dimi? Mecburmu senin arkanı toplamana. Resmen pis bir insan olduğunu gösteriyor. Sayılı gün sayan demekten başka diyeceğimiz yok ama o sayılı gün geçmek bitmez. Heleki istenmeyen insanlar yanınızdaysa o dakikalar bile saat gibi gelir.
1 yaşında bebeğin olduğu halde sana yardımcı olmuyorsa kayınvaliden onun insanlığından şüphe ederim. Ne biçim bir insanmış o. Sen yine iyi sabrediyorsun. Ben olsam söylerdim yüzlerine.
Bunları okuyunca benim kv melek geldi. Oda ayrı şehirde geldiğinde. Benimde 1 yaşında kızım var. Ben yemek yaparsam o camları siler, yerleri siler. Yatağını toplar. Giderken çarşaflarını kirliye atar. Çamaşırlarımı toplar. Benim başka işim varsa yemeğimi yapar. Misafir gelse pasta börek yapar 5 dk.da. Servise yardım eder. Ben iş yaparken bende bişeler yapayım boşoş durmayayım der. Yemek yaparım masayı hazırlarım. Ay valla kendimi kötü hissdiyorum. Böyle hazırlayıp önüme koyuyorsun. Alıştırma beni böyle der. Kp ise Allahlık. Kendi çayını bile yeri gelir kendi koyar. Ben kızıma bakarken meyvemi koyar, çerezimi koyar getirir. Allah razı olsun onlardan. Gelin aldılar diye hizmetçi aldıklarını sanıyor seninkiler herhalde. Bence bu kadar ezdirme. Söyle açıkca anne biraz yardımcı olun. Yetişemiyorum. Çocuklara mı bakayım, size yemek mi hazırlıyayım, misafirleremi hazırlık yapayım sizin arkanızımı toplayayım de. Şimdi sabretsen yarın yine gelecekler. Yine aynı şeyler olacak.

mecburum bir şey söylasem alınırlar en iyisi sus

inanamıyorum bu insanlara benim dedem kanser hastasıydı ve banyo yaptığında banyoyu yıkamadan çıkmazdı düşünün sizinkiler bukadar mı hasta popolarını kaldırıp size yardım etmiyorlar böyle insanlardan tiksiniyorum gelin almıyorlar sanki hizmetçi alıyorlar bence siz kendinizi fazla kasmayın bakın çocuklarınız var onlarla ilgilenin o eşiniz size bişey olsa sinir hastası olsanız sizinle öyle ilgilenecekmi bırakın kendileri yapsınları işleri sonra onlar gittiklerinde dilediğinizce evinizi temizlersiniz yeter ki şimdi üzmeyin kendinizi

inanamıyorum bu insanlara benim dedem kanser hastasıydı ve banyo yaptığında banyoyu yıkamadan çıkmazdı düşünün sizinkiler bukadar mı hasta popolarını kaldırıp size yardım etmiyorlar böyle insanlardan tiksiniyorum gelin almıyorlar sanki hizmetçi alıyorlar bence siz kendinizi fazla kasmayın bakın çocuklarınız var onlarla ilgilenin o eşiniz size bişey olsa sinir hastası olsanız sizinle öyle ilgilenecekmi bırakın kendileri yapsınları işleri sonra onlar gittiklerinde dilediğinizce evinizi temizlersiniz yeter ki şimdi üzmeyin kendinizi

eğer ben öyle devam edersem eve bit basar 6 kişi yaşıyoruz evde mecburum yapmaya olan cocuklara ve bana oluyor

merhaba canım Allah kolaylık versin işin çok zormuş gerçekten.öncelikle madem eşin de seni haklı buluyor,neden onları uyarmıyor acaba??sonuçta kendi anne-babası uygun bi dille (hatta uyguna de gerek yok da ,onlar en beterini haketmişler)anlatsa durumu..
yoksa ikinci bi yol da belki,onlarla ilgilenmesen de,çocuklarınla ilgilensen? mesela,yemek zamanı,önce çocukları sofraya alsan,karınları çok acıkmış biraz onlarla ilgilenmem gerek falan,sonra da banyo yaptırmam lazım mesela,siz yatcaksanız bi zahmet kendiniz yapsanız falan?? hani böyle ince dokundurmlarla...belki işe yarar..

:18::18::18:
merhaba canım Allah kolaylık versin işin çok zormuş gerçekten.öncelikle madem eşin de seni haklı buluyor,neden onları uyarmıyor acaba??sonuçta kendi anne-babası uygun bi dille (hatta uyguna de gerek yok da ,onlar en beterini haketmişler)anlatsa durumu..
yoksa ikinci bi yol da belki,onlarla ilgilenmesen de,çocuklarınla ilgilensen? mesela,yemek zamanı,önce çocukları sofraya alsan,karınları çok acıkmış biraz onlarla ilgilenmem gerek falan,sonra da banyo yaptırmam lazım mesela,siz yatcaksanız bi zahmet kendiniz yapsanız falan?? hani böyle ince dokundurmlarla...belki işe yarar..

:20::20: onlara hiçbirşey yaramaz eğer ben laf çaktırısam hemen alınırlar evlerine dönerler bir sürüde beddua ederler

Yanlış anlamayın dediğimi eğer imkanınız varsa bir yardımcı tutsanız tepkisel olarak,
belkide zorlanırsınız maddi olarak ama en azından artık gücünüzün kalmadığını anlarlar çok söylenselerde.

Birgün gelsin bütün evi temizlesin belki bundan sonra azda olsa yardımcı olur.

Bir yaşında çocuğunuz varmış uykusuz geceleriniz ; en çok buna üzüldüm.

İnşaallah hayırlısıyla geçer bugunler, kendinizi üzmemeye içinize atmamaya gayret edin.

Sizde biliyorsunuz az kaldı, az daha sabır.

Sen cok fena bunalmissin. Arada bir gunduzleri al cocuklarini cik git bir arkadasina otur bir kac saat, cayini ic, dertles, kendine gel. Birak evde ne halleri varsa gorsunler bir kac saat, ister dagilsin, ister batsin ev, takma bu kadar temizlige de daginikliga da, biraz basini dinle. Emniyet sibobu olur sana bu kacis.. Zaten misafir de onlarin misafiri imis, bosver gitsin. Yuklenme bu kadar kendine, dert sahibi olursun, hasta olursun bu yasta. Kendine biraz nefes aldir arada bir. Ne derlerse desinler, aldirma. Bir daha mi gelcen dunyaya? Onlar gidince yaparsin dipten bir temizlik, oturursun. Rahat ol, rahatla biraz..

merhaba canım. öncelikle kolay gelsin.
psikoloji öğrencisi olarak sana şunu söyleyebilirim. sende borderline kişilik bozukluğu ve panik atak başlangıcı olabilir.
bi doktora görünsen iyi olur. seni yıpratmalarına izin verme.

merhaba canım. öncelikle kolay gelsin.
Psikoloji öğrencisi olarak sana şunu söyleyebilirim. Sende borderline kişilik bozukluğu ve panik atak başlangıcı olabilir.
Bi doktora görünsen iyi olur. Seni yıpratmalarına izin verme.

:18::18: Ne demek borderline ben bundan 2 sene önce gitmiştim psikoloğa bana depresyon uzun bir şekilde terapi alman lazım dedi ilaç veremedi bebek emziriyordum korktum şimdi:53::53:

Kusuru bakma arkadasim ben vah vah tüh rüh demiyecegim anlattiklarinin icinde tek kizdigim tirnak kesme olayi..Siz 1-2 ay sabredemiyorsunuz ama bir ömrü beraber gecirenler var..Tabi bunu dogru budur demek icin söylemiyorum sadece sabir ve hosgörüye dikkat cekmek istiyorum..Bir saglik sorunu icin gelmisler ve sayili gün sonra gidecekler...Yanliz yasamaya alismis bir insan icin evde uzun süreli misafir olmasi elbette rahatsiz edici olabilir ama onlarda sagliklari ile ilgili bir durumda ogullarinin evinde kalmayacaklarda nerde kalacaklar...Ben sizde özellikle kayinvalidenize karsi bir sevgisizlik sezdim...Bu duygunuzu körüklerseniz o günler size cok zor gecer...

Back
X