• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçimde Patlayan Duygu Karmaşası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
“cinsel taciz” yazana kadar yazdıklarınızı dikkatle okumaktaydım. Yok ebesinin hörekesi ama oha yani...
Gidin cinsel taciz neymiş iyice araştırın edin
Ben avukatım zaten konu sahibi. Bence siz bir kanun maddesini okuyun. Hatta sizin aynı iş yerinde çalışmanızda ağırlaştırıcı neden. Cinsel taciz dediğiniz şey kişi ile fiziksel yakınlık kurmak amacı ile temas olmadan, takip, arama , sözlü söylemle ya da el hakeketleri ile kişinin rahatsız edilmesidir. Eğer adam o akşam polisi arasaydı yaptığınız hareketin ne olduğunu size karakolda bir güzel anlatırlardı. Bana inanmıyorsanız adamı arayıp, kapısına dayanmadan önce başka bir avukata danışın benden farklı birşey söylemeyecektir. Siz böyle sizi her iyi niyetle uyarana küfür ederseniz başınız beladan kurtulmaz zaten.

Ben avukatım zaten konu sahibi. Bence siz bir kanun maddesini okuyun. Hatta sizin aynı iş yerinde çalışmanızda ağırlaştırıcı neden. Cinsel taciz dediğiniz şey kişi ile fiziksel yakınlık kurmak amacı ile temas olmadan, takip, arama , sözlü söylemle ya da el hakeketleri ile kişinin rahatsız edilmesidir. Eğer adam o akşam polisi arasaydı yaptığınız hareketin ne olduğunu size karakolda bir güzel anlatırlardı. Bana inanmıyorsanız adamı arayıp, kapısına dayanmadan önce başka bir avukata danışın benden farklı birşey söylemeyecektir. Siz böyle sizi her iyi niyetle uyarana küfür ederseniz başınız beladan kurtulmaz zaten.

Valla küfür falan etmiyorum ben, abartı derecesi arşa çıktı “cinsel taciz” lafı çok başka bir seviye kusura bakmayın, avukat da olsanız ben sizinle çalışmazdım zaten.
Dediğim gibi, polisi arasaydı derdimi efendice anlatırdım.apartmanın karşısına gitmişim ve aramışım inmeyince dönmüşüm, bu kadar yani. Tehdit mi var şantaj mı var? Hayırdır yani...
Polis aranacaksaydı da benim de söyleyeceklerim var elbet. Beyefrndi günahsız süt kuzusu değil, aklamayın lütfen

Adam sizi istemediğini daha nasıl belli edebilir ki?
Karşılıksız aşk belki orta okulda yaşanabilir. Yetişkin bir insan kendisine değer veren, karşılık gördüğü insanla beraberlik yaşar.
Bence psikolojik destek almalısınız. Hiç sağlıklı bir durum değil.

bu konuda şunu anlamıyorum. konu sahibi adamın kapısına dayanmamış aslında, o işin mecazi kısmı, benzetmesi. yani gidip de daire kapısının önünde durmamış. muhtemelen binasının önüne ya da sokağına gitti, adamı öyle aradı yarım saat aşağı gelebilir misin konuşalım diye. adam da inmeyeceğini söyledi, kendisi de bunun üzerine dönüp gitti. başka birileri daha demiş polisi arasa suçlu durumda olurdun diye. nasıl suçlu oluyor ben anlamıyorum. orası da herhangi bir bina, orası da allahın sokağı yani. bir insanı binanın önünde 1 saat durdu ya da sokağa geldi diye suçlayamayız ki. hadi adam polise şikayet etti diyelim ki, kadın bu durumda ya ben burdan geçiyordum o adam da aklıma geldi, inersen konuşmak isterim dedim o da inmedi, dese ne olacak? bir insanı sırf binanın önüne geldi diye taciz ediyor bu beni diye şikayet edebiliyor muyuz? bakın adamın binasına girip daire kapısına dayanmış olsa neyse. ben bunun cevabını merak ediyorum.

bu konuda şunu anlamıyorum. konu sahibi adamın kapısına dayanmamış aslında, o işin mecazi kısmı, benzetmesi. yani gidip de daire kapısının önünde durmamış. muhtemelen binasının önüne ya da sokağına gitti, adamı öyle aradı yarım saat aşağı gelebilir misin konuşalım diye. adam da inmeyeceğini söyledi, kendisi de bunun üzerine dönüp gitti. başka birileri daha demiş polisi arasa suçlu durumda olurdun diye. nasıl suçlu oluyor ben anlamıyorum. orası da herhangi bir bina, orası da allahın sokağı yani. bir insanı binanın önünde 1 saat durdu ya da sokağa geldi diye suçlayamayız ki. hadi adam polise şikayet etti diyelim ki, kadın bu durumda ya ben burdan geçiyordum o adam da aklıma geldi, inersen konuşmak isterim dedim o da inmedi, dese ne olacak? bir insanı sırf binanın önüne geldi diye taciz ediyor bu beni diye şikayet edebiliyor muyuz? bakın adamın binasına girip daire kapısına dayanmış olsa neyse. ben bunun cevabını merak ediyorum.
Aynı şeyi sizin başınıza geldiğini ve o erkeğin siz olduğunuzu düşünelim, 3 yıldır size karşı yakınlık kurmaya çalışan alt pozisyonda çalışan bir erkek iş arkadaşınız var, aranızda bırakın ilişkiyi anlık bir öpüşme dışında hiç birşey yaşanmamış, hatta siz bu işin olmayacağını kendisine iletmiş ve istememişsiniz, üstünden bir sene geçmiş, o sırada özel hayatta bir dostluğunuz arkadaşlığınız yok, bir gece sevgilinizle otururken, adam sizi arayıp kapınıza geldiğini söyleyerek dışarı çağırıyor ve erkek arkadaşınız duyuyor, sizce bunu yapmak o erkeğin hakkı mı?
Bakın kanunun kadını erkeği yoktur. Şu olayı bir kadın başıma geldi diye buraya yazsa burada bunu yapan adama neler yazardı kadınlar.
Suç olma kısmına gelince, adam konu sahibinin üstü pozisyonda çalışan bir amir, özel hayatta birebir samimi bir arkadaşlıkları ya da gece yarısı kapısına gitme hakkını verecek makul bir sebebi yok. Aradığı ve aşağı çağırdığı hem arama kayıtlarından hem yanındaki kadının beyanları ile sabit.Allah aşkına kim gece yarısı üst amirinin kapısına dayanıp aşağı çağırıyor. Arkadaş desen geçmiş telefon dökümlerine baksa arasında bı saatte kapısına dayanmasını gerektiren bir samimiyet olmadığı zaten çıkar. Hukukta hayatın olağan akışına uygunluk diye birşey vardır. Bir kişinin özel iletişimi ve arkadaşlığı olmayan amirinin evinin önüne habersiz gece gidip, aşağıya çağırmasının hayatın olağan akışına uygun olmadığı zaten ortada. Konu sahibi burada yaptığı gibi kendince kendini aklamak için adamla gerçekte olmayan ilişkisi hakkında konuşursa cinsel tacizden, en hafif hali ile kişilerin huzur ve sükunu bozmaktan ceza alması çok muhtemel.

Son düzenleme:
Aynı şeyi sizin başınıza geldiğini ve o erkeğin siz olduğunuzu düşünelim, 3 yıldır size karşı yakınlık kurmaya çalışan alt pozisyonda çalışan bir erkek iş arkadaşınız var, aranızda bırakın ilişkiyi anlık bir öpüşme dışında hiç birşey yaşanmamış, hatta siz bu işin olmayacağını kendisine iletmiş ve istememişsiniz, üstünden bir sene geçmiş, o sırada özel hayatta bir dostluğunuz arkadaşlığınız yok, bir gece sevgilinizle otururken, adam sizi arayıp kapınıza geldiğini söyleyerek dışarı çağırıyor ve erkek arkadaşınız duyuyor, sizce bunu yapmak o erkeğin hakkı mı?
Bakın kanunun kadını erkeği yoktur. Şu olayı bir kadın başıma geldi diye buraya yazsa burada bunu yapan adama neler yazardı kadınlar.
Suç olma kısmına gelince, adam konu sahibinin üstü pozisyonda çalışan bir amir, özel hayatta birebir samimi bir arkadaşlıkları ya da gece yarısı kapısına gitme hakkını verecek makul bir sebebi yok. Aradığı ve aşağı çağırdığı hem arama kayıtlarından hem yanındaki kadının beyanları ile sabit.Allah aşkına kim gece yarısı üst amirinin kapısına dayanıp aşağı çağırıyor. Arkadaş desen geçmiş telefon dökümlerine baksa arasında bı saatte kapısına dayanmasını gerektiren bir samimiyet olmadığı zaten çıkar. Hukukta hayatın olağan akışına uygunluk diye birşey vardır. Bir kişinin özel iletişimi ve arkadaşlığı olmayan amirinin evinin önüne habersiz gece gidip, aşağıya çağırmasının hayatın olağan akışına uygun olmadığı zaten ortada. Konu sahibi burada yaptığı gibi kendince kendini aklamak için adamla gerçekte olmayan ilişkisi hakkında konuşursa cinsel tacizden, en hafif hali ile kişilerin huzur ve sükunu bozmaktan ceza alması çok muhtemel.
Teşekkürler. Biz de öğrenmiş olduk.

yapmaya hakkı var ya da yok kısmında değilim sadece neyin suç teşkil edebileceğini merak ediyorum.
aslında elde sadece arama kayıtları ve karşı tarafın beyanı var. kapısına dayanmak diyoruz ama değil aslında. evinin yakınına gelip aşağı gelmesini rica etmiş. eylemin rahatsız ediciliği konusunda hemfikirim bu arada.

böyle durumlarda arada samimiyet olup olmama durumu da önem teşkil ediyor yani...
peki arada şu amirlik durumu olmasa ve bu iki insanın arasında bir samimiyet/arkadaşlık/dostluk/flört vs olsa durum değişir miydi? yine suç teşkil eder miydi yani?
şundan dolayı soruyorum, tabii ki bu konudaki gibi durumlar istisna ama ikili ilişkilerde zaman zaman çeşitli sebeplerden bazen ikna etmek, bazen ikna olmak, bazen arayı düzeltmek için gerekirse kapısına kadar gidiyor insanlar. takıntılı platonik gibi düşünmeyin. bazen sevdiğimiz bir dostumuz atıyorum çok zor zamandadır, belki kendine bile zarar verme eğilimindedir, insanlığımız vicdanımız devreye girer dur şununla bi konuşayım, bi saçmalık yapmasın niyetiyle ayağına gideriz. karşı taraf görüşme talebini kabul ya da reddeder o ayrı. her kapıya/evinin önüne gitme suç sayılıyor mu aslında onu anlamaya çalışıyorum daha çok. bahsettiğim şeyler kapısına gitmek için makul sebep sayılır mı?

Son düzenleme:

Suç kisimlarini filan bir kenara birakirsak bile ben gece yarisi "arkadaşimin" bile kapisina habersiz gidip "in asagi" diyemem ya musait mi degil mi bilmeden. 😳

Cidden tam tersi bir durum olsaydi, kadin erkek arkadasiyla evdeyken adamin biri gece vakti arayip asagi cagirsa buyuk olay olurdu. Huzur kacirmak bu yani, ben sikayet ederdim bisey cikmasa da zaten adam da zor durumda kalmiş ki sinirden uyuyamamiş.

Suç kisimlarini filan bir kenara birakirsak bile ben gece yarisi "arkadaşimin" bile kapisina habersiz gidip "in asagi" diyemem ya. Musait mi degil mi bilmeden. 😳
Cidden tam tersi bir durum olsaydi kadin erkek arkadasiyla evdeyken adamin biri gece vakti arayip asagi cagirsa olay olurdu. Huzur kacirmak bu yani zaten adam da zor durumda kalmiş ki sinirden uyuyamamiş.

Deli misiniz nesiniz ne gece yarısı ya? Akşam 7:45 falandı bu dediklerim olduğunda.
Biri bişey ortaya atıyor ötekiler de peşinden... Te Allahım

Bakın hukukta her olay ve durum kendi içinde değerlendirilir. Yani bu sorunun cevabı mutlak evet veya hayır olmaz. Ama dediğim gibi genel bir kriter isterseniz; hayatın olağan akışına uygun olarak sizden beklenen makul hareketi yapmanızdır asıl olan. Sizle görüşmek istemeyen eski sevgili ve eşlerin ya da sizle sevgili olmak istemeyen kişilerin kapısın önünde dolanmak taktir edersiniz ki çok makul bir hareket değil. Zaten kadınların korunması hakkında kanun kapsamında kadın mağdurlar için bu tür durumlarda hemen uzaklaştırma çıkarabiliyorsunuz.Ancak arkadaş, sevgili ya da eşinizle yaşanılan kavgalarda zorlamadan karşı görüşme talep etmesi özellikle makul saatlerde kabul edilebilir bir durum ve beklenen harekettir zaten.

Deli misiniz nesiniz ne gece yarısı ya? Akşam 8 di bu dediklerim olduğunda.
Biri bişey ortaya atıyor ötekiler de peşinden... Te Allahım

Hakaret edip durmayin.
Bunu kendiniz yazdiniz.

"Dün gece evinin önüne gittim, çok önemli lütfen aşağı in yarım saat konuşmak istiyorum"

Yav sonuçta hava kararıyor,karanlık.sabahın kör vakti değil akşam 7:45-8 suları..gece dedim
Geceyarısı dediğiniz 00:30 dan başlar!

Evet gece dediginiz 01.00 den başlar. Siz oraya "gece gittim" yazarsaniz gece gittiginizi anlariz, aksam saat 8 anlayacak degilim gece diyince.

Gece yazmiş ama akşam ustu demek istemiştir mi demeliydim kendi kendime?

Kendiniz yazip sonra oyle yazmamis gibi hakaret ediyorsunuz.

Sevgili toscana, tüm yorumları baştan sona okudum. Öyle yorum yapmak daha doğru olur diye düşündüm.

Yani tahmin edeceğiniz üzere ben de yaptığınızın pek doğru olmadığını ve bu adamı biraz takıntı haline getirdiğinizi düşünüyorum.

Ancak biraz düşününce galiba demek istediğinizi anladım.

Evet duygularınız var bu adama karşı, belki en başında birliktelik istiyordunuz ama şu anki derdinizin içinizde birikenleri ona söylemek olduğunu düşünüyorum.

Adamın sizi istemediği aşikar. Siz de bunu kabul ediyorsunuz aslında. Ama neden size insan gibi davranmadığını, neden zamanında öptüğünü, özel konuşmalara falan girdiğini yüzüne yüzüne bağırmak istiyorsunuz sanırım.

Adam leş, sonradan yazmışsınız yaptığı muhabbetleri. Ona diyecek bir şey zaten yok da, aslında adam arkadaş aracılığıyla size iletmiş. Yanlış bir şey de dememiş. Mesafe koymaya çalışmış.

Ancak siz bir türlü kendinizi ifade etme fırsatı bulamadığınız için, içinizde kalmış..

Bugün konuşmuşsunuz, keşke biraz sakin kalıp. İçinizdeki her şeyi dökebilseydiniz. O zaman kuş gibi hafifleyecektiniz..

Olsun, bu da bir gelişme. Kangrenleşmiş dokuyu kesip çıkarma zamanı gelmiş artık değil mi 😊

Bunu bir tecrübe, bir ders olarak cebinize atın ve hayatınıza devam edin lütfen. Kimse ama kimse için hayatınızı mahvetmeyin. Çünkü asla değmiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X