gereken herseyi söylemelisiniz. kadinlar eslerinden hersey icin izin almaya nekadar raziylar anlamis degilim. Niye hep kadin erkegi kaybetmekten korkuyorda, erkek kadini kaybetmekten korkmuyor?
Bir erkek kadinin okumasina, calismasina karsisa, bilinki onun eline bakmanizi ister. Bütün ipler onun elinde olcak, siz ona mecbur kalcaksiniz. Olgun bir insan, niye okumak icin izin alsin? Sanki ayip birsey yapiyorsunuz?
Siz onun cocugu degilsiniz, esi olcaksiniz. ES ne demektir?
Yaşayacağın 1 tane hayatın var başka da yok. altı üstü 1 tane. Evlilik öyle kolay değil. Annem hep ''el ile uğraşmak, dağlarla güreşmekten daha zordur evleneceğiniz insanı iyi seçin el alem ne derle hayatınızı karartmayın'' derdi.Size çok imrendim şuan, eşiniz ne kadar anlayışlı, maşallah... Nişanlım benim ilk erkek arkadaşımdı, birazdan yaşımın verdiği tecrübesizlikle farkında olmadan ipleri onun eline vermişim, inşallah benim kaderimde sizinki gibi olur.. Biliyorum istersem olur, bu benim elimde insan kendi annesini babasını seçemez ama eşini seçer, duygularıma yeniliyorum, duygularım mantıgımın üstüne geciyor ama inşallah zamanla hersey yoluna girer. Size gerçekten maşallah diyorum, çok şanslısınız..
Eş; herşeyini paylaşabileceğin, her konuda sana destek olabilecek, senin fikirlerine saygı duyup senin her koşulda yanında olabilecek biri.
Haklısınız...
Çalışmayı isteyeceğimi düşündüğü için zaten kesinlikle karşı çıkıyor, çalışmanın konusunu bile açtırmıyor. Aslında ben çalışmayı isterim ama okul daha ön planda şimdilik. Nişanlımın maddi durumu çok iyi, işi gücü yerinde. Ben sana bakarım, hiç bişeyini eksik etmem, sen evimizde otur bana kapıyı hep sen aç der, onu sevdigim için bunu kabul ettim ama okul konusunda beni zaten caydıramaz, yarın ne olacağı hiç belli olmaz en azından diplomamı alayım dursun bi kenarda kendimi garantiye almış olurum diyorum, bu arada yasım 23. Nişanlımı çok seviyorum, aslında karakter olarak bana cok ters ama bile bile yangına körükle gidiyorum en azından okul bitsin diyorum... Çalışmayıda boşverdim
Kesinlikle öyle, erkekleri kadınlardan üstün görüyor...
Yaşayacağın 1 tane hayatın var başka da yok. altı üstü 1 tane. Evlilik öyle kolay değil. Annem hep ''el ile uğraşmak, dağlarla güreşmekten daha zordur evleneceğiniz insanı iyi seçin el alem ne derle hayatınızı karartmayın'' derdi.
Sakın ama sakın şimdiden yapmak istemediğin bir şeyi başkasını mutlu etmek için yapma. Kendini mutlu etmek için yaşa, kendin mutluysan çevren de seni gerçekten sevenlerde mutlu olur her zaman yanında olur destekçin olur. Bencil insan senin mutluluğunla mutlu olmaz bunu söyleyeyim her zaman sorun çıkartır.
Benim eşim de dört dörtlük bir insan değil, ben de dört dörtlük bir insan değilim. Ama bizim bazı amaçlarımız uğraşlarımız var ve saçma sapan şeyler yüzünden tartışmaya vakit bulamıyoruz. en boş anımız da kitap okuruz. Eşimin kardeşinin paragözlülüğü dışında hiç bir sorunumuz yok çok şükür. kesinlikle iyi düşün balık baştan kokar. Sevgi karın doyurmuyor. biraz da mantık.
Cevabi kendiniz vermisiniz. Iyi düsünün.
Evet çok dogru söylüyorsun, şimdilik okul içiin onu ikna ettim ama belki ileride çalışmaya da ikna ederim tabi evlilik gerçekleşirse çok umutsuzum bu aralar karsımdaki evleneceğim insandan destek beklerken böyle köstek olması canımı ayrı bi yakıyor... Yorumun için sağol inş hayırlısı olur...Diplomani alman ve çalisman çoook çooooook önemli! Yarin ne olacagi belli degil. Sadece bosanmaktan konusmuyorum. Yarin birgün esin isinide kaybedebilir, kaza geçirip özürlü kalabilir, borçlanabilirsiniz,... binbirtane sey olabilir. Bir kadin olarak ayaklarin üzerinde durman lazim.
Sadece sevmek ile bir evlilik yürümez canim. Bak kendin diyorsun bilerek yangina körükle gidiyorum diye. Niye bunu yapiyorsun? Yazik degilmi gencecik hayatina? Evlendikten sonra bosanmak daha zor oluyor bundan emin ol. Senin karakterine uymuyan birini, senin çalismani bile istemeyen biri ile sakin evlenme!
Ahhh bu tecrubesizliğim, ah şu kalbim... RAbbim hayırlısını versin hepimiz için... Okulumu bitircem, çalışma konusunuda zamana bıraktım belki ilerde okula ikna ettigim gibi calısmayada ikna ederim hayırlısı olsun... Yorumunuz için tşk ederim.Böyle biri ile evlenmemelisin.
Okumayı bırak çalışmana bile izin vermiyor.
İzin kelimesi bile eşler arasında kullanılmaması gerek.
Yorumlarınız için teşekkür ederim, inşallah hepimiz için hakkımızda hayırlısı olur ama şunu anladım bu hayata 2 defa geliyoruz, özgürlüğümüzü kısıtlayan bir eşimiz olduktan sonra, isteklerimizi, hayallerimizi yaşayamadııktan sonra ne evliliğin nede yaşamın bir anlamı kalmıyor. Ailem bile okumam ve calısmam konusunda beni böylesine destekleyip nişanlıma kızarken... Annem 50 yaşında hala çalışıyor, utanıyorum o işe gidip gelirken ben evde otururken, babamda diyor ne kadar cahilsiniz böyle bir yüzyılda okumaya çalışmaya karşı olmak görmedim böylesini diyor...insallah Rabbim yardımcım olur...
Yorumunuz için ttşk ederim...
Evet çok dogru söylüyorsun, şimdilik okul içiin onu ikna ettim ama belki ileride çalışmaya da ikna ederim tabi evlilik gerçekleşirse çok umutsuzum bu aralar karsımdaki evleneceğim insandan destek beklerken böyle köstek olması canımı ayrı bi yakıyor... Yorumun için sağol inş hayırlısı olur...
Ahhh bu tecrubesizliğim, ah şu kalbim... RAbbim hayırlısını versin hepimiz için... Okulumu bitircem, çalışma konusunuda zamana bıraktım belki ilerde okula ikna ettigim gibi calısmayada ikna ederim hayırlısı olsun... Yorumunuz için tşk ederim.
Selam arkadaşlar, aöf 3cü sınıftayım kaydımı dondurmuştum, ama şimdi devam etmeye karar verdim, nişanlım okula devam etmemi istemiyor kendisi lise mezunu... Ama ben ne yapıp edip o diplomayı almak istiyorum, bugün nişanlımla tartıştım ayrılma derecesine geldik sonuç; okula devam edicem zaten açıkögretim değişen bişey olmucak. Ama nişanlım, sabahtan beri bana soguk davranıyor, kırgınım diyor, uzaklaştı sanki benden. Ama okul konusunda kararlıyım. Çünkü yarın ne olacağımız belli değil en azından diplomamı alıyım dursun bi kenarda nişanlıma da bu şekilde söyledim... Sizce zamanla sogukluk gecer mi? Kızgın ve kırgın oldugu için mi böyle yapıyor? Bide sizce ben haksız mıyım yaa
Okumana izin yok çalışmana izin yok nefes almana var mı ? Evlenince onu da elinden alır.Yaş tahtaya basıyorsun ve acı tarafı bunun farkındasın.Çok seviyorum da çok seviyorum yapamıyorum onsuz dıyorsun.Ozaman yaşayacağın her baskıya,şiddete(psikolojik) şimdiden alıştır kendini.
Bazin hayiri Allahtan beklemek yerine, kendin yaratman gerek. Ne demek esini çalismak, okumak için ikna etmen gerek? Bunlar her insanin en basit haklari! Yani ortada ikna edilcek hiçbirsey yok!
Hayat kendi ellerinde! Bunu hiç unutma. Tabiki dua edebilirsin, hayirlisini diliyebilirsiniz fakat bu biraz ders çalismadan, dua etmek ile iyi sinav sonuçlarini beklemek gibi.
Bak,annen babanda arkanda. Bence bu nisani at ve kendini tamamen okuluna ver ve bitirdikten sonra bir is bul. Evlilik böyle korkarak, "acaba ikna olurmu" düsüncelerle baslancak bir durum degil. Evlilik insanin hayatinda çok önemli bir adim ve bunu dogru insan ile yapman gerekiyor.
Senin yasin daha 22, daha nice insanlarla tanisirsin ve geriye baktiginda nasil nisanlin ile beraber olduguna bile sasirirsin. Senin ilk erkek arkadasindi diye illahi son olmasina gerek yok. Mutlu olmayi herkez hak ediyor fakat bunun için bazen savasmak gerek.
Annen baban ne diyorsa onu yap. Onlar hiç bir zaman evladının kötülüğünü istemez. nişanlıyken yüzgöz olma. Eşin de olsa evlendiğin zaman aranızda ki saygıyı kouruyun. Evliliğinizi laçkalaştırmayın. Emin ol o zaman karşında ki insan senin üzerinde bir hak iddia edemez. Senin üzerinde hak sahibi olanlar anne ve baban olabilir ancak. Kardeşlerin bile senin düşüncelerine sayg duymak zorunda.
Bence taviz verme diplomani al ilerde pisman olup hayiflanacagina nisanlin biraz soguk davransn bisey olmz
Selam arkadaşlar, aöf 3cü sınıftayım kaydımı dondurmuştum, ama şimdi devam etmeye karar verdim, nişanlım okula devam etmemi istemiyor kendisi lise mezunu... Ama ben ne yapıp edip o diplomayı almak istiyorum, bugün nişanlımla tartıştım ayrılma derecesine geldik sonuç; okula devam edicem zaten açıkögretim değişen bişey olmucak. Ama nişanlım, sabahtan beri bana soguk davranıyor, kırgınım diyor, uzaklaştı sanki benden. Ama okul konusunda kararlıyım. Çünkü yarın ne olacağımız belli değil en azından diplomamı alıyım dursun bi kenarda nişanlıma da bu şekilde söyledim... Sizce zamanla sogukluk gecer mi? Kızgın ve kırgın oldugu için mi böyle yapıyor? Bide sizce ben haksız mıyım yaa
Söyledim canım, neler neler dedim inanır mısın yok dedi okumucaksın dedi. Bende benim ailemin benden tek istekleri benim okumam dedim aöf okucam zaten okula gitmicem etmicem evde oturdugum yerden devam etcem zaten, hem 3teyim 2yıl içinde okul bitecek bunları güzelce anlattım ama bugün kararlıydım eger bugnde karsı cıkarsa ayrılcaktım o kadar kararlıydım... Düşündüğüm gibi karsı cıktı hatta bana ya okul ya ben tercih yap dedi bende eve cagırdım nişan bohcasını koydum kapının önüne sonra o gelince ona fırlattım ben bu hayata bi kere geliyorum, kötü bişey mi istiorm destek olman gerekirken gurur duyman gerekirken köstek oluyosun al esyalarını git dedim sonra özür diledi benden tamam destek olcam oku dedi sözz verdi zaten 4 ay sonra düğünümüz olcak evliyken devam etcem okula ama şimdi bana o kadar soguk ve mesafeli davranıyor ki sanki ben kötü bişey yapıomusum gibi canım cok sıkılıyor bu duruma...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?