İçimdeki okuma isteği nişanlımın karşı çıkışı

Eş; herşeyini paylaşabileceğin, her konuda sana destek olabilecek, senin fikirlerine saygı duyup senin her koşulda yanında olabilecek biri.

Haklısınız...

Yaşayacağın 1 tane hayatın var başka da yok. altı üstü 1 tane. Evlilik öyle kolay değil. Annem hep ''el ile uğraşmak, dağlarla güreşmekten daha zordur evleneceğiniz insanı iyi seçin el alem ne derle hayatınızı karartmayın'' derdi.
Sakın ama sakın şimdiden yapmak istemediğin bir şeyi başkasını mutlu etmek için yapma. Kendini mutlu etmek için yaşa, kendin mutluysan çevren de seni gerçekten sevenlerde mutlu olur her zaman yanında olur destekçin olur. Bencil insan senin mutluluğunla mutlu olmaz bunu söyleyeyim her zaman sorun çıkartır.

Benim eşim de dört dörtlük bir insan değil, ben de dört dörtlük bir insan değilim. Ama bizim bazı amaçlarımız uğraşlarımız var ve saçma sapan şeyler yüzünden tartışmaya vakit bulamıyoruz. en boş anımız da kitap okuruz. Eşimin kardeşinin paragözlülüğü dışında hiç bir sorunumuz yok çok şükür. kesinlikle iyi düşün balık baştan kokar. Sevgi karın doyurmuyor. biraz da mantık.

Diplomani alman ve çalisman çoook çooooook önemli! Yarin ne olacagi belli degil. Sadece bosanmaktan konusmuyorum. Yarin birgün esin isinide kaybedebilir, kaza geçirip özürlü kalabilir, borçlanabilirsiniz,... binbirtane sey olabilir. Bir kadin olarak ayaklarin üzerinde durman lazim.

Sadece sevmek ile bir evlilik yürümez canim. Bak kendin diyorsun bilerek yangina körükle gidiyorum diye. Niye bunu yapiyorsun? Yazik degilmi gencecik hayatina? Evlendikten sonra bosanmak daha zor oluyor bundan emin ol. Senin karakterine uymuyan birini, senin çalismani bile istemeyen biri ile sakin evlenme!

Yorumlarınız için teşekkür ederim, inşallah hepimiz için hakkımızda hayırlısı olur ama şunu anladım bu hayata 2 defa geliyoruz, özgürlüğümüzü kısıtlayan bir eşimiz olduktan sonra, isteklerimizi, hayallerimizi yaşayamadııktan sonra ne evliliğin nede yaşamın bir anlamı kalmıyor. Ailem bile okumam ve calısmam konusunda beni böylesine destekleyip nişanlıma kızarken... Annem 50 yaşında hala çalışıyor, utanıyorum o işe gidip gelirken ben evde otururken, babamda diyor ne kadar cahilsiniz böyle bir yüzyılda okumaya çalışmaya karşı olmak görmedim böylesini diyor...insallah Rabbim yardımcım olur...

Cevabi kendiniz vermisiniz. Iyi düsünün.

Yorumunuz için ttşk ederim...

Evet çok dogru söylüyorsun, şimdilik okul içiin onu ikna ettim ama belki ileride çalışmaya da ikna ederim tabi evlilik gerçekleşirse çok umutsuzum bu aralar karsımdaki evleneceğim insandan destek beklerken böyle köstek olması canımı ayrı bi yakıyor... Yorumun için sağol inş hayırlısı olur...

Böyle biri ile evlenmemelisin.

Okumayı bırak çalışmana bile izin vermiyor.
İzin kelimesi bile eşler arasında kullanılmaması gerek.
Ahhh bu tecrubesizliğim, ah şu kalbim... RAbbim hayırlısını versin hepimiz için... Okulumu bitircem, çalışma konusunuda zamana bıraktım belki ilerde okula ikna ettigim gibi calısmayada ikna ederim hayırlısı olsun... Yorumunuz için tşk ederim.

Okumana izin yok çalışmana izin yok nefes almana var mı ? Evlenince onu da elinden alır.Yaş tahtaya basıyorsun ve acı tarafı bunun farkındasın.Çok seviyorum da çok seviyorum yapamıyorum onsuz dıyorsun.Ozaman yaşayacağın her baskıya,şiddete(psikolojik) şimdiden alıştır kendini.

Bazin hayiri Allahtan beklemek yerine, kendin yaratman gerek. Ne demek esini çalismak, okumak için ikna etmen gerek? Bunlar her insanin en basit haklari! Yani ortada ikna edilcek hiçbirsey yok!

Hayat kendi ellerinde! Bunu hiç unutma. Tabiki dua edebilirsin, hayirlisini diliyebilirsiniz fakat bu biraz ders çalismadan, dua etmek ile iyi sinav sonuçlarini beklemek gibi.

Bak,annen babanda arkanda. Bence bu nisani at ve kendini tamamen okuluna ver ve bitirdikten sonra bir is bul. Evlilik böyle korkarak, "acaba ikna olurmu" düsüncelerle baslancak bir durum degil. Evlilik insanin hayatinda çok önemli bir adim ve bunu dogru insan ile yapman gerekiyor.

Senin yasin daha 22, daha nice insanlarla tanisirsin ve geriye baktiginda nasil nisanlin ile beraber olduguna bile sasirirsin. Senin ilk erkek arkadasindi diye illahi son olmasina gerek yok. Mutlu olmayi herkez hak ediyor fakat bunun için bazen savasmak gerek.

Annen baban ne diyorsa onu yap. Onlar hiç bir zaman evladının kötülüğünü istemez. nişanlıyken yüzgöz olma. Eşin de olsa evlendiğin zaman aranızda ki saygıyı kouruyun. Evliliğinizi laçkalaştırmayın. Emin ol o zaman karşında ki insan senin üzerinde bir hak iddia edemez. Senin üzerinde hak sahibi olanlar anne ve baban olabilir ancak. Kardeşlerin bile senin düşüncelerine sayg duymak zorunda.

Bence taviz verme diplomani al ilerde pisman olup hayiflanacagina nisanlin biraz soguk davransn bisey olmz

Bazen beni kısıtlamaya çalışıyor ve ben nefes alabilir miyim diye soruyorum ona bunaldıgımı anlasın diye...Hepiniz doğru söylüyorsunuz mantıklı olan nişanı atmak, hayatımı kendi isteklerim dogrultusunda kimseye bagımlı olmadan yaşamak... Bilmiyorum yapabilir miyim, o adımı atabilir miyim... Şuan düşünce aşamasındayım... Rabbim inşallah hakkımda hayırlı karar almamı nasip eder. Sağ olun yorumlarınız için acı ama gerçek...

Vallahi çok üzülüyorum böyle okudukça bu kadar teslimiyet,bile bile lades vallahi üzülüyorum.Anan değil baban değil bu nasıl bir yaşama müdehale,hayatı kısıtlama.Şu yaşını bir daha göremeyeceksin.Her geçen gün bizim zamanımızdan eksiliyor geri gelmiyor.Geçen günde bir konuda vardı nişanlısından kıskanclıgından gem vuruyordu.Bir diğeri akıl veriyordu benimde nisanlım öyle ama alıştım artık huyuna gidiyorum,güzel bir dille anlat arkadaş edinmek istediğini diyordu sanki evcil hayvandan bahseder gibi..Çok yazık.Çok üzücü.

Bence taviz verme diplomani al ilerde pisman olup hayiflanacagina nisanlin biraz soguk davransn bisey olmz

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim, bana cesaret verdiniz, birazda olsa kendime güvenim geldi, rahatladım... Hayatımı kendi isteklerim dogrultusunda yaşayacağım... Nişanlım beni seviyorsa böylede kabul eder, bana güveniyorsa bana destek olur. İleride pişmanlıklar yaşamaktansa şimdiden çekerim restimi yaşarım hayatımı.. Sevgide bir yere kadar... Ve inanır mısınız ben ona öyle bir destek oluyorumki açıktan oku, dil kurslarına git, sosyalleş çevre edin, işiyle ilgili kurslara gitmesini söylüyorum ben onu böylesine desteklerken onun bana özellikle okumak konusunda engel olmasına kesinlikle izin vermicem, hayırlısı olur inşallah...

Sirf kendi egosu icin nisanlisinin gelecegiyle oynayan birinden suphe duymaniz lazim. Seven bir erkek icin sevdigi kadinin mutlulugu onceliklidir.

canım bizde eşimle ne kavgalar ettik okul yüzünden anlatamam. ama ben inat ettim hırs yaptım örgün öğretimle okulumu bitirdim allaha şükür. hatta eşim bana dediki okuyacaksan boşanırız öyle okursun dedi hergün okula beni kırarak gönderdi ama pes etmedim gittim. hatta okulum uzadı ve alttan son 3 dersim kalmıştı okulu bırak bile dedi. düşünsene 3 ders için diplomamı alamaycaktım. benden habersiz okula geldi kendince kontrol etti. ama yılmadım diplomamı aldım ki sen zaten açıktan okuyosun ne var bunda evde çalışacaksın sınavlarada beraber gidersiniz.
şimdide çalıştırmak istemiyo. her bulduğum işe bi bahane buluyo.devlet olmazsa çalışamzsın özeli istemiyorum çok yorulursun diyo bende dedim ki eğer çalıştırmayacaksan bu sene yine öss sınavına gircem yine üni okucam dedim açıktan olursa ok yoksa hayatta göndermem diyo. sen daha nişanlısın sakın pes etme. okumak kadar güzel hiç bişey yok. diploman olsun en azından ilerde çocuğun benim annem üni mezunu der.
ve bu arada benim eşimde lise mezunu....

Bencilce ve hasta bi düşünce bu. Sen en doğrusunu düşünüyorsun ve bunun arkasında dur muhakkak ezdirme kendini onun egosuna.

vallahi ben 4 yıllık fakülte mezunuyum eşimde 2 yıllık hala bana aöf okuyalım der, garip destek olacğına böyle davranması, geri adım atmaman iyi olmuş ailen ne diyor bu duruma?

zamanla alışır merak etme..
hatta onuda okumaya teşfik et..
al mutlaka diplomanı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…