- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.302
- 598
Söyledim canım, neler neler dedim inanır mısın yok dedi okumucaksın dedi. Bende benim ailemin benden tek istekleri benim okumam dedim aöf okucam zaten okula gitmicem etmicem evde oturdugum yerden devam etcem zaten, hem 3teyim 2yıl içinde okul bitecek bunları güzelce anlattım ama bugün kararlıydım eger bugnde karsı cıkarsa ayrılcaktım o kadar kararlıydım... Düşündüğüm gibi karsı cıktı hatta bana ya okul ya ben tercih yap dedi bende eve cagırdım nişan bohcasını koydum kapının önüne sonra o gelince ona fırlattım ben bu hayata bi kere geliyorum, kötü bişey mi istiorm destek olman gerekirken gurur duyman gerekirken köstek oluyosun al esyalarını git dedim sonra özür diledi benden tamam destek olcam oku dedi sözz verdi zaten 4 ay sonra düğünümüz olcak evliyken devam etcem okula ama şimdi bana o kadar soguk ve mesafeli davranıyor ki sanki ben kötü bişey yapıomusum gibi canım cok sıkılıyor bu duruma...
Haklısınız, Bir kadının kolunda altın bileziği olmalı (meslek anlamında) okulunuzu bitirmelisiniz mutlaka.Hayat bu ne olacağımızı bilemeyiz.Selam arkadaşlar, aöf 3cü sınıftayım kaydımı dondurmuştum, ama şimdi devam etmeye karar verdim, nişanlım okula devam etmemi istemiyor kendisi lise mezunu... Ama ben ne yapıp edip o diplomayı almak istiyorum, bugün nişanlımla tartıştım ayrılma derecesine geldik sonuç; okula devam edicem zaten açıkögretim değişen bişey olmucak. Ama nişanlım, sabahtan beri bana soguk davranıyor, kırgınım diyor, uzaklaştı sanki benden. Ama okul konusunda kararlıyım. Çünkü yarın ne olacağımız belli değil en azından diplomamı alıyım dursun bi kenarda nişanlıma da bu şekilde söyledim... Sizce zamanla sogukluk gecer mi? Kızgın ve kırgın oldugu için mi böyle yapıyor? Bide sizce ben haksız mıyım yaa
Çalışmayı isteyeceğimi düşündüğü için zaten kesinlikle karşı çıkıyor, çalışmanın konusunu bile açtırmıyor. Aslında ben çalışmayı isterim ama okul daha ön planda şimdilik. Nişanlımın maddi durumu çok iyi, işi gücü yerinde. Ben sana bakarım, hiç bişeyini eksik etmem, sen evimizde otur bana kapıyı hep sen aç der, onu sevdigim için bunu kabul ettim ama okul konusunda beni zaten caydıramaz, yarın ne olacağı hiç belli olmaz en azından diplomamı alayım dursun bi kenarda kendimi garantiye almış olurum diyorum, bu arada yasım 23. Nişanlımı çok seviyorum, aslında karakter olarak bana cok ters ama bile bile yangına körükle gidiyorum en azından okul bitsin diyorum... Çalışmayıda boşverdim
Selam arkadaşlar, aöf 3cü sınıftayım kaydımı dondurmuştum, ama şimdi devam etmeye karar verdim, nişanlım okula devam etmemi istemiyor kendisi lise mezunu... Ama ben ne yapıp edip o diplomayı almak istiyorum, bugün nişanlımla tartıştım ayrılma derecesine geldik sonuç; okula devam edicem zaten açıkögretim değişen bişey olmucak. Ama nişanlım, sabahtan beri bana soguk davranıyor, kırgınım diyor, uzaklaştı sanki benden. Ama okul konusunda kararlıyım. Çünkü yarın ne olacağımız belli değil en azından diplomamı alıyım dursun bi kenarda nişanlıma da bu şekilde söyledim... Sizce zamanla sogukluk gecer mi? Kızgın ve kırgın oldugu için mi böyle yapıyor? Bide sizce ben haksız mıyım yaa
Söyledim canım, neler neler dedim inanır mısın yok dedi okumucaksın dedi. Bende benim ailemin benden tek istekleri benim okumam dedim aöf okucam zaten okula gitmicem etmicem evde oturdugum yerden devam etcem zaten, hem 3teyim 2yıl içinde okul bitecek bunları güzelce anlattım ama bugün kararlıydım eger bugnde karsı cıkarsa ayrılcaktım o kadar kararlıydım... Düşündüğüm gibi karsı cıktı hatta bana ya okul ya ben tercih yap dedi bende eve cagırdım nişan bohcasını koydum kapının önüne sonra o gelince ona fırlattım ben bu hayata bi kere geliyorum, kötü bişey mi istiorm destek olman gerekirken gurur duyman gerekirken köstek oluyosun al esyalarını git dedim sonra özür diledi benden tamam destek olcam oku dedi sözz verdi zaten 4 ay sonra düğünümüz olcak evliyken devam etcem okula ama şimdi bana o kadar soguk ve mesafeli davranıyor ki sanki ben kötü bişey yapıomusum gibi canım cok sıkılıyor bu duruma...
öncelikle diploma kenarda dursun diye alınmaz diplomanı al ve çalışma hayatına başla, ama bu adam seni çalıştırmaz çünkü kompleksleri var
Zor zamanlar geçirmişsin, ama yılmamışsın sonunda zafer senin olmuş, ama gönül isterdi ki eşin seni sonuna kadar desteklesin, bizimle gurur duymaları gerekirken sanki suç işliyormuşuz gibi engel olmaya çalışmaları çok acı, Allah akıl fikir versin, Allah yardımcımız olsun inşallah...canım bizde eşimle ne kavgalar ettik okul yüzünden anlatamam. ama ben inat ettim hırs yaptım örgün öğretimle okulumu bitirdim allaha şükür. hatta eşim bana dediki okuyacaksan boşanırız öyle okursun dedi hergün okula beni kırarak gönderdi ama pes etmedim gittim. hatta okulum uzadı ve alttan son 3 dersim kalmıştı okulu bırak bile dedi. düşünsene 3 ders için diplomamı alamaycaktım. benden habersiz okula geldi kendince kontrol etti. ama yılmadım diplomamı aldım ki sen zaten açıktan okuyosun ne var bunda evde çalışacaksın sınavlarada beraber gidersiniz.
şimdide çalıştırmak istemiyo. her bulduğum işe bi bahane buluyo.devlet olmazsa çalışamzsın özeli istemiyorum çok yorulursun diyo bende dedim ki eğer çalıştırmayacaksan bu sene yine öss sınavına gircem yine üni okucam dedim açıktan olursa ok yoksa hayatta göndermem diyo. sen daha nişanlısın sakın pes etme. okumak kadar güzel hiç bişey yok. diploman olsun en azından ilerde çocuğun benim annem üni mezunu der.
ve bu arada benim eşimde lise mezunu....
Ailem okulu bitirip çalışmamı istiyor, ilk çalışmayacağımı duyduklarında çok çok üzülmüşlerdi benim annem memur 50 yaşında emekli olmaya hiç niyeti yok, benimde kendi ayaklarımın üstünde durmamı, ekonomik özgürlüğümün olmasını istiyorlar. Hayırlısı olur inş.vallahi ben 4 yıllık fakülte mezunuyum eşimde 2 yıllık hala bana aöf okuyalım der, garip destek olacğına böyle davranması, geri adım atmaman iyi olmuş ailen ne diyor bu duruma?
Şimdiden çıkartmaya başladı dünden beri konuşmuyor benle, bende kendi haline bıraktım artık...şu yaptıklarının ceremesini evlenince aheste aheste çıkaracak senden haberin olsun aksi olsa özür diledikten sonra surat yapmazdı, hatasını anlamış olurdu ve yolunuza devam ederdiniz
Ben lisede ve üniversitede(2yıllık) bilgisayar programcılıgı okudum toplamda 6 yıl... Şimdi lisans tamamlıyorum kamu yönetimi okuyorum 3teyim, hesaplamalarıma göre okulum 2016 haziranda bitecek inşallah, sonrasında bakcam basımın caresine, daha okulun bitmesine 2bucuk yıl var hayırlısı olur inşallah bana kalsa şimdi bile çalışmak isterim çok hevesliyim ama öncelik okul oldugu için, nişanlımlada daha fazla yüz göz olmayayım diye şimdilik çalışma konularına hiç girmiyorum... Hayırlısı olur inşallah...Allah aşkına 23 yaşındasın okulunun bitmesine 2 sene var 25 oluyosun ne bölümü okuyosun bilmiyorum ama okuduğun zaten açıköğretim ilerde ne olur belli olmaz diyosun ya mesela 30 yaşında çalışman gerekti ben geldim diceksin işverende oooo hoşgeldin mi dicek, sana sormıcak mı mezun oldun ne yaptın, sen ne diceksin kocama börek açtım çocuk yaptım şimdide kafama esti çalışayım dedim, bu mu, ben mi başka ülkede yaşıyorum bilmiyorum ki, ne olacağı belli olmaz çok doğru ama senin durumunda ne olacağı çok belli ateşe yürüyosun çok seviyorum diye diye biçok şeyi görmezden geliyosun, evliyken okula devam etmek kolay mı, direk okuma demese bile ders çalışmanı sabote eder adam bunun bin türlü yolu var çocuk istiyorum der, annemler geliyo biz annemlere gidiyoruz halamın oğlunun kayınçosu geliyo vırt zırt bi bahane ile gezer durursunuz senin elinden çay tepsisi düşmez, lütfen ayık ol
O bana öyle bir secenek sundugunda ben onu evime cagırdım, geldiginde nişan boscasına alıp ona attım dedim bana bu hayatta sende destek olmayacaksan al git diye, sonra özür diledi zaten barıstık ama dünden beri konusmuyor benimle, zamana bıraktım Rabbim en hayırlısını verir inşallah...mantığımın, yapımın, felsefemin kabul ettiği tek cümle yok.
anlamadığım 1: nişanlık sen açık öğretimi bitirince aranızda kültür farkı mı oluşacağını düşünüyor? ya da sen bitirince iyi bir yerde
iş bulursun da seni kıskanır mı diye düşünüyor? ya da senaryosu artık neyse.
Benim kendime güvenmemi istemiyor, onun eline bakmamı, ona muhtaç olmamı istiyor sanıyorsam başka açıklaması yokKendisi lise mezunu, ben üniversite bitirirsem hazmedemez gibime geliyor. Gurur duyacağı yerde yaptıgına bak yaa
cevap evetse: içindeki hevesi kırmak istemiyorum ama herkesin üniversite mezunu olabilidiği bir ülkede hala neden açık öğretim gibi bir kurum var anlamıyorum. ekonomik koşulları belli olan bir ülkede işsizlik oranı belli olan bir ülkede ve insanların artık üniversite mezunu olmasının dışında milyon donanımı olan bir ülkede açık öğretim zaten iş bulamaz. hakket anlamıyorum neden hala var? ama amin varsa kpss ye vs girersin o farklı bir şey tabi.. nişanlın tamamen cahil bu konuda. sen de çok fazla hayal kuruyorsun. hayat o kadar pembe değil maalesef. bilmem kaç yıl sonra çalışırım vs gibi.
Ben lisede ve üniversitede(2yıllık) bilgisayar programcılıgı okudum toplamda 6 yıl... Bu arada meslek lisesi mezunu oldugum için 4yıllık üniversiteyi kazanmam neredeyse imkansızdı, okul secimimde büyük hata yaptıgımı anladıgımda cok gecti... Şimdi lisans tamamlıyorum kamu yönetimi okuyorum 3teyim, hesaplamalarıma göre okulum 2016 haziranda bitecek inşallah, sonrasında bakcam basımın caresine, daha okulun bitmesine 2bucuk yıl var hayırlısı olur inşallah bana kalsa şimdi bile çalışmak isterim çok hevesliyim ama öncelik okul oldugu için, nişanlımlada daha fazla yüz göz olmayayım diye şimdilik çalışma konularına hiç girmiyorum... Hayırlısı olur inşallah...
anlamadığım 2: ya ben ya okul demiş ya.. okulu seçsen senden ayrılacak mı?
cevap evetse: sen önce ayrıl bence. bu insanla hayatın ancak çocuk doğur, onlara bak olarak geçerrrr giderrr.. diplomayı bile alacağını sanmıyorum boşuna pazarlık yapıyorsun. onun da sınavı var en nihayetinde çalışman lazım.
Evet, onun lafını ezip geçmişim, ona karsı cıkmısım diye kırgın hala da konusmuyor.... Şimdiden sorun üstüne sorunlar yasıyoruz yarınlarımız hayrolsun...pardon da nişanlının niye kırgın olduğunu anlayamadım yani altı üste okuluna devam etmek. bu mu kırgınlık sebebi? buna kırılıyorsa ilerde daha büyük şeyler için kimbilir ne sorunlar çıkarır cnm benden söylemesi
Ona cesaret edemez, yemin ettirdim, söz verdirttim okul konusunda destek olmucak belki ama köstekte olmucak, ben ne yapıp edip mezun olcam o okuldan, şimdilik okulu bitireyim diyorum henüz calısma konusunda kararsızım zaten okul 2016da biticek ozamana kadar düşüncelerim değişebilir..... Hayırlısı olur inşallahhh....Canım üzgünüm ama ben nişanlının bilhassa evlendikten sonra okulu bırakman konusundaki baskılarının artacağını düşünüyorum. Evlendikten sonra benim dediğim olucak nasılsa idareten alttan alayım moduna girmiş.
Okumak, meslek sahibi olmak va çalışmak konusunda kararlıysan bence evlilik konusunu erteleyin. Kendisinden üstün bir kadını kabul etmek erkekler için zordur.
Yada nişanlınıda okuması için teşvik et. Gördüğüm kadarıyla bu tip birlikteliklerde sorun eksik olmuyor maalesef.
Öncelikle hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim, acı ama gerçek... İnşallah hayırlısı olur...
Zor zamanlar geçirmişsin, ama yılmamışsın sonunda zafer senin olmuş, ama gönül isterdi ki eşin seni sonuna kadar desteklesin, bizimle gurur duymaları gerekirken sanki suç işliyormuşuz gibi engel olmaya çalışmaları çok acı, Allah akıl fikir versin, Allah yardımcımız olsun inşallah...
Ailem okulu bitirip çalışmamı istiyor, ilk çalışmayacağımı duyduklarında çok çok üzülmüşlerdi benim annem memur 50 yaşında emekli olmaya hiç niyeti yok, benimde kendi ayaklarımın üstünde durmamı, ekonomik özgürlüğümün olmasını istiyorlar. Hayırlısı olur inş.
Şimdiden çıkartmaya başladı dünden beri konuşmuyor benle, bende kendi haline bıraktım artık...
Ben lisede ve üniversitede(2yıllık) bilgisayar programcılıgı okudum toplamda 6 yıl... Şimdi lisans tamamlıyorum kamu yönetimi okuyorum 3teyim, hesaplamalarıma göre okulum 2016 haziranda bitecek inşallah, sonrasında bakcam basımın caresine, daha okulun bitmesine 2bucuk yıl var hayırlısı olur inşallah bana kalsa şimdi bile çalışmak isterim çok hevesliyim ama öncelik okul oldugu için, nişanlımlada daha fazla yüz göz olmayayım diye şimdilik çalışma konularına hiç girmiyorum... Hayırlısı olur inşallah...
O bana öyle bir secenek sundugunda ben onu evime cagırdım, geldiginde nişan boscasına alıp ona attım dedim bana bu hayatta sende destek olmayacaksan al git diye, sonra özür diledi zaten barıstık ama dünden beri konusmuyor benimle, zamana bıraktım Rabbim en hayırlısını verir inşallah...
Evet, onun lafını ezip geçmişim, ona karsı cıkmısım diye kırgın hala da konusmuyor.... Şimdiden sorun üstüne sorunlar yasıyoruz yarınlarımız hayrolsun...
Ona cesaret edemez, yemin ettirdim, söz verdirttim okul konusunda destek olmucak belki ama köstekte olmucak, ben ne yapıp edip mezun olcam o okuldan, şimdilik okulu bitireyim diyorum henüz calısma konusunda kararsızım zaten okul 2016da biticek ozamana kadar düşüncelerim değişebilir..... Hayırlısı olur inşallahhh....
neden bitirmenizi istemiyor. lise mezunuysa ve buna takıyorsa,aşağılık kompleksinin hat safhada olduğu bir kişiliği var. iyi düşünün evlenme konusunu.Selam arkadaşlar, aöf 3cü sınıftayım kaydımı dondurmuştum, ama şimdi devam etmeye karar verdim, nişanlım okula devam etmemi istemiyor kendisi lise mezunu... Ama ben ne yapıp edip o diplomayı almak istiyorum, bugün nişanlımla tartıştım ayrılma derecesine geldik sonuç; okula devam edicem zaten açıkögretim değişen bişey olmucak. Ama nişanlım, sabahtan beri bana soguk davranıyor, kırgınım diyor, uzaklaştı sanki benden. Ama okul konusunda kararlıyım. Çünkü yarın ne olacağımız belli değil en azından diplomamı alıyım dursun bi kenarda nişanlıma da bu şekilde söyledim... Sizce zamanla sogukluk gecer mi? Kızgın ve kırgın oldugu için mi böyle yapıyor? Bide sizce ben haksız mıyım yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?