İçimdeki okuma isteği nişanlımın karşı çıkışı

öncelikle diploma kenarda dursun diye alınmaz diplomanı al ve çalışma hayatına başla, ama bu adam seni çalıştırmaz çünkü kompleksleri var

şu yaptıklarının ceremesini evlenince aheste aheste çıkaracak senden haberin olsun aksi olsa özür diledikten sonra surat yapmazdı, hatasını anlamış olurdu ve yolunuza devam ederdiniz

Haklısınız, Bir kadının kolunda altın bileziği olmalı (meslek anlamında) okulunuzu bitirmelisiniz mutlaka.Hayat bu ne olacağımızı bilemeyiz.
Nişanlınız kararlı olduğunuzu görünce bu gereksiz ısrarından vazgeçecektir.

Allah aşkına 23 yaşındasın okulunun bitmesine 2 sene var 25 oluyosun ne bölümü okuyosun bilmiyorum ama okuduğun zaten açıköğretim ilerde ne olur belli olmaz diyosun ya mesela 30 yaşında çalışman gerekti ben geldim diceksin işverende oooo hoşgeldin mi dicek, sana sormıcak mı mezun oldun ne yaptın, sen ne diceksin kocama börek açtım çocuk yaptım şimdide kafama esti çalışayım dedim, bu mu, ben mi başka ülkede yaşıyorum bilmiyorum ki, ne olacağı belli olmaz çok doğru ama senin durumunda ne olacağı çok belli ateşe yürüyosun çok seviyorum diye diye biçok şeyi görmezden geliyosun, evliyken okula devam etmek kolay mı, direk okuma demese bile ders çalışmanı sabote eder adam bunun bin türlü yolu var çocuk istiyorum der, annemler geliyo biz annemlere gidiyoruz halamın oğlunun kayınçosu geliyo vırt zırt bi bahane ile gezer durursunuz senin elinden çay tepsisi düşmez, lütfen ayık ol

mantığımın, yapımın, felsefemin kabul ettiği tek cümle yok.
anlamadığım 1: nişanlık sen açık öğretimi bitirince aranızda kültür farkı mı oluşacağını düşünüyor? ya da sen bitirince iyi bir yerde
iş bulursun da seni kıskanır mı diye düşünüyor? ya da senaryosu artık neyse.

cevap evetse: içindeki hevesi kırmak istemiyorum ama herkesin üniversite mezunu olabilidiği bir ülkede hala neden açık öğretim gibi bir kurum var anlamıyorum. ekonomik koşulları belli olan bir ülkede işsizlik oranı belli olan bir ülkede ve insanların artık üniversite mezunu olmasının dışında milyon donanımı olan bir ülkede açık öğretim zaten iş bulamaz. hakket anlamıyorum neden hala var? ama amin varsa kpss ye vs girersin o farklı bir şey tabi.. nişanlın tamamen cahil bu konuda. sen de çok fazla hayal kuruyorsun. hayat o kadar pembe değil maalesef. bilmem kaç yıl sonra çalışırım vs gibi.

anlamadığım 2: ya ben ya okul demiş ya.. okulu seçsen senden ayrılacak mı?
cevap evetse: sen önce ayrıl bence. bu insanla hayatın ancak çocuk doğur, onlara bak olarak geçerrrr giderrr.. diplomayı bile alacağını sanmıyorum boşuna pazarlık yapıyorsun. onun da sınavı var en nihayetinde çalışman lazım.

Bence çoook haklısınız,hatta desteklemesi gerekir üstelik sizinki açık öğretim ben hamile ve evli olarak bir özel üniversiteye devam eden bayan biliyorum hatta kocası araçla bırakıyor ve alıyordu.Siz yılda en çok 3 kez 1 er gün sınava gireceksiniz bu konuda size karşı çıkması bencillik ..Okulunuzu bitirmenizi önermekten başka bir şey diyemeyeceğim ...Saygı ve sevgi varsa zaten isteğinize karşı gelmemesi gerekir..

pardon da nişanlının niye kırgın olduğunu anlayamadım yani altı üste okuluna devam etmek. bu mu kırgınlık sebebi? buna kırılıyorsa ilerde daha büyük şeyler için kimbilir ne sorunlar çıkarır cnm benden söylemesi

Canım üzgünüm ama ben nişanlının bilhassa evlendikten sonra okulu bırakman konusundaki baskılarının artacağını düşünüyorum. Evlendikten sonra benim dediğim olucak nasılsa idareten alttan alayım moduna girmiş .

Okumak, meslek sahibi olmak va çalışmak konusunda kararlıysan bence evlilik konusunu erteleyin. Kendisinden üstün bir kadını kabul etmek erkekler için zordur.

Yada nişanlınıda okuması için teşvik et. Gördüğüm kadarıyla bu tip birlikteliklerde sorun eksik olmuyor maalesef.

Neyseki hatasinin farkinda.daha nisanliyken bu kadar baski.hey allah im nice okumak isteyen varken elinde imkani olup sevgilisi nisanlisi kendisi vs yuzunden okulu elinin tersiyle itenleri anlamiyorum.1,5 senelik evliyim ogrenciyken esim ve ailesi okulumn bitmesini beklediler.unv bitti 1 yil calistim.bu yil da dershaneye gidiyorum esim de ders calistirio saolsun cocuk istiyoruz ama hala bekliyoruz sinav sonrasi olsun diye.ben baska dunyada yasiyorum sanirim.birakayim dershaneyi sinavi cocuk yapayim sonrada yahu:)daha nisanlisin yol yakinken enine boyuna dusun bazi seyleri..

öncelikle diploma kenarda dursun diye alınmaz diplomanı al ve çalışma hayatına başla, ama bu adam seni çalıştırmaz çünkü kompleksleri var

Yazdığına yüzde yüz katılıyorum diploma kenarda durunca nolacak yaş geçecek ama hiç bir iş deneyimi olmayacak olur da 35-40 yaşına gelince ayrılma ya da kocanın başına bir şey gelince bütün iş verenler bu 35-40 yaşındaki kadınlarımıza yüksek maaş ve mevkiler için kollarını açacak gelin buyurun çalışın diyecek sanki.

kendisinden yüksek kadını hazmedemeyen erkeklerin eziklik sendromu var kusura bakmayın da.Bu gerçkten düzelecek bir durum olduğunu sanıyosanız yanılıyorsunuz.O şimdi sizin okuyup iş bulursanız burnunuzu havaya kaldıracak olmanızdan tırsıyor.

bu arada diploma konusuna yorum yapanlara da katılıyorum. sırf almış olmak için alınan hele de açık öğretim diploması işine yaramaz canım, zaten etraf ünv mezunu kaynıyor. insanlar iş bulmak için neler yapıyorlar kendilerini geliştirmek adına. tabiiki okuma demiyorum oku ve üstüne üstlük kendini de geliştir çalışma hayatına atıl... diploma alıp da atıyorum Allah korusun korktuğun başına gelir maddi durumun kötüleşir vs gibi birşey olursa, mecbur olduğun için çalışmak çok daha zor olacak. senin yaşındakiler hem okumuş belki yüksek lisans yapmış üstüne bir sürü iş deneyimi yapmış kişiler olacak, onların yanında pek şansın olmaz..

Öncelikle hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim, acı ama gerçek... İnşallah hayırlısı olur...

Zor zamanlar geçirmişsin, ama yılmamışsın sonunda zafer senin olmuş, ama gönül isterdi ki eşin seni sonuna kadar desteklesin, bizimle gurur duymaları gerekirken sanki suç işliyormuşuz gibi engel olmaya çalışmaları çok acı, Allah akıl fikir versin, Allah yardımcımız olsun inşallah...

vallahi ben 4 yıllık fakülte mezunuyum eşimde 2 yıllık hala bana aöf okuyalım der, garip destek olacğına böyle davranması, geri adım atmaman iyi olmuş ailen ne diyor bu duruma?
Ailem okulu bitirip çalışmamı istiyor, ilk çalışmayacağımı duyduklarında çok çok üzülmüşlerdi benim annem memur 50 yaşında emekli olmaya hiç niyeti yok, benimde kendi ayaklarımın üstünde durmamı, ekonomik özgürlüğümün olmasını istiyorlar. Hayırlısı olur inş.

şu yaptıklarının ceremesini evlenince aheste aheste çıkaracak senden haberin olsun aksi olsa özür diledikten sonra surat yapmazdı, hatasını anlamış olurdu ve yolunuza devam ederdiniz
Şimdiden çıkartmaya başladı dünden beri konuşmuyor benle, bende kendi haline bıraktım artık...

Ben lisede ve üniversitede(2yıllık) bilgisayar programcılıgı okudum toplamda 6 yıl... Şimdi lisans tamamlıyorum kamu yönetimi okuyorum 3teyim, hesaplamalarıma göre okulum 2016 haziranda bitecek inşallah, sonrasında bakcam basımın caresine, daha okulun bitmesine 2bucuk yıl var hayırlısı olur inşallah bana kalsa şimdi bile çalışmak isterim çok hevesliyim ama öncelik okul oldugu için, nişanlımlada daha fazla yüz göz olmayayım diye şimdilik çalışma konularına hiç girmiyorum... Hayırlısı olur inşallah...

O bana öyle bir secenek sundugunda ben onu evime cagırdım, geldiginde nişan boscasına alıp ona attım dedim bana bu hayatta sende destek olmayacaksan al git diye, sonra özür diledi zaten barıstık ama dünden beri konusmuyor benimle, zamana bıraktım Rabbim en hayırlısını verir inşallah...

Evet, onun lafını ezip geçmişim, ona karsı cıkmısım diye kırgın hala da konusmuyor.... Şimdiden sorun üstüne sorunlar yasıyoruz yarınlarımız hayrolsun...

Ona cesaret edemez, yemin ettirdim, söz verdirttim okul konusunda destek olmucak belki ama köstekte olmucak, ben ne yapıp edip mezun olcam o okuldan, şimdilik okulu bitireyim diyorum henüz calısma konusunda kararsızım zaten okul 2016da biticek ozamana kadar düşüncelerim değişebilir..... Hayırlısı olur inşallahhh....

Çok mu seviyorsun. Aileni üzdüğüne değiyor mu? Kendisi çalışmış ayakları üzerinde durmuş bir annenin kızı olarak eşinden harçlık almak sana nasıl gelecek? yazık ediyorsun kendine.

Ayrıca diğer kırmızı taraflardaki loto oynar gibi evlenmek nedir? Bakalım 2016 olsun da görürüz ne demek? Boşanmak nişanlıya bohça fırlatmaya benzemez. Yakında evleneceksin farkındasın değil mi? Her şeyi şansa bırakıp evleneceksin. Hoş buna şans da denemez. Nişanlının senin çalışmana izin vermesi imkansıza yakın bir durum. Aslında "izin" vermesi direk acıklı bir durum ama neyse. Hiç bir şeye üzülmem de annen için çok üzüldüm. Kendimi onun yerine koydum ve içim acıdı.

Son düzenleme:
şimdilik çalışma konusuna girmek istemiyorum demişsin bu da çok büyük bi yanlış yani yaşında küçük değil ki, evlenmeden önce herşey netleştirilmeli diye düşünüyorum ben, sonra bdv'de 10000000...0 tane konu açılıyo vay kocam değişti vay bilmem ne

Evlenince çalışma fikrine sıcak bakacak mı sanıyorsun , kendine böyle kandırma canım büyük ihtimalle daha katı olacak. Okumana karışmak ne demek . Senin ondan üstün olmanı istemiyor kompleks yapıyor belli ki . İyice düşün canım

neden bitirmenizi istemiyor. lise mezunuysa ve buna takıyorsa,aşağılık kompleksinin hat safhada olduğu bir kişiliği var. iyi düşünün evlenme konusunu.

sanki adamı aldatmışsınız. sizinsoğuk olmanız gerekirken paşa hazretleri soğuk ve mesafeli ha.
valla siz evlendiğinizdede bu çalıştırmazda herşeyine köstek olur. zor işiniz.

ARKADAŞLAR HEPİNİZE YORUMLARINIZ İÇİN ÇOK ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. NİŞANLIM HALA KONUŞMUYOR BENİMLE, SOĞUKLUĞUNU GEÇTİM, O GÜNDEN BERİ ARAMIYOR SORMUYOR BİLE. VE BEN DE KARAR VERDİM ANNEMLEDE KONUŞTUM, AYRILACAĞIM ONDAN. AYRILDIKTAN SONRA İSE HAYATIMI KENDİ İSTEKLERİM DOGRULTUSUNDA YAŞAYACAĞIM, ONU SEVİYORUM EVET AMA ZAMANLA BUNUDA YENEBİLİRİM. ARTIK KENDİMİ HİÇ KİMSEYE EZDİRMEYECEĞİM. VE ŞUNU DA SÖYLEMEK İSTİYORUM;

En kısa zamanda kpss önlisans için dersaneye başlayacağım, açıktan yine lisans tamamlayacağım, ve derslerimi etkilemeyecek bir iş bulursam hemen çalışmaya başlayacağım, ama öncelikli olarak okulu bitirmeye ve kpss ye odaklanacağım. Çok kararlıyım...

Hepiniz sağ olun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…