brdak kırıldıysa bırakın kendisi toplasın. sizi koşa koşa gidip dahil olacağınız bir konu yok orada. koca adam...
kavanozu yanlış kapattıysa bence burada konu şu: kavanoz kapaklarının bir kısmı evrenseldir. öyle kavanozlarsa yanlış olsa da olur. değilse o kapak oturmaz hava alacak, içindeki şey bozulcak. ya da dediğiniz gibi kapaktan tutulsa çıkıp düşecek. kocanız kokusu karışır dediğinde siz koku karışana kadar bozulur içindeki şey kapak oturmuyor dediniz mi?
sizi biraz ev düzeni olarak kendime benzettim. ben de kuralcıyımdır, düzenim vardır, temizlikte aslında titiz olduğumu hiç düşünmüyordum ama şimdi çevredeki arkadaşlara filan bakıyorum (sizin gibi yaşı genç olanların evi şimdiden dağınık, karışık, benim yaşımda olanlar da herhalde çocuk yüzünden dağınık vs. çalışan anneler genelde dağınık). ben çoğuna göre çok toplu, düzenli kalıyorum eşiniz de sizin nesilden bir çocuk muhtemelen, onların rahatlığına göre biz çok disiplinliyiz. ben faturaların hepsinin ayrı çekmecesi olan amir bir babayla, evde 1 dakika oturmayan bir anneyle büyüdüm. çok erken yaşta da oldça kalabalık olan bir evden çıktım.
27 senedir yani sizin yaşınızdan fazla zamandır ailemden ayrı yaşıyorum. bunun 23 senesinde de kendi odam/evim oldu. bir zahmet benim evim, benim düzenim durumuna alışmış olmam normal. sizse sanırım evlenip evden çıkmışsınız ne ara bu kadar alıştınız kendi düzeninize bilemedim. (hadi eşinizin annesi erken gitmiş, o laf geçirmeye alışmış diyelim).
ha bu arada 803754056 sene geçse nevresim maviymiş yeşilmiş diye bir tartışmam olmaz bu arada, onu hiç anlamadım

ya da temizlik günü diye bir şeyim de yok çünkü ben evi ne zaman elim boşsa o zaman temizliyorum, bir günü saati temizliğe ipoteklemek bana temizlik yapmak için mesai gibi geliyor. işleri bölüşün kim ne zaman istiyorsa o zaman yapsın. tabi makul sürelerde. tüm evi o süpürsün atıyorum ister p.tesi süpürsün ister salı ister çarşamba. ama çarşambadan sonra hala süpürmediyse hatırlatın mesela. banyoyu siz temizleyin balkonu o yıkasın vs. izole işler yaparsanız birbirinizin yaptığı işlere karışmazsınız
yeni evli herkes ilk bir ego yarışı, kendini kabul ettirme kavgası olduğun söylüyor, sizde ikiniz de alttan almıyorsunuz diye patlıyor bu durum anladığım kadarıyla.