içimden bir ses bitti diyor

honeysuckle

istanbul delisi
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2010
3.161
1.515
373
İstanbul
merhaba arkadaslar

sizin fikirleriniz benim için çok önemli bu konudada bana yardım ederseniz çok sevinirim

kafam çok karışık sağlıklı düşünemiyorum galiba..

şöyle anlatayım.

uzun yıllardır aynı firmadayım ve muhasebe diye girdiğim işte yapmadığım hiç bir iş yok
ve işe son derece hakimmim ufak tefek hatalar dışında
zamanla firma büyüdü ve yoruldum yetişemiyorum demeye basladım .
bu sefer patron birini alalım sana yardımcı olsun dedi iyi dedik.

bikaç denemeden sonra düzgün sayılabilecek bir bayan bulundu
ama iş öğretmek için masamı ona vermem gerekiyor .patron sürekli öğret öğrensin diyor .
ve o bayan işi öğrenince benim işten çıkarılacağımı düşünmüş..

nedense benim içimdede öyle bir his var .

patronla konuştum öyle bişey yok dedi ama içim hiç rahat değil..

ya bayana yerimi bırakacağım öğreterek yada ben yapamam deyip çıkacağım ..

ne olur akıl verin çok zor durumdayım

Patronunda söylemiş işten çıkarmayacağını niye hala işten ayrılmaktan bahsediyosunuz?
Boşuna üzülmeyin bence kuruntu yapıyosunuz :)

merhaba arkadaslar

sizin fikirleriniz benim için çok önemli bu konudada bana yardım ederseniz çok sevinirim

kafam çok karışık sağlıklı düşünemiyorum galiba..

şöyle anlatayım.

uzun yıllardır aynı firmadayım ve muhasebe diye girdiğim işte yapmadığım hiç bir iş yok
ve işe son derece hakimmim ufak tefek hatalar dışında
zamanla firma büyüdü ve yoruldum yetişemiyorum demeye basladım .
bu sefer patron birini alalım sana yardımcı olsun dedi iyi dedik.

bikaç denemeden sonra düzgün sayılabilecek bir bayan bulundu
ama iş öğretmek için masamı ona vermem gerekiyor .patron sürekli öğret öğrensin diyor .
ve o bayan işi öğrenince benim işten çıkarılacağımı düşünmüş..

nedense benim içimdede öyle bir his var .

patronla konuştum öyle bişey yok dedi ama içim hiç rahat değil..

ya bayana yerimi bırakacağım öğreterek yada ben yapamam deyip çıkacağım ..

ne olur akıl verin çok zor durumdayım

Olur mu canım öyle şey?
Tamam insanoğlu çiğ süt emmiş ama hiç bir yönetici işine yarayan, güvenilir elemanına kapıyı göstermez.
O yeni gelen işi öğrense de güven sağlamak öyle kolay değil bence.

Olur mu canım öyle şey?
Tamam insanoğlu çiğ süt emmiş ama hiç bir yönetici işine yarayan, güvenilir elemanına kapıyı göstermez.
O yeni gelen işi öğrense de güven sağlamak öyle kolay değil bence.

öylemi dersin Lalem..

canımsın ya nedense kimseye güvenemiyorum ben ..

kızın gazına geldim sanırım

O bayan yanlış anlamış durumu

Boş yere telaş yapmayın,patronunuz mevzuya zaten açıklık getirmiş

Korkmaya lüzum yok bence

Son düzenleme:

O bayan yanlış anlamış durumu

Boş yere telaş yapmayın,patronunuz mevzuya zaten açıklık getirmiş

Korkmaya lüzum yok bence

evet sabahtan beri beni ikna etmeye çalışıyor..

senin basit işlerle uğrasmanı istemiyorum sana daha baska işler vereceğim dedi ama yok

içim rahatlamadı bir türlü

öylemi dersin Lalem..

canımsın ya nedense kimseye güvenemiyorum ben ..

kızın gazına geldim sanırım

Güven sorunu maalesef bende de var.
Ama bence kızı kaale alma.
O kıza masa ayarlanmayacak mı diye konuya girsen müdürünle???

Güven sorunu maalesef bende de var.
Ama bence kızı kaale alma.
O kıza masa ayarlanmayacak mı diye konuya girsen müdürünle???

ayarlanacak ama bütün işlerin formu benim pcde..

Lalem kız öğrenince çıkaracak olsa söylerlerdi dimi..yoksa öğrensin diye bekklerlermi.

senin sözlerin içimi açıyor Lalem ne olur söyle sen olsan ne yapar nasıl davranırdın

kendiniz söylemişsiniz ama yoruluyorum diye
niye çıkarsınlar ki sizi işten
işe hakim olan siz varken yeni yetme(iş açısından)sizden iş öğrenecek birini size tercih edeceklerini zannetmem

Tatlım o bayana bunu hissettirmişler demekki o da sana bunu söyledi farkında olmadan bende işe başladığımda diğer kız çıkarılcağınıd üşünmedi bana soyledıler çıkaracaklarını ama bana hemen guvendıler 3. gün kızı çıkardılar. Tazminatını + ihbarını ve bütün haklarını almakla kalmaz mahkemeye verir söke söke bir tazminat daha alırsın pat dıye çıkaramazlar

hissettiysen altında birşey vardır sen daha ıyı bılırsın patron evet çıkarcam dermı kıza emın olsun yapıp yapamıycanı pat dıye bırakırsın dıye yemez başka bir iş görüşmemde daha başıma geldi adam benı o kadar kalifiye bulduki ben yuksek maaş isteyınce diğer kız bari iş öğrensin 1,5 yıllık eleman 1-2 ay sonra çekıp gıtsın önemli değil ama bu maaşı verırsem ısyan edecek dedı 4 ay muhlet ver bana dedi adama tabıkı guvenmedım kabul etmedım elemanını satandan hayırmı gelır

evet sabahtan beri beni ikna etmeye çalışıyor..

senin basit işlerle uğrasmanı istemiyorum sana daha baska işler vereceğim dedi ama yok

içim rahatlamadı bir türlü

Patronunuz size anlaşılan gerçekten bu iş konusunda güveniyor

Siz de patronunuza güvenmelisiniz

İçinizi rahat tutun ve emin adımlarla ilerleyin

Baktınız siz işinizi garantiye almak istiyorsunuz gidin patronunuzla bir sözleşme imzalayın bu konu hakkında

Kızın işe girdikten sonra işten çıkarılmayacağınıza dair aylık yada senelik bir sözleşme olabilir

En azından bu sizin içinizi rahatlatıcaktır. Ama patronunuza olan güvensizliğinizi de ortaya çıkaracaktır.

ayarlanacak ama bütün işlerin formu benim pcde..

Lalem kız öğrenince çıkaracak olsa söylerlerdi dimi..yoksa öğrensin diye bekklerlermi.

senin sözlerin içimi açıyor Lalem ne olur söyle sen olsan ne yapar nasıl davranırdın

Canım benim... Çok teşekkür ederim..
Sakin ol bence. İçin içini yediği anlarda bile soğukkanlılığı koru ki en başta yeni kıza prim verme,zaafını farketmesin.
Masa konusu da bilgisayar konusu da onlar senin birtanem. Kıza yenisi gelecek. Sen yine kendi yerinde olacaksın unutma.

olur mu oyle şey canım. ne guzel bak sana yardımcı olacak bayanda ayarlanmıs bir zaman gelır paslasarak calırsınız ışte ne güzel:)

Tatlım o bayana bunu hissettirmişler demekki o da sana bunu söyledi farkında olmadan bende işe başladığımda diğer kız çıkarılcağınıd üşünmedi bana soyledıler çıkaracaklarını ama bana hemen guvendıler 3. gün kızı çıkardılar. Tazminatını + ihbarını ve bütün haklarını almakla kalmaz mahkemeye verir söke söke bir tazminat daha alırsın pat dıye çıkaramazlar

hissettiysen altında birşey vardır sen daha ıyı bılırsın patron evet çıkarcam dermı kıza emın olsun yapıp yapamıycanı pat dıye bırakırsın dıye yemez başka bir iş görüşmemde daha başıma geldi adam benı o kadar kalifiye bulduki ben yuksek maaş isteyınce diğer kız bari iş öğrensin 1,5 yıllık eleman 1-2 ay sonra çekıp gıtsın önemli değil ama bu maaşı verırsem ısyan edecek dedı 4 ay muhlet ver bana dedi adama tabıkı guvenmedım kabul etmedım elemanını satandan hayırmı gelır

aslında hissettirdiklerini sanmıyorum o öyle hissetmek istemiş..

söylerlerdi bi şekilde kız gireli 15 gün oldu ve gözlemlediğim kadarıyla verilen bir değer yok..

çıkarsam tazminat ve diğer haklarımı alırım mahkemeye gerek kalmaz hak yemezler yani o anlamda içim rahat

ama ben oraya çok emek verdim gelen kişi hemen öyle işi öğrenemez.

Canım benim... Çok teşekkür ederim..
Sakin ol bence. İçin içini yediği anlarda bile soğukkanlılığı koru ki en başta yeni kıza prim verme,zaafını farketmesin.
Masa konusu da bilgisayar konusu da onlar senin birtanem. Kıza yenisi gelecek. Sen yine kendi yerinde olacaksın unutma.

Lalem seni çook seviyorum biliyorsun.

malesef bu konuda hiç soğukkanlı olamıyorum çok emek verdim ben oraya

kızada biraz prim verdim galiba yeniden nasıl otorite kurarım bilmiyorum.

işimin püf noktaları çok fazla gelen öğrenemez hemen mümkün değil

Patronunuz size anlaşılan gerçekten bu iş konusunda güveniyor

Siz de patronunuza güvenmelisiniz

İçinizi rahat tutun ve emin adımlarla ilerleyin

Baktınız siz işinizi garantiye almak istiyorsunuz gidin patronunuzla bir sözleşme imzalayın bu konu hakkında

Kızın işe girdikten sonra işten çıkarılmayacağınıza dair aylık yada senelik bir sözleşme olabilir

En azından bu sizin içinizi rahatlatıcaktır. Ama patronunuza olan güvensizliğinizi de ortaya çıkaracaktır.

evet güveniyor çünkü o olsun olmasın işler yürür problemsiz.
güvenmediğimi söyledim zaten anlayışla karşıladı.
ama sözleşme falan çok ters bir durum olur bu durumda çünkü gerçekten çok açıklama yaptı..
sonuçta bir çalışanım açıklama yapmak zorunda değğildi.ama yılların hukuku var

canım,yeni işe başlayan birine ne kadar güvenipte, senin gibi bir elemanı niye işten çıkarsınlar.sen ferah tut içini.:16:

Back
X