İçimden geçiyor, içimi siliyor, hasta olmamalıydı

Annenin diyaliz hastası olduğunu bilmiyordum bende dağıldım
Zaten düzene gıcık oluyorum
Hiç dua etmem adetim değildir ama babana edicem belki kabul olur
Dua niye edilir?
Olanı bir gecede değiştirecek mi?
Gelecek için bari, bi izin verilsin
Bilmiyorum
Ya offf

O zaman gülümse biraz..
Bir ohhhh çek.
Herşeye rağmen şanslıyım de.
Henüz bişey olduğu yok.
Aradığınızda telefonu açan bir babanız var hala..
Hiçbir olay bu gerçeği değiştirmiyor.
Hayat daha ne getirir bilmiyoruz.
Bugüne de şükür.

Malesef oyle. Sorsan aşigim,seviyorum modlarinda ama... babani her zaman ara sor ve lutfen modunu yuksek tut. Hasta insanlari sevdiklerinin uzuntusu bir kez daha hasta eder.
Babam için hasta demek bile
Komik mi, uzak mı,
Bilmiyorum ya
Annem evin alfasıyfı
Anaerkil bir aileyiz.
Annem gitti,
İkimiz de çocuk olduk.
Yanlış kelimeleri mi seçiyorum yazarken farkında değilim.
Uzun uzun düşünmeden yazıyorum.

Şanşımız olsun.
Lütfen
Şimdi değil,

Bir yandan babamın hastalığını kıskanıyorum

Keşke ben hasta olsaydım,

Bir daha aynılarını yaşamayı düşünmek bile gözümü karartıyor, midem bulanıyor, kulaklarımı yakıyor.

Ya ben insanım
Kömür gibi koz koz yanamam yavaş yavaş

Bazen kabul edemeyiz bu tür deyimleri yakistiramayiz,konduramayiz. Yanlis kelimeler secmiyorsunuz. Icinizden gecenler. Anne evin nesesidir. Anneler hasta oldu mu ev sessiz sedasizdir. Ve annesini kaybedenler icin ev mezarlik. Ama hayat bir sekilde devam ediyor. Sizin boyle olmaniz annenizide uzerdi. Silkelenin ve hayata bir yerden tutunun... en azindan babaniz icin.

Evet, bu şekilde tavsiye vermek kolay
Mesela spora git, her kahveni dışarda iç, çöpünü ilerdeki konteynera at,, gibi
Bunu yapmayı isteyip yapamamak nedir biliyor musunuz?

Ben ilk zamanlar sadece terapi saatlerinde evden çıktım, her defasında stresten kusarak çıkardım
Ellerim titrerdi
Çenem çimento gibi kalıp konuşamazdım
Poşetle gittim terapilere, konuşmadım kustum
Tek başımda diye 509bin defa yazıyorum ya

Evet tek başıma.

Şuan okuduklarım yaşadığınız acının tarifsiz oldugunu net bir şekilde belli ediyor.
Empati kurmaya çalışırken bile elim ayağım birbirine dolaştı.
Yaşadiklariniza yazacak bir teselli cümlesi bile bulamadım.
Ama nacizane duam olur size.. Çünkü size duadan başka hiçbir şeyin iyi gelemeyeceği kanaatindeyim. İnanç durumunuz nedir bilmiyorum ama inançlı olmanızı yeğlerim.
Şayet Yaradandan başka sığınacak limanınız,limanımız yok..
Rabbim annenizle yaşadığınız imtihana dayanma gücü versin.. Mekânı cennet olsun.
Babanıza da hayırlı sağlıklı sıhhatli salih bir ömür nasip etsin.
Acı üstüne acı yaşatmasın.

Madem baban hasta sen neden ayrı şehirdesin. Babanın yanında olman gerekmiyor mu. Aklını başına topla biraz. Annen senin bu halini görse ne derdi. Babanı yalnız bırakmanı ister miydi. Akciğer kanseri Allah bilir ama en erken çökerten kanser. Ilerde pişmanlık yaşamak istemiyorsan bir an önce babanın yanına dön. Bunu yazarken hem annesiz hem babasız olduğumu belirteyim. Ve senden daha kötü durumdayım

Canim Allah yardimcin olsun. Sana dayanma gücü versin. Babana sifa versin. Akrabalar malesef sıkıntı nereye gitsen.
Tedavi ve terapilerini aksatma. Gerekirse ilaclarinda doz ayarlaması yapsınlar.
Hiçbir acı sonsuz değil geçer ama izi kalır. Benim de en büyük korkum yalnız kalmak. Ama yalnız kalmak icin kendini sıkma zorlama. Akrabalarin akbaba gibi olabilir bu onların ayıbı. Arkadaş edin ve samimiyet de kur. Bazen arkadaşlar aile gibi olabiliyor. Senin bu süreçte sana destek olacak birilerine ihtiyacın var. Ve bu birileri arkadaşlar olmalı çünkü alternatif yok. Sosyallesmek birine sarılıp ağlamak iyi gelir. Yürüyüşlere de cikabilirsin. En azından birazcık acilabilirsin.
Yaşadığı şehirde seni bağlayan birşey yoksa is vs gibi babanın yanına dönebiliriz bence. En azından birlikte aglayabilirsiniz hiç birşey yapamazsaniz.
akrabalari da salla gitsin. Muhtemelen dertleri mal mulk paylasimi falandir. Ailenle birbirinizi bulmanız cok guzel olmuş. Eminim sen onlara onlar sana, iyi gelmissinizdir. Sana cidden cok icten dua ettim.

'samimi ilişki kurmak yok' demeyin lütfen. Çok iyi olmadığınız anlaşılıyor. Yeterince ilaç kullanıyormuşsunuz zaten. Sizin samimi ilişkilere ihtiyacınız var. Bir kere bu ilişkilerden zarar gördünüz diye tekrar aynısı olacak değil. Deneme yanılma yöntemiyle aralarından mutlaka size dost olacak olanlar çıkacaktır.

Babanıza çok geçmiş olsun. Erken evredeyse eğer, tedavide başarı oranı yüksek oluyor. Küba aşısı diye bir şey var. Biraz maliyetli bir aşı SGK karşılamıyor ancak bir araştırın derim. Babanız da siz de o kadar kolay pes etmeyin.

'samimi ilişki kurmak yok' demeyin lütfen. Çok iyi olmadığınız anlaşılıyor. Yeterince ilaç kullanıyormuşsunuz zaten. Sizin samimi ilişkilere ihtiyacınız var. Bir kere bu ilişkilerden zarar gördünüz diye tekrar aynısı olacak değil. Deneme yanılma yöntemiyle aralarından mutlaka size dost olacak olanlar çıkacaktır.

Babanıza çok geçmiş olsun bu arada. Erken evredeyse eğer, tedavide başarı oranı yüksek oluyor. Tüm tedavi yöntemlerini araştırın. Küba aşısı diye bir şey var bir de. Biraz maliyetli bir aşı SGK karşılamıyor ancak bir araştırın derim. Babanız da siz de o kadar kolay pes etmeyin.

Çok geçmiş olsun ama kaçıncı evre? Tedavi durumu nedir? Bu uzun ve yorucu bir süreç biliyorsun... Babanın da alış demesi normal değil, aksi bir durum olursa alışmaya çalışırsın ama şu an varken yokmuş gibi davranmaya ne gerek var?
Her şey iyi olacak...

Öncelikle başınız sağolsun mekanı Cennet olsun anneciğinizin..
Ama şuan hayatta olan bir de babanız var bunu unutmayın, sizce biraz haksızlık etmiyor musunuz ona da ?

benim rahmetli babam da akciğer kanseriydi, acı ağrı çekerken çok çaresiz kalırdık, bizim de onunla beraber canımız yanardı, bence ilerde vicdan azabı çekmek istemiyorsanız babanızın yanında olmalısınız, siz gençsiniz toparlarsınız, ilerde eşiniz de olur inşallah ama şuan mevcut imkanlarınızla mutlu olmaya çalışın, kötü düşüncelerle hayatı kendinize zehir etmeyin, herşey bakış açısında bitiyor

Ne kadar zor insanın ailesi ile,anne babası ile sınanması.Allah sabır,dayanma gücü versin size.Kendinizi toplayın ve babanıza destek olun,olabildiğince yanında olun.demek ki o da iyi degil.şu an belki farkında değilsiniz sonradan pişman olmayın,toparlanmak zor olsa da yapmak zorundasınız malesef

Anneniz için başınız sağ olsun, babanıza Allah şifa versin. Size de en başta şifa sonrasında sabır ve metanet diliyorum. En zor zamanlarınızda akrabalarınız son koşacağınız kişiler olsun zaten, iyi niyetli olanları katmıyorum bu yorumuma ama anca sinir bozarlar akrabalar. Bakın eğer kendinizi bu çıkmazlarınızdan bir nebze olsun uzaklaştıracak aktiviteler, kurslar vs bulamazsanız durumunuz daha kötüye gider. Sürekli bu düşüncelerle meşgul olmak psikolojik olarak sizi yıpratır. Bu yüzden kendinizi toparlamaya ve hayatı sevmeye odaklanın. Herkesin kötü zamanları olur ama bu sürekli kötü olacağınız anlamına asla gelmez. Kullandığınız ilaçlar kırmızı reçeteli olabilir, ataklarınız baş gösteriyor olabilir. Ama bu hayatın sonu değil. Kendinizi telkin etmeye çalışın, mutlu olduğunuz zamanları hatırlayın. Babanızın konuşmalarına vs de üzülmeyin, her baba çocuğunun iyiliğini ister evlen vs der. Siz ona evladı olarak iyi hissettirin pozitif olun. Biriniz iyi olmazsa güç alamazsınız birbirinizden. Bugünlerin üstünden zaman geçti mi belki de gülüp geçeceksiniz bugünlere. O anları düşünün.

Burdan gördugum kadariyla güçlü,akilli ve donanımlı bir kadinsinız.Bir çok zorluga göğüs germişsiniz.Babanizla, size kolaylık ve şifalar diliyorum.

Ah canım benim...
Yazdıklarını okuduğumda çok etkilendim.
Ruh halini,seni az çok anlayabiliyorum
Hayatta ki en zor şeylerden biri kayıplar.
Ama sen yaşadığın /yaşayacağın kayıplara takılı kalmamalısın.
Malesef ki hayat senin için benim için başkaları için devam diyor olacak..
HAyata tutunmalısın kendin için, en çok da annen baban için..
Bak baban ne kadar fedakar sen üzülme kendi kendine halletmeye çalışıyor seni hazırlamaya çalışıyor.
Sen üzülürsen onlar da üzülecekler .. gerçekten üzülecekler
Bunu kendine ve ailene yapma..
Biliyorum senin için çok zor .. ama hayatına seniseveb seni hayatta tutan insanlar girecek daha güçlü olacaksın..
Senin için dua edeceğim
Sağlıkla kal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…