İçime dert oldu artık, bıktım bu çevre baskısından!

Lyudka

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2011
1.614
12
0
Diğer
Kızlar ben 20 yaşındayım ve sevgilimle aramda 15 yaş fark var. Tamam ben bu farkı hazmettim artık takmıyorum ama çevreden gelebilecek tepkilerden çok çekiniyorum, pek kimselere de söyleyemiyorum ama ben sevgilimi çok seviyorum, ayrılmak, bırakmak istemiyorum :5: Sevgilimin maaşı nedir ne kadardır bilmem, bir kez olsun para istemedim ondan ya da arabasının modelini de bilmem bir kez olsun da binmedim arabasına şimdi birisi kalkıp da adamın parasını yiyor derse cinnet geçiririm sinirden :50: Ya da bu kadar güzel ve özel bir ilişki kurmuşken, dokunmaya kıyamazken birisi kalkıp da o adam bu kızı kullanıyor derse ben yine cinnet geçiririm sinirden :50: Neden insanlar bu kadar fesat? Neden aşk denen bir duyguya ihtimal vermiyorlar? Neden burunlarını sokuyorlar başkalarının işine? Yoksa gerçekten haklılar mı, yürümez mi bu ilişki? Ben çok güzel yürüttüğümüzü düşünüyorum keşke dışarıdan bakıp da ahkam kesenler de olmasa :50: Gerçi şu an bize karışan yok ama ben gelebilecek olası tepkilere ve nasıl mücadele edeceğime hazırlıyorum sanırım kendimi... Sanki yaşıt olan herkes çok mu mutlu oluyor? Hiç mi ayrılmıyor? Bir fikir verin, yorum yapın kızlar çok bunaldım ya siz olsanız öğrenseniz böyle bir yaş farkını nasıl tepki verirsiniz? Sevgilimle rahat ve mutlu olmak istiyorum ben bunları düşünüp endişelenmek istemiyorum artık :50: İnsanlar biz yılları devirdikçe ne kadar ciddi olduğumuzu anlayabilirler diye umuyorum sadece umuyorum :50:

Son düzenleme:
ilişkinizin uzun ömürlü olacağını düşünüyosan, bu yaş farkı ilerde seni çook üzecektir.
çevremde örneği var.

çevreyi bırak..
kendin üzülme.

Kimse henuz kimse birsey soylememisken neden bu kadar dert ediyosun kendi kendine..bilincaltinda yaratmissin simdiden acabalari..ailenin ve senin ne dusundugu onemli cevreyi bosver mutlu olmana bak..insanlarda ilk tepki verirler ikinci gun unuturlarki senin dusundugun gibi kimse takmaz...fiziken cok cokmemisse 15 yasta oyle cok buyutulcek bi yas degil ben isterdim o kadar fark olmasini esimle..

mutluysan, elaleme takılma derım ben
ağzı olan konuşur
onlara göre yaşasak ışımız zor

ama 15 yaş bıraz fazla değıl mı, gerçı aşkta yaşın bı anlamı yoktur
anlaşabılıyor musunuz? ısteklerınız, zevklerınız tutuyor mu? en önemlısı bu

Genelde fazla yaş farkı olunca bu gibi sebepler için yürüyor ilişkiler
İnsanlar belki fesatlık olsun diye değil çevreden duyduklarına dayanarak söylüyolardır
Hiçbişeyin garantisi yok tabi,yaşla olacak bi durum değil ilişkinin uzun soluklu olması
Çevrende hiç bilen yok mu sevgilini :26:

Kimse henuz kimse birsey soylememisken neden bu kadar dert ediyosun kendi kendine..bilincaltinda yaratmissin simdiden acabalari..ailenin ve senin ne dusundugu onemli cevreyi bosver mutlu olmana bak..insanlarda ilk tepki verirler ikinci gun unuturlarki senin dusundugun gibi kimse takmaz...fiziken cok cokmemisse 15 yasta oyle cok buyutulcek bi yas degil ben isterdim o kadar fark olmasini esimle..

Bana söylemediler zaten hiç ama etrafta görüp de aa çocuğu gibi o ne öyle yaş farkı diyenleri var öyle olunca da ağzını açıp hele buyur biz de öyleyiz diyemedim. Geleceğe yönelik düşünüyoruz misal 45-60 olduğumuzda da mutlu olabilir miyiz? Gerçekten takmazlar mı ve siz neden bu kadar istiyorsunuz anlamadım yaş farkını kabullenmek zor oluyor, en azından alışkın değilseniz :50:

mutluysan, elaleme takılma derım ben
ağzı olan konuşur
onlara göre yaşasak ışımız zor

ama 15 yaş bıraz fazla değıl mı, gerçı aşkta yaşın bı anlamı yoktur
anlaşabılıyor musunuz? ısteklerınız, zevklerınız tutuyor mu? en önemlısı bu

Anlaşma konusunda hiç bir problemimiz yok canım birebir uyuyor diyebilirim. Yaşanmıyor zaten ben de bıktım memnun etmeye çalışmaktan insanları :50: Olmuyorlar da zaten :50:

Genelde fazla yaş farkı olunca bu gibi sebepler için yürüyor ilişkiler
İnsanlar belki fesatlık olsun diye değil çevreden duyduklarına dayanarak söylüyolardır
Hiçbişeyin garantisi yok tabi,yaşla olacak bi durum değil ilişkinin uzun soluklu olması
Çevrende hiç bilen yok mu sevgilini :26:

Var canım olmaz mı yakınlarım biliyor ama öyle herkese elinden tutup işte 15 yaş farkı diyemiyorsun gerçi 10 diyorum ben, inanıyorlar yine de bunu yapmak bile çok çirkin bir şey keşke genellemelerin kurbanı olmasak... 30 yaş olsa haklısın diyeceğim belki yine bilemeyiz insanların içini ama 15 için de böyle düşünülür mü hele 10 için?

Son düzenleme:
Siz anlaşabiliyorsanız ve en önemlisi ilişkinizi yürütüp birbirinize yetebiliyorsanız hiçbir sorun yok.
Kendi adıma şöyle söyleyebilirim belki ben yetemem herhalde ve korkarım bu kadar yaş farkından.
Akşam 5 te okuldan çıkıcam, sevgilim dolayısıyla işten çıkıcak saat 7 olucak e ben eve 8 de dönüyorum yani bana yetmez öyle 1 saat.Ya da iş yemeği olur, arkadaşlarının olduğu ortama götürmek ister,sinema desen 9 da girsem 11 de çıkarım dolayısıyla çalışma hayatı olan insanın,bunlar mecburen akşam aktiviteleridir.Katılamam canım sıkılır, kendi kendime sinir yaparım.
Siz aranızda demek ki her konuyu halletmişsiniz ki bu da iki taraflı anlayış, saygı ve sevgi gerektirir.
3.kişilere ancak size mutluluk dilemek düşer.

Kızlar ben 20 yaşındayım ve sevgilimle aramda 15 yaş fark var. Tamam ben bu farkı hazmettim artık takmıyorum ama çevreden gelebilecek tepkilerden çok çekiniyorum, kimselere de söyleyemiyorum ama ben sevgilimi çok seviyorum, ayrılmak, bırakmak istemiyorum :5: Sevgilimin maaşı nedir ne kadardır bilmem, bir kez olsun para istemedim ondan ya da arabasının modelini de bilmem bir kez olsun da binmedim arabasına şimdi birisi kalkıp da adamın parasını yiyor derse cinnet geçiririm sinirden :50: Ya da bu kadar güzel ve özel bir ilişki kurmuşken, dokunmaya kıyamazken birisi kalkıp da o adam bu kızı kullanıyor derse ben yine cinnet geçiririm sinirden :50: Neden insanlar bu kadar fesat? Neden aşk denen bir duyguya ihtimal vermiyorlar? Neden burunlarını sokuyorlar başkalarının işine? Yoksa gerçekten haklılar mı, yürümez mi bu ilişki? Ben çok güzel yürüttüğümüzü düşünüyorum keşke dışarıdan bakıp da ahkam kesenler de olmasa :50: Sanki yaşıt olan herkes çok mu mutlu oluyor? Hiç mi ayrılmıyor? Bir fikir verin, yorum yapın kızlar çok bunaldım ya sevgilimle rahat ve mutlu olmak istiyorum ben bunları düşünüp endişelenmek istemiyorum artık :50:

Şimdi diyeceğim ki yaş farkı fazla ve bu da kötü etkileyecek ilişkini, beni de işine burnumu sokuyor diye itham edersin...
Çok gençsin çevrendekiler seni anlıyordur ama senin onları anlaman zaman alacak...Zamanla kendin yaşa ve gör yaş farkı önemli midir değil midir...

Son düzenleme:
Benim annem-babam arasında 12 yaş fark var.
Gözlemlediğim sonuçlar ;
Annem vaktinden önce yaşlandı.
Hep çevresinde yaşlı insanlar oldu.
Bana üstü kapalı bahsettiği tam kadınlığını yaşayacağı zaman ..yaşayamaması :(((
Hatta şuan babam hasta olduğu için rahat gezememesi

Hep olumsz konuştum ama hep böyle napayım.
Avantajlı yanı ise babamın olgun davranması oldu anneme karşı

ilişkinizin uzun ömürlü olacağını düşünüyosan, bu yaş farkı ilerde seni çook üzecektir.
çevremde örneği var.

çevreyi bırak..
kendin üzülme.

Sonuna kadar katılıyorum. Benim eşimle 10 yaş fark var ve bazen o kadar sıkıntı yaşıyorum ki kelimlerle anlatamam...

Siz anlaşabiliyorsanız ve en önemlisi ilişkinizi yürütüp birbirinize yetebiliyorsanız hiçbir sorun yok.
Kendi adıma şöyle söyleyebilirim belki ben yetemem herhalde ve korkarım bu kadar yaş farkından.
Akşam 5 te okuldan çıkıcam, sevgilim dolayısıyla işten çıkıcak saat 7 olucak e ben eve 8 de dönüyorum yani bana yetmez öyle 1 saat.Ya da iş yemeği olur, arkadaşlarının olduğu ortama götürmek ister,sinema desen 9 da girsem 11 de çıkarım dolayısıyla çalışma hayatı olan insanın,bunlar mecburen akşam aktiviteleridir.Katılamam canım sıkılır, kendi kendime sinir yaparım.
Siz aranızda demek ki her konuyu halletmişsiniz ki bu da iki taraflı anlayış, saygı ve sevgi gerektirir.
3.kişilere ancak size mutluluk dilemek düşer.

O mühim değil ki zaten iki yılım kaldı ben de çalışmaya başlayacağım, keşke bunu yapsalar. Konuyu açmadaki amacım biraz da tepkilerin nasıl olacağını görmekti, öğrenseniz ya da sokakta görseniz nasıl tepki verirsiniz gibi :44:

Şimdi diyeceğim ki yaş farkı fazla ve bu da kötü etkileyecek ilişkini, beni de işine burnumu sokuyor diye itham edersin...
Çok gençsin çevrendekiler seni anlıyordur ama senin onları anlaman zaman alacak...Zamanla kendin yaşa ve gör yaş farkı önemli midir değil midir...

İnanın etmem, farklı görüşlere saygım var, kırıcı ve yargılayıcı olmadıkları sürece...

Ne kadar oldu ilişkinize?
Annemin amcası anlatırdı hep :" 15 yaşındaydım, bunu kundakta gördüm, aldım kucağıma sevdim, kız ben seni alıcam dedim, öyle de yaptım". amca şu an 70 yaşında falan vardır ama sevimli bir çift bence. yani illa ki tepkiler olacaktır ama bunları duymamaya bakmalısın.

Var canım olmaz mı yakınlarım biliyor ama öyle herkese elinden tutup işte 15 yaş farkı diyemiyorsun gerçi 10 diyorum ben, inanıyorlar yine de bunu yapmak bile çok çirkin bir şey keşke genellemelerin kurbanı olmasak... 30 yaş olsa haklısın diyeceğim belki yine bilemeyiz insanların içini ama 15 için de böyle düşünülür mü hele 10 için?

Ailen biliyosa aslında kimseden çekincen olmasın
Bişey dediklerinde annem babam bişey demedikten sonra kimseye laf düşmez diye düşün :34:

Benim annem-babam arasında 12 yaş fark var.
Gözlemlediğim sonuçlar ;
Annem vaktinden önce yaşlandı.
Hep çevresinde yaşlı insanlar oldu.
Bana üstü kapalı bahsettiği tam kadınlığını yaşayacağı zaman ..yaşayamaması :(((
Hatta şuan babam hasta olduğu için rahat gezememesi

Hep olumsz konuştum ama hep böyle napayım.
Avantajlı yanı ise babamın olgun davranması oldu anneme karşı

Sevgilim çok dinç, dinamik birisi ben ondan kolay yorulurum hatta gezmekten bu beni korkutmuyor aslında ama olumsuz bir örneğe dönmeyeceğini kimse garanti edemez sanırım her evlilik bir riske dönüşebilir bu faktörlerle :50:

Sonuna kadar katılıyorum. Benim eşimle 10 yaş fark var ve bazen o kadar sıkıntı yaşıyorum ki kelimlerle anlatamam...

Mesela nasıl sıkıntılar yaşıyorsunuz biraz açar mısınız rica etsem çok özel değilse? Ya da bu sıkıntılar gerçekten de yaşla mı ilgili sizin?

Diyelim ki evlendiniz, 10 sene snra sen 30 yaşında o ise 45 yaşnda olacak..
Sen gezmek tozmak dışarı çıkmak isteyeceksin belki o ise daha uzak bakacak bunlara...İlerisi için evet sorun oluşturur tabii tecrübeli olanlara sormak gerek..

Sevgilim çok dinç, dinamik birisi ben ondan kolay yorulurum hatta gezmekten bu beni korkutmuyor aslında ama olumsuz bir örneğe dönmeyeceğini kimse garanti edemez sanırım her evlilik bir riske dönüşebilir bu faktörlerle :50:

Şimdi elbet gezecek tozacak.
Peki yaş 60 sen 45 onu söylemek istedim.Antropoz olaylarından bahsettim yani.
Ama aşılacak şeyler bunlar siz sevdikten sonra engel tanımaz hiçbirşey :))

Ne kadar oldu ilişkinize?
Annemin amcası anlatırdı hep :" 15 yaşındaydım, bunu kundakta gördüm, aldım kucağıma sevdim, kız ben seni alıcam dedim, öyle de yaptım". amca şu an 70 yaşında falan vardır ama sevimli bir çift bence. yani illa ki tepkiler olacaktır ama bunları duymamaya bakmalısın.

Gerçekten de çok tatlı bir söylem olmuş. Sorun yaşamışlar mı hiç merak ettim. Bizim 3 ay oluyor canım daha uzun zamandır tanışıyoruz aslında sadece kabullenip birbirimizden kaçmamamız uzun zamanı buldu...

Diyelim ki evlendiniz, 10 sene snra sen 30 yaşında o ise 45 yaşnda olacak..
Sen gezmek tozmak dışarı çıkmak isteyeceksin belki o ise daha uzak bakacak bunlara...İlerisi için evet sorun oluşturur tabii tecrübeli olanlara sormak gerek..

İnanın düşündüm bunu çokça. Şu an için bakarsak benden çok geziyor maşallahı var sen bitmişsin asıl diyor bana ama gerçekten tecrübe etmiş birine de danışmak isterdim acaba hep böyle ruhu genç kalabiliyor mu insanın? Ben yine teşekkür ederim, burnunuzu soktuğunuzu da düşünmüyorum, gerçekten :)

Yanlış hatırlamıyosam geçenlerde biri konu açmıştı
eşiyle arasındaki yaş farkını sorun etmemiş,, kimseyi dinlememiş evlenmiş..
sonrada duyguları belli bir süre sonra değişmeye başlamış doğal olarak
yani kısacası çok çetrefilli bir mevzuu :68:
benim fikrim pek uzun süreli bir evllilik olmaz.
babamla annem arasındada yaş farkı vardı böyle
ne oldu tabi anlaşamadılar çünkü aynı şeyleri göremiyorlardı doğal olarak.. babam hastalandı annem ömrünü babama bakarak geçirdi.. ben babamla doyasıya vakit geçiremedim.. ve hep annemi suçladım niye yaşlı biriyle evlendin diye..
ben bile 3 sene önceki ben değilim..
bence çok iyi düşünmelisin etraf ne der diye değil kendin için.. :ssz:

Back
X