İçime dert oldu artık, bıktım bu çevre baskısından!

Umarım ve buradaki arkadaşlar gibi dilerim ki her şey gönlünce olur. AMA zor bir işe giriyorsun bunu göz ardı edemediğinin farkında olduğun için de soruyorsun.

Yaş farkı denilince akla hemen fiziksel efor ve cinsellik gelir bunların bir şekilde tolere edildiğini düşünelim daha önemlisi şu: Eşinizin kişiliği kemikleşmiş zevkleri alışkanlıkları değişime direnç kazanmış, sizinse en hızlı değiştiğiniz yaşlar.

Siz değişirken O " ben seni böyle sevmedim" çok değiştin diyecektir. Peki değişmemek elde mi?

Değişmediğini ona olan sevginin ilginin devam ettiğini her gün arttığını kanıtlarken, Topluma ( o çok önemsediğiniz Kamuoyuna: Çok lazımmış gibi) bir şeyleri kanıtlarken , hayat karşısındaki seçimleriniz öncelikleriniz ve kişiliğiniz sıkışıp kalabilir bu duvarlar arasına. Çok üzgünüm bunları yazmam belki hoş değil ama birinin söylemesi gerekiyor. Kızabilirsiniz bu riski alıyorum.

Siz bırakın 35 yaşındaki biri ile evlenme konusunu, bana sorsanız ki mükemmel bir ilişki içindeyim 20 yaşındayım evleneyim mi? Ben bekleyin derim.

Çünkü evlilik bazı sorumlulukları ve bazı alışkanlıklarımızdan feragat tmeyi de beraberinde getiriyor. 20 yaş rutin bir hayata girmek için biraz erken.

Sonra evlendiğinizde ailecek görüştüğünüz kişiler sizin arkadaşınız olunca eşiniz, eşinizin arkadaşları olunca siz zorlanacaksınız. Enç bir bayan olgun bir beyin yanında prenses muamelesi görecek ama zamanla bir çocuk değil o evde , o ilişkide karar mercii olan ayakları yere basan bir KADIN olarak yerinizi almak istediğinizde ilk yıllarda başlayan o alışkanlık zincirini kırmak her ikiniz için de zor olacak.

Eşinizin bir hatasını yada alışkanlığını kabullenemezseniz sonra bir daha konusunu açmak bile zor olacak

Evet çok sevecek sizinle gurur duyacak gelişimize şahitlik edecek bunadan yaşama gücü bulacak, ama kendine de hep pay çıkaracak bir çocuğu sabırla büyütmüş olmak gururunu hissedecek. Oysa siz O olmasa da zaten gelişeceksiniz.

Zamanla sizi başkaları ( arkadaş çevreniz iş çevreniz ..vb. ) ile paylaşmada zorluk yaşayabilir. Yetersizlik hissi yaşayabilir.

Şu an Ona hayran olabilir , karizmatik, kişilikli şefkatli bulabilirsiniz. Belki unutmamamız gereken bir şey var " Biriyle olmak ile, biri gibi olmak arasında fark vardır" hayran olmak AŞK anlamını taşımayabilir.

Toplumun karşı çıktığı ve çıkma olasılığını dikkate alarak bir olaya girdiğimizde ne yazıkki onlara verilecek cevapları hazırda bulundurmak telaşı, bizim sıl tartmamız gereken konuyu aşabiliyor.

Şöyle düşün lütfen

Söz konusu kişiyi ( sevdiğiniz kişi) hiç tanımasanız ve görücü gelse. Aileniz, toplum ve bütün çevre " aman çok uygun bir kişi, evlen bu kişiyle prensesler gibi yaşarsın, korur, kollar sahip çıkar sana( sanki nerede yaşıyoruz da birileri birilerini koruyacaksa artık bilemedim )

Siz o zaman da bu kişiye yakından tanıma fırsatı verir miydiniz?

Eşiniz çok iyi Türkiye tarihi, futbol, felsefe, siyaset, gazete okuma, kitaplar, edebiyat şiir , romantizim, yaşama görgüsü vs. her konuda yetkin olma olasılığı yüksek olabilir. İşte Arkadaş ve aile toplantılarında belki de baş başa kaldığınız her şeyin en iyisini bilmesi kaçınılmaz. Hal böyle olunca da siz hep bir adım geri kalabilirsiniz. Siz erkenden olgunlaşmaya çalışırken, eşiniz çocuk kalmak isteyecek, bazı davranışları size yaşının hakkını vermiyor diye kabullenmesi güç gelebilir. Kişiliğiniz açısında buna göğüs gerebilecekseniz, hep başkaları her şeyi sizden daha iyi bilecek kararlarınızı tek tekrara gözden geçirmek zorunda kalacaksanız. Aşırı derecede hassas davranmayı eşinizi üzmemek adına bir çok toplumsal kurala daha fazla dikkat edecek ve olağan kişisel başarılarınızdan başkaları olması gerekenden daha çok kendine pay çıkaracak ve O'nu rahat rahat eleştirmeyeceksiniz. buna "peki" diyecekseniz;

Ben bir şey diyemem. Özelinize burnumu sokmuş ve ya çok bilmiş gibi olmak istemem. Şimdiden kusura bakmayın derim. Umarım her şey istediğiniz gibi olur.

Görünüş, fiziksel efor, yaşam anlayışı ve her şeyi bilen birinin yanında kendini gerçekleştirmek, mükemmeli oynamak: Bunları biraz düşünün. Kısa sürede evliliğe taşımayın derim.

Size birşey söyleyemem, ama yazınca kendim için düşündümde, 23 yaşındayım, 30 yaşındaki erkekler bana büyük geliyor. 26 28 en iyisi diye düşünüyorum. Bana göre 15 yaş çoook fazla, çooook.

Ben hiç benden küçük olsun ya da büyük olsun diye bir kriter koymamıştım, karşıma çıkınca anladım koysam da pek etkilemeyecekmiş...

annen için o kadar zor ki kocaman bir adam herhangi bir durumda ne akıl verebilir ne oturup derdini sorabilir...kendisiyle yaşıt bir adam insan eve girip çıkışlarında yada gece kaldıklarında bile insan kendini rahatsız hissediyor....arkalarından bakarken içim eziliyordu benimgüzelim kızımın bu kart adamla ne işi olur... nedir bu başıma gelen diyordum...herkes kızı boşanınca üzülür ben inan ki sevindim...o benim hiç damadım olamadı hep o adam olarak kaldı....he kötü bir adammıydı?asla çok iyi,çok zengin,çok kibar bir adamdı...ama davul bile dengi dengine...sırıtıyordu ya... her yönden sırıtıyordu...genç adammı kalmadı dünyada ne diye eskimişini alacaksınız...bak gene aklıma geldi kızımla da böyle çekişmiştim ve ben kaybetmiştim...evlenirken tek şartım uzun bir süre bebek yapmamasıydı söz almıştım sonrada artık konuşmayı kesip beklemeye başlamıştım...tam 16 ay sonra asla hiçbir baskımız olmadan bu işin bittiğini boşanmak istediğini söyledi...şimdi de bırakmıyor tabii bulmuş gencecik kızı bırakmak ister mi?14 ay oldu dava açılalı inşallah 4.mahkeme son olur...hiçbir şey istemiyoruz hiçbir şey... ne tazminat, ne nafaka, ne ev, ne araba yeter ki düşsün yakamızdan....

Annemden küçük kendisi yaşıt değiller ama demek istediğinizi anladım annem böyle düşünüyorsa bile duymak istemem, üzülürüm :5: Bilmiyoruz ki ablacım kalp işte gidip konuyor nereye gideceği belli olmadan, mantık evliliği olsa haklısınız, belki 30 yaş tecrübesi olsa bende farklı kararlarım olabilirdi ama 20nin verdiği bir coşku var üzerimde evet hata yapmaya müsaitim yani farkındayım :5: Sizi hatırlıyorum ben bir konuda da yazmıştınız boşanacaklar diye eski de bir konuydu inşallah artık sonuçlanır da rahatlarsınız...

bence yaşın küçük olduğu için şu anda sana karizmatik geliyor olabilir
ama zaman ilerledikçe erkekler zaten odunlaşıyor, ve yaş farkı fazla olunca da yaşanmışlığı çok olduğu için sizin hevesleriniz daha çok heba oluyor.
ablam ve eşi arasında 13 yaş var.
çocukların nasıl yetişeceğinden tutun da dışarda nasıl davranılacağına kadar her konuda tartışabiliyorlar.
hayata tamamen farklı gözlerle bakıyorlar, ablam 3 çocuğu olduğu için katlanıyor malesef.
benimle sevgilim arasında da 6 yaş var. eğer 15 gibi bir yaş farkı olsaydı mutlaka 2 kez düşünürdüm.
çünkü ben aşkın gözü kör ettiğine inanmıyorum. insanlar sadece görmek istemedikleri için görmezler gerçeği.

Babanla aran nasıl?

Ben de genelde kendimden büyük erkeklere aşık olurdum, yukarıdaki cümleyle bağlantıyı kurduğumdan beri "bu aşk değil, yine baba şefkati peşindeyim" deyip kendimi frenliyorum. :34:

Bu arada bana göre çevreden kimse sana bir şey demeden sen stres olduğuna göre bu kadar, muhtemelen dile getiremesen de kafanda bir yerlerde sen takıksın bu duruma.

Umarım ve buradaki arkadaşlar gibi dilerim ki her şey gönlünce olur. AMA zor bir işe giriyorsun bunu göz ardı edemediğinin farkında olduğun için de soruyorsun.

Yaş farkı denilince akla hemen fiziksel efor ve cinsellik gelir bunların bir şekilde tolere edildiğini düşünelim daha önemlisi şu: Eşinizin kişiliği kemikleşmiş zevkleri alışkanlıkları değişime direnç kazanmış, sizinse en hızlı değiştiğiniz yaşlar.

Siz değişirken O " ben seni böyle sevmedim" çok değiştin diyecektir. Peki değişmemek elde mi?

Değişmediğini ona olan sevginin ilginin devam ettiğini her gün arttığını kanıtlarken, Topluma ( o çok önemsediğiniz Kamuoyuna: Çok lazımmış gibi) bir şeyleri kanıtlarken , hayat karşısındaki seçimleriniz öncelikleriniz ve kişiliğiniz sıkışıp kalabilir bu duvarlar arasına. Çok üzgünüm bunları yazmam belki hoş değil ama birinin söylemesi gerekiyor. Kızabilirsiniz bu riski alıyorum.

Siz bırakın 35 yaşındaki biri ile evlenme konusunu, bana sorsanız ki mükemmel bir ilişki içindeyim 20 yaşındayım evleneyim mi? Ben bekleyin derim.

Çünkü evlilik bazı sorumlulukları ve bazı alışkanlıklarımızdan feragat tmeyi de beraberinde getiriyor. 20 yaş rutin bir hayata girmek için biraz erken.

Sonra evlendiğinizde ailecek görüştüğünüz kişiler sizin arkadaşınız olunca eşiniz, eşinizin arkadaşları olunca siz zorlanacaksınız. Enç bir bayan olgun bir beyin yanında prenses muamelesi görecek ama zamanla bir çocuk değil o evde , o ilişkide karar mercii olan ayakları yere basan bir KADIN olarak yerinizi almak istediğinizde ilk yıllarda başlayan o alışkanlık zincirini kırmak her ikiniz için de zor olacak.

Eşinizin bir hatasını yada alışkanlığını kabullenemezseniz sonra bir daha konusunu açmak bile zor olacak

Evet çok sevecek sizinle gurur duyacak gelişimize şahitlik edecek bunadan yaşama gücü bulacak, ama kendine de hep pay çıkaracak bir çocuğu sabırla büyütmüş olmak gururunu hissedecek. Oysa siz O olmasa da zaten gelişeceksiniz.

Zamanla sizi başkaları ( arkadaş çevreniz iş çevreniz ..vb. ) ile paylaşmada zorluk yaşayabilir. Yetersizlik hissi yaşayabilir.

Şu an Ona hayran olabilir , karizmatik, kişilikli şefkatli bulabilirsiniz. Belki unutmamamız gereken bir şey var " Biriyle olmak ile, biri gibi olmak arasında fark vardır" hayran olmak AŞK anlamını taşımayabilir.

Toplumun karşı çıktığı ve çıkma olasılığını dikkate alarak bir olaya girdiğimizde ne yazıkki onlara verilecek cevapları hazırda bulundurmak telaşı, bizim sıl tartmamız gereken konuyu aşabiliyor.

Şöyle düşün lütfen

Söz konusu kişiyi ( sevdiğiniz kişi) hiç tanımasanız ve görücü gelse. Aileniz, toplum ve bütün çevre " aman çok uygun bir kişi, evlen bu kişiyle prensesler gibi yaşarsın, korur, kollar sahip çıkar sana( sanki nerede yaşıyoruz da birileri birilerini koruyacaksa artık bilemedim )

Siz o zaman da bu kişiye yakından tanıma fırsatı verir miydiniz?

Eşiniz çok iyi Türkiye tarihi, futbol, felsefe, siyaset, gazete okuma, kitaplar, edebiyat şiir , romantizim, yaşama görgüsü vs. her konuda yetkin olma olasılığı yüksek olabilir. İşte Arkadaş ve aile toplantılarında belki de baş başa kaldığınız her şeyin en iyisini bilmesi kaçınılmaz. Hal böyle olunca da siz hep bir adım geri kalabilirsiniz. Siz erkenden olgunlaşmaya çalışırken, eşiniz çocuk kalmak isteyecek, bazı davranışları size yaşının hakkını vermiyor diye kabullenmesi güç gelebilir. Kişiliğiniz açısında buna göğüs gerebilecekseniz, hep başkaları her şeyi sizden daha iyi bilecek kararlarınızı tek tekrara gözden geçirmek zorunda kalacaksanız. Aşırı derecede hassas davranmayı eşinizi üzmemek adına bir çok toplumsal kurala daha fazla dikkat edecek ve olağan kişisel başarılarınızdan başkaları olması gerekenden daha çok kendine pay çıkaracak ve O'nu rahat rahat eleştirmeyeceksiniz. buna "peki" diyecekseniz;

Ben bir şey diyemem. Özelinize burnumu sokmuş ve ya çok bilmiş gibi olmak istemem. Şimdiden kusura bakmayın derim. Umarım her şey istediğiniz gibi olur.

Görünüş, fiziksel efor, yaşam anlayışı ve her şeyi bilen birinin yanında kendini gerçekleştirmek, mükemmeli oynamak: Bunları biraz düşünün. Kısa sürede evliliğe taşımayın derim.

Yok, mümkün değil ben evliliğe taşımıyorum bunu henüz. Ama konusu sık açılır oldu buradan anlıyorum ki gidiyoruz bir yerlere o ilerleyiş içinde durdurmam mümkün olmaz sanırım öncesinde kuruyorum planlarımı, hep derler ya her şey birden olur da evli bulursunuz kendinizi. Ben çok erken olduğunu bitirmem gereken bir okulum olduğunu belirttim kendisine zaten. Ve hayır kesinlikle kızmıyorum aksine benimle tecrübelerinizi paylaşmak için oturup böyle bir yazıyı yazmaya üşenmediğiniz için ben çok teşekkür ediyorum size. Prenses muamelesi görüyorum kesinlikle onda haklısınız, el üstünde tutulmak gerçekten güzel bir şey tüm aşkı, sevgiyi geçseniz bile ama bugün yüzüne vuruyorum yaptıklarını hatalarını bunun evlenince yapılamayacağını mı söylüyorsunuz yani? Bazı şeyleri söyleyebilmek için çok erken bunu fark ettim konuyu açtıktan sonra şu an her şey tam olarak oturmuş değil ki hala bazı şeyleri tartışıyoruz, uzlaşmaya çalışıyoruz. Sorunuza da cevap vereyim görücü usulu olsa kabul etmezdim çünkü arkadaş vasıtasıyla ara yapılmasından bile hoşlanmam ki kendim bulmadığım, tanışmadığım biriyle olayım. Araya başka şahıslar girince o aşkın doğal gidişatını bozuyormuş hissine kapılıyorum. Şu an akıl danıştığım oluyor tabii ama henüz hiçbir baskı görmedim bunu böyle yapma şöyle yapma diye. Baskı altına alınmak kesinlikle katlanamayacağım ve taviz veremeyeceğim bir şey. Üstelik anne babam bunu yapamamışken bir adamın çıkıp yapmasına izin veremem. Diyorum ya sanırım henüz bunların başıma gelip gelmeyeceğini kestirebilmem için erken oldu şu ana kadar olmadı ve kişiliği zaten baskıcı değil ama söylediklerinize kulak vermekte fayda var mı, var... Gözlemlemek lazım zamana yayarak...

bence yaşın küçük olduğu için şu anda sana karizmatik geliyor olabilir
ama zaman ilerledikçe erkekler zaten odunlaşıyor, ve yaş farkı fazla olunca da yaşanmışlığı çok olduğu için sizin hevesleriniz daha çok heba oluyor.
ablam ve eşi arasında 13 yaş var.
çocukların nasıl yetişeceğinden tutun da dışarda nasıl davranılacağına kadar her konuda tartışabiliyorlar.
hayata tamamen farklı gözlerle bakıyorlar, ablam 3 çocuğu olduğu için katlanıyor malesef.
benimle sevgilim arasında da 6 yaş var. eğer 15 gibi bir yaş farkı olsaydı mutlaka 2 kez düşünürdüm.
çünkü ben aşkın gözü kör ettiğine inanmıyorum. insanlar sadece görmek istemedikleri için görmezler gerçeği.

Belki haklısınız ama kişilikleri de farklı olabilir ablanızla eniştenizin? Kesin olarak yaştan mı kaynaklanıyor bu farkları bunu bir düşünmek lazım :44:

Babanla aran nasıl?

Ben de genelde kendimden büyük erkeklere aşık olurdum, yukarıdaki cümleyle bağlantıyı kurduğumdan beri "bu aşk değil, yine baba şefkati peşindeyim" deyip kendimi frenliyorum. :34:

Bu arada bana göre çevreden kimse sana bir şey demeden sen stres olduğuna göre bu kadar, muhtemelen dile getiremesen de kafanda bir yerlerde sen takıksın bu duruma.

Babamla aram çok değişken, küçükken çok iyiydik de ergenliğe girince tartışmalar, çatışmalar çok olur oldu. Üniversiteye gidince yine biraz araya özlem girdi, birbirimize tahammülümüz daha fazla ama baba şefkati olduğunu inan düşündüm slimsigara ona da söyledim de bu kadar uzun süreli baba şefkati mi olur nasıl bir şefkat ki bu :50:

15 yaş aslında iki ciftin anlaşması için çok fazla bi fark. Yani zevkler falan farklı olabilir diye düşünüyor insan.
Ama her zaman bu böyle olacak diye birşey yok. Benim arkadaşım da kendinden 14 yaş büyük biri ile evlendi.
Tabi önce millet biraz yadırgadı ama şuan bebekleri oldu ve çok mutlulular.
Eşi çok olgun ve anlayışlı biri.

Birde şu yönden düşünmek lazım aslında sen 40 yaşındayken kocan 55 yaşında olacak. Yani o zamanlar yaş farkından kaynaklanan sorunlar daha fazla olabilir. Ama inşallah sizin öyle birşey olmaz canım. Yani ben kötü ihtimali de söyledim ki herşeyi göze aldıysan bunu da düşün diye. Yine kafanı karıştırmak istemem sonuçta hayat senin hayatın kim ne derse desin sen yaşayacaksın. İnşallah hakkında hayırlısı olur.

15 yaş aslında iki ciftin anlaşması için çok fazla bi fark. Yani zevkler falan farklı olabilir diye düşünüyor insan.
Ama her zaman bu böyle olacak diye birşey yok. Benim arkadaşım da kendinden 14 yaş büyük biri ile evlendi.
Tabi önce millet biraz yadırgadı ama şuan bebekleri oldu ve çok mutlulular.
Eşi çok olgun ve anlayışlı biri.

Birde şu yönden düşünmek lazım aslında sen 40 yaşındayken kocan 55 yaşında olacak. Yani o zamanlar yaş farkından kaynaklanan sorunlar daha fazla olabilir. Ama inşallah sizin öyle birşey olmaz canım. Yani ben kötü ihtimali de söyledim ki herşeyi göze aldıysan bunu da düşün diye. Yine kafanı karıştırmak istemem sonuçta hayat senin hayatın kim ne derse desin sen yaşayacaksın. İnşallah hakkında hayırlısı olur.

Zevklerimiz aynı saatlerce oturup konuşsak bile sıkılmıyoruz, yan yana olsak da sıkılmıyoruz ama ben rahat bir insan değilim, kafam rahat değil yani endişeli, vesveseliyim biraz bundan olsa gerek bunları, ince detayları hesaplıyorum. Arkadaşınız adına çok sevindim ya inşallah yaşını başını detaylarını geçtim öyle mutluluklarım olur, en hayırlısı hangisi olacaksa onunla olsun, ne kadar acı çekmem gerekiyorsa çekeyim de doğruya, doğru insana ulaşayım Allahım diyorum bazen...

Son düzenleme:
Kızlar ben 20 yaşındayım ve sevgilimle aramda 15 yaş fark var. Tamam ben bu farkı hazmettim artık takmıyorum ama çevreden gelebilecek tepkilerden çok çekiniyorum, pek kimselere de söyleyemiyorum ama ben sevgilimi çok seviyorum, ayrılmak, bırakmak istemiyorum :5: Sevgilimin maaşı nedir ne kadardır bilmem, bir kez olsun para istemedim ondan ya da arabasının modelini de bilmem bir kez olsun da binmedim arabasına şimdi birisi kalkıp da adamın parasını yiyor derse cinnet geçiririm sinirden :50: Ya da bu kadar güzel ve özel bir ilişki kurmuşken, dokunmaya kıyamazken birisi kalkıp da o adam bu kızı kullanıyor derse ben yine cinnet geçiririm sinirden :50: Neden insanlar bu kadar fesat? Neden aşk denen bir duyguya ihtimal vermiyorlar? Neden burunlarını sokuyorlar başkalarının işine? Yoksa gerçekten haklılar mı, yürümez mi bu ilişki? Ben çok güzel yürüttüğümüzü düşünüyorum keşke dışarıdan bakıp da ahkam kesenler de olmasa :50: Gerçi şu an yok bize karışan ama ben gelebilecek olası tepkilere ve nasıl mücadele edeceğime hazırlıyorum sanırım kendimi... Sanki yaşıt olan herkes çok mu mutlu oluyor? Hiç mi ayrılmıyor? Bir fikir verin, yorum yapın kızlar çok bunaldım ya siz olsanız öğrenseniz böyle bir yaş farkını nasıl tepki verirsiniz? Sevgilimle rahat ve mutlu olmak istiyorum ben bunları düşünüp endişelenmek istemiyorum artık :50: İnsanlar biz yılları devirdikçe ne kadar ciddi olduğumuzu anlayabilirler diye umuyorum sadece umuyorum :50:

hazmetmek,eminmisin hazmettiğinden.insan çevredekilere göremi sever.sevsen kimsenin dediğini umursamazsın.hatta,körkütük aşık,hiçbir şeyin farkında değil derler:50:tepkilere göre de hayat yaşanmaz:34:
hem niçin sevgilinden para isteyeceksin.sevgilisinin parasını yiyenlere bence başka birşey derler:34:

aslında bu ilişkinin yanlış olduğunu düşünüyorsun.

Son düzenleme:
hazmetmek,eminmisin hazmettiğinden.insan çevredekilere göremi sever.sevsen kimsenin dediğini umursamazsın.hatta,körkütük aşık,hiçbir şeyin farkında değil derler:50:tepkilere göre de hayat yaşanmaz:34:
hem niçin sevgilinden para isteyeceksin.sevgilisinin parasını yiyenlere bence başka birşey derler:34:

Kontrollü olmaktan inanın ben de sıkıldım... Akışına bırakmak, kimsenin söylediklerine aldırış etmemek istiyorum ama rahatsız oluyorum soran, burnunu sokan ve bilip bilmeden yorum yapan insanlardan hem de çok! :5: İstemem de zaten hiçbir zaman kendi ayaklarım üstünde durmak için şu son yıllar çabalarım kpss, ales gibi bir sürü bela var önümde ama inşallah onları da geçeceğiz :50: Anlatmak istediğim de oydu zaten erkek büyük olunca zengindir ondandır gözüyle bakanı çok gördüm, forumda bile :50: Haksız değiller kimi zaman yapan çok playboy dedelerimiz 60-70 lik adamlar 18lik çıtırlarla ama bizdeki yaş farkının daha makul ve kabul edilebilir olduğunu düşünüyorum ben. :44:

Konuyu ilk okuduğumda "Aaa olur mu canım" gibi tepkiler verdim kendi kendime,

sonra düşündüm,

Benim bir kuzenim var, bekar kendisi. Annesi hala uğraşır evlendirmek için ama o evlenmiyor..

Neyse kuzenin yaşını tam olarak bilmesem de 30u geçtiğini biliyorum.

Ama yaşını hiç göstermiyor. Mesela ben onun yanına 20 yaşında bir kızı yakıştırabiliyorum.

Beraber olduğumuz zamanlar çok da eğleniyoruz hiçbir şekilde bir uyumsuzluk yok.

Bence bu durum kişiden kişiye değişebilir.

Tamamen aranızdaki uyuma bağlı diye düşünüyorum.

Eğer içine siniyorsa tamam diyorsan tamamdır.

Ama tereddüt ediyorsan iyice bir gözden geçir derim...

15 yas biraz fazla bi yas farki gercekten,sizi asla yargilamiyorum. Sunu dusunmeden edemedim yasak meyvenin cekiciligi olayi seviyorum asigim ondan ayrilamam gibi seyler yazmissin oncelikle sunu asla unutma kimse kimsesiz yapamaz diye birsey yok hayatta ayrica daha cok yeniymis zamanla dusuncelerin degisebilir senin duygularin suanda cok degisken olabilirken karsindaki adamin yasi geregi daha gercek ve sabit duygulari var yani yarin obur gun sen olmaz sıkıldım bu iliskiden dediginde sen fazla zarar gormezsin ama karsi tarafta buyuk bir yikim olusturabilirsin bunlarin hepsini goz onune almani tavsiye ederim. tabi ki mutlu olmanizi isterim fakat gercekleride gormek zorundayiz...

Bana çok uçuk,ütopik bi durum gibi gelmedi.
Erkeğin yaşının büyük olduğu ilişkilere çok tepkili değilim.
Tabi çok aşırı olmamalı.Sizin sınırda bir durum:)
Çok büyük tepkiler verilecek bir fark yok bana göre.
Hatta klasik bir görüştür ya;erkekler kadınlardan çok daha geç olgunlaşırlar düşüncesi.
Bence de böyle.Tabi istisnalar da vardır muhakkak ama iki tarafın da yaşlarının aynı ya da birbirine yakın olduğu
ilişkilerde ki kadar sorun yaşarsınız bence.Toplum pek meraklıdır yaftayı yapıştırmaya;
''görüyor musun bak adam yaşlı karısı genç nasıl kıskanıyor karısını''
Kıskanabilir,adam genç olsa kıskanmayacak mı?
Eşimle yaşıt sayılırız,kıskançlık,fikir ayrılığı bizde de oluyor.
''hiç olmuyor,birlikte büyüyoruz,herşeyi birlikte keşfediyoruz''
Bu da yalan!Yaşıt olman ya da arada yaş fakı olması,kadın-erkek olmanızı değiştirmiyor da,
sen çok takılmışsın çevrenin olası tepkilerine.
Çevre siz aynı yaşta olsanız bir kulp bulmayacak mı sanıyorsun?
''çocuğun işi ne?Kaç lira maaş alıyor?Evi var mı?Ailesi nasıl insanlar?''
Bunları süzgeçlerinden geçirmeyeceklerini mi düşünüyorsun?
''çevre''kimmiş bu çevre?Bir iki kendini bilmez,dost görünüp açık kollayan bir kaç samimiyetsiz.
Düşünme bile.Hep derim ''kim nasıl mutluysa öyle yaşasın''

sen mutluysan etrafa fazla takılma....
ama dışarıdan bakan insanlar bazı şeyleri senden daha net görebilir...
sen aşık olduğun için görmezsin yada görmek istemezsin...
bunuda unutma...

Geçtiğimiz günlerde yaşla ilgili bir tecrube edindim, benden 15 yaş büyük bir dostum var, gerçekten dosttuk o zamana kadar,birlikte çok güzel vakit geçirirdik, en iyi anlaştığım, dertleştiğim insanlardan biriydi. Şu an 50 yaşında, birkaç ay önce, akşam iş çıkışı buluşup yemek yedik, sohbet muhabbet derken bana ilan-ı aşk etti ve evlenmek istediğini söyledi. İlk an hiç bir şey demedim, çok değer verdiğim 7 yıllık bir dostluğumuz var, ailece görüşürüz. Eve döndüm konuyu ablama açtım,şaşkındım da biraz, onu ailemde herkes çok sever, bir düşün x i tanıyoruz, çok iyi biri,hali vakti yerinde ve seni çok mutlu edebilir dedi. Hafta sonu görüştük, iki günü birlikte geçirecek şekilde mini bir program yaptım. Ama yok, sohbet çok güzel ama 15 yaşın geçekten dağlar kadar bir fark olduğunu anladım. Yaşının getirdiği her şey kötü göründü gözüme, sarılıp uyumayı bile düşüncelerime yerleştiremedim. Zevkler başka,anlayış başka, bedenler çok farklı. Kendisine tüm açık yürekliliğimle izah ettim hissettiklerimi, artık eskisi gibi dost olabileceğimizi sanmıyorum.

Sizin durumunuzda şimdi aşk var ama sonra aşk yeterli olur mu bilemiyorum. Küçük bir tecrube idi benimkisi paylaşmak istedim. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Son düzenleme:
Zaman ilerledikce bazi beklentileriniz karsilanmayacak. (sadece seks algilanmasin)

Dolayisiyla bu yas farkindan dolayi mutsuz olacaginiz asikar.

Bana gore uygun degil. Ben bile bu yasta 15 yas buyuk birini tercih etmem.

Nedeni giris cumlemde yaziyor zaten. Bu adam olgunlugundan dolayi sizi cok iyi anliyordur muhtemelen. Koruyucudur da ayni zamanda. Bunlar da gozunuzu boyamistir. Bana gore hata.

şimdi o ilk heyecanla size herşey toz pembe görünür ama eğer ileriye dönük birşey düşünüyorsanız mantıklı olmakta fayda var. mesela siz 35 yaşında gerek iş hayatınızda gerekse bedenen en güzel döneminizdeyken,eşiniz 50 yaşında belki de emekliliğe ayrılmış bir beyefendi olacak.şu an gözünüze görünmeyen farklılıklar o zaman gözünüze fazlasıyla batmaya başlayacak.evet erkek biraz daha geç olgunlaşıyor ama bu her erkek için geçerli değil bence. benim eşimle aramda 9 yaş fark var.9 yaş çok fazla bir fark olmamasına rağmen çok sorun yaşadık biz.hiç bir zaman olgun bir adam gibi değildi çünkü...bu biraz da kişinin yetiştirilme tarzıyla,kişiliğiyle alakalı bir durum bence.kısacası nacizane fikrim 15 yaş fark fazla ve sorun çıkması kaçınılmaz bence.

Canım insanların ne dediğini düşünmekten nefret ederim.
Asla da düşünmem.Hissettiğim şekilde yaşarım sende öyle yap.
Bizim aramızda da 10 yaş var. Benim erkek arkadaşım da senin erkek arkadaşının yaşında.
Abartılacak birşey yok yani.Eğer kendi hayatını kurduysan toplum baskısı gibi birşey söz konusu olamaz.

Eşimle aramda 13 yaş varr Allah beni eşimden ayırmasınnn evimden huzurumu eksik etmesin onu cok sevıyorum parası mı var hayır evımı var hayır arabasımı var hayır her zorluga birlikte ğöğüs gerebiliriz buna inanıyorum 1 senelik evliyim 3senedir birlikteydik güzel sonuclandı birde meyvemiz gelirse cok iyi olcak :16:

Ben hiç korkmamıştım çevre baskısından umrumda bile değil kimse. Çünkü ben mutlu olunca onlar mutlu olmayacak ben üzülünce de onlar üzülmeyecek o yüzden kim ne der diye takmadım bile halada takmıyorum utanmıyorumda kocamın benden 13 yaş büyük olmasından elbettekı arkadasların cevresınde kötü örnekleri olmuştur fakat iyiler de var unutmayalım

Son düzenleme:
Günaydın canım annemle babam arasında 10 yaş var bugune kadar hiç sorun olmadı benim annem çok erken yaşta evlenmiş severek aşık olarak evlenmişler 25 seneyi devirdi bile annem 40 babam 50 yaşında bugun dünyaya gelsek yine birbirimizi buluruz diyorlar sevgilieri,aşkları hala ilkgünlerindeki gibi tabi bu herkes için geçerli degildir sen seviyorsan çevreye kulak tıka canım.

Back
X