• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçime oturdu. Abartiyormuyum.Bebeğim .komsüm

Al benden de o kadar..
Bebeklere ve annelerine bu derece potansiyel suçlu sorunlu gibi bakıldığını bilmezdim.
Yeni evli olduğum zamanlar alt kat komşumuzla merhabadan öteye gitmeyen durumdaydık. Kadın bir gün kahveye çağırdı. Ben de hiç denk gelmiyoruz diye kabul ettim. Kadın dakika bir bismillah titizliğinden bahsetti. O anda hehe deyip geçtim ama insan içinden banane ya diyor. İnan oturası gelmiyor insanın o anda..
Bir de çocuk olduktan sonra gitsem de çocuk bir şey kırsa dökse neler olur düşünemiyorum.. Biz çocukken apartmanda katımızdaki herkesin kapısı açık olurdu. Bütün çocuklar rahatça birbirimizin evine girip oynardık.

Ben de artık annem, ablamlar ve çocuklu arkadaşlarıma ağırlık veriyorum neme lazım..

Ya yine yüzüne söyleyen iyi. Çok okudum burada, hiç bir şey demedim deyip de gıyabında sovmeden beter yorumlar yazanlar. Ay ne kötü hissederim öyle arkamdan konuşulduğunu duysam, hadi kendim bir nebze de çocuklarıma benim yüzünden laf edilmesi çok çok üzer. O yüzden ben kabugumda iyiyim. Çocuklarınm büyüyene kadar beni ozleyin anacim :KK70:

Küçük çocukla komşu gezmelerine vs karşıyım ben
Temizlikten ziyade kırıp döktüklerinde bir yerlerine birşey olma ihtimali çok yüksek.
Bana da bebekli çocuğu yeni yürüyen bir komşu gelir ve her gelmesinde birşey kırılırdı.
Genelde çocuğa birşey olacağından korkarım hep.
Konuşulan cümleler sizi üzüyorsa ilişkinizi kesin gitmeyin ve evinizede almayın bu kadar basit bir çözüm.
Zira cocugunun iyiligini dusunen biri olsa laf sokmayi degil seni uyarmayi dener

Yerden yere vurmuşsunuz kadıncağızı. Çorabı da kirlenir, üstü de bebeğin. Bahçeli evse zaten normal bir eve höre 2, 3 kat fazla kirlenir toprak sebebiyle. Komşunuzla görüşmeyin bence. Belli ki densiz ve kaba biri. Derdi bebeğin hijyeni olsa bunu çok daha güzel bir dille ifade edebilirdi.

Kizlar benim bebegim var dunyalar tatlusi:nazar::anne:

Bir komsum var.
Bi tuhaf bebegim yeni yeni ayaklbiyor ve surekli ayakta durmk iatiyor ve çorabi da kirleniyor.
Komsumla da samimiyiz aslinda.
Daha önce bir kac kere ne pis corabi filan dedi.Gulerek ciddiye almadim.
Ondan sonra birkeresinde burnu akmis yawrumun o esnada da bize geldi bnde kapiyu actim.
Hep süm.üklu zaten dedi.
Yine neyse ddim cunku dilim sivridir .
Kirmiyim dedim.
Ama bizi kndi cagirdi binbir israrla.
Neyse yawrum hava alsn madem dedim goturdum.
Basladi yok ewinin bütun pisligini çorabinda toplamış venim evimide kirletiiyosun.Tabi gulerek soyluyor.bozuldum ama bisey demedim neyse dedim.
Sonra yawrum simardi dedim.
Saği solu kurcaladi
Skldık senden ha dedi.
Yine bise demedim.
Ama suan cok icime oturdu
Bundan sonra ne desem nasdavransam.
Aslinda sey bir insan ondan da bu mada sessz kaldim ama dun bardak tasstin7
Şey boyle saf.u
K3ndini uyanik zanneden ama asla öyle olmayan biri.

Dunden beri hazmedemim napmali küsmek de istemiyorum.
Bana kalsa cok kirici konusurum adâbı ile nasil hazmedeyim kk nin akillli kadinlari bekliyorum.
Acaaba abartiyormuyum.
Ayyy hayir abartmiyorum

Son olarak sunuda ekliyeyim.
Bebegim herzamn temiz pak ve mis gibidir.
Bunu herkes soyler.
Bu komsum haric
Bazi insanlar esprisine cadi sumuklu cisli falan der. Benm olumsuz kelimeler hosuma gitmez ve ozellikle de yaknm soylerse soylerm. Acik acik konusmalisiniz. Boyle seylerden hoslanmadgnzi bilmeli

Amma abartmışsınız ya. Oğlum bebekken yol üstünde oturuyordum. Sabah süpürge sil, akşam üstü yaz sıcağından sürekli cam kapı açık olan yerleri tekrar silerdim ama o açık renk çoraplar gene de hafif tozlanırdı parkelerde gezdiğinden. Çünkü akşama kadar cam, balkon açıktı. Sizler on defa siliyordunuz herhalde(: Ama dışarı çıkacaksam üstünü başını, çorabını ekstra kontrol ederdim. Burnu akmıştır, o an denk gelmiştir. Bebek yahu bu. Leke dolu önlükler, suratımıza, duvarlara, halılara az püskürtmediler. Bir de o ana denk gelse(: Buna mı dikkat etmiş? İyi niyetli olsa dur kuzunun burnu akmış deyip peçetelik kapardı. Aslında O, iyi niyetli olmak zorunda değil; siz de görüşmek zorunda değilsiniz.

Uzun zamandır madem huyunu biliyorsunuz niye görüşüyorsunuz ki? Söylemeden de edemeyeceğim, her bebek güzeldir. Bu sizinkine has değil. Fazla sakınıyorsunuz gibi geldi. Allah bağışlasın.

Yazmiycaktim artik cvp neyse son size yazayim.

Ne pisligim kaldi ne pintiliğim ne çoçuğuna bakmiyorculuğum.
Nede ilgenmiyorluluğum pehhh.
Hic birini kabul etmiyorum blkide hata bnde anlatamadim kndimi.
Masaallh gerckten yavrum guzel bir cocuk hatta ajansa kayitli proje icin cagirdilar nazar olur cocuk diye aileler izin vermedi.
Neyse sorun guzellik çirkinlik sağlikli olsun hayirli olsun yeter bana.
bu komsum genel yapisi bu yemek yeriz bizde mesela tika basa yer sonra ay guzel olmamis der.
Mesela birsey alirim cok bgnir cokda uygundur ama cok pahali kaziklamislar seni der.
Ve buna benzer milyon tane örnek verebilirim size.
Yanlis ifade ettim kndimi.
Cocugum sumuklu diye tobe tobe yada pis diye pis demiyorum hani gicikligina yapiyor gibi.
Hatta belki kiskaniyor icten ice.
Hamileykende ben evim dublex ya benim hep şey derdi ay ses geldi yuvarlndinmi merdiven den kaç kere dedi hmde.
Halbuki evde çit yok vs vs.
Ya ben anlatamadim yada sivri dillire denk geldim.
Boşverin... Anlatmayın kendinizi... Her dakika elimizde viledayla süpürgeyle dolaşamayız... Süpürüyorsun zaten yarım saat sonra aynı... Toz bu... Girmediği delik mi var? Olur öyle şeyler.. .

Yerler için tavsiye bu yüzey temizleyici ile ne kadar silseniz de çoraplar pisleniyor. Ben matik deterjan ile silip sonra duruluyorum çoraplar batmıyor. Emin’im pis değilsinizdir ama dediğim gibi yüzey temizleyicilerin sadece hoş kokusu var.

Bebeğin olduğu yerde gram toz olmamalıyı savunan yaşıtlarım.. biz sokaklarda akşama kadar tozun içinde oynayan nesildik hatırlatırım :işsiz:

Yaz günü kapı cam açık, hele de benim gibi cadde üzerinde oturuyorsanız toz olmaması mümkün değil. 7/24 vileda ile mi dolaşacağız?

Geliş gidişi şak diye kesmelisin bana sorarsan. Gelemem öyle sinsirella gibi tiplere.

Yazmiycaktim artik cvp neyse son size yazayim.

Ne pisligim kaldi ne pintiliğim ne çoçuğuna bakmiyorculuğum.
Nede ilgenmiyorluluğum pehhh.
Hic birini kabul etmiyorum blkide hata bnde anlatamadim kndimi.
Masaallh gerckten yavrum guzel bir cocuk hatta ajansa kayitli proje icin cagirdilar nazar olur cocuk diye aileler izin vermedi.
Neyse sorun guzellik çirkinlik sağlikli olsun hayirli olsun yeter bana.
bu komsum genel yapisi bu yemek yeriz bizde mesela tika basa yer sonra ay guzel olmamis der.
Mesela birsey alirim cok bgnir cokda uygundur ama cok pahali kaziklamislar seni der.
Ve buna benzer milyon tane örnek verebilirim size.
Yanlis ifade ettim kndimi.
Cocugum sumuklu diye tobe tobe yada pis diye pis demiyorum hani gicikligina yapiyor gibi.
Hatta belki kiskaniyor icten ice.
Hamileykende ben evim dublex ya benim hep şey derdi ay ses geldi yuvarlndinmi merdiven den kaç kere dedi hmde.
Halbuki evde çit yok vs vs.
Ya ben anlatamadim yada sivri dillire denk geldim.
Kusura bakma da anlatamamışsın. Yazdığın konunla şu yaptığın açıklama çok farklı yerlerde

Madem bu kadar sinir bir insan bu komşun görüşme isteği neden. Kırmadan etmeden bunun bir çaresi yok. Düzgün laftan anlayacak olan insan zaten kendisi de düzgün konuşur. Böyle laf söyleyip durmaz

Kizlar benim bebegim var dunyalar tatlusi:nazar::anne:

Bir komsum var.
Bi tuhaf bebegim yeni yeni ayaklbiyor ve surekli ayakta durmk iatiyor ve çorabi da kirleniyor.
Komsumla da samimiyiz aslinda.
Daha önce bir kac kere ne pis corabi filan dedi.Gulerek ciddiye almadim.
Ondan sonra birkeresinde burnu akmis yawrumun o esnada da bize geldi bnde kapiyu actim.
Hep süm.üklu zaten dedi.
Yine neyse ddim cunku dilim sivridir .
Kirmiyim dedim.
Ama bizi kndi cagirdi binbir israrla.
Neyse yawrum hava alsn madem dedim goturdum.
Basladi yok ewinin bütun pisligini çorabinda toplamış venim evimide kirletiiyosun.Tabi gulerek soyluyor.bozuldum ama bisey demedim neyse dedim.
Sonra yawrum simardi dedim.
Saği solu kurcaladi
Skldık senden ha dedi.
Yine bise demedim.
Ama suan cok icime oturdu
Bundan sonra ne desem nasdavransam.
Aslinda sey bir insan ondan da bu mada sessz kaldim ama dun bardak tasstin7
Şey boyle saf.u
K3ndini uyanik zanneden ama asla öyle olmayan biri.

Dunden beri hazmedemim napmali küsmek de istemiyorum.
Bana kalsa cok kirici konusurum adâbı ile nasil hazmedeyim kk nin akillli kadinlari bekliyorum.
Acaaba abartiyormuyum.
Ayyy hayir abartmiyorum

Son olarak sunuda ekliyeyim.
Bebegim herzamn temiz pak ve mis gibidir.
Bunu herkes soyler.
Bu komsum haric
Allah bağışlasın kuzuyu :KK200: Sizin içinize bu kadar rahatsızlık veren biri için doğru mu yaptım yanlış mı diye düşünmeyin. Dış kapının mandalı. Muhattap olmayın. Rahat edin. Ne zorunluluğunuz var ki. Ayrıca bir şaka bir kez yapılır. Onun ki artık şaka olmuyor. Altan alta laf sokuyor

Bir cok konuda oyle ama he he der gecerdim işin icine yawrum karisinca bi batti gozume.ve rahatsz etti
Birçok konuda öyleyse ve bu zamana kadar söylediklerine tepki vermediyseniz ondan cesaret almıştır.

Hiçbirine ses çıkarmadıysanız da, pis çoraplarıyla evimi kirletti dediği anda bir daha gelmeyiz deyip kalkabilirdiniz.

Bebekler zaten genelde hep güzel kokar ayrıca komşunuz bebeğiniz pis kokuyor dememiş çorapları pis ve sümüklü demiş. Bu yorumunuzda çok acı 10 yıldır çocuğu olmuyor diye kıskanç ilan etmeniz çok ayıp. Kimin ne yaşadığını bilemezsiniz. Çocuğu olmadı diye herhangi bir şeyi eleştirince kıskanç olur zaten sizin gibi zihniyetlere göre...
Katılıyorum,annem yaşındaki bir kadın demişti ki,"10 yıl çocuğum olmadı,çocuksuzluktan daha çok insanların önyargısından sıkıntı çektim,bir mevlüde vs giderdim,çocuğun biri ağlasa bana bakarlardı,nazarımın değdiğini düşünürlerdi,o yüzden katılmadım yıllarca"demişti.3çocuğumda da kimse için böyle düşünmedim,çocuğu olsaydı komşunun,ne denilecekti acaba,mutluluklarını mı kıskanıyor olacaktı,bulunurdu yine birşey:(

Back
X