• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçime oturdu. Abartiyormuyum.Bebeğim .komsüm

Komsunuza kusmek istemiyorsaniz sizde coraplarini degistirip gidin yada ayakkabi giydirin

hic bosuna kendinizi üzmeyin.Ben sizin yerinizde olsam iletisimi keserdim.Buradaki bir kac yoruma da ayri sasirdim.Neden cocugun corabi kirli olmasin ki?Ne var yani bunda?Her zamanki türk kadini titizligi.Keske her konuda bu kadar detayli düsünebilseler insanlar.Herkesin temizlik anlayisi da farklidir.Cocugun burnu da akabilr, coraplari da kirlenir.Üstü de kirlenir.Cocuk bu oyuncak bebek degil.

Ay size çok katıldım. Damdan düşenin halimden damdan düşen anlar. Benim de oğlumun oğlumun ağzı akıyor sürekli. Ama silmekle olcak gibi değil. Her aktığında silmek için birini kiralamam lazım o derece yani. Ben de saldım.çoksa siliyorum. Yakınımdaysa siliyorum. Sûrekli acaba ağzı aktı mı diye peşinden koşmuyorum. Ama görenler bazen takıliyo salyalı seni diye zoruma gidiyo. Bi de ben ıslak mendil sürmem çocuklarıma. Elleri ağızları kirlendiyse yıkarım. Ama bazen özellikle ağzı aceleye getirmem. Kuru mendille siler işimin bitmesini beklerim. Ama yine sözümona titiz türk kadını bi bakmışım çıkarmış ıslak mendili gel oğlum diyo. Bir insan nasıl o parfümlü içinde ne olduğunu bilmedigi şeyi çocuğun ağzına sürebilir ki. Bence asıl pis olan o.

Görüşmeyin.
Mecbur değilsiniz yani.
Evinize gelip bir kez daha sümüklü,çorabı kirli vs derse "beğenmiyorsan kapı orda gidebilirsin"deyin. Çenesine sahip çıkar sanırım artık.
Tamam bir kez söyledi şok oldunuz demediniz birşey ,ikinciye hatta üçüncüye neden ve nasıl müsade edebiliyorsunuz anlamadım.
Kimse kusura bakmasında yapıştırırım cevabını rahatsız olduysam/oluyorsam,sonuçta babamın oğlu/kızı değil ,illaki görüşmem gerekmiyor. Hiç kendimi yıpratamam.

Kadının tutumu hiç hoş değil yani ben olsam peçete verirdim annesi burnu akmış galiba fln derdim
Ama sizde biraz daha dikkat etseniz iyi olur çorapları gün içinde sık sık değiştirin mesela

Hayır biz de evimizde çorapla geziyoruz ama çoraplarımızın altı pis olmuyor, bir tek bebekler mi çorapla geziyor :KK45:
Patik/rahat ayakkabı vs giydirebilirsiniz. Komşunuza oturmaya giderken de bir zahmet değiştirin çorabını.

Yine söylenmiş ama ben de söylemek istiyorum, çocuğunuzun gittiği yerlerdeki eşyaları karıştırmasına izin vermeyin. Küçük vs demeyin ağaç yaşken eğilir. Benim yengem, kuzenim daha yeni yürümeye başladığı hatta galiba henüz yürümediği zamanlarda, çocuğun odamda oynadığı oyuncağı ona vermeme izin vermemişti. Alışmasın diye.
Sizin çocuğunuz size göre temizdir, çok sevimlidir ama herkes öyle görmek zorunda değil.

Halt etmiş o..
Akşama kadar ayakta gezen bebeğin çorapları gayet de tozlanır..

Ne yapacaktın yani evi her gün silip çocuğu çamaşır suyuna mı boğacaktın?

Sen boşver o densizi ve "evin kirli mi?" diyenleri..

Sen temizlik diye ölüp bitip çocuğunun vaktinden çalma. O titiz kadınların hepsi mutsuzluktan ölüyorlar.. :KK14:

O hadsiz komşuya da ilk fırsatta "sen hayırdır ya laf mı sokuyorsun bana?" de ki bir silkelensin şöyle..
Akşama kadar evde geziyorum, çoraplarımın altı pislik dolmuyor :KK51:

sen dert danışmaya gelirsin seni pis kirli ilan ederler welcome to kadınlar kulübü. neden acaba herkes ne kadar titiz olduğuyla övünüyor anlamıyorum anladık temizsiniz titizsiniz hepiniz. avm tuvaletlerini de zaten hep ben o kadar iğrenç bırakıyorum yerlere kullanılmış ped atıyorum, elimi yıkamadan tuvaletten çıkıyorum. yani valla ben çok titizim diyen bütün tanıdıklarım biri hariç sadece görsel titiz, elini koltuk altına koyup koklayanı sonra da elini yıkamayanı gördüm bu aşırı tititzlerden:emir_bebek:
sen he de geç.
cidden desene yavruna dönüp biz çok pissek gelmeyelim temiz evini kirletmeyelim teyzenin değil mi diye.
eğer şaka yapıyorum alınma derse,
yavrum böyle şaka on kere yapılmazmış değil mi, şaka bir kere yapılırmış diyin.
siz yumuşakça uyarmış olursunuz belki o da anlar.
kıskançlık gibi geldi bana da.

Neyi kiskanacak cok merak ettim ben aciklar misiniz .
Burdan bir bayan arkadasla gorusuyorum ozelden iki cocugu var arada fotograf atar bebeklerin biri emekliyor biri yuruyor taaaa ekrandan belli cocuklar mis gibi .
Her zaman bakiyorum her zaman ayni .ustu basi eli yuzu ..
Pisle temiz ayird edilir bence ;)

Çorap kirlenmesinin bebek olmakla ve yeni yürümekle ne ilgisi var ben anlamadım. Çocuk 1 yürüyorsa yetişkin 10 yürüyor. Demek ki sizin çoraplarınız ondan da çok kirleniyor. Ben anlayamadım olayı.

Yoo dört tane çocuğum var :oops:
Hepsi yürüdü . Çokta titiz bir insan değilim. Ama çocukların çorapları hiç kirlenmezdi .
Temiz evde niye kirlensin ki :confused:
Aynen ben de bunu diyorum. Demek yer tozlu. Yoksa niye çorap kirlensin. Bebeğin yürümeye çalışmasıyla ne ilgisi var. Biz de yürüyoruz evde.

Evet ya aynen katılıyorum. Bir arkadaşım çocuğuyla geldi. Börek yapmıştım verdi eline yağlı yağlı yedi, yavrular yesin diye yaptım zaten. Ama annesinin dediği şey şu"yeterki midesine gitsin eliyle yesin" eyvallah yesin çocuk sonuçta. Ama sonra o elleri silmedi. Çocuk oraya buraya sürdü. Ben şimdi onun çocuğunun karnı doydu çok şükür diye düşünmek zorunda değilim ki eşşek gibi temizlik yapmışım ona acıdım.

Ona gore cocugunun karni doydu ya gerisi bos.
Cocuk yagli ellerle dolasmis oraya buraya surmus onemli degil ki
Cunku cocugunum karni doymus gerisi bos

Sinir oluyorum boyle insanlara

Cocugu rahat etsin de gerisi onemli degil

Ayol senin cocugun sana tatli
Baskasina degil;)

Size katiliyorum cocuklarin coraplari gerçekten çok kirleniyor ama sonuçta çorap bu değiştirin gitsin..
Bazende gercekten çok pis insanlar oluyor yanlis anlamayin sözüm size degil ama insan dışarı çıkarken çocugunun üzerine dahada dikkat etmeli,kirli çorapli sümüklü bir şekilde evdede ďışariı çıkarkende olmamalı..
Benim tanıdıgımda bir kaç kişi var mesela bir yere gidiyorum mevlüt gibi bir yere bir bakiyorum çocuğun çoraplari leş gibi,oturduğum yerden ben utandım..
Bence çocuklarimiza çiçek gibi bakmalıyız ki büyüdüklerindede tertipli düzenli temiz olsunlar..

Melek o bir kere cennetten geldiciler. Artığını yemedim diye kizanini gördüm ben be. Onun agzinin ne pisligi var ki diyor annesi. Aksama kadar bi beni sokmuyor agzina nasil temiz olabilir
Bebeğimin artığına kurban ol da demiştir arkanızdan, kesin garanti %100 :KK51: Yerlerden topladığı tüm tozu pisliği ağzına sokuyorlar gerçekten nasıl ne pisliği var ya bazı insanlar çok garip

Ay bir de söylemeden edemeyeceğim, başlığı görünce bebeğin allah korusun komsüm diye bir hastalığı var sandım. :KK43:

herkes kendi derdine odaklansa dünya daha güzel olurdu bence :KK49:iki gün önce dertlerden bunalırken, insanlarla uğraşmaya çalışmak bana ilginç geliyor, hatta laf aramızda böyle kişilere Allah ın daha çok dert yükleyeceğine inananlardanım, kendi derdiyle uğraşsın kimseyle uğraşamasın diye ki sonuna kadar Allah a katılıyorum bu konuda, laf sokmaya ya da ayar vermeye çalışmak meziyet değildir, komplekstir.
konudan bağımsız olarak yazıyorum bunu.
konu sahibinden başkasına cevap vermiyorum.

Kizlar benim bebegim var dunyalar tatlusi:nazar::anne:

Bir komsum var.
Bi tuhaf bebegim yeni yeni ayaklbiyor ve surekli ayakta durmk iatiyor ve çorabi da kirleniyor.
Komsumla da samimiyiz aslinda.
Daha önce bir kac kere ne pis corabi filan dedi.Gulerek ciddiye almadim.
Ondan sonra birkeresinde burnu akmis yawrumun o esnada da bize geldi bnde kapiyu actim.
Hep süm.üklu zaten dedi.
Yine neyse ddim cunku dilim sivridir .
Kirmiyim dedim.
Ama bizi kndi cagirdi binbir israrla.
Neyse yawrum hava alsn madem dedim goturdum.
Basladi yok ewinin bütun pisligini çorabinda toplamış venim evimide kirletiiyosun.Tabi gulerek soyluyor.bozuldum ama bisey demedim neyse dedim.
Sonra yawrum simardi dedim.
Saği solu kurcaladi
Skldık senden ha dedi.
Yine bise demedim.
Ama suan cok icime oturdu
Bundan sonra ne desem nasdavransam.
Aslinda sey bir insan ondan da bu mada sessz kaldim ama dun bardak tasstin7
Şey boyle saf.u
K3ndini uyanik zanneden ama asla öyle olmayan biri.

Dunden beri hazmedemim napmali küsmek de istemiyorum.
Bana kalsa cok kirici konusurum adâbı ile nasil hazmedeyim kk nin akillli kadinlari bekliyorum.
Acaaba abartiyormuyum.
Ayyy hayir abartmiyorum

Son olarak sunuda ekliyeyim.
Bebegim herzamn temiz pak ve mis gibidir.
Bunu herkes soyler.
Bu komsum haric

Her yer temiz ama coraplar pis olmaz, temiz yerde corap kirlenmez. Oldu da alakasiz sekilde kirlendi (saksi doktu, islak yere basti vs) corap, giysi değişir. Misafirlige komsuya bile gidilse giysi corap degisir. Bu sadece cocuk icin degil yetiskin icin de gecerlidir.
Yeni hareketlenen cocuk her yere surer elini agzina goturur vs.. Dikkatli olmak lazim. Balkona kendi kendine cikiyorsa bu daha buyuk tehlike.
Komsuya bahane bulacagima ben olsam kendime bakardim.
Eger komşunun soyledikleri abarti ve laf sokmadan ibaretse onunla da gorusmez konuyu kapatirdim.

Kizlar benim bebegim var dunyalar tatlusi:nazar::anne:

Bir komsum var.
Bi tuhaf bebegim yeni yeni ayaklbiyor ve surekli ayakta durmk iatiyor ve çorabi da kirleniyor.
Komsumla da samimiyiz aslinda.
Daha önce bir kac kere ne pis corabi filan dedi.Gulerek ciddiye almadim.
Ondan sonra birkeresinde burnu akmis yawrumun o esnada da bize geldi bnde kapiyu actim.
Hep süm.üklu zaten dedi.
Yine neyse ddim cunku dilim sivridir .
Kirmiyim dedim.
Ama bizi kndi cagirdi binbir israrla.
Neyse yawrum hava alsn madem dedim goturdum.
Basladi yok ewinin bütun pisligini çorabinda toplamış venim evimide kirletiiyosun.Tabi gulerek soyluyor.bozuldum ama bisey demedim neyse dedim.
Sonra yawrum simardi dedim.
Saği solu kurcaladi
Skldık senden ha dedi.
Yine bise demedim.
Ama suan cok icime oturdu
Bundan sonra ne desem nasdavransam.
Aslinda sey bir insan ondan da bu mada sessz kaldim ama dun bardak tasstin7
Şey boyle saf.u
K3ndini uyanik zanneden ama asla öyle olmayan biri.

Dunden beri hazmedemim napmali küsmek de istemiyorum.
Bana kalsa cok kirici konusurum adâbı ile nasil hazmedeyim kk nin akillli kadinlari bekliyorum.
Acaaba abartiyormuyum.
Ayyy hayir abartmiyorum

Son olarak sunuda ekliyeyim.
Bebegim herzamn temiz pak ve mis gibidir.
Bunu herkes soyler.
Bu komsum haric
Ay allah aşkına şu bebeklerle ilgili konu açılınca yavrumda yavrum diye yazılınca bana geliyorlar bebeğin bebeğimin diyebilirsiniz neden sürekli yavrum da yavrum konuya odaklanamıyorum resmen

Ay allah aşkına şu bebeklerle ilgili konu açılınca yavrumda yavrum diye yazılınca bana geliyorlar bebeğin bebeğimin diyebilirsiniz neden sürekli yavrum da yavrum konuya odaklanamıyorum resmen
Aynen benim de dikkatimi cekti
Cocultan bahsederken yavrum
Yavrumum corabi kirlenmis
Yavrumum karni acikmis

Cok itici ya.

Cocugum deyince ..cocugunu daha az sevdigini mi dusunucez zannediyor acaba bazilari.

Iyi ki yavrusu var..diyesim geliyor

Konu sahibi kizmasin da ;)

Back
X