• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçime oturdu. Abartiyormuyum.Bebeğim .komsüm

ayan yorumlarina nasil
Aciklma yapdema gergi duyuyorum cunku farkli yere cekiyolar.l
Komsumun gereksz ve abartili gerckle bağdasmayan üslubuna ne demeli diyorum.
Akil istiyorum geln yorumlar alakasizKendimi ifade etmeye calisyorum

1 )sesli harfleri kullanin ,parayla degil ,ergen gibi yazmayin .
2) Mis gibi olan bebeginiz sadece size mis gibi gelir .
3) Elalemin evine giderken lambur lumbur degil ustunu basini degistirerek ve sumuklerini silerek gidin ...
4) 10 yildir benimde cocugum yok hic elalemin bebegini kiskanmadim ne alaka ?
5) Belki bebege nazarim deger korkusu ile icinden geldigi gibi sevmiyordur

Hani eskiler derler ya ne cirkinsin sen diye
O cirkin degil aslinda ne guzelsin sen niyetiyle soylenmistir .Biraz insanlarin psikolojilerini anlamak lazim
.

Son olarak temiz olun !

Komsun kiskanc ve sivridilli.gitme soguk davran mecbur degilsin gorusmeye.herseye bir kulp takiyorsa ve bunu surekli yapiyorsa meraba meraba dersin biter.hic gelemem oyle tiplere bittimi bitmistir.laf falan carpma mesafe koy olay bitti...

Sonra yawrum simardi dedim.
Saği solu kurcaladi
bence sen yaWWrunu bir yere goturme, kimsenin evinin sagini solunu kurcalatmaya hakkiniz yok ki ;) seni rahatsiz eden insanlarla da gorusme zorunlulugun yok...

Valla çocuğumun çorabından kimin Evi pis kimin Evi temiz anlıyorum, kusura bakmayın ama eviniz o kadar da temiz değilmiş demek ki.

Muhtemelen çocuk üzerinden size laf sokuyor komşunuz, bence cevap vermeye kalkıp daha büyük laf yemeyin, yerine mesafeyi artırın evinize çocuğunuza bakın.

Bizde bebekleri severken takılırız
Örnek vereyim b.klu deriz maymun deriz daha geçen abimin eşi kızımı severken bıktım senden dedi alınmak şöyle dursun komik gelmişti
Bence çok alıngansınız

Bu soruyu sordugunuza gore cocugunu yok sanirim benimde 1 yasinda oglum var ve yeni yeni yurumeye ugrasiyor dusuyor kalkiyor emekliyor filan coraplari cok cabuk kirleniyor gunde 2 defa corabini degistiriyorum,cocuk bu sonucta onlarin kirlenen coraplarina kurban olsunlar

Bebektir elbet kirlenebilir ama komşu kirli çorba kurban olmak zorunda değil.

Konu sahibi eğer bir daha giderseniz bebeğinizi kucağında götür ve yanındaydık renk temiz çorap götür hemen kucağında temiz çorabı giydir. Bebek yürüyünce çorapları kirlenirse ev sahibinin kendi evinin kirinden olur. Belki komşunuz utanır o zaman.

Kimse kimsenin kirlenen çoraplarına kurban olmasın
Hoş konuşmamış olabilir ama en az onun kadar itici bu şekilde konuşmak

Evet ya aynen katılıyorum. Bir arkadaşım çocuğuyla geldi. Börek yapmıştım verdi eline yağlı yağlı yedi, yavrular yesin diye yaptım zaten. Ama annesinin dediği şey şu"yeterki midesine gitsin eliyle yesin" eyvallah yesin çocuk sonuçta. Ama sonra o elleri silmedi. Çocuk oraya buraya sürdü. Ben şimdi onun çocuğunun karnı doydu çok şükür diye düşünmek zorunda değilim ki eşşek gibi temizlik yapmışım ona acıdım.

İstediğiniz kadar süpürün o beyaz çoraplar gün sonunda kirleniyor. Benim Bebeğim emeklemiyor bile ve oyun halısında. Yani kir toz tutacak bir alan değil ama nasıl oluyorsao çoraplar akşama kirleniyor :)

Şaştım kaldım valla. Kadının evine kirli çorapla neden götürüyorsunuz bebeğinizi? Ben de çok takılırım. Evimin halıları beyaz.
Kirli çorapla biri gelse bozulurum. Yakın biriyse de uyarırım.
2 de çocuk büyütüyorum, çoraplarının rengi donuk durmadılar hiç.
Renkler donmuyor da anlamıyorum bir evde ne var bu kadar? O çocuk emeklerden dizileri, elleri, sürünürken üstü başı ne oluyordu peki?
Normal bulanlara ayrı şaşkınım.

Komsuda cok normal birisi degil ya belliki niyeti iyiyse cocugu dusunuyorsa guzel bir dille soylesin madem karsi tarafa hem evine cagiriyosun hemde saka yollu anneye laf sokuyosun hos mu bu durum misafir neticede

Bebeğin olduğu yerde gram toz olmamalıyı savunan yaşıtlarım.. biz sokaklarda akşama kadar tozun içinde oynayan nesildik hatırlatırım :işsiz:

Yaz günü kapı cam açık, hele de benim gibi cadde üzerinde oturuyorsanız toz olmaması mümkün değil. 7/24 vileda ile mi dolaşacağız?
Cocuklari fanuslami gezdiriyor evde gram toz olmamali diyenler disarda binbir tane seyi soluyoruz benim camlar kapali oldugu halde hergun tozlaniyor evim cadde uzeri dediginiz gibi

Bir gün bunu da yazacağım hiç aklıma gelmezdi

Üç çocuk büyüttüm ( önce allahın izniyle)tabii ki
Eşim görevdeydi tek başınaydım ilk ikisi de peş peşeydi araları 2.5 yaş evim de sobalıydı ama bir tanesinin bir defa bile kirli çorabı olmadı hele ki kirli çorapla dışarı çıkmak?
Evet kirlenir ama anında çıkartırım tutmam ayağında
Üstleri başları olsun asla asla kirli kalmazdı her zaman mis gibi giydirdim ve şimdi kendileri de çok titizler giyim ve kişisel bakım konularında

Yani konu sahibi kusura bakmasın kimse temiz çoraba kirli demez! Tuhaf olan o çorabın kirlenmesi değil değiştirilmemesi

Nasil pis olur ya yavrum demissinizde kadin her seferinde oyle diyosa demekki pis. Cocougunuz kendi temiz olabilir ama halilarinizin ve balkonunuzunda temiz olmasi gerekir cocuk varsa.

Evet ya aynen katılıyorum. Bir arkadaşım çocuğuyla geldi. Börek yapmıştım verdi eline yağlı yağlı yedi, yavrular yesin diye yaptım zaten. Ama annesinin dediği şey şu"yeterki midesine gitsin eliyle yesin" eyvallah yesin çocuk sonuçta. Ama sonra o elleri silmedi. Çocuk oraya buraya sürdü. Ben şimdi onun çocuğunun karnı doydu çok şükür diye düşünmek zorunda değilim ki eşşek gibi temizlik yapmışım ona acıdım.
Bazı anneler hakikaten rahat
Yemekten önce eller yıkanır yemekten sonra gene yıkanır bu bir alışkanlık olur çocukta
Temizlik alışkanlığı nasıl kazandırılır ya soruyorum büyüsünde kitaplardan mı öğrensin çocuk
Evdeki ahşap mobilyalara oyuncağı ile vuran misafirimin çocunun elinden oyuncağını alıp
Yavrum vurma şunlara dediğimde annesi böyle öğreniyorlar demişti
İlerde ahşap işçiliğine aday olduğunu faydası olacağını düşünüyor heralde
Vala sevmiyorum ben rahat anneleri

Yazmiycaktim artik cvp neyse son size yazayim.

Ne pisligim kaldi ne pintiliğim ne çoçuğuna bakmiyorculuğum.
Nede ilgenmiyorluluğum pehhh.
Hic birini kabul etmiyorum blkide hata bnde anlatamadim kndimi.
Masaallh gerckten yavrum guzel bir cocuk hatta ajansa kayitli proje icin cagirdilar nazar olur cocuk diye aileler izin vermedi.
Neyse sorun guzellik çirkinlik sağlikli olsun hayirli olsun yeter bana.
bu komsum genel yapisi bu yemek yeriz bizde mesela tika basa yer sonra ay guzel olmamis der.
Mesela birsey alirim cok bgnir cokda uygundur ama cok pahali kaziklamislar seni der.
Ve buna benzer milyon tane örnek verebilirim size.
Yanlis ifade ettim kndimi.
Cocugum sumuklu diye tobe tobe yada pis diye pis demiyorum hani gicikligina yapiyor gibi.
Hatta belki kiskaniyor icten ice.
Hamileykende ben evim dublex ya benim hep şey derdi ay ses geldi yuvarlndinmi merdiven den kaç kere dedi hmde.
Halbuki evde çit yok vs vs.
Ya ben anlatamadim yada sivri dillire denk geldim.

sen dert danışmaya gelirsin seni pis kirli ilan ederler welcome to kadınlar kulübü. neden acaba herkes ne kadar titiz olduğuyla övünüyor anlamıyorum anladık temizsiniz titizsiniz hepiniz. avm tuvaletlerini de zaten hep ben o kadar iğrenç bırakıyorum yerlere kullanılmış ped atıyorum, elimi yıkamadan tuvaletten çıkıyorum. yani valla ben çok titizim diyen bütün tanıdıklarım biri hariç sadece görsel titiz, elini koltuk altına koyup koklayanı sonra da elini yıkamayanı gördüm bu aşırı tititzlerden:emir_bebek:
sen he de geç.
cidden desene yavruna dönüp biz çok pissek gelmeyelim temiz evini kirletmeyelim teyzenin değil mi diye.
eğer şaka yapıyorum alınma derse,
yavrum böyle şaka on kere yapılmazmış değil mi, şaka bir kere yapılırmış diyin.
siz yumuşakça uyarmış olursunuz belki o da anlar.
kıskançlık gibi geldi bana da.

Goruşme tatlim niye goruşuyorsunki seni kıran insanlarla. Arana mesafe koy.

Yazmiycaktim artik cvp neyse son size yazayim.

Ne pisligim kaldi ne pintiliğim ne çoçuğuna bakmiyorculuğum.
Nede ilgenmiyorluluğum pehhh.
Hic birini kabul etmiyorum blkide hata bnde anlatamadim kndimi.
Masaallh gerckten yavrum guzel bir cocuk hatta ajansa kayitli proje icin cagirdilar nazar olur cocuk diye aileler izin vermedi.
Neyse sorun guzellik çirkinlik sağlikli olsun hayirli olsun yeter bana.
bu komsum genel yapisi bu yemek yeriz bizde mesela tika basa yer sonra ay guzel olmamis der.
Mesela birsey alirim cok bgnir cokda uygundur ama cok pahali kaziklamislar seni der.
Ve buna benzer milyon tane örnek verebilirim size.
Yanlis ifade ettim kndimi.
Cocugum sumuklu diye tobe tobe yada pis diye pis demiyorum hani gicikligina yapiyor gibi.
Hatta belki kiskaniyor icten ice.
Hamileykende ben evim dublex ya benim hep şey derdi ay ses geldi yuvarlndinmi merdiven den kaç kere dedi hmde.
Halbuki evde çit yok vs vs.
Ya ben anlatamadim yada sivri dillire denk geldim.
Zaten senin jojuk dünyanın en güzel en muhteşem en en en iyi özelliklerin bir arada bulunduğu dünyanın 8. Harikası ( karga yavrusunu şahinim diye severmiş ) , o kadın da pis kıskanç, çekemeyen, dublexxxx evini kıskanan, 10 senedir çocuğu olmayan pis kısır olduğu için akşama kadar senin çocuğuna laf sokmaya çalışan eksiğin teki. Keşke sizin gibi egoistler dünyada hiç olmasa da insanlar mutlu mutlu yaşasa..!

1 )sesli harfleri kullanin ,parayla degil ,ergen gibi yazmayin .
2) Mis gibi olan bebeginiz sadece size mis gibi gelir .
3) Elalemin evine giderken lambur lumbur degil ustunu basini degistirerek ve sumuklerini silerek gidin ...
4) 10 yildir benimde cocugum yok hic elalemin bebegini kiskanmadim ne alaka ?
5) Belki bebege nazarim deger korkusu ile icinden geldigi gibi sevmiyordur

Hani eskiler derler ya ne cirkinsin sen diye
O cirkin degil aslinda ne guzelsin sen niyetiyle soylenmistir .Biraz insanlarin psikolojilerini anlamak lazim
.

Son olarak temiz olun !

insanlara karşı çok agresif tutumlarınız var, hiç sağlıklı bir durum değil, çok öfkelisiniz, yerinizde olsam destek alırdım.

Bence titiz komşunla görüşme çocuk bu ya çocuk çorabı da kirlenir sümügünde akar. Çocuklu insanların işi zor vallah belki konu sahibi unutmuşdur değiştirmeye dünyanın sonumu sanki.
Bende olduğunca temizliğe önem veririm çocuklarımın üstü başı temiz olmasına dikkat ederim ama ben çocuklarımın sağlığınada piskolojilerinede önem veririm sırf evim tozsuz tertemiz olacak diye çocuklarımın özgürlüğünden ödün vermem.
Ama bu sadece kendi evim için geçerli başkasının evinde çocuklarıma vur patlasın çal oynasında yaşatmam saça döke yemek yemesinede izin vermem evdeki süsleriyle oynayıp mobilyaları çizip kırmasına da izin vermem

Sivri dilini en kullanman gereken konuda “bebeğin” söz konusuyken kullanmayacaksın da ne zaman kullanacaksın? Ben sakin bi insanımdır sivri dillide değilimdir ama bebeğim ile ilgili bi şey söylerse komşum hiçbirşey söylemesem bile alır çıkarım çocuğumu. Hayatta HİÇBİRŞEY bebeğimden daha değil. Sen kurban ol benim bebeğimin sümüklerine de.

Back
X