İçime Oturdu :(

gozyasi

Hüzün Dostu..!
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2006
2.790
3.043
698
Uzun süredir buralara uğramıyordum arkadaşlar ama bir mevzu var ki içime oturdu. Çaresi yok tabi ama belki sizin söylediklerinizle içim rahatlar. Konu şu biz yaklaşık dört ay önce ev almak için bakıyorduk ve kendimize göre bir ev bulduk. Ev sahibi insan çok ilgili iyi birine benziyordu. Neyse evi almaya karar verdik ve kredi başvurusu için evin tapu belgesinin fotokopisini istedik. Ev sahibi tapuyu verirken bizden kaparo istedi ama ne olursa olsun bir şekilde aksilik olurda kredi çıkmazsa parayı her şekilde tamamıyla iade edeceğim dedi. Bizde zaten alacağız(kredide çıkacak gözüyle bakıyoruz tabi) diyerekten adama bir aylık kiramdan fazla kaparo verdik. Ama aksilik oldu ve kredi çıkmadı ALLAH'ın işinden sual olunmaz. Bankalar bizi bir buçuk ay gibi bekletti. Sonra biz sürekli ev sahibiyle iletişimdeydik ve kredi için umudumuz kalmayınca ev sahibine durumu anlattık. O da evin annesinin olduğunu kaparoyu onun aldığını ve Almanya'dan dönünce ödeyeceklerini söyledi. Bizde tamam dedik aradan 2 buçuk ay geçti baktın buradan tık yok. Sonra biz annesini aradık ve kadın bize ne desin ben sizi bir buçuk ay bekledim kaparoyu vermeyeceğim. Tamam kaparoyu verip vermemekte özgürdür mal sahibi ama vereceğim deyip de bizden fazla para almaları ve o parayı ALLAH'tan korkmadan çatır çatır yemeleri içime oturdu. Telefonda kadına ama vereceğiz dediniz bile diyemedim saydı saydı telefonu kapadı. Oğlu ise tel. hiç açmıyor ne bana ne eşime. O kadar içime oturdu ki o para. Kaparo verilmez deselerdi 100-200 tl falan verirdik gidince de bu kadar üzülmezdik ama sıkışık bir durumda oradan buradan borç alıp verdik biz o parayı. Yaptıkları öyle içime oturdu ki olayın üstünden dört beş gün geçti ama hala hazmedemiyorum. Çok içime oturdu ve beddua ettim. Biliyorum yanlış ama çok canım yandı ihtiyacımız olduğu bir dönemdeyiz ve biz o an elimizde ne varsa verdik onlara küçümsenecek bir para değil. İşte böyle arkadaşlar. Kimileri gidip evinin camlarını indirin dedi ama ben onların yaptığı adiliği yapmam. ALLAH' a havale ettim ama giden de bizden gitti

Son düzenleme:
yya cidden kötü olmuş be canım ama senin yerinde olsam başka numaradan ev tutcam bahanesiyle buluşur ve acısını çıkarırdım açmaz kendi tel.inizden...başka sabit bi numaradan deneyin derim..

keşke önce kredi halledip sonra ev baksaydınız haram para kimseye fayda etmez canım üzülme :1no2:

Ya canım arasak muhatap olsak ne geçicek elimize çirkeflikten başka. Adam olmayan yüzümüze bakmakla mı utanıcak. Yoksa evlerini biliyorum giderim kapılarına ama ne çare.. Parayı vermeyecekler akılsızlık bizde her lafa her insana güvenilmez. Ne bilelim böyle olacağını

bu sıralar böyle olayralrı çok duyar oldum.
görümcemlerde arba almak için niyet ettiler.istanbulda oturuyor görümcem bursadan bir araba beğenmişler.adam kapora ver arabayı bekleteyim demiş.adamda emekli öğretmen yani.
bunlar adamın hesabına para yatırdılar.para gitti adama hiç bir şekilde ulaşamıyorlar.

allaha havale et bence.başının gözünün sadakası olsun.

cnm ya geçmiş olsun.inşallah alırsınız diyeceğim ama vermezler sanırım artık.boşver.başının gözünün sadakası olsun.söyleselerdi dediğin gibi daha az verirdiniz en azından bu kadar zararınız olmazdı.boşver cnm sıkma canınıza bir şey gelmesin.

Bu devirde hiç kimseye güvenmeyeceksin.
Sizin hatanız güvenmek olmuş.
Haram para onlara hayır getirmez emin ol ve Allah'a havale et canım.

ALLAH kahretsin öyle insanları diyecek başka bişey yok. ALLAH'a havale ettim zaten şu mubarek ramazan içimden ah ediyorum ama işte aklımdan çıkmıyor bu yapılan. Parasını bile geçtim ya bizi öylece kandırmalarına sinir oldum.

inan o para onlardan kesin çıkar....kimsenin ahı kimsede kalmaz....yaptıkları hiç hoş bişey değil...siz parayı sokakta toplamıyorsunuz.....Allah a havale edin

bu arada belki alakalı değil ama kredi çekmediğiniz iyi olmuş.eşim evlenmeden çekmiş,evimiz var ama kredi hala bitmedi.çok zor.benim kendi fikrim.kaç sene ödüyorsunuz.faizi var bir de tabii.allah yardımcınız olsun.

Sağolun arkadaşlar. Bende biliyorum çıkacak o para ama canmızı yaktılar işte. ınsanlara güvenmek çok büy7ük bir hataymış artık. Ben bana ait olmayan bir tl olsun alıpta harcayamam nasıl bu kadar vicdansızlar anlayamıyorum.

Ama haklısınız doğrudur düzeltiyorum konut kredisi çekmek istediyseniz eğer, tapu isteyebilirler..
Merak etme o para onlardan çıkar..

Son düzenleme:
Allah sorsun de geç... Allahın adaleti hiçbir zaman şaşmaz. Emin ol kat kat fazlasını çıkartır onlardan. Başımın gözümün sadakası olsun de bırak düşünme bence.. Olan olmuş ama dünya hali. Bu da size bir ders olmuştur. ınsanoğlu çiğ süt emmiştir diye boşuna demiyorlar. O yüzden lafa inanıpta iş yapmamak gerek. ıki gözün dahi olsa bu böyle olmalıdır......

Canım kredi zor ama her yıl 7-8 bin tl den fazla kira ödüyoruz ve bura gittikçe de artıyor. Kiradayız, kredi çekmeden mümkünatı yok ev alamayız para biriktrirken vericeğimiz kira ödeyeceğimiz kredinin faizinden kat be kat fazlaya gelir.

Benim bildiğim, önce kredi işi halledilir, sonra eve bakılıp kapora verilir.
Sizinkisi biraz ters olmuş...
Arkadaşım ev olmadan neyin üstüne kredi isteyecektik ki? Konut kredisi için önce evin expertiz değeri hesaplanıyor ve o değer üzerinden kredi miktarı belirlenip veriliyor. Ev olmadna kredi olmaz.

Valla arkadasim bende aynen katiliyorum...Herseyde bir hayir vardir de otur bence..Allah korudu belkide...Seni az cok eski msjlarindan bildigimden yaziyorum yoksa haddim degil ama..Faizden hayir gelmez canim bence...Yinede insallah paraniz bir sekilde doner elinize....

kimsenin ahı kimsede kalmaz
başının gözünün sadakası olsun
Allaha havale etmekle en iyisini yapmışsın

ağlayanın parası gülene yar olmaz hiç br zaman arkadaşım,
üzülme onlardan katkat çıkar o para

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…