- 31 Ekim 2006
- 2.790
- 3.043
- 698
Uzun süredir buralara uğramıyordum arkadaşlar ama bir mevzu var ki içime oturdu. Çaresi yok tabi ama belki sizin söylediklerinizle içim rahatlar. Konu şu biz yaklaşık dört ay önce ev almak için bakıyorduk ve kendimize göre bir ev bulduk. Ev sahibi insan çok ilgili iyi birine benziyordu. Neyse evi almaya karar verdik ve kredi başvurusu için evin tapu belgesinin fotokopisini istedik. Ev sahibi tapuyu verirken bizden kaparo istedi ama ne olursa olsun bir şekilde aksilik olurda kredi çıkmazsa parayı her şekilde tamamıyla iade edeceğim dedi. Bizde zaten alacağız(kredide çıkacak gözüyle bakıyoruz tabi) diyerekten adama bir aylık kiramdan fazla kaparo verdik. Ama aksilik oldu ve kredi çıkmadı ALLAH'ın işinden sual olunmaz. Bankalar bizi bir buçuk ay gibi bekletti. Sonra biz sürekli ev sahibiyle iletişimdeydik ve kredi için umudumuz kalmayınca ev sahibine durumu anlattık. O da evin annesinin olduğunu kaparoyu onun aldığını ve Almanya'dan dönünce ödeyeceklerini söyledi. Bizde tamam dedik aradan 2 buçuk ay geçti baktın buradan tık yok. Sonra biz annesini aradık ve kadın bize ne desin ben sizi bir buçuk ay bekledim kaparoyu vermeyeceğim. Tamam kaparoyu verip vermemekte özgürdür mal sahibi ama vereceğim deyip de bizden fazla para almaları ve o parayı ALLAH'tan korkmadan çatır çatır yemeleri içime oturdu. Telefonda kadına ama vereceğiz dediniz bile diyemedim saydı saydı telefonu kapadı. Oğlu ise tel. hiç açmıyor ne bana ne eşime. O kadar içime oturdu ki o para. Kaparo verilmez deselerdi 100-200 tl falan verirdik gidince de bu kadar üzülmezdik ama sıkışık bir durumda oradan buradan borç alıp verdik biz o parayı. Yaptıkları öyle içime oturdu ki olayın üstünden dört beş gün geçti ama hala hazmedemiyorum. Çok içime oturdu ve beddua ettim. Biliyorum yanlış ama çok canım yandı ihtiyacımız olduğu bir dönemdeyiz ve biz o an elimizde ne varsa verdik onlara küçümsenecek bir para değil. İşte böyle arkadaşlar. Kimileri gidip evinin camlarını indirin dedi ama ben onların yaptığı adiliği yapmam. ALLAH' a havale ettim ama giden de bizden gitti 

Son düzenleme: