Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
♥gözyaşı♥;8655889 .!.:Uzun süredir buralara uğramıyordum arkadaşlar ama bir mevzu varki içime oturdu. Çaresi yok tabi ama belki sizin söylediklerinizle içim rahatlar. Konu şu biz yaklaşık dört ay önce ev almak için bakıyorduk ve kendimize göre bir ev bulduk. Ev sahibi insan çok ilgili iyi birine benziyordu. Neyse evi almaya karar verdik ve kredi başvurusu için evin tapu belgesinin fotokopisini istedik. Ev sahibi tapuyu verirken bizden kapora istedi tamam dedik ve az bi para veriyoduk ama bize ne olursa olsun bir şekilde aksilik olurda kredi çıkmazsa paranızı her şekilde tamamıyla iade edicem dedi. Bizde zaten evi alıcaz (kredide çıkacak gözüyle bakıyoruz tabi) ne kadar verirsek bizim açımızdan iyidir diyerekten adama da güvenip bir aylık ev kiramızdan fazla kapora verdik. Ama aksilik oldu ve kredi çıkmadı ALLAH'ın işinden sual olunmaz. Bankalar bizi bir buçuk ay gibi bekletti. Ama bu sürede sürekli ev sahibiyle iletişimdeydik ve kredi için umudumuz kalmayınca ev sahibine durumu anlattık. O da evin annesinin olduğunu kaporayı onun aldığını ve almanyadan dönünce ödeyeceklerini söyledi. Bizde tamam dedik aradan 2 buçuk ay geçti baktık bunlardan tık yok. Sonra biz annesini aradık ve kadın bize ne desin ben sizi bir buçuk ay bekledim kaporayı vermeyeceğim. Tamam kaporayı verip vermemekte özgürdür mal sahibi ama vereceğim deyipte bizden fazla para almaları ve o parayı ALLAH'tan korkmadan çatır çatır yemeleri içime oturdu. Telefonda kadına ama vereceğiz dediniz bizde fazla para verdik bile diyemedim saydı saydı telefonu kapadı. Oğlu ise tel. hiç açmıyor ne bana ne eşime. O kadar içime oturdu ki o para. Kaporayı geri vermeyiz deselerdi 100-200 tl felan verirdik gidince de bu kadar üzülmezdik ama sıkışık bi durumda ordan burdan borç alıp verdik biz o parayı. Yaptıkları öyle içime oturdu ki olayın üstünden dört beş gün geçti ama hala hazmedemiyorum. Çok içime oturdu ve beddua ettim. Oğluna da anasına da mesaj yazdım dilerim yalan söyleyip aldığınız o para çocuklarınızdan çıkar diye. Biliyorum yanlış bir beddua ama çok canım yandı ihtiyacımız olduğu bir dönemdeyiz ve biz o an elimizde ne varsa verdik onlara küçümsenicek bir para da değil. Biz eşşek gibi çalışıp emek verip para kazandık onlarda hiç utanmadan yediler. Kimileri gidip evinin camlarını indirin dedi ama ben onların yaptığı adiliği yapmam. ALLAH' a havale ettim ama giden de bizden gitti![]()
bu arada belki alakalı değil ama kredi çekmediğiniz iyi olmuş.eşim evlenmeden çekmiş,evimiz var ama kredi hala bitmedi.çok zor.benim kendi fikrim.kaç sene ödüyorsunuz.faizi var bir de tabii.allah yardımcınız olsun.
'dilerim yalan söyleyip aldığınız o para çocuklarınızdan çıkar' iyide cocukların günahı neki yani. cok sacma.
Haklısın canım bizim salaklığımız işte insan sandık biraz muhabbet kurduk ev sahibiyle. Sözüne güvendik işte ne bilelim böyle olacağınız. Bizim kursağımızdan geçmez bir lira olsun rabbim geçirmesinde..Canım bir emlakçı olarak yaptığınız şeyi normal bulmuyorum ... Özellikle de kapora verirken teminat senedi yada sözleşme yapmamanız verdiğiniz para üzerinde hiç bir hak iddaa edemeyeceğiniz anlamına gelir ....
Bu devirde para kazanmak kolay değil geçmiş olsun diyorum .....
:teselli:
Canım kaporayı bizde biliyoruz fakat sorun şu ki biz evin % 75 ine kredi çekecektik ve adam bankacı olduğunu her halukarda bizim istediğimiz miktarın daha fazlasını mutlaka çıkacağını vs. şeyler söyledi. Kapora mevzuuna gelince kapora adamda kalınacaksa o rakam çok rahat verilir çünkü biz adamı aylarca bekletip bişeyden mahrum eteyecektik. Bir hafta geçmişti çıkmıyo dedik. Oraya buraya baş vurun diye bizi yönlendirdiler ve zaman uzadı. Şuraya kadar anlaşalım. Biz kredinin çıkıp çıkmayacağından emin değildik bize çıkacağına garanti veren o adamdı. Eğerki öyle bir teminatımız olmasaydı kapora istediğinde belki vaz geçerdik. Hem bizim evin satışından vaz geçmemizle onlara kalacak 100/200 tl parada az değil. Bi zararları olmadı sonuçta.
Canim once gecmis olsun diyorum ...
bacim sana muhalefet olmak degil maksadim ama adi uzerinde kapora yani evi yada arabayi birseyi almaktan vaz gecersen diye mal sahibini magdur etmemek icin verilir bu para , ornegin adam sizin icin 2 ay evini (arabasini) satmiyor bekliyor kirayada vermiyor geri vaz gectiniz almadiniz yada sizdeki olan gibi kredi cikmadi ev (araba) sahibinin zararini kim odeyecek ? bunun icin kapora verilir benim bildigim.. turkiyede de ayni sekildedi duye dusunuyorum ben yurtdisindayim ama kapora mantigi bu diye biliyorum, siz ne kadar verdiniz bilmiyorum ama bir ev icinde zaten 100/200 tl verilmez bence beddua etme beddua cok kotu birsey :çok üzgünüm:
Not; ha kaporanizi kredi alamazsaniz iade ederim deyipde iyade etmeyislerinide hic etik bulmadim onuda demeden gecmeyim....
Netden turkiyedede oyle benim bildigim gibimi diye baktim ve bulduklarimi buraya kopyaliyorum arakadasim insallah bilmeyenler icinde bir tecrube olur ... sevgilerimle a.s.
KAPARO
Gayrimenkulun başkalarına pazarlanmasının durdurulması için kaparo verilir. Alım-satım-kiralama işleminde verilen kaparo alıcı veya kiralamak isteyenin ciddiyetinin bir göstergesi kabul edilir. Kaparo dünyanın her tarafında uygulanan bir yöntemdir.
Vazgeçen alıcı veya kiralamak isteyen, talip olup kaparo ile pazarlanmasını durdurduğundan, belki gerçekten alıcı veya kiralamak isteyen başka birine pazarlanmasını engellemiş olacak, boş yere zaman kaybedilmesine; gayrimenkulünü değerlendirmeyi düşünen konut sahibinin de alacağı para ile ilgili değerlendirme hayallerinin kaybolmasına neden olacaktır, bunun tazmini sayılan kaparo iade edilmez.
Canim evimiz var ama kredimiz hala bitmedi diyorsun ama su sekildede hic dusundunmu kredi odemeseydiniz kira odeyecektiniz!!! ve bu yilar gececek gidecek ve odediginiz kirada havaya ucacakti ama simdi 10 senede olsa 15 senede olsa gectiginde size ayit ev birakacak!! nasil oluyorda bu mantigi dusunemiyorsunun anlamadim ..
Ben evlenip yurtdisina geldigimde 3 sene sonraydi 19 yasimdaydim ve kucagimda bir kizim vardi esim ev alalim annemlerden ayrilalim dedi ve 15 senelik kredi cektik ev aldik bu 15 sene nasil gececek diyorduki kizim 16 olacakda bu borc bitecek diye dusunuyordum o zaman (kizim simdi 21 yasinda) ustune bi 15 sene daha gecti nerdeyse ve iyiki almisiz gorumcelerim , kaynim ,yada etrafimizdaki insanlar yeni yeni ev almaya basladiginda bizim kredimiz bitmis ve 5 daireli apartman almistik cunku evimiz guvencemizdi bugunu degil 10/20 yil sonrasini pilanlayin tatlim yerimseniben