bunlar senin hırslanman için büyük bir sebep olsun ablacım , yazılılarına güzelce çalış gir ve o laf söyleyen öğretmenin gözüneee gözüneeee sokuver, başarılı bir öğrenci olduğuna hepimiz inanıyoruz .
Tesekkur ederimm
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bunlar senin hırslanman için büyük bir sebep olsun ablacım , yazılılarına güzelce çalış gir ve o laf söyleyen öğretmenin gözüneee gözüneeee sokuver, başarılı bir öğrenci olduğuna hepimiz inanıyoruz .
Ossde bise becerememis anca ogretmenlik kazanabilmis, kpssde bise becerememis ozelde calisiyor, yani o ogretmenin kendi basaramadigi seyi sen basardin iyi okuldasin diye komplexli bi tip. Hayati vasat gecmis cunku. Senin sbsde tam yapman o okulda okuman zoruna gitmis.
Merhaba. Ben 11.sinif ogrencisiyim malum seneye sinava girecegim vip bi dersaneye yazildim. Dersanem basladi hocalarla da iyi anlastim zaten ortami cok sevdim buraya kadar bir sikinti yok. Ama bugun beni cok uzen bir sey oldu. Cok iyi bilinen ama aslinda hocalarin derslerde gelip oturdugu siz zeki cocuklarsiniz konuya evde calisin dedigi bir lisede okuyorum. Sbs de tam puan alarak geldim bu okula. Derslerim su an cok kotu ama aptal oldugumu kesinlikle dusunmuyordum. Bugune kadar yani. Son 2 haftadir canla basla calisiyorum 3 yildir boyle ders calismadim ben okuldaki hocalarimi sevmedikce de uzaklastim derslerden. Dersanedeki ogretmenlerimi cok sevdim ve onlari hayal kirikligina ugratmamak icin sıkı bir sekilde calismaya basladim. Ama bugun bir hocanin arkamdan konustugunu duydum. Ben yanindan gecip giderken benim duymayacagimi dusunerek "bu da o okula nasil girmisse bir sey bildigi yok" dedi. O soyledikleri resmen kafamin icinde yankilandi durdu. Aglayarak geldim eve calismayi falan biraktim. Ben cok duygusal birisiyim zaten ve su an regl donemim oldugu icin ultra duygusal ve alinganim. Kadin iyi biri aslinda cok da sevmistim ama o oyle diyince ne bileyim cok incindim. Calismaya basladigim icin beni takdir edecegini dusunmustum oysa. Ayrica o aptal dersaneye bir etek para dokmemizin nedeni zaten bir sey bilmemem. Bilsem orda isim olmazdi. Bilmiyorum gercekten su an gerizekali gibi hissediyorum oyle bir soyledi ki kadin duydugum an gozlerim dolu dolu oldu zaten. Son yazililara girmeme karari almistim bir tek matematige girecektim. Cunku matematige bu bir sey bilmiyor diyen hocayla calismistim ve sirf iyi bir not alip ona gostermek icin girecektim yaziliya. Simdi ona da girmemeyi dusunuyorum. Gercekten cok kirildim. Yaptiklarimin takdir edilmesini begenilmesini isterken arkamdan boyle konustugunu duydum. Yaninda baska ogrenciler de vardi. Cok rezil ve basarisiz hissediyorum. Hic guvenim kalmadi kendime. Yaziliya da girmeyecegim.
Merhaba. Ben 11.sinif ogrencisiyim malum seneye sinava girecegim vip bi dersaneye yazildim. Dersanem basladi hocalarla da iyi anlastim zaten ortami cok sevdim buraya kadar bir sikinti yok. Ama bugun beni cok uzen bir sey oldu. Cok iyi bilinen ama aslinda hocalarin derslerde gelip oturdugu siz zeki cocuklarsiniz konuya evde calisin dedigi bir lisede okuyorum. Sbs de tam puan alarak geldim bu okula. Derslerim su an cok kotu ama aptal oldugumu kesinlikle dusunmuyordum. Bugune kadar yani. Son 2 haftadir canla basla calisiyorum 3 yildir boyle ders calismadim ben okuldaki hocalarimi sevmedikce de uzaklastim derslerden. Dersanedeki ogretmenlerimi cok sevdim ve onlari hayal kirikligina ugratmamak icin sıkı bir sekilde calismaya basladim. Ama bugun bir hocanin arkamdan konustugunu duydum. Ben yanindan gecip giderken benim duymayacagimi dusunerek "bu da o okula nasil girmisse bir sey bildigi yok" dedi. O soyledikleri resmen kafamin icinde yankilandi durdu. Aglayarak geldim eve calismayi falan biraktim. Ben cok duygusal birisiyim zaten ve su an regl donemim oldugu icin ultra duygusal ve alinganim. Kadin iyi biri aslinda cok da sevmistim ama o oyle diyince ne bileyim cok incindim. Calismaya basladigim icin beni takdir edecegini dusunmustum oysa. Ayrica o aptal dersaneye bir etek para dokmemizin nedeni zaten bir sey bilmemem. Bilsem orda isim olmazdi. Bilmiyorum gercekten su an gerizekali gibi hissediyorum oyle bir soyledi ki kadin duydugum an gozlerim dolu dolu oldu zaten. Son yazililara girmeme karari almistim bir tek matematige girecektim. Cunku matematige bu bir sey bilmiyor diyen hocayla calismistim ve sirf iyi bir not alip ona gostermek icin girecektim yaziliya. Simdi ona da girmemeyi dusunuyorum. Gercekten cok kirildim. Yaptiklarimin takdir edilmesini begenilmesini isterken arkamdan boyle konustugunu duydum. Yaninda baska ogrenciler de vardi. Cok rezil ve basarisiz hissediyorum. Hic guvenim kalmadi kendime. Yaziliya da girmeyecegim.
Ossde bise becerememis anca ogretmenlik kazanabilmis, kpssde bise becerememis ozelde calisiyor, yani o ogretmenin kendi basaramadigi seyi sen basardin iyi okuldasin diye komplexli bi tip. Hayati vasat gecmis cunku. Senin sbsde tam yapman o okulda okuman zoruna gitmis.
canım seni önceki konundan da hatırlıyorum.. fizik kimya vs. gibi yazılılara girmek istemiyordun... şimdide dersanedeki matematik öğretmenin yüzünden, okuldaki matemetik sınavnada girmek istemiyorsun.. sanki biraz bana yazılılara girmemek için bahane buluyormuşsun gibi geldi be canım.. bence sen bu yazılılara girip düşük not almaktan korkuyorsun..ama korkunun ecele faydası yok biliyorsun... daha önceki konuda eklemeyi unuttuğum bişeyi buraya yazayım bari.. eğer yazılıya girmezsen raporlu olursan bu sadece o sınava sonra girme hakkı verir sana.. yok raporda vermezsen o zaman mesela o dersten iki yazılın var ve sen birine girmediysen ilk girdiğin yazılı ve bir tanede girmedi (yani sıfır ) ortalamaya katılır.. yani o dersin ortalaması çok düşer... bunu da göz önünde bulundur lütfen...
Bu yorumun bi kısmına katılmıyorum bir öğretmen adayı olarak.
ANCA öğretmenlik kazanabilmek nedir ya? Belki isteği oydu? Kpssyi de bilemeyiz. Kimine zor gelir doğuya atanmak. Şahsen ben de kız başıma ailemden uzağa ücra yerlere gitme taraftarı değilim. Devlette çalışmak çok daha avantajlı olsa da, gerekirse özelde çalışırım.
Vee en çok takıldığım yerde öğretmeni başarısız görmek. Çok tuhaf geldi. Hepimiz öğretmenlerin elinden geçiyoruz. Öğretmenlerime hiç bu gözle bakmadım aksine saygı duydum şahsen ben. hayatı vasat geçen insanlara borçluyuz bence geldiğimiz yerleri.
Ama bu öğretmenin söylediği laf hiç hoş değil tabiki. Kesinlikle savunduğum düşünülmesin.
Benim de üniversitede böyle bi hocam var şimdi canım. Benimki arkamdan da söylemez yüzüme söyler direkt. "siyasete ayırdığın vakti derslerine ayır. Se n öğrencisin aklın ermez böyle şeylere" demeler mi istersin. sırf siyasi görüşümü beğenmediği için beni saygısızlıkla ağzı bozuklukla mı suçlamasını istersin, ordan burdan hakaretler etmeler mi istersin...
Ama ben napıyorum diğer derslere 1 çalıyorsam buna 5 çalışıyorum. O adama malzeme vermemek için daha da çok hırslanıyorum. Sen de öyle yapmalısın.
Seni okadar iyi anlıyorum ki, bende birzamanlar benzer şeyler yaşamıştım. Sakın o hocaya kızıpta herşeyden elini çekme, tam tersine daha çok çalış o sonuçlar açıklandığında karşısına dikilip 'bende bişi bilmiyordum ama bak neler yapmışım dimi' diye laf sok.
Ben lisedeyken aynı senn gibi dershaneye gidiyordum, çok sevdiğim bir kimya hocam vardı. Sınıfta herkese işte sen şu olursun, sen bu olursun falan diyo bende seviyorum ya böyle heycanla bekliyorum acaba nedicek bana diye. Baktım bunun söyliceği yok ben sordum 'hocam sizce ben ne olurum' dedim, 'valla canım senin bu ders bilginle çok zor ama kpss ye falan gir açıköğretimide bitirirsin sorun yapma, aslında güzel kızsın zengin bi koca bul boşveeer' demişti gülmelerini espriye vurmalarını tahmn edebilrsin. Nasıl üzülmüştüm anlatamam, bulunduğum sınıf çok çalışkan bir sınıftı ve o sınıfa göre ben vasat bir öğrenciydim bunu biliyordum ama neden yüzüme vurursunki![]()
şimdi hatrladıkça gülüyorum ama ozamanlar bende senin gibi çok kafama takmıştım ve kazanamamıştım. Sonra o alaycı bakışlar falan, kendi kendime bir söz vermişim bir gaz vermişim, Şimdi Türkiye'nin sayılı teknik üniversitelerinden birinde mühendislik bölümünden mezun olacağım. O gerizekalı adam nerde ne yapıyor bilemiyorum ama o sınıfta okuyanların bir kısmının baya baya üstüne çıktım şimdiden
sen sen ol, elindeki gücü azmi bırakma sakın. Uzun oldu idare ediver
not: yukardaki yoruma katılıyorum ve zamanın da Albert Einstein'a gerizekalı demişlerdi adam neler yaptı. Herkesi memnun edemezsin canım ya, kimseye kulak asmadığın sürece başarılı olursun. Oyüzden sakın ama sakın düşünme böle şeyleri, sınavlarına odaklan.. Başarılaaarrr :)
benim babam ve abim de öğretmen ama hayatın bir de realite boyutu var duygusallığı bırakırsak.. kimse össde derece yapıp öğretmenlik okumaz. hele kpssde başarılı olamayan biri için bu imkansız. herkes doğuda görev yapmıyor sonuçta. o kadının o profille hakkı yok başarılı ve küçük bir kızcağızı üzmeye. ne donanımı ne statusu buna müsait.
Ama cok kirildim o kadar rezil hissediyorum ki kendimi. Gelip sovse bu kadar kotu hissetmezdim. Dersaneye gidesim bile yok rezil olmusum gibi hissediyorum
Alacağınız puan zekanızdan çok çalışmanıza bağlı. Okul dersleri, sınavlar, hepsi çalışmanızı ve bilginizi ölçer, zekanızı değil. Ne zekiler var çalışmayıp sokaklarda top koşturan, sınıfta kalan. Bir de bazı öğrenciler var kafası dersi ancak 3-4 kez anlatırsan anlar, ama öyle azimli çalışır ki, bütün derslerden tam puan alır. Hocalar da der ki, aa zeki öğrenci. Derslerinize bakın, test çözün, konu tekrarı yapın ki öğrendikleriniz pekişsin. Yazılı olarak çalışın, öğrendiklerinizi birine sözlü olarak anlatarak pekiştirin. Elalemin zekanız akıllarınca ölçmelerine takılmayın, iq testi yapılsa zeki geçinenlerin çoğu barajı bile geçemez belki.Merhaba. Ben 11.sinif ogrencisiyim malum seneye sinava girecegim vip bi dersaneye yazildim. Dersanem basladi hocalarla da iyi anlastim zaten ortami cok sevdim buraya kadar bir sikinti yok. Ama bugun beni cok uzen bir sey oldu. Cok iyi bilinen ama aslinda hocalarin derslerde gelip oturdugu siz zeki cocuklarsiniz konuya evde calisin dedigi bir lisede okuyorum. Sbs de tam puan alarak geldim bu okula. Derslerim su an cok kotu ama aptal oldugumu kesinlikle dusunmuyordum. Bugune kadar yani. Son 2 haftadir canla basla calisiyorum 3 yildir boyle ders calismadim ben okuldaki hocalarimi sevmedikce de uzaklastim derslerden. Dersanedeki ogretmenlerimi cok sevdim ve onlari hayal kirikligina ugratmamak icin sıkı bir sekilde calismaya basladim. Ama bugun bir hocanin arkamdan konustugunu duydum. Ben yanindan gecip giderken benim duymayacagimi dusunerek "bu da o okula nasil girmisse bir sey bildigi yok" dedi. O soyledikleri resmen kafamin icinde yankilandi durdu. Aglayarak geldim eve calismayi falan biraktim. Ben cok duygusal birisiyim zaten ve su an regl donemim oldugu icin ultra duygusal ve alinganim. Kadin iyi biri aslinda cok da sevmistim ama o oyle diyince ne bileyim cok incindim. Calismaya basladigim icin beni takdir edecegini dusunmustum oysa. Ayrica o aptal dersaneye bir etek para dokmemizin nedeni zaten bir sey bilmemem. Bilsem orda isim olmazdi. Bilmiyorum gercekten su an gerizekali gibi hissediyorum oyle bir soyledi ki kadin duydugum an gozlerim dolu dolu oldu zaten. Son yazililara girmeme karari almistim bir tek matematige girecektim. Cunku matematige bu bir sey bilmiyor diyen hocayla calismistim ve sirf iyi bir not alip ona gostermek icin girecektim yaziliya. Simdi ona da girmemeyi dusunuyorum. Gercekten cok kirildim. Yaptiklarimin takdir edilmesini begenilmesini isterken arkamdan boyle konustugunu duydum. Yaninda baska ogrenciler de vardi. Cok rezil ve basarisiz hissediyorum. Hic guvenim kalmadi kendime. Yaziliya da girmeyecegim.
canım seni önceki konundan da hatırlıyorum.. fizik kimya vs. gibi yazılılara girmek istemiyordun... şimdide dersanedeki matematik öğretmenin yüzünden, okuldaki matemetik sınavnada girmek istemiyorsun.. sanki biraz bana yazılılara girmemek için bahane buluyormuşsun gibi geldi be canım.. bence sen bu yazılılara girip düşük not almaktan korkuyorsun..ama korkunun ecele faydası yok biliyorsun... daha önceki konuda eklemeyi unuttuğum bişeyi buraya yazayım bari.. eğer yazılıya girmezsen raporlu olursan bu sadece o sınava sonra girme hakkı verir sana.. yok raporda vermezsen o zaman mesela o dersten iki yazılın var ve sen birine girmediysen ilk girdiğin yazılı ve bir tanede girmedi (yani sıfır ) ortalamaya katılır.. yani o dersin ortalaması çok düşer... bunu da göz önünde bulundur lütfen...