İçimi dökmek istedim

maviisever

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2018
778
204
103
Aynı durumda olanlar var mı bilmiyorum veya hamileyim diye ben abartıyorum...

3 aylık 13+2 haftalık hamileyim ve ara ara annemlerde kalıyorum kendi evimde bir şey yapamıyorum bundan ötürü daha kötü oluyorum bir şey yiyemiyorum annemlerde yapılıyor diye onlarda kalıyorum... bazen konuşuyoruz işte soruyor senin canın nasıl bir şey çekmiyor hiç mi çekmiyor yapabileceğimiz varsa söyle falan filan diye bende hayır öyle çok çekmiyor diyorum aslında yeri geldiğinde çekiyor.. beşamel soslu sebzeli fırın yemeği sarma vs vs çekiyor bazen söylüyorum canımda şunda çekti diye hiç umursanmıyor az öncede mutfağa geçtim sarma yapıcaktım annemde mutfaktaydı sarma yapalıö yeriz diyorum ben elimi yaktım diyor ablanın dersi var diyor bende tek sararım dedim bu sefer de ocakta salça yapıyorum bir yerini yakarsın dedi bende bir şey demeden mutfaktan çıktım... dün eşim annemlerdeydi ben zaten annemlerdeyim bir tane çorbadan bahsediyorlar etli bir çorba🤮 çocuğa kızıyor tamam anlatma karının canı çekicek diye sanki kendisi çok umursuyormuş gibi... dün mesela poğaça çekti akşam üstüydü kardeşimi gönderelim alsın dedim bu saatte poğaçamı kılır diyor umursamıyor yani bende hiçbir şey demiyorum biraz daha düzeldikten sonra kendim yaparım...

hamile iken yine her işimi kendim yaptım ama çevremde çok duyuyorum hiç bir şey yapamayan , yatak döşek yatan . Her hamilelik kendine hastır, inanıyorum gerçekten yapamadığınıza.
Fakat ; siz hamilesiniz diye herkes hayatını sadece size göre ayarlayamaz . Yemek yapamazsınız anlarım , ama canınız çok poğaça çekiyorsa fırından kendiniz alabilirsiniz .
ya da sarma ev yemekleri yapan bir sürü yer var .
ben de anneme soslu moslu bişeyler çekiyor canım desem o ne ki ? Düzgün bişeyler çeksin canın der😂
Demem o ki , kendiniz yap(a)mıyorsanız , anneniz de olsa başkasından yapmasını bekleyemezsiniz . Artık herşey her yerde var . Alın yiyin .

Canınız çekince sipariş verebilirsiniz. Internet zamanı artık bunun için bir çok aracı site var ya da bazı restoranların direkt kendi siteleri var sipariş için. Hem kimseyi yormamis hem de canınızın çektiği şeyi yemiş olursunuz.

Annenizde mi tuhaflık sizde mi anlamadım. Hem soruyor diyorsunuz hem bahane buluyor istediklerinize. İstedikleriniz de öyle absürt şeyler değil ki. Anlayamadım 🤷🏼‍♀️

Aşerme, vucutta bazi vitamin eksiklikleri oldugunda bazi yiyeceklere düşkünlük şeklinde gercekleşen birşey.
Oyle yaninda yemek konusuldu, yemek gordu diye aninda onu yeme krizinin tutmasi filan bana yalan geliyor ya da psikolojik hamileyim asermeliyim. 🙄

Meyve, sebze gibi istekleriniz bir nebze anlaşilir ok ama pogacadan alacaginiz karbonhidrata aşiri ihtiyaciniz yoktur muhtemelen, hemen o akşam yemeseniz hicccc birşeycik olmaz.
Aksam vakti ben olsam ben de pogaca aramaya filan cikmazdim gereksiz yere. Naz yapilcaksa kocaya yapilsin herşeyi caniniz cektigi anda yemeniz gerekmiyor.

Aksam vakti pogaca aratmayi eşinize yapin bence.

Aşerme psikolojisine girmiş bir hamilesiniz aslında şu dönemde sürekli vitamin mineral desteği alıyor herkes, bundan dolayı vücutta eksik var vücut onu istiyor yemezsem çocukta eksiklik olur gibi bir şehir efsanesi yok. Sizinki tamamen psikolojik. İnsanların midesi bulanır tiksinir yemeği başkasının yapmasını ister bunu anlarım ama sizin şımarıklığınıza anlam veremiyorum.

Caninizin biseyler istemesi bile sukur sebebi. Ben de 8+5 haftalik hamileyim ve keske canim biseyler istese de kendim yapabilsem. Mide bulantisindan buzdolabini acamiyorum mutfaga su icmeye bile girmek istemiyorum. Her sey kokuyor. Mide bulantisi mide yanmasi mide kaynamasi. Bazen hepsi bi anda. Son 3 haftadir zombi gibiyim. Yatarken bile iki yastikla dik yatmak durumundayim yoksa ogurme geliyor surekli.

Sizde de ne can varmis yahu...gokte ucan kuslara bakmayin mazallah ..bence genel olarak istahlisiniz hamilelikle ilgisi yok
Asıl sizin bu görüşünüz çok saçma iki üç şey aşermek (aşermek denmez) canım çekti diye bu kadar abartman hem absürt hemde komik iştahlı olsam vitamin eksiklerim olmaz zayıfta olmam aksine fazla yemeklerle aram yok o fırın yemeğiyle sarma en zayıf noktam hepsi bu. Ben annem yapmıyor diyede kaprislere girmiyor annemede nazlanmıyorum sadece bazen soruyor bende söylüyorum yapmıyor ki yapmak zorunda değil ama hormon değişikliğinden insan güceniyor ya hiç sorma yada soruluyorsa yapmaya çalış. Ben annemde kalıyorum diye her şeyleri onlara yüklemiyorum özel değişik soslu makarnalar yaparım ve hepsi aşırı sever iyi olduğumda onlara geçen gün onuda yaptım, ki sarmayıda ben kendim yapacaktım sadece tamam malzemeler orda sen yap yardım edebilen gelir demesini beklerken ocakta şunu bunu yapıyorum demesi gücendirdi her şeyi zorakiye çekmeyin komik oluyorsunuz fazla abartılarınızla

Caninizin biseyler istemesi bile sukur sebebi. Ben de 8+5 haftalik hamileyim ve keske canim biseyler istese de kendim yapabilsem. Mide bulantisindan buzdolabini acamiyorum mutfaga su icmeye bile girmek istemiyorum. Her sey kokuyor. Mide bulantisi mide yanmasi mide kaynamasi. Bazen hepsi bi anda. Son 3 haftadir zombi gibiyim. Yatarken bile iki yastikla dik yatmak durumundayim yoksa ogurme geliyor surekli.
bende öyleyim mutfağa giremiyorum kaç kerede buzdolabını açtığım burnuma kötü koku geldi diye istifar ettim bu yüzden evde duramıyorum annemler yakın diye onlarda kalıyorum ara ara

Hamilesiniz diye siz abartıyorsunuz. Sarma, poğaça gibi bol kalorili şeyler tüketmeyin zaten. Hem size hem de bebeğe faydası yok onların. Daha faydalı ve vitaminli şeyler tüketin. Hasta değil hamilesiniz, şu kafalardan çıksanız kimseden beklentiniz de olmaz hayal kırıklıklarınız da.

Biraz abartmisdiniz sanki,gun icinde hamile olmayaninda cani bi suru sey cekiyor,siz biraz gonul gezdiriyorsunuz galiba ne yesem ne istesem diye ,hamileligi hastalik gibi görmeyin lutfen sagliklisiniz ,gayet istediginizi yapar istedihini gider alirsiniz,siz cocuk sahibi olacaksaniz diye kimse naz toz cekecek degil,ben dogum yapali 4 ayim yeni doldu,ustelik ikiz annesiyim ,
Hic afra tafra yapmadim,ustelik mart ortasina pandemi baslayana kadar calistim,midemde bulandi ,kendimi rahatlatacak seyler yiyip devam ettim

bende öyleyim mutfağa giremiyorum kaç kerede buzdolabını açtığım burnuma kötü koku geldi diye istifar ettim bu yüzden evde duramıyorum annemler yakın diye onlarda kalıyorum ara ara
Annenlerin buzdolabı güzel mi kokuyor ? o zaman sizin ev pis ? hayatımda bir kere hamile kaldım, 37. haftaya kadar çalıştım, gurbetteydik. ne canım çekse gidip aldım veya kendim yaptım. sizlerin ki hamilelik değil siz başka yüce varlıklar doğuracaksınız bence. Aynı varlığı doğuracak olamayız. Tüm memeliler hamile kalıyor, doğal bir süreç, naz da yapabilirsiniz ama eşinize belki ölçülü annenize. Gidip zorla onlarda kalmak ne bileyim , özeniyorum da böyle ailelere yalan yok. Allah kurtarsın sağlıkla .

Son düzenleme:
Back
X