içimi dökmem lazım.....

oglak_kadini

The Devil's Advocate.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2013
21.189
16.789
çok uzun oldu özür dilerim okuyanlardan Allah razı olsun. sadece ıcımı dokmem gerekıyordu bu kadar..konuyu da gebelık bolumune açmam gerekıyordu sanırım ama başlıklara uyduramadım editörler tasınması gerekıyorsa tasır zaten

merhaba

forumda çok eski bır üye değilim tanıyanlar vardır durumumu bilenler de vardır.

4 yıllık evliyim. Eşimle tanıştığımızda aşık olduk nişanlandık evlendik. bu surec 8 ay sürdü tanısıp evlenmemiz. daha nişanlılık döneminde bile cocuk sahibi olmak istediğimizi konusuyorduk. nitekım dugunden sonra da hiç korunmadık. 6 ay çocuğumuz olmadı dra gıttık pkos oldugum ıcın doğrudan tedavıye başladık. ıkıncı ayımda hamıle kaldım ama sadece 5 gun yasadım bebeği düştü. tekrar denedik yine hamıle kaldım. bu sefer de düşük tehlikesi oldu 10 gun kanamam oldu yattım falan fılan derken düşmedi. 16 haftalık olduk 29 ağustos 2012 saat 16 sularında yemek yaparken bır anda suyum geldı apar topar acile gittik dr çocuktan umudunuzu kesin dedi. ertesi gun kalbı durdu 30 ağustosta yani .... doğum gerçekleşti gittik gömdük.

okul basladı aradan ıkı ay gectı yenıden denemelere basladık kendılıgınden olmadı tabı tedavı olduk 3 ay olmadı engeller cıktı kist falan oldu 2 ay ara verdıkyıne basladık 2. ayımda hamıle oldugumu öğrendım hiçbir sorun yasamadık gebelık surecınde 17. haftaya geldıgımızde kasık ağrısı sıkayetıyle dra gıttım ve rahım ağzının 17 mm yedustugunu öğrendık normalde en az 40 mm olmalıdır. acil serklaj yapıldı bu surecte heyet raporu alıp evde yattım 6 hafta sonra 23. haftada bebeğimiz doğmaya karar verdi ve doğdu tabiki yasaması mumkun degıldı zıra dogumdan bır kaç saat once kalbı durmustu zaten 31 ekim 2013 de dogum gerceklestı gömduk geldık

bır yıl ara verdım ve 2014 eylul ayında tekrar tedavıye basladım 5 kasımda hamıle oldugumu öğrendım 8 kasımda düşürdüm

adetım bıtınce dra gıttım temızlenmıs oldugumu parca falan olmadıgını soyledı yıne tedavı olduk ama yumurta gelısmedı ıkı ay adet olmadım sonra adet oldum kıst oldu bır ay da bu yuzden bekledım perıyodun ortasında ara kanama basladı 15 gun surdu yenıden adet olmamı 20 gun gecıktırdı sonunda 5 subatta adet oldum bın hevesle doktora gıttım hormon degerlerı mukemmel rahım ıcı çok ıyı pkos olan yumurtalıklar normale donmuss hersey super tamam bebek gelıyor dıye umutlanırken yine husran hıcbır gelısım yok

dunden berıdır moralım çok diplerde kendımı bır kafeste hıssedıyorum nereye gıdersem ne yaparsam yapayım benı hapseden bır kafes depresyonun otesınde ruh saglıgım cıddı anlamda bozulacak yardım almam gerekıyor ama bunu gercekten ıstemıyorum cunku faydalı olabılecegını dusunmuyorum ınanmadıktan sonra da tedavının ya da telkının bır ıse yaramayacagını dusunuyorum tatıle gıtsem ısı bıraksam ne yaparsam yapayım ıcımdekı sıkıntı dınmıyor

şükremem gereken çok sey var bırcogundan ıyı durumdayım belkı ama bu kayıplar benım kişiliğimi bıle degıstırdı onceden çok neselı cevresı çok genıs bır ınsandım etrfıma gulucukler dagıtırdım ama şimdi bı kenarda oturupboş bır yere takılıyorum konusmak ıstemıyorum yalnız kalmak ıstıyorum bu yuzden bazen esımı bıryerlere gondrmeye çalışıyorum evıme mısafır çağırmıyorum çağıranlara gıtmıyorum

ne olucam ben boyle ısyan etmıyorum kesınlıkle umidimi de kesmıyorum ama bu halde olmaktan da kurtulamıyorum

ewet zamanı gelınce olacak ama nasıl yapıcam ınsanlarla konusmak ıstemıyorum kımseyle buraya yazıyorum konusmak zorunda olsak kaçardım zaten

Canım ya Kıyamam :KK43: benim gebeliğimde bebek için sıkıntı yoktu ama kronik rahatsızlığıma zarar verdiği için aldılar bebeğimi ilk gebeliğimdi :KK43:

öncelikle çoook geçmiş olsun okurken kendimi sizin yerinize koyarak bende üzüldüm inşallah rabbim kolaylık verir hayırlısıyla bir evlat sahibi olursunuz kendinizi yipratmayin evede kapatmayin ALLAH korusun ruh saglginiz bozulur:KK43:

Ah canim yaaa:KK43: bende çok yeni düşük yaptim,ayni sekilde pkom var. Seni anliyorum ama sen benden daha çok yasamissin bu aciyi. RabbiM sağlıklı bir sekilde dogum yapip bebeğine kavusmani nasip eder inşallah...

Son düzenleme:
Elbet sizin kucaginizada bi evlat nasip eder o yuce Allah.
Dua edin, imtihanin bu sizjn, isyan etmeyin.
Kocanizdan kopmayin bu olanlardan dolayi.
Sukredin, cok sukredin.
Kocanoz okudugma gore size destek sagliyor.

allah binlerce kere sabır versin.
ben sizin yerinizde olsam çoktan denemeyi bırakmıştım ya yine yaşarsam korkusuyla.
siz öyle yapmamışsınız belli ki güçlü bir kadınsınız.
evladınız çok şanslı olacak....
bence de çok gucluyum ama henuz sıyırmadım pes de etmedım hala umudum var devam edıcem belkı bı mola ama vazgecmeyecegım ama gucum tukenıyor farkındayım az kaldı

Nekadar büyük imtihanlardan geçmişsiniz ve geçiyosunuz.
Bence bir müddet tedavi sürecini askıya alın biraz dinlenmeniz gerekiyor.
Rabbim bu çektiğiniz sıkıntıları mutluluğa çevirsin inşallah.

Elbet sizin kucaginizada bi evlat nasip eder o yuce Allah.
Dua edin, imtihanin bu sizjn, isyan etmeyin.
Kocanizdan kopmayin bu olanlardan dolayi.
Sukredin, cok sukredin.
Kocanoz okudugma gore size destek sagliyor.
tam da eşimle konusmayı dusunuyordum içimi okudunuz benım cocuk sahıbı olmam cok zor acaba onu ozgur bıraksam barı onun baba olma sansını elınden almasam daha gec olmadan dıye dusunuyorum ama onu cok sevıyorum vazgecemem :KK43:

Ah canim yaaa:KK43: bende çok yeni düşük yaptim,ayni sekilde pkom var. Seni anliyorum ama sen benden daha çok yasamissin bu aciyi. RabbiM sağlıklı bir sekilde dogum yapip bebeğine kavusmani nasip eder inşallah...
ewet konustuk senınle çok zor katlanması ama bı sekılde öldürmeyen acı daha da guclendırıyor pko zaten baslı basına dusuk rıskını arttırıyor dılerım rabbımdn bırgun bız de gulerız

bence de çok gucluyum ama henuz sıyırmadım pes de etmedım hala umudum var devam edıcem belkı bı mola ama vazgecmeyecegım ama gucum tukenıyor farkındayım az kaldı
Ben 1 dusukle darmadağın oldum,maşallah sana:KK60: Allahim yüzümüze baksin,ne diyelim:KK51:

Ben 1 dusukle darmadağın oldum,maşallah sana:KK60: Allahim yüzümüze baksin,ne diyelim:KK51:
ben 4. de uzulmedım bıle artık sıradan bırsey gıbı oldu zaten bırseylere uzulup sevınemıyorum artık cogu zaman tiye almaya calısıyorum bakıyorum bazen ınsanlar kucucuk seylerın hesaplarına dusmus çok garıp gelıyo bılıyomusun sankı ınsanlar bı oyun oynuyo ben de onları ızlıyorum hayat boyle akıo

ben 4. de uzulmedım bıle artık sıradan bırsey gıbı oldu zaten bırseylere uzulup sevınemıyorum artık cogu zaman tiye almaya calısıyorum bakıyorum bazen ınsanlar kucucuk seylerın hesaplarına dusmus çok garıp gelıyo bılıyomusun sankı ınsanlar bı oyun oynuyo ben de onları ızlıyorum hayat boyle akıo
Ay kiyamam :KK43: kaç yaşındasn canim sen? Tek sorunun pko mu? Bana kimyasal gebelik dedi doktor

ne zor sınavlardan geçmişsiniz,geçmiş olsun mu denir ne denir bilmiyorum.aslnda 4 aylık bebeğinizi kaybettiğinizde doktorunuz rahim ağzı yetmezliği konusunda sizi bilgilendirip sonraki hamileliğinizde ona göre tedbir almalıydı.

umutsuzluğa kapılmayın lütfen,hamile kalabilmeniz bile çok güzel bir şey.rahim ağzı yetmezliği ile ilgili bir topik var orada arkadaşlar yazışıyor,bilgi paylaşıyor bende bir ara yazardım orada.size iyi gelebilir bir bakın isterseniz.

Canım ya Kıyamam :KK43: benim gebeliğimde bebek için sıkıntı yoktu ama kronik rahatsızlığıma zarar verdiği için aldılar bebeğimi ilk gebeliğimdi :KK43:
çok üzüldüm canım boyle olması daha da zor bebekde hıcbır problem olmadıgı halde kybetmek de zor Allah yardımcın olsun senın benım darda olan herkesın

Canim benim yaa neler cekmissin sen böyle de icine sindirmiasin okurken gozlerim doldu. Bunlar birer imtihan uzulme nolur. Rabbim insallah en yakin zamanda hhayisli saglikli evlatlar nasip etain sana insallah. Sana ve isteyen ddileyen herkese hayirlisiyla nasip etwin. Dualarimdasin bitanem :KK43:

ne zor sınavlardan geçmişsiniz,geçmiş olsun mu denir ne denir bilmiyorum.aslnda 4 aylık bebeğinizi kaybettiğinizde doktorunuz rahim ağzı yetmezliği konusunda sizi bilgilendirip sonraki hamileliğinizde ona göre tedbir almalıydı.

umutsuzluğa kapılmayın lütfen,hamile kalabilmeniz bile çok güzel bir şey.rahim ağzı yetmezliği ile ilgili bir topik var orada arkadaşlar yazışıyor,bilgi paylaşıyor bende bir ara yazardım orada.size iyi gelebilir bir bakın isterseniz.
bır ara ben de yazdım ama hep hamıle arkadaslar var orda aralarında yalnız hıssettım ewet zaten ıkıncı buyuk dogum drun kabahatınden oldu ben soyledıgım halde hıcbırseyden suphelenmedı ama asıl kabahat bızde bırsey bılmedıgını anladık ama degıstırmedık dru takdırı ılahı demekkı aklımız baglandı dru degıstırseydık belkı daha ılerıkı haftalara gıdebılırdı

Canim benim yaa neler cekmissin sen böyle de icine sindirmiasin okurken gozlerim doldu. Bunlar birer imtihan uzulme nolur. Rabbim insallah en yakin zamanda hhayisli saglikli evlatlar nasip etain sana insallah. Sana ve isteyen ddileyen herkese hayirlisiyla nasip etwin. Dualarimdasin bitanem :KK43:
cok sagol canım benım bu ay da yumurta gelısmedı ne heveslıydık bılıyorsun

X