• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçimi dökmeye ihtiyacım var

iyi_biri_06

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2023
578
554
33
Merhaba kadın arkadaşlarım,
İnanın icim çok dolu çok üzgünüm. 7 aylık ikiz çocuklarım var daha önce anneme gidip 3 ay kaldığımı ve eşimin küs olduğumuz 2 hafta içinde çocuklarını bile merak etmediğini anlatmıştım. Sonra eve geldim hala kayınvalidenin evindeyiz bu arada. Geldikten sonra çocuklarına ve bana karşı çok düzeldi. Yorucu bir işi var ama gelir gelmez ikisiyle de ilgileniyor, seviyor, uyutuyor. Bana karşı da iyiydi belli özlemişti. Ama bebeklerimden biri çok ağlıyor geceleri. Uyku uyuyamıyorum ve ona patlıyorum uyku sersemi. Abartmıyorum tam 20 gündür gece bir saat uyuduysam kendimi şanslı sayıyorum. Birkaç gece önce yine öyle oldu ona patladım oğlanı aldı gitti annesinin odasına bana dedi sen uyu. İzin vermedim kavga ettik. Bana diyor çocuk gibi azarlıyorsun. Ya hu ben uyku sersemiyim yerime geçmeye çalışıyorum yataktan kalkar kalkmaz yayılıyorsun ben de çekil diyemeyecek miyim? O günden beri bebeklerin arasında yatıyorum ve o da bana soğuk davranıyor bana sarılmak istemiyor. Burda kimsem yok çalışamıyorum da tek mutluluğum onun eve gelme saati ama o da eve gelince bana soğuk davranınca evlendiğime lanet ediyorum. Biliyorum ilgi delisiyim hep ilgi istiyorum gündüz zaten bebeklerimle geçiyor akşam 10 dakika da olsa bana sevgisini hissettirsin istiyorum. Böyle olunca neden güzelim hayatını bıraktın bu adam için diyorum şimdi elim kolum da bağlı bebeklerim var ekonomik ve sosyal özgürlüğümü de elime alamam. Hiç arkadaşım da yok buradaki hayat bana yabancı geldiğim yerde herkes kaynaşırdı hemen. Ailesi de cahil bir konuda bile anlaşamıyoruz. Çok saçma çok geri düşünceleri var. Çok canım sıkkın. Keske bir sabah uyansam ve bunlar bir kabus olmuş olsa eski hayatım geri gelse. Biliyorum bu kez de bebeklerimi özlerim. Çok güzeller ama ben öyle evde oturacak bir insan değildim ki. Keşke biraz daha zaman tanisaydik kendimize çocuk için.
Hakkınızı helal edin karışık yazdım güya öğretmenim.

İnanın icim çok dolu çok üzgünüm. 7 aylık ikiz çocuklarım var daha önce anneme gidip 3 ay kaldığımı ve eşimin küs olduğumuz 2 hafta içinde çocuklarını bile merak etmediğini anlatmıştım. Sonra eve geldim hala kayınvalidenin evindeyiz bu arada. Geldikten sonra çocuklarına ve bana karşı çok düzeldi. Yorucu bir işi var ama gelir gelmez ikisiyle de ilgileniyor, seviyor, uyutuyor. Bana karşı da iyiydi belli özlemişti. Ama bebeklerimden biri çok ağlıyor geceleri. Uyku uyuyamıyorum ve ona patlıyorum uyku sersemi. Abartmıyorum tam 20 gündür gece bir saat uyuduysam kendimi şanslı sayıyorum. Birkaç gece önce yine öyle oldu ona patladım oğlanı aldı gitti annesinin odasına bana dedi sen uyu. İzin vermedim kavga ettik. Bana diyor çocuk gibi azarlıyorsun. Ya hu ben uyku sersemiyim yerime geçmeye çalışıyorum yataktan kalkar kalkmaz yayılıyorsun ben de çekil diyemeyecek miyim? O günden beri bebeklerin arasında yatıyorum ve o da bana soğuk davranıyor bana sarılmak istemiyor. Burda kimsem yok çalışamıyorum da tek mutluluğum onun eve gelme saati ama o da eve gelince bana soğuk davranınca evlendiğime lanet ediyorum. Biliyorum ilgi delisiyim hep ilgi istiyorum gündüz zaten bebeklerimle geçiyor akşam 10 dakika da olsa bana sevgisini hissettirsin istiyorum. Böyle olunca neden güzelim hayatını bıraktın bu adam için diyorum şimdi elim kolum da bağlı bebeklerim var ekonomik ve sosyal özgürlüğümü de elime alamam. Hiç arkadaşım da yok buradaki hayat bana yabancı geldiğim yerde herkes kaynaşırdı hemen. Ailesi de cahil bir konuda bile anlaşamıyoruz. Çok saçma çok geri düşünceleri var. Çok canım sıkkın. Keske bir sabah uyansam ve bunlar bir kabus olmuş olsa eski hayatım geri gelse. Biliyorum bu kez de bebeklerimi özlerim. Çok güzeller ama ben öyle evde oturacak bir insan değildim ki. Keşke biraz daha zaman tanisaydik kendimize çocuk için.

Hissettiğiniz duyguları ve düşüncelerinizi eşinizle konuşmayı denediniz mi ? Geceleri eşinizin de bebeklerin bakımına birkaç saat yardım edebilme imkanı var mı ? Böylece bir kaç saat uyuyup dinlenebilirsiniz belki.

Benegin uyumamasi esinizin sebepnoldugu
Bisey degilki ayrica cok ufak gece yine size muhtac adam alip annesinin yanina gitmek istemis siz uyuyun diye siz bunu neden sorun ettiniz? Gunduz firsat buldukca uyuyun uykusuzluktan esinize catarsaniz karsiliginin bu sekilde olmasi normal biraz daha sakin kalmayi deneyin derim ben

Bence duygularınıza hakim olmaya çalışın eşinizle aranız iyice bozulmasın. Siz evde çocuklarla sıkıntı yaşıyorsunuz ama eşinizde işte yaşıyor ve eve gelince ilgileniyormuş yardım etmeye çalışıyor. Çocuk bakmak çok zor haklısınız ama durup durup suçu olmayan birine bağırırsanız karşılığı pek iyi olmaz

birkaç gece önce yine öyle oldu ona patladım oğlanı aldı gitti annesinin odasına bana dedi sen uyu.
neden izin vermediniz ki uyurdunuz ne güzel...
Yorucu bir işi var ama gelir gelmez ikisiyle de ilgileniyor, seviyor, uyutuyor
düzelmeye başlamış ama kırmışsınız...

sizin tam hayatınız yok o nedenle bunalıyorsunuz. günde birkaç saat bile olsa bebekleri kvalidenize bırakıp kendinize zaman ayırın. cahil vs sizin de kendinizle ilgili zamana ihtiyacınız var...

Anneliği mi kaldiramadiniz acaba
En azından bugunki açtığınız konuda eşiniz gayet özverili görünüyor
Zor annelik...alınganlık gerginlik hat safhada
Kızımın uyumadigi bir gece tam uyuklamisim eşim gelip çocuk uyudu mu deyince ağlaya ağlaya diğer odaya gitmiştim kapıyı kapatıp yatmistim🤣🤣🤣uyudu mu diye bana niye soruyosun besige eğil bak
İki dakika uyumuşum ben ne güzel, ne uyandiriyosun hüüü 😭😭 diye söylene söylene 🤣🤣🤣

neden izin vermediniz ki uyurdunuz ne güzel...

düzelmeye başlamış ama kırmışsınız...

sizin tam hayatınız yok o nedenle bunalıyorsunuz. günde birkaç saat bile olsa bebekleri kvalidenize bırakıp kendinize zaman ayırın. cahil vs sizin de kendinizle ilgili zamana ihtiyacınız var...
İzin verdim fakat uyuyamadım yine de. İki hafta önce öyle bir şey yaptık dilimiz yandı.

Hissettiğiniz duyguları ve düşüncelerinizi eşinizle konuşmayı denediniz mi ? Geceleri eşinizin de bebeklerin bakımına birkaç saat yardım edebilme imkanı var mı ? Böylece bir kaç saat uyuyup dinlenebilirsiniz belki.
Evet genelde içimde tutamayan sosyal (geveze) bir insanım. İçimdeki her şeyi, üzüldüğüm, moralimin bozulduğu her şeyi söylüyorum. Hafta sonu yardım ediyor ama oğlan onun kucağında durmuyor

İki bebeği kaldıramadım sanırım çok zor geliyor. Allah hepimize yardım etsin ilk üç ay her gün ağlıyordum. Yetemiyorum acılarına merhem olamıyorum diye

Kendinizi biliyorsunuz zaten ilgi delisiyim diyorsunuz biraz bunu törpüleyin. Yoksa kavga hep olur. Ve tekrar gönül almayı deneyin

Uykusuzluk, yorgunluk, sorumluluklar vs üst üste gelince bana biraz sinirleriniz bozulmuş gibi geldi. Ama normal. Bu sürecin geçici oldugunu düşünün. Evlat güzel nimet her isteyene de nasip olmuyor sukredip güzel yönlerine odaklanın. Biraz daha buyuduklerinde zaten çok rahat edeceksiniz geçici süreçler bunlar. Düşüncelerini eşinizle açıkça paylaşın bence tartismadan. Fazla uzatmadan🙏🏻 her şey yoluna girer sıkmayın canınızı. Allah sağlık sıhhat versin

Hatamı telafi etmek için uğraştım tabi ki ama o günden beri soğuk
Valla benimde bebeklerim arasında 13 ay vardi ikiside uykusuz gece ağlayıp dururlardi sizin eşiniz yine ilgilenmiş almis bebeği gitmis hayır diye siz karşı çıkmışsınız. Bukadar kırıp dökmeyin zaman geçip gidiyor onlarda büyüyor ama bu yapılanlar unutulmuyor. Seneler hızlı geçiyor benimkiler büyüdüler bile, sizinde geçecek bu uykusuz günler, oyuzden yapıcı olun ,sozlerinize dikkat edin.

Bir kere ayrılığın eşiğinden dönmüşsünüz adam toparlamaya çalışıyor siz niye bağırıyorsunuz? Bu şekilde ikinizde birbirinize karşı saygı ve sevginizi daha da bitirirsiniz. Neden çocukların arasında yatıyorsunuz? Açıklamanız bana bile yeterli gelmedi, eşinizle ayrı yatmanız aranızı açar.
Diğer yandan kendi kişisel hayatınız kalmamış. Kendinizi çocuklarınıza vakfetmişsiniz. Uzun vadede bu sizi eritir. Sizden geriye hiçbir şey kalmaz. Sosyalleşmek için ilgi alanlarınızı genişletin. Böyle evde bütün gün çocuklarla adamın işten gelmesini bekleyerek kendinize ve ilişkinize yazık edersiniz.
Bu şekilde eşinizden beklentilerinizin de sonu olmaz çünkü tek motivasyon kaynağınız kocanızın paşa gönlü isterse size edeceği bir kaç güzel söz olur.
Harekete geçin, fazla düşünmeyin.

Benim de 14 aylik oğlum var . Canı sağolsun 6. Ayından beri geceleri kırk defa uyanir . Senin gibi tüm gece 1 saat uyusam şükrederdim. Üstelik çalışıyorum sabah o uykusuzlukla işe gidiyorum . Evde kv ve kp var çocuğa bakmak için . Eve geliyorum bir de yemek Bulaşık temizlikte uğraşıyorum yani. Yalnız olsak yemeği filan daha kolay şeyler seçerim mesela Ama kalabalık olunca sallayamıuorsun da . Neyse ilk zamanlar senin gibi esime çok çatıyordum Allah var çok çekti benim tavırlarından. Ama sonrasında bunun çok saçma olduğunu farkettim . Artık gece boyu uyuyamadim diye hayiflanmiyorum mesela iyi yönlerine odaklanmaya çalışıyorum. Bugünlerde geçecek diyorum 1 2 yıl böyle olacak ama geçecek diyorum . Çocuğum uyuduğunda bende hemen uyku moduna geçiyorum. Eskisi gibi herseyi mükemmel yapmaya çalışmıyorum. Çok yorulduysam güzel sofralar hazırlamıyorum artık. Makarna yapiveriyorum kusura bKmYin yoruldum diyorum . Bende senin gibi evde olunca çocuğu kv vermek istemezdim ben ilgilenirim derdim ama artık 1 2 saat veriyorum . Parka filan gidiyorlar bende o sürede bi kahve yapıp içiyorum dinleniyorum. Ya da eşimle dışarı çıkıyoruz biraz . Böyle kendime zaman ayirdikca ben mutlu oluyorum . Ben mutlu olunca eşim ve çocuğum da daha mutlu oluyor hissediyorum .

Bir kere ayrılığın eşiğinden dönmüşsünüz adam toparlamaya çalışıyor siz niye bağırıyorsunuz? Bu şekilde ikinizde birbirinize karşı saygı ve sevginizi daha da bitirirsiniz. Neden çocukların arasında yatıyorsunuz? Açıklamanız bana bile yeterli gelmedi, eşinizle ayrı yatmanız aranızı açar.
Diğer yandan kendi kişisel hayatınız kalmamış. Kendinizi çocuklarınıza vakfetmişsiniz. Uzun vadede bu sizi eritir. Sizden geriye hiçbir şey kalmaz. Sosyalleşmek için ilgi alanlarınızı genişletin. Böyle evde bütün gün çocuklarla adamın işten gelmesini bekleyerek kendinize ve ilişkinize yazık edersiniz.
Bu şekilde eşinizden beklentilerinizin de sonu olmaz çünkü tek motivasyon kaynağınız kocanızın paşa gönlü isterse size edeceği bir kaç güzel söz olur.
Harekete geçin, fazla düşünmeyin.
Neden bağırıyorum çünkü uyku sersemiyim ve uykusuzum ne yaptığımın farkında değilim. Çocukların arasında yatıyorum çünkü bir birine bir diğerine dönebiliyorum. Ayrı yatmiyoruz aynı yatakta biri aramızda biri benim diğer tarafımda olacak şekilde yatıyoruz. Ben de aynen sizin gibi düşünüyorum hayatım artık bundan ibaret gibi ve bu beni dehşete düşürüyor. Bir seyler yapmak için bile belli bir yıl beklemek lazım çünkü kayınvalide bakmayacağım diyor annem bakarım diyor ama çok uzak bir sehirde yani gönderirsem akşam gelip göremem bebeklerimj ben gündüz bakılsın akşam ben bakarım derdindeyim benden uzak olmasınlar kreş düşünüyorum ama üç yaşında en erken 😔

Pasaral durumunuz nasil .en kotu kenarda 2 3 ceyrek varsa bozdurup yardimci alin gündüz dinlenin uykusuzluk ciddi anlamda sinir yapar.

Back
X