- 24 Mayıs 2019
- 96
- 57
- 3
- 84
- Konu Sahibi denizormankum
-
ama nasıl mesafe koyabilirimTamam vefa duygusu da gün gelecek evleneceksiniz. Nereye kadar bağımlı yaşayabilirsiniz ki? Kaldı ki size iyi gelmeyen aileniz bile olsa mesafe koymakta fayda vardır derim.
ama nasıl mesafe koyabilirim
Arkadaşlar ben 25 yaşımdayım, devlet memuruyum, annem ve kardeşimle yaşıyorumannem babam ayrı.evde bi tek ben çalışıyorum.kardeşim 22 yaşında çalışmıyor da okumuyor da.neyse ben şimdiye kadar yaşıtım kızlar gibi gezemedim,istediğim yere gidemedim(çünkü annem baskıcı,annemin ailesi dahada baskıcı-klasik, geleneksel, ataerkil aile yapısı-)havalı havalı bir genç kız olamadım. hep annemin "kendini bişey sanma,sen kimsin ki" vb. kırıcı cümleler kurarak benim hevesimi ve özgüvenimi yerle bir etti. şimdi nerde ve kimle olursam olayım kendimi şu yaşta doğru ifade edemiyorum. hakkımı savunamıyorum yani kafama vur ekmeğimi al o dereceyim.
Uzun zamandır düşünüyorum düşünüyorum bu çevreden,bu aileden tanıdıklardan kaçış kurtuluş yolu bulamıyorum.
Hani demeyin ki zaten kendi paran var başka şehre taşın ya da kafa tut vb. bu gibi şeyleri yaparım cesaretim var ama büyük vefa borcum var.
Sizce ne yapıyım gerçekten öyle çok bunaldım ki akıl verin lütfen
Kusura bakmayın biraz uzun oldu,cevaplarınıza dönerim siz yeterki yazın.
beni kıranlara anında okkalı bi cevap verip susturabiliyorum,ikaz ediyorum,konuşmadığım surat astığım günler oluyor ama olmuyor üstteki arkadaş ayrı ev diyor bizde bir kız ayrı eve falan çıkamaz yani b.ktan düşüncelerin arasında ben çırpınıyorum.1 yıla yakındır tüm ihtimalleri düşünüyorum çıkamıyorum ve tek çare burayı buldum.Kişi aile içi aşağılanmanın bedelini ömür boyu ödüyor maalesef. Çevrenize size saygı duymaları gerektiğini öğretin. Bu kısa sürede olmaz tabi. Ama kırıcı bir cümlede gerekirse konuşmayın muhatap olmayın ama bir şekilde onlara yanlışlarını fark ettirin. Bunu dile getirin sürekli bu sözlerinden hoşlanmadığınızı söyleyin. Eğer bir kişiye taviz verirseniz hayatta herkese taviz vermiş oluyorsunuz. Mesele o ortamdan kaçmak değil sorunu çözmek. Yoksa ordan gider başka bir yerde aynı şeye maruz kalırsanız yine sesiniz çıkmaz. O yüzden önce sorunu çözün.
artık bensiz de yaşayamazlar çünkü 1 yıldır aldığımız evin borcunu da ödüyorum. yani sıkı bağlandım.Annenize reti çekin böyle davranırsa tayin isteyim başka bir şehre taşınacağınızı söyleyin. Ve o devam ederse gerçekten de taşının başka bir şehre.
KArdeşiniz 22 yaşında neden çalışmıyor? Bu evin tüm yükünü siz çekemezsiniz. Sizin de kendi hayatınız var. Şuan çok geç değil tüm hayatınızı aileniz için heba etmeyin sonrasında çok pişman olursunuz. Onlar siz olmasanız da yaşayabilirler merak etmeyin..
artık bensiz de yaşayamazlar çünkü 1 yıldır aldığımız evin borcunu da ödüyorum. yani sıkı bağlandım.
O işte annen senin fırsatını verdiği için herkes karışıyor. Artık yetişkin insansınız, insanların sizin hakkınızda yorum yapmasına izin vermeyin. Gerektiği şekilde cevabınızı verin. Bir, iki kereden sonra kimse size birşey diyemez olurBirde şöyle bişey var tek bir kişiyle mücadele etmiyorum ben ailede herkes bana söz söylemeye hak buluyor çünkü bir destekçim yok. yani hani bir kız vardır, ailesi onu en fazla liseye kadar okutur sonra daha 20 li yaşlarına gelmeden kocaya verirler kıza sormadan,bu kez koca derdi çıkar ama gelinlikle giitin kefenle dön derler ya o şekil
Canım önce sen kendine biraz zaman ayırmakla basla işeartık bensiz de yaşayamazlar çünkü 1 yıldır aldığımız evin borcunu da ödüyorum. yani sıkı bağlandım.
Cidden benim içinde bulunduğum durum sanki benim salaklığımmış gibi duruyor da cidden öyle değil onlar beraberce önünü sonunu benden önce düşünüp karar verip herkesin rolünü ayarlıyorlar,çıkış yolu isyan kalıyor bi tek.Tebrik ederim siziiiiiiiii.... Bir ev için gençliğinizin en güzel yıllarını ipotek altına almışsınız.
Umarım kredi 10 yıllık değildir?
Aileyi siz geçindiriyorsunuz ama herkes sizin üzerinizde hükme sahip. Bir sınır çizin ve kesinkes üzerinize gelinirse gideceğinizi belirtin. Ev işi de kolay satarsınız. Bunu bilirlerse size dokunamazlar. Ama siz halen yumuşak başlı uysal kız olursanız hayatınız böyle devam eder kusura bakmayın...
Cidden benim içinde bulunduğum durum sanki benim salaklığımmış gibi duruyor da cidden öyle değil onlar beraberce önünü sonunu benden önce düşünüp karar verip herkesin rolünü ayarlıyorlar,çıkış yolu isyan kalıyor bi tek.
kesinlikle katılıyorum ne öneri sunulsa karşılığını verdiğiniz gibiO zaman ''İsyan'' edin siz de...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?