İçimizdeki bankacılar?

giggles

Shady's back.🥴
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2020
13.059
49.304
528
Merhaba

Ev kredisi için pazartesi günü devlet bankalarından biribe başvurmuştuk. Bizim başvurumuzun olduğu gün faiz oranları arttığı için başvurumuz reddedilmişti ya da iptal edilmişti ve salı günü tekrar başvurduk. Onaylandı, ekspertiz aşamasına geldik filan neyse. Şimdi bankacım yazdı ve tekrar faizlerin artacağı söyleniyor. Rapor sonuçlandığında faiz oranı neyse ondan kullanacaksınız ne yazık ki dedi. Açıkçası çok canım sıkıldı bu duruma. İlkine neyse 5 10 binin lafı olmaz dedik sorun etmedik. Şimdi tekrar artınca acaba vazgeçsek nasıl olur diye düşündük. Bir yandan da başka bankaya başvursak ya onda da faiz artarsa boşa zaman kaybettiğimizle kalırız diye düşünüyorum. Ev çok uygun denk geldiği için almak konusunda ısrarcı olan benim. Eşim daha fevri. Ona kalsa ilk artınca çoktan iptal etmiştil başvuruyu. Başvuruyu reddedince de ama kira vermeye devam edeceğiz boşu boşuna. Malum ev fiyatları da hiç düşmüyor aksine sürekli artıyor. İkimiz de memur olduğumuz için düzenli gelirimiz ve birikimimiz var bu arada.

Siz olsanız ne yapardınız? Sektörün geleceği hakkında bilgi sahibi olan var mıdır?

En uygun faiz oranını veren banka hangisi ise onunla anlaşın. Müşteri sizsiniz onlar faiz oranıyla gayette oynayabiliyor bütün bankalara gidin not alın madem bu denli istiyorsunuz birgününğzğ tamamrn buna ayırın.. her banka kâr gütmek ister hangisi daha az insafsız diye bulman lazım çünkü insaflısı yok

Faizlerde yardımcı olaiblirlermi sorun.

Uzun bir süre, şu durumdan daha iyi bir durumda olacağımızı düşünmüyorum açıkcası. Düzenli gelir ve birikim de varmış ben olsam alırdım. Klişe ama kira vermek de çok kolay değil eğer büyük bir şehirde yaşıyorsanız. Bu arada başlığı "içimizdeki yabancılar" diye okumuşum konuyu okuyunca algıladım

İnsaflısını aramıyorum aslında. Belli bi yolunma payını bile gözden çıkarmıştım hatta. O yüzden çok takılmadım. Bu ikinci faiz artışı oranı sinirimi bozdu ama gerçekten. Faiz oranı yine artacaksa sabitleyemiyorsak iptal etmek istiyor eşim filan dedim hemen tamam ne yazık ki bi şey yapamıyoruz dedi müşteri temsilcim blöfümle salak gibi kaldım öyle

Sonra mecbur yine devam ettirdim. İmkanı olsa iptal edeceğim deyince de değiştirmez miydi?

Kira vermek istemiyorum zaten. Kira vermek neyse de kiracıyken evde misafir gibi duruyorsun aynamı bile asarken çekiniyorum. Ev alma niyetimiz hep vardı zaten ondan doğru düzgün yerleşmedik bile öyle tam anlamıyla diyeyim. Bu ikinci kez faiz artışı keyfimi çok kaçırdı ama.

Değiştirmek ile iptal farklı şeyler parayı almadıysanız iptal ettip işlem iptali talep edeiblirsiniz.

İmzayı atarken varolan faiz geçerlidir imzayı aytım faiz arttı ee banane bundan böyle bişey olmaz.

Değiştirmek ile iptal farklı şeyler parayı almadıysanız iptal ettip işlem iptali talep edeiblirsiniz.

İmzayı atarken varolan faiz geçerlidir imzayı aytım faiz arttı ee banane bundan böyle bişey olmaz.
Ben de öyle düşünüyorum aslında ama bankacı bu uzun bi süreç deyip duruyor. Süreç sonundaki orandan mı ne oluyormuş.

İçimizde hiç bankacı filan yok mu? Bu işin süreci gerçekten mi böyle? Kendimi dolandırılmış hissetmeyeyim en azından topluca zaten böyle soyuluyormuşuz derim

Bunu bankacı değil avukata sormanız lazım bende bankacılık okudum calıstım böylr bir soygunculuk yapmadık.

İmzaladıgınız sözleşmelerde böyle birşey yazıyormu bu avukatlık bir durum. sözleşmelerle alakalı bintane önüne yığıyor imzala diyor böyle bişey yazan var mı yokmu araştırmanız lazım, faiz düştüğünde borc yapılandırıp az ödendiği çok oldu arttıgında borcun arttıgını duymadım. avukatlara danışın

Merhaba, ben bankacıyım konut kredilerine bakmıyorum ama bildiğim kadarıyla yardımcı olayim. Konutlarda başlangıçta kredi onaylanır ve ekspertiz süreci başlar ekspertiz raporu oluşmadan kredi kullandırım süreci başlamaz çünkü olayı asıl başlatan ekspertiz rapor sonucudur eğer krediye engel durum varsa banka krediyi açmaz sizden de ekspertiz ücretini tahsil eder. Faiz oranıyla ilgili daha dün merkez bankası sabit tuttuğunu açıkladı özel banka olsa bugunlerde yine artış olur belki derdim ama devlet bankasında neden öyle denildi anlamadım. Belki yoğunluktan ötürü süreç uzun olacaktır sonradan itirazınız olması diye her ihtimale karşı söylemiş olabilir. Yanı burda asıl konu kredinin kullanılacak duruma gelmesidir süreci uzatan ekspertiz raporudur. Benim çalıştığım kurumda değişiklik oncesi bilgimiz olur zaten hatta beklemede olan musterilerle bile görüşülür durum izah edilir. Zaman geçtikçe bende oranların artacağını düşünüyorum o sebeple zaten devlet bankalarında oranlar birbirine yakın çok vakit kaybetmeden sürece girmenizi tavsiye ederim. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Hay Allah razı olsun valla. Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Ben sandım ki başvurunca süreç başlamış oldu. Arttıkça kendimi dolandırılıyor gibi hissediyordum. Aslında temsilcimiz kesin artacak demedi ama artacağına dair söylenti var artarsa eğer rapor sonucunda kaçsa ondan kullanacaksınız dedi. Sizin dediğinizle aynı yere geliyor sanırım. Bir önceki artış ona da sürpriz olmuştu mesela. Belki de bu sefer önden uyarmak istemiştir.

Aynen öyle rapor bittiğinde süreç başlarken oran kaç ise ondan kullanırsınız. O da benim gibi genel olarak oranların artacağını düşünmüş. Bu kadar düşük oran şu durumda rüya gibiydi zaten o yüzden bitti bu süreç. Kesin kararlıysanız hemen başlatın. Şimdiden hayırlı olsun

Imzayi atarken faiz neyse ondan odedim hep. Faiz artisi hic etkilemedi beni ama faiz dusunce yeniden yapilandirma talep ettim hep. Enteresanmış sizin is.
Doğrudur bireysel krediler etkilenmez faiz oynamasından. Ancak şuan henüz imzalar atılmış değil o sebepten piyasa koşulları hala etkiler.

Faiz oranı ilk anlaşmanıza göre sizi fazla yormayacaksa alın derim. Oranlar nedir bilmiyorum ama 1-2 ay önce konut kredisi çektik ve son 25 yılın en düşük oranı diye söyleniyordu. Size verilen oran nedir?
Evde kelepir geliyormuş yorumunuza göre, sonuçta yeni senede kiranızda fark edecek. Ben alırdım sanırım.

İnşallah bir an önce sonuçlanır da alırız valla sağ olun moral oldunuz

Ev piyasaya göre bayağı uyguna denk geliyor ev sahibinin şehir değiştirmesi gerekiyor diye.

İlk başvurduğumda 0.95 veya 0.99du sanırım şimdi 1.05 oldu ama yine artacak söylentisi varmış işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…