İçinden cikilamayan konu

Gokturkce

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2020
50
12
88
30
Selam kk üyeleri
Siteyi uzun zamandır takip ediyorum ama üyeliği yeni aldım. Konuma gelirsek Ekim ayında nisanlimdan ayrıldım. 7 senelik bir ilişkiydi ama artık son zamanlarda yaptığı psikolojik baskı dayanılmaz hale gelmişti. Aileme söylemeden önce anneme söyledim. Annem ilk başta düzeleceğini düşündü ama kararlılığımı görünce vazgeçti. Babama söyledim beklediğim gibi tepki vermedi tamam kızım dedi ki normalde sınırli bir insandır. Şok oldu sadece nişanlımı çok seviyorlardı. Kabullendiler herkes destek oldu halalarim amcalarim vs. Daha sonra aynı okulda çalıştığım birinden hoşlanmaya başladım. İkimiz de yeni atamaydik. İkimiz de okula yeni gelmistik gel zaman git zaman konuştuk anlaştığımizi fark ettim eski ilişkiden bahsettim o anlattı. O da benden hoşlanmış geldi söyledi. Her şey çok iyiyken bana mezheplerimizin farklı olduğunu söyledi. Kendisi ve ailesi için önemli degildi. Ben de bizimkilerin sorun yapacağını söyledim ama aşarız dedim. Annem ve kardeşime söylediğimde çok aşırı tepki verdiler. Bu kadar karsi olduklarını biliyordum. İlişkinin üzerinden 5 ay gecti. Ben karşımdaki insani çok seviyorum ama ne yapmalıyım bilmiyorum. Akıl verir misiniz bana?

Bazı aileler bu konularda çok katı fikirli olabiliyor. Önemli olan sizin ne düşündüğünüz. Çok göreceli bir konu. Ben olsam yapamam mesela ilerde çocuğum olduğunda ikimiz de farklı şeyler isteriz diye. Ama bunu sorun etmeyene de saygı duyarım.

Eğer her konuda anlaşıyorsanız ve tek sorun dini yönden ise ailenizi ikna etmeye çalışmalısınız . Sonuçta bu hayatı siz yaşayacaksınız. Çevremde iyi de kötü de örnek var. Kimisi gerçekten çok mutlu oluyor kimisi sorun yaşıyor. Bu eşlere bağlı biraz da. İleride çocuk olduğunda nasıl yol izleyeceğinizi birbirinize baskı kurmayacağınız konusunda anlaşırsanız sorun olmaz. Aileniz de kesin kararlı olduğunuzu görürse yumuşar belki.

Şu aşamada ilişkinizi çok ama çok iyi analiz etmeniz lazım seviyorum diye her zorluğa göğüs germek eskide kaldı. Bugün Olsun canım nolcak dediğin şeyler yarın bir gün gözünü tırmalar zorlanırsın. Herşeyi göz önünde bulundur derim.

Bazı aileler bu konularda çok katı fikirli olabiliyor. Önemli olan sizin ne düşündüğünüz. Çok göreceli bir konu. Ben olsam yapamam mesela ilerde çocuğum olduğunda ikimiz de farklı şeyler isteriz diye. Ama bunu sorun etmeyene de saygı duyarım.

Eğer her konuda anlaşıyorsanız ve tek sorun dini yönden ise ailenizi ikna etmeye çalışmalısınız . Sonuçta bu hayatı siz yaşayacaksınız. Çevremde iyi de kötü de örnek var. Kimisi gerçekten çok mutlu oluyor kimisi sorun yaşıyor. Bu eşlere bağlı biraz da. İleride çocuk olduğunda nasıl yol izleyeceğinizi birbirinize baskı kurmayacağınız konusunda anlaşırsanız sorun olmaz. Aileniz de kesin kararlı olduğunuzu görürse yumuşar belki.
Maalesef çok katılarmis. Bu konuda ailemi taniyamamisim. Sorun olmaz o kararı bana bırakıyor çocuk falan konusunda.

Mezhepler farklı olabilir evet ama gerek mezhep gerek kültür, geleneklere baglı olup, olmaması daha önemli. Baglıysa tabi maalesef işler zorlaşabilir baglı degil ve uzaktan yakından alakası yoksa deneyin devam edin derim. Fakat beyfendi sorun olacagını dile getiriyorsa baglı ve onun icin önem teşkil ediyor demektir.

Bu ülkede havlusunu kurusun diye balkona asıp sadece üzerinde ingiliz bayrağı olduğu için adamı linç edilen bir toplumun bazı şeyleri aşması kalbullenmesi zordur
Bu tabuları yıkacak kadar cesurmusun diye sorarım sana
Daha önce hata yaptığım için yüzüm yok aslında tekrar bir üzüntü yaşatmaya eğer önceki nişan olayım olmasa hemen söyler yasanacaklari görürdüm

Şu aşamada ilişkinizi çok ama çok iyi analiz etmeniz lazım seviyorum diye her zorluğa göğüs germek eskide kaldı. Bugün Olsun canım nolcak dediğin şeyler yarın bir gün gözünü tırmalar zorlanırsın. Herşeyi göz önünde bulundur derim.
Gözüme batan bişey olmadı ailesiyle tanıştım benimsediler beni çok sıcak ilgililer eski nişanlımın ailesinden görmediğim her şeyi gördüm maddi manevi hazırlar sadece beni bekliyorlat

valla eski nişanlım yabancıydı hristiyandı , ailem bir defa sorun etmedi yeter ki insan olsun dediler onlar da beni sorun etmedi, gazetelerin 3. sayfalarını okuyoruz bu iş mezheple dinle olmuyo.insan olsun yeter.
dipnot: ayrılık sebebimiz çoook aşırı başka
Evet, cok haklısın. Bende ola ola hristiyan birine asık olmustum. İnsanlıgına deginmiyorum, annem ailem çok severdi din sorun olmuyordu. Fakat bir gece bana ben veledime vaftiz yaptırıcam diyince bende eeee o zaman vaftiz sonra Mevlüt okuturum diyince ipler koptu😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

valla eski nişanlım yabancıydı hristiyandı , ailem bir defa sorun etmedi yeter ki insan olsun dediler onlar da beni sorun etmedi, gazetelerin 3. sayfalarını okuyoruz bu iş mezheple dinle olmuyo.insan olsun yeter.
dipnot: ayrılık sebebimiz çoook aşırı başka
Çok iyi insanlar sevgilim de öyle düzgün karakterli merhametli öğrencilere davranışını görüyorum tekrar tekrar aşık oluyorum

Evet, cok haklısın. Bende ola ola hristiyan birine asık olmustum. İnsanlıgına deginmiyorum, annem ailem çok severdi din sorun olmuyordu. Fakat bir gece bana ben veledime vaftiz yaptırıcam diyince bende eeee o zaman vaftiz sonra Mevlüt okuturum diyince ipler koptu😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
benimkinin mezhebinde vaftiz yoktu :D ama olsaydı ikisini de yaptırırdık sanırım, din konusunda şey derdik çocuk ikisinin de içinde büyüsün neye yönelirse onu seçsin.Bu bizim ailede de zaten böyle olduğundan hiçbir farklılık hissetmemiştim ben :D

Mezhepler farklı olabilir evet ama gerek mezhep gerek kültür, geleneklere baglı olup, olmaması daha önemli. Baglıysa tabi maalesef işler zorlaşabilir baglı degil ve uzaktan yakından alakası yoksa deneyin devam edin derim. Fakat beyfendi sorun olacagını dile getiriyorsa baglı ve onun icin önem teşkil ediyor demektir.
O sorun etmiyor değişen bisey olsa değiştiririm diyor ama maalesef değişen bişey değil. Ailesi de öyle.

Maalesef çok katılarmis. Bu konuda ailemi taniyamamisim. Sorun olmaz o kararı bana bırakıyor çocuk falan konusunda.
Çok yakın bir tanıdığım bu sorun yüzünden uzun yıllar ailesini ikna etmeye çalıştı. Bir türlü babası ikna olmadı başta.Hatta kızı evlatlıktan reddetmeye kadar büyüttü işi. Ama kız zorladı yanlış olmasın iki üç sene diye hatırlıyorum bekledi. Baktılar ki kız vazgeçmiyor başkasıyla görüşmeyi de kabul etmiyor ikna oldu ailesi. Yoksa kızlarını kaybedeceklerdi. Şuan evliler ve cok mutlular. Başka bir arkadaşım hala ikna edemedi yıllardır sevgilisiyle ciddi bir adım atamadılar. Ailesi hala ikna olmadı. Çok yıpratıcı bir süreç. Bunu göze alabiliyorsan dene derim. Hayat senin hayatın sonuçta.

Mezhebin ya da dinin sizin hayatınızdaki yeri ne? Hayatınızı din ya da mezhep eksenli dizayn ediyorsanız -ailelerden bağımsız olarak- sizin işiniz zor olur.

Ama seküler bir hayat tarzınız varsa, karşınızdakinin doğru insan olduğunu düşünüyorsanız aileleri ikna etmeye değebilir.
Bana karışmıyor dini konuda doğru insan olduğunu düşünüyorum

Yok biz de o kadar uçurum

Çok yakın bir tanıdığım bu sorun yüzünden uzun yıllar ailesini ikna etmeye çalıştı. Bir türlü babası ikna olmadı başta.Hatta kızı evlatlıktan reddetmeye kadar büyüttü işi. Ama kız zorladı yanlış olmasın iki üç sene diye hatırlıyorum bekledi. Baktılar ki kız vazgeçmiyor başkasıyla görüşmeyi de kabul etmiyor ikna oldu ailesi. Yoksa kızlarını kaybedeceklerdi. Şuan evliler ve cok mutlular. Başka bir arkadaşım hala ikna edemedi yıllardır sevgilisiyle ciddi bir adım atamadılar. Ailesi hala ikna olmadı. Çok yıpratıcı bir süreç. Bunu göze alabiliyorsan dene derim. Hayat senin hayatın sonuçta.
Alabilirim aslında önceki nişan isim olmasa şimdi mahcubum biraz aileme karşı

Back
X