İçinden cikilamayan konu

Peki sonra ne yaptiniz

Nişanlanacağımız gün dayanamadı daha fazla ayrıldık aileler de bir yere kadar sustu hep beraber vazgeçildi. Zor oldu benim için çok yıpratıcıydı. Geçti gitti iyiki de olmamış diyorum bazen tabi tek sebep bu değil ama keşke anamı babamı başta dinleseydim. 2 hafta sonra nikahım var nişanlıyım çok çok şükür su gibi akıyor herşey

benimkinin mezhebinde vaftiz yoktu :KK70: ama olsaydı ikisini de yaptırırdık sanırım, din konusunda şey derdik çocuk ikisinin de içinde büyüsün neye yönelirse onu seçsin.Bu bizim ailede de zaten böyle olduğundan hiçbir farklılık hissetmemiştim ben :KK70:
Yaa bak bu ne güzel, bizde din sorun olmuyordu hatta hic konusmazdık fakat kendi çok dindardı öyle böyle değil. Hani yastıgının altında kendi kitapları incili saklıyordu. Birde oruc zamanlarında bana da tutturmaya calıstı protein yasakmıs. İyi dedim bu bizimkini tuttu bi kere bende deneyim dedim. Buna sora sora tutuyorum en sonunda yumurta yemistim, “ulan ne yumurtası visenyaa al bozdun bozdun” deyip benimle kavga etmisti 😂😂😂😂😂 dedim sizin tutacagınız orucun 😂😂😂

Evet, cok haklısın. Bende ola ola hristiyan birine asık olmustum. İnsanlıgına deginmiyorum, annem ailem çok severdi din sorun olmuyordu. Fakat bir gece bana ben veledime vaftiz yaptırıcam diyince bende eeee o zaman vaftiz sonra Mevlüt okuturum diyince ipler koptu😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

yaptirsaydi 🤷🏼‍♀️Yani onlarinki tamamen seremoni,dinle pek bagdastirmiyorlar artik.
Kiliselerin cogunu jazz konserleri icin kullaniyorlar.
Esim hristiyan, o da hep derdi cocuklari vaftiz ettirmek istiyorum diye.
Ikisini de yaptirmadik 🤷🏼‍♀️ Kendi vazgecti.
Yurtdisinda o surecte tek oldugum icin kulaklarina ezan okuyup isimlerini de ben fisildadim hatta 😊

Yaa bak bu ne güzel, bizde din sorun olmuyordu hatta hic konusmazdık fakat kendi çok dindardı öyle böyle değil. Hani yastıgının altında kendi kitapları incili saklıyordu. Birde oruc zamanlarında bana da tutturmaya calıstı protein yasakmıs. İyi dedim bu bizimkini tuttu bi kere bende deneyim dedim. Buna sora sora tutuyorum en sonunda yumurta yemistim, “ulan ne yumurtası visenyaa al bozdun bozdun” deyip benimle kavga etmisti 😂😂😂😂😂 dedim sizin tutacagınız orucun 😂😂😂
Polonyali miydi? Onlar koyu katolik.
Evet paskalyadan 40 gun once et yemeyi kesiyorlar.

yaptirsaydi 🤷🏼‍♀️Yani onlarinki tamamen seremoni,dinle pek bagdastirmiyorlar artik.
Kiliselerin cogunu jazz konserleri icin kullaniyorlar.
Esim hristiyan, o da hep derdi cocuklari vaftiz ettirmek istiyorum diye.
Ikisini de yaptirmadik 🤷🏼‍♀️ Kendi vazgecti.
Yurtdisinda o surecte tek oldugum icin kulaklarina ezan okuyup isimlerini de ben fisildadim hatta 😊
Ben gercekten cok sevdim, cok insancıl oluyorlar hatta cok degerli bir arkadasımdı kendisine asık olurken buldum kendimi 🤷🏻‍♀️ Çok dindardı maalesef benim ki. Hatta hristiyan olur musun gibi dolaylı yollardan soru sorardı bana. Ama olmadı 🤷🏻‍♀️

Çok yakın bir tanıdığım bu sorun yüzünden uzun yıllar ailesini ikna etmeye çalıştı. Bir türlü babası ikna olmadı başta.Hatta kızı evlatlıktan reddetmeye kadar büyüttü işi. Ama kız zorladı yanlış olmasın iki üç sene diye hatırlıyorum bekledi. Baktılar ki kız vazgeçmiyor başkasıyla görüşmeyi de kabul etmiyor ikna oldu ailesi. Yoksa kızlarını kaybedeceklerdi. Şuan evliler ve cok mutlular. Başka bir arkadaşım hala ikna edemedi yıllardır sevgilisiyle ciddi bir adım atamadılar. Ailesi hala ikna olmadı. Çok yıpratıcı bir süreç. Bunu göze alabiliyorsan dene derim. Hayat senin hayatın sonuçta.
Teşekkür ederim zor bir süreç bizi bekliyor

Nişanlanacağımız gün dayanamadı daha fazla ayrıldık aileler de bir yere kadar sustu hep beraber vazgeçildi. Zor oldu benim için çok yıpratıcıydı. Geçti gitti iyiki de olmamış diyorum bazen tabi tek sebep bu değil ama keşke anamı babamı başta dinleseydim. 2 hafta sonra nikahım var nişanlıyım çok çok şükür su gibi akıyor herşey
Nisan günü mü eminim çok uzulmussunuzdur

Daha önce hata yaptığım için yüzüm yok aslında tekrar bir üzüntü yaşatmaya eğer önceki nişan olayım olmasa hemen söyler yasanacaklari görürdüm
Nisanlanmak , evlenmek vs hata degildir
Siz buna hata derseniz hayatta yasadiginiz hersey mubah olur size , hepimiz insaniz , deneyimleyerek ogreniyoruz , yanlis insanla evlenebiliriz ki milyonlar evleniyor yurumuyorsa bosanilir , bunlarin hicbiri hata degildir , cikin bu psikolojiden
Aileniz ya da bir baskasi icin yasamayin kendiniz icin yasayin

Mardinliymis kendisi, mardinli süryanisi. Yani süryani kökünden geliyorlar fakat katolik gercekten. Dinlerine öyle düskünler ki evlerinde nereye adım atsa insan meryem ana ve isa bulursunuz 😂

anladim..
Ben avrupali katoliklerden sandim 🤦🏻‍♀️Evet Suryaniler koyu katolik.
Esim protestan ama ulkesinde katolik cok ama adi katolik, cogu ateist ya da deist

H
Nisanlanmak , evlenmek vs hata degildir
Siz buna hata derseniz hayatta yasadiginiz hersey mubah olur size , hepimiz insaniz , deneyimleyerek ogreniyoruz , yanlis insanla evlenebiliriz ki milyonlar evleniyor yurumuyorsa bosanilir , bunlarin hicbiri hata degildir , cikin bu psikolojiden
Aileniz ya da bir baskasi icin yasamayin kendiniz icin yasayin
[/QUOThaklisiniz biraz olayın soğumasını bekliyorum sonra söyleyeceğim zaten

Gözüme batan bişey olmadı ailesiyle tanıştım benimsediler beni çok sıcak ilgililer eski nişanlımın ailesinden görmediğim her şeyi gördüm maddi manevi hazırlar sadece beni bekliyorlat

Daha 5 aylik iliskinde ailesi ile tanistinmi bile? Ne demek sadece seni bekliyorlar? Burdaki asil sorun mezhep bile degil. Adami dogru duzgun tanimadan durumu ciddilestirmen. Her iliskin ille evliliklemi sonuçlanmasi lazim?

Benden söylemesi, çok hizli gidiyorsun. Yogurdu üfleyerek yemen gerek bu asamadan sonra. Eger adam umdugun gibi çikmaz ise, ailenin mezhepci tavri daha da siddetlenir. "Biz sana dedik" olur, halbuki mezhebinden dolayi ayrilmasanizda bile.

Daha 5 aylik iliskinde ailesi ile tanistinmi bile? Ne demek sadece seni bekliyorlar? Burdaki asil sorun mezhep bile degil. Adami dogru duzgun tanimadan durumu ciddilestirmen. Her iliskin ille evliliklemi sonuçlanmasi lazim?

Benden söylemesi, çok hizli gidiyorsun. Yogurdu üfleyerek yemen gerek bu asamadan sonra. Eger adam umdugun gibi çikmaz ise, ailenin mezhepci tavri daha da siddetlenir. "Biz sana dedik" olur, halbuki mezhebinden dolayi ayrilmasanizda bile.
Öncesinde de okuldan arkadaşımdı. Yani arkadaş ortaminda da gözlemleyip tanıdım hiç saklamadi kendini. Daha önce de farklı mezhepten kişiler girmis aileye sorun yasamamislar. Tutucu değiller zaten.

Özel degilse tecrübelerinizden faydalanabilir miyim
Bu cok faydalanacak bir durum degıl aslında, sadece sunu biliyorum anne ve babamızı dinlememiz lazım. Ben dinlemedim ve sonunda dedikleri oldu uzulen ben oldum.
Ailen onaylamıyorsa dur ve dusun. Asarız falan deme. Asılmıyor gercekten
Ustelık ılıskın yeni, asacagınıza kefil de olma.

Benimde eski sevgilimin ailesi hristiyandı ama kendisi de benim gibi inançsız olduğu için sıkıntı olmamıştı. Bence biraz daha mücadele et.

Bu cok faydalanacak bir durum degıl aslında, sadece sunu biliyorum anne ve babamızı dinlememiz lazım. Ben dinlemedim ve sonunda dedikleri oldu uzulen ben oldum.
Ailen onaylamıyorsa dur ve dusun. Asarız falan deme. Asılmıyor gercekten
Ustelık ılıskın yeni, asacagınıza kefil de olma.
Teşekkür ederim

Back
X