Deneyeceğim zor olacak amaBenimde eski sevgilimin ailesi hristiyandı ama kendisi de benim gibi inançsız olduğu için sıkıntı olmamıştı. Bence biraz daha mücadele et.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Deneyeceğim zor olacak amaBenimde eski sevgilimin ailesi hristiyandı ama kendisi de benim gibi inançsız olduğu için sıkıntı olmamıştı. Bence biraz daha mücadele et.
Bizimkiler takıyor onlarda hiç sıkıntı yokDaha önce hata yaptım diyorsunuz nisan atmış olduğunuz için.
Bunu hata olarak görmekten vazgeçin bence hayatınızla ilgili bi karar alıyorsunuz nihayetinde kendinize yüklenmeyi bırakın.
Mezhep farklılığı olayı da benim gözlemlediğim kadarıyla şöyle sorun oluyor.
Eğer iki tarafta bu konuları takıyorsa hoş görülü değilse bi taraf aşırı tutucuysa vs.sorun oluyor.
Ama çok bu konulara takılmayan ailelerde sorun olmuyor.
Ailesini ikna etmesi gereken taraf benim nasıl yapacağımi da bilmiyorumBenim erkek arkadaşım felsefeye inanıyor ama Katolik bir kültürden geliyor ve hatta ailesi koyu Katolik.
Ben gelecekte evlenip birgün çocuklarımız olursa Müslüman olmalarını istiyorum demiştim.
Ailesi karşı çıktı ( Benim malım mülküm Türklere mi kalacak diye...) Resti çektim ya ailenin istediği gibi Kristiyan biriyle evlenirsin ve onları üzmezsin ki buna saygı duyarım dedim. Ya da benimle bir aile kurmayı seçer beni üzmezsin dedim. Çünkü kimse kimsenin vaktini çalmasın aşk bitince saygı kalıyor. Ama O ailesini ikna etmeyi seçti. Tabii gelecek ne gösterir Allah bilir. Ama baştan konuşmak şart.
Eğer gelecekte çocuklarınız sizin mezhepinize tâbi olursa, eşinizin din hürriyetini gözetirler mi?Ailesini ikna etmesi gereken taraf benim nasıl yapacağımi da bilmiyorum
Öncesinde de okuldan arkadaşımdı. Yani arkadaş ortaminda da gözlemleyip tanıdım hiç saklamadi kendini. Daha önce de farklı mezhepten kişiler girmis aileye sorun yasamamislar. Tutucu değiller zaten.
Gözetirler dediğim gibi tutucu değiller zatenEğer gelecekte çocuklarınız sizin mezhepinize tâbi olursa, eşinizin din hürriyetini gözetirler mi?
Teşekkür ederim sanırım bu aralar fazla görüşmediğimiz için bu konu gündemde artık hep beraber olmak istiyoruzArkadas baska, sevgililik bambaska ve evlenmek, esi olmak tamamen baska bir dünya. Yerinde olsam bu kadar hizli gitmezdim. Her iliski ilk baslarda harika gibi görünüyor. Pürüzler olacaksa, sonradan belli oluyorlar.
Ve ailesi ile evlenmiyorsun, adam ile evleniyorsun. Ailen anladigim kadar tutucu. Bu kadar erken bir iliskide, nisani atalida o kadar uzun olmamis, onlarida katman kötü olmus.
Yani yapacagin en iyi sey, bu mevzudan daha ailene bahs etme artik ve iliskini sadece sevgilin ile yasa. Ne onun ailesine, ne senin ailene yaklasma bu konularda.
İşte eski nesile anlatamıyorum bunu hepimiz aynıyız ama anlamiyorlarMezhep farklılığı çok basit bir konu değil mi ya? Okudukça şaşırdım. Hadi din farklılığını anladım ama mezhep farklı diye sorun etmekte ne bileyim çok garip.... Iki kişi birbirine saygı duyduğu sürecek sorun olacak bir şey değil ki bu
Konu kapansın istemiyorum ama hemen hemen aynıSiz acaba farklı dinlerimi kast ediyorsunuz. Mezhep aynı dinin farkli kollarıdır. Mesela ben hanefiyim, eşim şafi bu mezhep farklılığıdır ve öyle çok önemli bişey değildir. Sizin kastınız nedir tam olarak daha aciklayici olurmusunuz?
Aynen dediğiniz gibi yapacağımSize düşen kararlı ve dik olmak. Mecbur kabul edecekler. Mezhep aynı olup da kötü birisiyle evlenseniz daha mı iyiydi?
Aynen dediğiniz gibi yapacağım
Aynen öyleler kadınlara değer vermeleri fikirleri çok hoşuma gidiyorEsimdenden aurilirsamm ki ailesi yakindir sebebp olacak.. ilerde biriyle evlenecek olsam annem babam agacla evleneceksin desn evlenirim kopekle evlen deseler evlenirim. O kadar agzim yandi kendi buldugumla. Kultur farkimi patlamadi siyasi gisrusler mezhplerr ooo ben arrik sundan yanayim kurt kurtle evlensin turk turkle alevi aleviyle sunni sunniyle. Inanin daha mutlu olunuyo evlilikler. Alevi degilim ama cok iyi insanlar onlarla guzel anlasiliyor.onceden cok kinardim annem derdiki keske bunlari bulacagina alevilerin kapisinda kole olsaydin gittin yezitleri bulduncok aydin insanlar vallahi.